Cnm ıtp ne demek tam anlayamadım bana açıklarmısın lütfen. Benim lupus , antikardiyolopin ve bete 2 glıkoprotein değerlerim yüksek birde pıhtılaşmaya yatkınlığım var. Doktorum transferden bir hafta önce başlattı bana kortizonu ve şu an 10+5 im hala daha devam ediyorum sanırım 13. Hafta bittiği zaman kesecek bana kortizonu. Tabi en önemli deiğer ilaç clexane , 9 ay boyunca kullanmak zorundayım bebeğin yaşaması için. Dün kontrolüm vardı şu ana kadar allaha şükürler olsun bir sıkıntı yaşamadım. Sormak istediğin bişey olursa yaz bana lütfen.Cnm merhaba siz lupus hastasısınız galiba öyle yazmışsınız. Kortizon kullanarak mı gebe kaldınız ?
Bende ıtp hastasıyım. Vücudum trombositlerimi tanımayıp öldürüyordu. Öldürme işini de dalakta yapıyordu. 22 yıl uğraştım 2.5 yıl önce ameliyat oldum dalağımı aldılar. Şu anda iyiyim çok şükür. Trombositlerim normal değerlerde. Eşimin varikoseli vardı ameliyat oldu 6. Ayında düzeliyor sperm değerleri çok şükür. 18 ay önce kendiliğimden gebe kaldım düşük yaptım sonra eşimde varikosel olduğunu öğrendik tedavi süreci vs... geçen ay yine gebe kalabildim ama yine düşük oldu. Dr benim ıtp hastası olduğum için vücudumun gebeliği yabancı bi madde olarak alğılayıp antikor geliştirip gebeliği sonlandırabileceğini söyledi. Gebelikte Kortizon kullanmam gerekebileceğini söyledi. Siz ne yapıyorsunuz? Lubus hastaları da kortizonlu ilaçlar kullanıyor bildiğim kadarıyla. Lütfen bilgi verebilir misiniz ????
Cnm ıtp ne demek tam anlayamadım bana açıklarmısın lütfen. Benim lupus , antikardiyolopin ve bete 2 glıkoprotein değerlerim yüksek birde pıhtılaşmaya yatkınlığım var. Doktorum transferden bir hafta önce başlattı bana kortizonu ve şu an 10+5 im hala daha devam ediyorum sanırım 13. Hafta bittiği zaman kesecek bana kortizonu. Tabi en önemli deiğer ilaç clexane , 9 ay boyunca kullanmak zorundayım bebeğin yaşaması için. Dün kontrolüm vardı şu ana kadar allaha şükürler olsun bir sıkıntı yaşamadım. Sormak istediğin bişey olursa yaz bana lütfen.
Hayırlı olsunnn canım benimmmm rabbimmm sıhhatleee buyutmenizi nasipetsin kaderleri guzel sanşları açık olsunn inşallah sizleri duydukça okadar seviniyorumm ki kızlar yaaaaaaaaMasaAllah canim banada kıza benziyor dendi ve kızım oldu elhamdulillah. Rabbim tum isteyenlere sağlikla nasip etsin.minikgelin ikizlerle ve tatlı ablayla hayat nasıl gidiyor?
Medrol kullanıyorum cnm 24 mg. Çok büyük geçmiş olsun, umarım en erken zamanda bebeğine kavuşursun. Bende diken üstündeyim hep, her doktora gittiğimde korka korka bakıyorum ekrana bebeğimin kalp atımını görünce rahatlıyorum.Teşekkürler cnm...
Itp bi hemotoji alanında bi kan hastalığı. Vücudum dalağımda trombositlerimi yani “plt” yi tanımayıp öldürüyordu. Trombositler vücutta tıkaç görevindeler. E trombositler sayı olarak azalınca bi yerim kanayınca kanamam kesilmiyordu. Mesela burun kanaması, bi yerin kazara kesilmesi, diş kanaması vs... çok şükür atlattım ameliyat olunca ama vücut şimdide gebeliği zararlı bi virüs gibi görüp öldürebilir dedi doktor. Genelde her ıtp hastasında olmazmış ama bazılarında da olabilirmiş. Bağışıklıkla ilğili bi rahatsızlık. Kan pırtılaşması da olabilir dedi testler yapılacak ve muhtemelen ya kan pırtılaşması yada bağışıklıkla ilgili bi sorun çıkacak gibi. Prednol mu kullanıyorsun???? Kaç mg ???
