• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
E zaten cok yakinmis eve ne diye gelip kaliyormus ki kendi ailen de geliyor zaten. KV ler kiskanc oluyor herhalde ya ,benim de annem sehirdisindan gelecek.
En umursamaz kv bende galiba bir kere bile sormadi dogumda neye ihtiyacin var ne lazim diye duyan da aramiz kotu sanacak oyle bir durum da yok ,herseye istanbuldan annem kosturuyor valla. Ay sinirlendim yine:KK12:
Canım merak etme benim kv de aynı. Bari ağızlarının ucuyla bir ihtiyacı var mı, ne alalım desinler. Akılları çıkıyor para harcayacaklar diye. Düğünde de tek bir eşya almadılar zaten. Bak ben de sinirlendim şimdi, neyse.. Benim eşim kendi kendine gelsin kalsın annemler modunda.

Arkadaşlar günaydın, 2 gündür ellerim bariz bir şekilde bayağ şişmiş halde uyanıyorum. Ayaklarımda şiş ama ellerim kadar değil. Bunu havaların sıcaklığına bağlıyorum. Terden ölüyorum çünkü geceleri. Hemen kalktım tansiyonumu ölçtüm 11/6 çıktı. Normalde evde ölçtüğümde hep 10/5 , 10/6 çıkardı. Biraz artma var ama tehlikeli boyut değil sanırım. Şiş'i görünce hemen aklıma gebelik zehirlenmesi durumu geliyor. Sadece sıcaktır, önemli birşey değildir değil mi kızlar???
ayni durum bendede var resmen hamur gibi oluyor ama normal oldugunu soyluyorlar sicaktan maalesef

Benimde sadece sol elim şişiyor kızlar. Doktor sol bilekte sinir sıkışması olabilir dedi dogumdan sonra geçmezse ameliyata kadar yolu varmış sanırım. Her sabah o kadar sisiyor ki sag elimin iki katı :( ayaklarım da eger gezmeye bir yere gidersem ertesi güne şişmiş oluyor. Surekli ayaklarimi uzatip oturuyorum asagiya salarsam ayaklarimda şişiyor. Ama ben de sisme gorunce aklima gebelik zehirlenmesi geliyor. En onemli belirtisi tansiyon o yuzden takip edelim de gelmez insallah başımıza oyle bir durum

bu kv ler neden boyle anlamiyorum benimde dinlenmem gerekiyor suyundan dolayi

esim jemen annem gelsin dedi hayir gerek yok simdilik dedim , gecen gun kv diyoki utun yapiliyo evin temizleniyor iki kasik yemek yaomakta beni yormazmis sanki ondan gel bana yemek yap dedim sagolsun annem arada yolluyor

zaten istemiyor bisey cunku kv dem cok gicik etti beni zaten bebek geliyor masrafimiz cok gorumceme demis telefon alin bana alamayiz demis gorumcem kusmus cocuk gibi tabiki gidip aldilar telefonunu , bide demesinmi bebek geliyo ne gerek vardi diye hic bisey demedim ama cok sinir oldum ama o parayla ben kizimin bi ihtiyacini alirdim

Ben bir de tembelanne tembelanne yi merak ediyorum. O da erken bekliyordu. Kaç gündür sesi de çıkmıyor.
Çarşamba gün verecek doktor bebeğim dönmedi hala. Ama uğraşıyor dönmeye ben de yardımcı olacak pozisyona giriyorum ama olmuyor
Nasip kısmet doğum şekli artık. Kabullendim yani

Tartılmayı 75.kiloda bıraktım bu arada. :))

Çarşamba sezeryan için gün verecek doktorum 17sinden sonra demişti 20si uygunuz diyeceğiz biz eşimle :) doktorda müsaitse planlı sezeryan

KIZIM çok yoruyor bu ara beni. Bebek doğmadan korktuklarım başladı
Her gece dinazor gördüm diye ağlıyor
Bebeğin odası hazırlandı beşiği kuruldu yatak odama ardından ben neden yalnız yatıyorum Dedi
Açıkladık ama odasında yatıyor yarım saat geçmeden ağzımda af çıktı midem bulandı dinazor gördüm deyip ağlamaya başlıyor
Sabırla sakinlikle yaklaşmak şimdilik kolay ama Bebek doğunca sabrım yeter mi bilmiyorum ikisine
Bebeğe yaptırdığım her hediyelik süslemeden kızıma da yaptırdım kardeşin olduğu için sana da yaptırılır dedim. Abla oldun deyip yüklemek istemediğimden kardeş sahibi oldun diyorum
Ben hassaslaştıkça ince düşündükçe kızımda hassaslaşıyor sanki
Okullar açılsaydı da dikkati dağılsaydı biraz
İ
Bir dokun bin ah işit dedikleri bu olsa gerek
Uzun yazdım biraz genel haber bülteni gibi

Çarşamba gün verecek doktor bebeğim dönmedi hala. Ama uğraşıyor dönmeye ben de yardımcı olacak pozisyona giriyorum ama olmuyor

