2016 Aralık Anneleri

Boğazına kaçırır diye korkuyorum canım o yüzden vermiyorum ekmek ama bugün badem salatalık aldım onu verdim eline hem dişlerini kaşıdı hem suyunu emdi. Tavsiye ederim:KK66:
Ben de küçücük iki üç kez veriyorum sadece canım. Onu da daha 3 kez verdim başka ekmek vermedim. Ekmek içinden küçücük bir parça alıp zeytinyağına batırdım ya da yemek suyuna batırdım öyle verdim canım :KK66: yedi oğluş maşallah :KK66: istiyor da başka vermiyorum :KK70:
Salatalık çok mantıklı suyu olduğu için canım da boğazına iter ya da damağıyla ısırıp koparırsa diye korkuyorum. Salatalık yumuşak ya. Şu meyve fileleri çok mantıklı almak lazım onlardan

Sağol canım daha rahatım artık diştendir diyor tecrübeli etrafımdaki arkadaşlar da:KK66:
Aaa evet canım diş etkiler vücut ısısını diş çıkarırken 38 in altındaki ateş önemli değilmiş canım. Bu dişten olduğunu gösterirmiş. 38 üstüne çıkarsa enfeksiyon olabilirmiş doktora gitmek gerekiyormuş. Aklında olsun korkma hiç 38 olmadıkça.

Alışıyor çok şükür canım.
Bence bunlar dişin huysuzluğu canım iştahsızlık olurmuş zaten diş çıkarken. Kıyamam ya annesi sakin ol onu anlamaya çalış. Yemek istemiyorsa zorlama. Aç olsa saldırır zaten. Çok zor annelik ya. Sana destek olmaya çalışıyorum ama kendi başıma gelse ben de sakin olamam sanırım.
Babalarına daha farklı davranıyor bebişler canım. Bize nazları :KK70:
İşthsızlık da var canım zorlamıyorum ama ağlayınca acıkmış olurdu hep. Şimdi kabul etmiyor üstüne bir de kendini attırıyor sıkın tutmasam kucağımdan yere atacak kendisini..
Bir yere kadar sakin olunuyor canım sabahtan beri kelebeğim mızır mızır. Beni benden aldı..
Başta bir sıkıntılandı kızım baktım sesler kesildi. Gidip bakıyım dedim ki bingoo babası açmış video izletiyor. Dayanamadım aldım kelebeğimi:KK66: o kadarcık zamanda bile özlemişim.

Öyle tabi canım sürekli kucak kucağa geçirdik günlerimizi :KK66:
Artık biz de zor dalıyoruz uykuya canım sanırım büyüdükçe değişiyorlar. Ya da bir sıkıntıları var ondan böyleler. Bugün uykusu vardı oğluşun. Masum masum bakıyor güldürmeye çalışıyorum tepki de vermiyor sadece bakıyor. Korktum bişi mi oldu diye. Meğer Uykusu varmış ama uyumuyormuş. Ondan öyle bakıyormuş. En son sinyal verdi de uyudu :KK66:
Tecrübe olmayınca ister istemez korkuyor insan canım ben de bugüne gelene kadar bayağı çabaladım :KK66: eskiden ağlıyordum bişi olacak oğluşa diye :KK70: sarılık olmuştu doğunca. ben oturdum ya kaybedersem onu diye ağlıyorum eşim neye uğradığını şaşırmıştı canım :KK70:
Sanırım büyüdükçe oluyor bu dalma sıkıntısı. Ne güzel oğluş sakin sakin bakıyormuş benim cadım uykusu gelip de uyuyamadı mı hem mızıldanıyor hem ağlıyor hem de kendini çiziyor.
Aynı korkuyu ben de yaşadım kızım sarılık olduğunda :)) 1 hafta susmadan ağladım kızımı kaybetme korkusuyla :))

