• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
kalsiyumu hangi ara alacam ben peki..ferrum ve decavit sonrasi da alamiyorum et yedikten sonra almiyorum sonra da gun bitiyor :halay:tamam cnm tesekkurler...ins bebislee saglikla dogsunda ben de kg olayina cok takilmiyorum saglik en onemlisi:dua:

Ben vitamin siralamasini basindan beri su sekilde yapmaya calisiyorum. Sabah uyanir uyanmaz (gece uyandiysam wcye vs o arada) demiri aliyorum. Oglum var zaten ona kahvalti falan derken en iyi ihtimalle 1-1,5 saat geciyor. O arada kan olcumumu yapiyorum.

Gece yatmadan da vitamin, magnezyum balik vs aliyorum. Vitamini de gece almamin sebebi ilk baslarda bulanti yapiyodu :) demiri her durumda ayirmak iyi oluyor. Onu yedim bu yedim dusunmuyorum hic

hergun 2 yumurta cidden mideme buyuk eziyet :KK43: ins kizlar ya hepiiz son aylarda daha hizli alir demissiniz ins oyle olur..sekerli.gidalar hic tuketmiyorum olmazsa onlarada agirlik veririm biraz
Ben cok meyve ve tatli tuketiyordum doktor hizli kilo aldirdigi icin bebege gecen hafta yasakli. Normal dogum istedigim icin fazla kilo istemiyor doktorum

Ben vitamin siralamasini basindan beri su sekilde yapmaya calisiyorum. Sabah uyanir uyanmaz (gece uyandiysam wcye vs o arada) demiri aliyorum. Oglum var zaten ona kahvalti falan derken en iyi ihtimalle 1-1,5 saat geciyor. O arada kan olcumumu yapiyorum.

Gece yatmadan da vitamin, magnezyum balik vs aliyorum. Vitamini de gece almamin sebebi ilk baslarda bulanti yapiyodu :) demiri her durumda ayirmak iyi oluyor. Onu yedim bu yedim dusunmuyorum hic
sabah ve aksam ferrum aliyorum ben..decavit ve i mom bir kere..gece arada wc ye kalkiyordum o sirada sut iciyordum ama artik gece uyanmalarimda kalmadi deriksiz uyuyorum ;)

aynen tatlim bencede ya ben de saglikli olsunda kg olayina pek takilmiyorum ama annem baya ustume geldi :KK43: i mom diye bir ilac ta verdi bakalim haftaya bidaha gidecem
Canım kafana takma, ameliyatın bayramdan sonraya kalması için de söylemiş olabilir doktorun. Aslında kilosu düşük görünmüyor. Ne kadar içinde dursa o kadar iyi zaten. Bir de normal doğum değil. Kilo fazlası olunca sorun olmaz =)

sabah ve aksam ferrum aliyorum ben..decavit ve i mom bir kere..gece arada wc ye kalkiyordum o sirada sut iciyordum ama artik gece uyanmalarimda kalmadi deriksiz uyuyorum :KK66:
Sadece demir alımından önce ve sonra 2 saat içinde kalsiyum ve kafein içeren gıdalar tüketmemeye çalış canım. Yeme düzenine göre ayarlayabilirsin. Decavit içinde de kalsiyum var o yüzden demirle almasan onu da iyi olur. Ben de iki kere alıyorum demiri ve bir süre yanlış kullanımımdan ötürü değerlerim düzelmemişti. Doğru zamanda doğru besin maddesi almak bebeğin kilo almasında da çok önemli.

dün burada da vardı az önce ağustos annelerini okudum lohusa kadınların derdi kayınvalide.:KK48: gerçekten onları kırmadan karışmalarını engelleyecek bir formül bilen var mı:KK45: eşim şimdiden söylemiş özgenin doğum izni bitene kadar bebeğe karışmayın çoook bekledi bu çocuğu nasıl istiyorsa herşey öyle olacak, sizden yardım isterse o zaman yardımcı olun yeter diye. ama yinede korkuyorum her iki tarafında ilk torunu ve 5 yıl beklenen bebek.
kendi annem karışmaz ama kv beter babam var sağolsun. kv ve babamdan çok korkuyorum onları kırmadan nasıl uzaklaştırabilirim. dersime şimdiden çalışayım vakit az kaldı:KK70:

dün burada da vardı az önce ağustos annelerini okudum lohusa kadınların derdi kayınvalide.:KK48: gerçekten onları kırmadan karışmalarını engelleyecek bir formül bilen var mı:KK45: eşim şimdiden söylemiş özgenin doğum izni bitene kadar bebeğe karışmayın çoook bekledi bu çocuğu nasıl istiyorsa herşey öyle olacak, sizden yardım isterse o zaman yardımcı olun yeter diye. ama yinede korkuyorum her iki tarafında ilk torunu ve 5 yıl beklenen bebek.
kendi annem karışmaz ama kv beter babam var sağolsun. kv ve babamdan çok korkuyorum onları kırmadan nasıl uzaklaştırabilirim. dersime şimdiden çalışayım vakit az kaldı:KK70:
gerçekten zor işimiz bir formül olsa bende uygulasam :confused:benim k.v şimdiden bebeği kucağına çok alıştırma diyor art niyet aramayım diyorum ama benim hiç bebeği kucağımdan indiresim yok:)

Çok sevindim her şeyin yolunda olmasına canım. Ağrıların da azaldı dimi? Size çekirdek ailenizle musmutlu bir hayat diliyorum. :KK200:
evet canım ağrım azaldı. ama anlamsız bir şekilde sol bacağıma basarken ağrı hissediyom sezeryandan sonra bütün ağrılar hafif geliyor artık ;)

gerçekten zor işimiz bir formül olsa bende uygulasam :confused:benim k.v şimdiden bebeği kucağına çok alıştırma diyor art niyet aramayım diyorum ama benim hiç bebeği kucağımdan indiresim yok:)
benim kv aslında sakindir ama o kendi kv ile yaşıyor ve eşimin babannesi çok bilmiş. kendisi kötü olmamak için birşey söylemez benim kv öğretir üstüme salar. yani bende kv çifte kavrulmuş :kusmuk:

kızlar ya hastanede emzirirken bazen tek yapıyordum bazen hemşireler yardım ediyordu.dün eve geldiğimiz den beri eşim yardım ediyor. bebeği bi elimle tutuyorum bi elimle mememi tutuyorum eşimde bazen kafasından destek veriyor. yani tek çok zor yapıyorum. meme ucum küçük çünkü tutana kadar zor oluyor . tuttu mu gerçi acısını iyi çıkartıyor. tecrübeli anneler den yardım istiyom nasıl yapabilirim

Ayy benimkiler de tam tersi kucaklarindan indirmezler ve kv oyle bir opuyor ki bebekleri icim aciyor benim vakum gibi cekiyor. En cok da o opuse nasil dayanicam diye dusunuyorum. Nasil uyarsam bilmiyorum ilk torun olcak

ya kizlar benim bebegin kilosunu zayif buldu doktor :KK43: annemde basimda dirdirdir valla bunaldim ya 2500 kg 35 haftalik ..extra omega 3 verdi kan degerim gayet iyi cikti beslenmemde iyi aslinda neden boyle oldu ki offfffff :KK43: gunde 2 yumurta 2 bardak sut haftada 3 kere et yiyecek misim ...
Canm o kadar da zayıf değil ki benimde 34 de 2500 dü ve o dediklerini her gün yiyorum, öyle aşırı kilolu değil, bazen bünyeyle alakalı olabiliyor, sağlıklı olsunlar yeter, bu doktorlar ya annelerin kilosuna takılıyor ya bebeklerin kilosuna takılıyor anlamadım ki

kızlar ya hastanede emzirirken bazen tek yapıyordum bazen hemşireler yardım ediyordu.dün eve geldiğimiz den beri eşim yardım ediyor. bebeği bi elimle tutuyorum bi elimle mememi tutuyorum eşimde bazen kafasından destek veriyor. yani tek çok zor yapıyorum. meme ucum küçük çünkü tutana kadar zor oluyor . tuttu mu gerçi acısını iyi çıkartıyor. tecrübeli anneler den yardım istiyom nasıl yapabilirim
cnm once elinle hafif agzini acmasini sagla o sekilde meme ucunu ver..ama kahverengi olan kismin tamamini almasini sagla sadece ucunu alirsa vay haline :( ben oyle yapiyirdum kucagima aliyordum meme ucunu agzina degirip hafif elimle agzini acmasi icin destekliyordum;)

Hamile yastıgı aldım ben bebeği desteklediği için rahat oluyormus öyle bişe deneyebilirsiniz belki bi internetten bak bu ay şeklinde olandan bahsediyprdun baya büyük bir yastık

Back