Medrol kullanıyorum cnm 24 mg. Çok büyük geçmiş olsun, umarım en erken zamanda bebeğine kavuşursun. Bende diken üstündeyim hep, her doktora gittiğimde korka korka bakıyorum ekrana bebeğimin kalp atımını görünce rahatlıyorum.
Çok teşekkür ederim canım.Teşekkürler cnm. Hiç korkma inş sağsalim kucağına alacaksın inanıyorum buna. Bu şekilde çok gebe kalıp Doğum yapan var. Rahat ol tedirgin olma ki çocuğunda huzurlu olsun cnm. Allah yar ve yardımcın olsun inş. Dualarımda olacaksın inş
Amin canım sagol. Insallah sana ve tum isteyenlere bekleyenlere nasip olur saglikla sıhhatle.Hayırlı olsunnn canım benimmmm rabbimmm sıhhatleee buyutmenizi nasipetsin kaderleri guzel sanşları açık olsunn inşallah sizleri duydukça okadar seviniyorumm ki kızlar yaaaaaaaa
Of of zor ötesi valla:) mesela son durumu anlatayım sana ben gribim benden ablamıza geçti ve bugünde ikizler grip oldu .. öyle üzülüyorum çok küçükler ve gripler diye Rabbim başka dert vermesin .. böyle anlarda dahada zorlanıyorım.. hemen 2-3 sene geçsin diye dua ediyorum gerçekten çok zor.. tabi bugünleri görmek için ne eziyetler çektim çok şükür halime ama bende insanım :) kemiklerim sızlıyor Yorgun’um bitkinim .. tükenmişlik duygusu ağır basıyor çoğu zaman .. inş yürüseler bi:) bukdr zor olmaz diye düşünüyorum ..MasaAllah canim banada kıza benziyor dendi ve kızım oldu elhamdulillah. Rabbim tum isteyenlere sağlikla nasip etsin.minikgelin ikizlerle ve tatlı ablayla hayat nasıl gidiyor?
O tükenmisligi bir taneyle bende artik hissediyorum zaman gectikce ve dinlenemedikce bitiyorsun ne sabir ne enerji kalıyor ama bir gülüşune de dünyalar benim oluyor. Senin üc tane ve hastalik eklenince durumunu tahmin edemiyorum Allah sifalar versin yardımcin olsun. Biraz kendilerini kurtarsalar rahatlarız diye umuyorum bende. Şükür kızım iyi sağliklı ama uyumamız problem emmemiz problem baya zorluyor beni. Anne olmak gercekten sabır işiymiş Rabbim bol sabırla bebeleri bekleyenlere nasip etsin.Of of zor ötesi valla:) mesela son durumu anlatayım sana ben gribim benden ablamıza geçti ve bugünde ikizler grip oldu .. öyle üzülüyorum çok küçükler ve gripler diye Rabbim başka dert vermesin .. böyle anlarda dahada zorlanıyorım.. hemen 2-3 sene geçsin diye dua ediyorum gerçekten çok zor.. tabi bugünleri görmek için ne eziyetler çektim çok şükür halime ama bende insanım :) kemiklerim sızlıyor Yorgun’um bitkinim .. tükenmişlik duygusu ağır basıyor çoğu zaman .. inş yürüseler bi:) bukdr zor olmaz diye düşünüyorum ..
sen nasılsın kızın nasıl :)
P purple81 kan sulandırıcı iğneyi raporla mı alıyorsun yoksa ücretli mi alıyorsun bende kullanıyorum ve hiç bir dr yazmıyorCnm ıtp ne demek tam anlayamadım bana açıklarmısın lütfen. Benim lupus , antikardiyolopin ve bete 2 glıkoprotein değerlerim yüksek birde pıhtılaşmaya yatkınlığım var. Doktorum transferden bir hafta önce başlattı bana kortizonu ve şu an 10+5 im hala daha devam ediyorum sanırım 13. Hafta bittiği zaman kesecek bana kortizonu. Tabi en önemli deiğer ilaç clexane , 9 ay boyunca kullanmak zorundayım bebeğin yaşaması için. Dün kontrolüm vardı şu ana kadar allaha şükürler olsun bir sıkıntı yaşamadım. Sormak istediğin bişey olursa yaz bana lütfen.