Çarşamba sezeryan için gün verecek doktorum 17sinden sonra demişti 20si uygunuz diyeceğiz biz eşimle :) doktorda müsaitse planlı sezeryan

Bebeğin odası hazırlandı beşiği kuruldu yatak odama ardından ben neden yalnız yatıyorum Dedi
Açıkladık ama odasında yatıyor yarım saat geçmeden ağzımda af çıktı midem bulandı dinazor gördüm deyip ağlamaya başlıyor
Sabırla sakinlikle yaklaşmak şimdilik kolay ama Bebek doğunca sabrım yeter mi bilmiyorum ikisine
Bebeğe yaptırdığım her hediyelik süslemeden kızıma da yaptırdım kardeşin olduğu için sana da yaptırılır dedim. Abla oldun deyip yüklemek istemediğimden kardeş sahibi oldun diyorum
İ
ayyy canım ya benim de aklımdaydın. aramızda 4 gün var bende 25 ağustos ta sezeryan istiyorum eşimin doğum gününe de denk geliyor.benim de kontrolüm ptesii günü. günün belli olursa haber ver. bu arada benim inatçı da dönmedi dönmeyi de düşünmüyor gibi. bend alıştırdım kendimi sezeryana. kızın içinde endişelenme ne zaman olursa olsun illa kıskançlık oluyor. ablamla aramızda 8 yaş var annem der resmen sinir krizleri geçirdi. sabırlı olman lazım. bende ablalık görevi yüklenmesini doğru bulmuyorum. kıyamam ona sorumluluk yüklenmesi zor olabilir. bizi habersiz bırakma. sağlıkla kal

İ
Çarşamba belki hayırlı haberler alırsın. Çıkmadık candan ümit kesilmez sonuçta:)
Yalnız kızınla durumun daha zormuş gerçekten. Yanlış hatırlamıyorsam oturma odanı iptal edip Bebek odası yapacaktın. Beşiği geçici olarak mı aldın odana?
Dediğin gibi okul açılınca dikkati oraya yönelecektir bir nebze. Ama şimdiden kendini teskin etmeye başla. Adaptasyon süreci kolay olmayacak gibi. Allah yardımcın olsun.

İ

Canim ben yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama tolerans arttirmak yerine kurallarimizi daha siki uyguluyorum oglum icin. Cunku ne kadar hareket alanini genislettikce talepleri ve curreti artiyor. Ekran saati baba nedeniyle bi kac zmandir 3 cizgi filme cikmisti. Sinirlarin esneyebildigini farkedince pazarlik yapmaya fazlasi icin zorlamaya baslamisti yeniden siki yonetim ilan ettim evde hersey daha yolunda simdi.

Evet bazen benim de duygusal tarafima denk geliyor ve fazla yuz goz oluyorum ama saolsun evlatcim hemen dengesizleserek cezami kesiyor :)) Bebisin kapi susu sekerlerini falan hep senin oldu bak burda sakladiklarim simdi elif berene de almamiz lazim diyerek birlikte seciyoruz.

Etraftakiler dogumdan sonra fazla toleransli davranip dengesini bozmazsa bu sekilde devam etmeyi dusunuyorum. Ozel zamanlar yaratip basbasa kalarak ama asla alanini gelereksiz genisletmeden kurallarimizin devam ettigi bi iliski en sagliklisi gibi geliyor bana. Ha belki sagliklisi degildir ama benik en kolay idare edebilecegim sekli bu sanirim

kizlar dunden beri midem bulantisi yasiyorum tansiyonumda normal 11.8 ama korkuyorum gebelik zehirlenmesinden

sali gunu gelsin hemende gidelim dr a psikolojik olarakmi anlamadim hareketleride azaldi gibi geliyor

Çarşamba belki hayırlı haberler alırsın. Çıkmadık candan ümit kesilmez sonuçta:)
Yalnız kızınla durumun daha zormuş gerçekten. Yanlış hatırlamıyorsam oturma odanı iptal edip Bebek odası yapacaktın. Beşiği geçici olarak mı aldın odana?
Dediğin gibi okul açılınca dikkati oraya yönelecektir bir nebze. Ama şimdiden kendini teskin etmeye başla. Adaptasyon süreci kolay olmayacak gibi. Allah yardımcın olsun.

Oturma odam iptal artık evet. temmuzun başında geldi birlikte seçtiğimiz mobilyalar yerleşti, istediği renge boyandı duvarlar, birlikte kitaplarını yerleştirdik oyuncaklarını da aldık. Bazılarını kendisi kardeşinin odasında bıraktı bunlarla oynamam Dedi hiç müdehale etmedim.
Sınıf arkadaşlarını davet ettik hepsi odan çok güzelmiş dediler kızıma.

Eski odasını maviye boyadık kendi beşiği şifonyeri aynen kaldı o odada. Odaya yeni birşey alma gereği duymadık.
Park yatakta yatırmıştım ilk 4 ay kızımı sonra odasını ayırdım. Şimdi bebeği yine 3/4 ay yanıma alıp sonra Bebek odasına yerleştireceğim.