Canim hangi hastaneden aldin ben istanbuldayim 2 farkli hasteneye gittim ikiside birak raor cikartmayi recete bile etmedilerCnm rapor cıkart bir kurus odemiyorsun 3 kadın dogumcu imzalaması lazım raporla veriliyor
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım. Alıştım çok şükür oğlum 4 aylık oldu teyzesiSağol canım benim. Geçen seneki kısmet değilmiş maaleseflupus teşhisi kondu ondan olmuyomuş. Allahım be defa yüzümü güldürecek inşallah senin ufaklık nasıl alıştınmı anneliğe ?
İyiyim canım çok ş0kür sen nasılsın yok canım benim ki tek. Bi tane oğlum oldu çok şükür. Allah isteyen herkese nasip etsin yüzünü güldürsün inşallah ☺Ay canım sen nasılsın bebişler nasılll ikizdi dglmi senin aynı gün ögrenmiştikk ne kadar duygulandım sizleri tekrar gorünceeee
Rabbim bahtını güzel etsin cnm bnmm inş paşanınn çok şükür cnm bizde martı bekliyoruz inşİyiyim canım çok ş0kür sen nasılsın yok canım benim ki tek. Bi tane oğlum oldu çok şükür. Allah isteyen herkese nasip etsin yüzünü güldürsün inşallah ☺
Herhangibir hastaneden alabilirsin cnm nasıl yazmıyorlar yaa üstele ısrar etttCanim hangi hastaneden aldin ben istanbuldayim 2 farkli hasteneye gittim ikiside birak raor cikartmayi recete bile etmediler
Anladım cnm halletmişşin sonuçta sevindim adına mlsf yapıyor böyle devlet hastaneleri sırf sgk ödemesin diyeDevlet hastaneleri yazmiyor ozel hastaneler yaziyor cozumu o sekilde buldum
Gözün aydin çok sevindim ins. Sağlikla kucagina alirsin. Bende kendimi toparlayamamistim o negatiften sonra tam tekrar tedaviye baslayalim artik derken kendiliginden hamile kaldim 14+1 haftalik hamileyim suan. Ins. Her sey yolunda gider. Olmayan herksin ins. Bir an önce olurUzun çok uzun zaman sonra hepinize selamlar burda iyi kötü acı tatlı beraber üzülüp beraber sevindiğimiz onca zaman geçti buradaki dostluğu samimiyeti başka bir topikte görmedim beni hatırlar mısınız bilmem eski nickim @ilaymilya idi bunca zamandır daha tedaviye başlayamamıştık her niyetlendigimizde sorun çıktı en son 18 Ağustos adetiyl 20 ayın ardından ancak başlayabildik korkarak başladık hemde çok korkarak ama Rabbime milyon kere şükür bu defa herşey yolunda gitti ilk defa embriyolar 5.güne geldi hemde 5 tane 3ünü doldurduk 2sini transfer ettik dün 9.günümde normalde test günüm pazartesi idi ancak dün akşam dayanamayıp kan verdik çok şükür bin şükür elhamdülillah Rabbime 8 yılın 4 denemenin ardından hayatımdan ilk defa pozitifi gördüm Rabbim isteyen bekleyen dileyen her kuluna nasip etsin inşallah bu duyguyu tarifi imkansız yarın yine test yapacam inşallah benimle kalır miniğim hayırla sağlıkla dünyaya gelir bu yola hala uğraş veren arkadaşlarım Rabbim hepinize nasip etsin kusura bakmayın hakkınızı helal edin çok uzun oldu ama sizinle bu mutluluğumu paylaşmak istedim