Kızıma bebek için ilk Zaman'lar yanımda sonra odasında yatacak dedim. Anlayış gösterebilir sandım.
Olbeyin dediği gibi biraz daha otoriter olmak lazım. Bu böyle olmalı sebebi bu deyip konuyu kapatmalı yoksa nedenler niyeler nasıllar keşkeler hiç bitmiyor.

Beşik dediğim park yatağı süslü bir kılıfla kaplıyor benim kv. Hani tekelekli ya salona çekiyorum odama götürüyorum kolay oluyor sonra mevluttu Bebek görmeydi bitince süslemeler kalkıyor park yatak olarak kullanmaya devam.

Braxton denen kasilmalariniz siklikla oluyor mu arkadaslar ,benim bugun epey oldu da:110:
Benim 3 gündür özellikle yatınca hissettiğim nefes almamı bile engelleyen kasılmalarım oluyor. Normalde yatınca geçer yalancı kasılmalar. Ben de acaba doğum sancısı da hissetmiyor muyum diye acile gittim bugün. Hiç açıklık yok, kasılmalar 50 seviyesinde. Çok su içmem gerekiyormuş, o iyi geliyormuş kasılmalara. İçim rahatladı gidince..
Burda bi arkadaş bebeğin hareketlerinin azaldığını söylemiş. Lütfen acile gitsin beş dakikalığına. Benim ilk bebeğimin kordonu düğüm olmuş, yani boynuna dolanma değil,bildiğiniz düğüm. Kaybettim karnındayken.. Hareketlerinin azaldığını düşünüyorsanz acile gitmekten çekinmeyin. Ben öyle birşey hissetmemiştim gerçi, imtihan olacaksa her şekilde oluyor. Cuma gitmiştim. 2 gün sonra Pazartesi gittiğimde öğrendim

Bu arada sat 1 Aralık benim. Ve bu benim normal adet tarihim değil. Doktora ilk haftalardan itibaren gittiğim için, bebeğin büyüklüğüne göre onun verdiği tarih. Ama bebeğim önden gidiyor. Geçen hafta doktor kontrolünde de söylemişlerdi.

Bugün acildeki nöbetçi doktor da sordu satı, 1 aralık deyince tutturdu bu aralık bebeği değil. Çok büyük çıkıyor falan diye. Ben de dedim son aylarda böyle çıkıyor normalde haftasıyla uyumluydu diye. Neyse suratsız birşeydi zaten. Pazartesi kendi doktoruna git, baksın dedi. Dualarınızı bekliyorum

Benim 3 gündür özellikle yatınca hissettiğim nefes almamı bile engelleyen kasılmalarım oluyor. Normalde yatınca geçer yalancı kasılmalar. Ben de acaba doğum sancısı da hissetmiyor muyum diye acile gittim bugün. Hiç açıklık yok, kasılmalar 50 seviyesinde. Çok su içmem gerekiyormuş, o iyi geliyormuş kasılmalara. İçim rahatladı gidince..
Burda bi arkadaş bebeğin hareketlerinin azaldığını söylemiş. Lütfen acile gitsin beş dakikalığına. Benim ilk bebeğimin kordonu düğüm olmuş, yani boynuna dolanma değil,bildiğiniz düğüm. Kaybettim karnındayken.. Hareketlerinin azaldığını düşünüyorsanz acile gitmekten çekinmeyin. Ben öyle birşey hissetmemiştim gerçi, imtihan olacaksa her şekilde oluyor. Cuma gitmiştim. 2 gün sonra Pazartesi gittiğimde öğrendim
ya bende çok korkuyorum bu ihtimallerden sağlıkla bir doğsalardı ya. sağlıkla mutlu kal

Ya kizlar bu bebis beni 2 gundur bitirdi. 4 saatlik uykuyla duruyorum. Pilim bitti resmen. Bugun esim banyonun duvarlarini filan sildi ona yardim ettim bende biraz. Uykusuzlukta olunca mahfoldum. Uyku diye deliriyorum ama yatamiyorum. Yatinca yukariya kaburgalarimin altina kadar giriyor. Nefesim kesiliyor. 10dk bir sagima soluma donmek istiyorum. Anlayacaginiz uyumak mumkun degil. Zaten sicaklar ayri dert. Balkona ciktim yerde yatiyorum bu kezde yataktaki rahatlik olmuyor. Zaten yatmak sorunlu birde kuru yerde daha zor :KK61:

kizlar dunden beri midem bulantisi yasiyorum tansiyonumda normal 11.8 ama korkuyorum gebelik zehirlenmesinden

sali gunu gelsin hemende gidelim dr a psikolojik olarakmi anlamadim hareketleride azaldi gibi geliyor
Canım son trimestrda ilk trimestr gibi mide bulantıları olabiliyormuş. Hatta yoğun kusma da yaşayabilirsin. Tansiyonun çok güzel bence içini ferah tut.

Canim kac haftalikti kaybettigin bebegin? Ben de dusuk yaptim ilk bebegime:(

Back
X