Sancısı varmış gibi durmuyor hiç canım. Rahatsız değil gibi şimdilik. Yarın rahatsız edebilir bakalım ne olacak? İnşallah zorlamaz fazla.
Aktarlara falan sor olmadı canım. Ya da buğday satan yerler varsa buğday alıp kendiniz çektirin. En azından katkısız un elde edersiniz.
Yaa kıyamam nasıl mutlu oluyor demek yemek yerken :KK66: biz bayağı iyiyiz şükür bu konuda canım hatta yavaş verince sinirleniyor oğluş :KK70: bugün yine yoğurt yedi. Alıştı sanırım tadına artık midesi bulanmadan yiyor.
Sancısı ağrısı olmasın da oğluşun canım kakalar çıkar elbet:KK66:
Bulunduğumuz köy görünümlü ilçede illaki un yapan biriler vardır canım. Köylülere sormak lazım:KK66:
Suratını her kaşıkta ekşitir ama şarkılar oyunlar eşliğinde güldüre güldüre olunca güzel yiyor kelebeğim:KK66: oyy maşallah oğluşa yarasın kuzucuğa:KK66:

Ben konuşuyorum canım. Mesela bu ara kalabalığa alıştığından sanırım yanından ayrılınca hemen bağırıyor. Giderken anlatıyorum şuraya gidiyorum şunu yapıp geleceğim ağlama tamam mı anneciğim beni bekle diyorum. Bu şekilde bayağı alıştı. Ağlamıyor artık canım. Tabi ilk başta ağlıyordu ama ben yine gidip işimi yapıp geliyordum. Tutarlı olmak lazım sanırım canım. Ağlıyor diye gitmesem bırakmaz muhtemelen ve daha çok ağlardı.
Ben de konuşuyorum sürekli anlatıyorum şunu yapmam lazım yapıp hemen gelicem bekle annecim diyorum ama odadan çıkar çıkmaz başlıyor ağlamaya ben işimi bitirip gelene kadar ağlıyor. Sürekli yanındayım hiçbir zaman birine bırakıp bir yerlere gitmedim. Neden bilmiyorum ama kaybetme korkusu var sanırım.

Çok mantıklı canım sen kızınla gez dolaş kafan dağılır. Huzurunuz bozulmasın yeter ki... hatta istersen annene git eşin izn verirse. Orada kalırsın bir gece canım hasret giderirsiniz anne kız.
Yok canım eşim izin vermez kalmama. Kızını özlüyormuş.. aslında eşim gitse annesinin yanına özlem giderseler biz kızımla başbaşa kalırız seve seve :KK70:

Yemek yerken oyuncak falan YOk canım sadece yemek var :) yemek yemenin oynamak olduğunu düşünmesin diye bu şekilde davranıyorum canım. İleride bayağı sorun oluyormuş. Yemek vakti gelince her şeyi kaldırıyorum ortadan.
Unutmuşum tabi bir de önlüğümüz var ağzımıza aldığımız :KK70: maşallah iştahtılar şimdilik kuzularımız canım nazar değmesin bu çok güzel bir şey :KK66:
Çok mantıklı yaptığın canım. Ben de kaldırayım bundan sonra oyuncakları:KK66:
Ben aktivite önlüğü aldım uzun kollu üstü başı çok batıyor kelebeğimin diye. Benim kuzucuk da kollarını ve eteğini yiyor önlüğünün:KK70: hatta üstüne dökülenleri yemeye çalışmak daha çok hoşuna gidiyor :KK70:

Ben de küçücük iki üç kez veriyorum sadece canım. Onu da daha 3 kez verdim başka ekmek vermedim. Ekmek içinden küçücük bir parça alıp zeytinyağına batırdım ya da yemek suyuna batırdım öyle verdim canım :KK66: yedi oğluş maşallah :KK66: istiyor da başka vermiyorum :KK70:
Salatalık çok mantıklı suyu olduğu için canım da boğazına iter ya da damağıyla ısırıp koparırsa diye korkuyorum. Salatalık yumuşak ya. Şu meyve fileleri çok mantıklı almak lazım onlardan
Geirisini istemiştir oğluş:KK66: afiyet şeker olsun kuzucuğa:)
Koparabilecek kadar güçlü ısıramıyorlar canım ben bugün sürekli gözlemledim:KK66: bir kısmını ezdi sadece kelebeğim. Meyve filesi ben aldım canım elmayı hep o şekilde veriyorum dişlerini de kaşıyor böylece.

Aaa evet canım diş etkiler vücut ısısını diş çıkarırken 38 in altındaki ateş önemli değilmiş canım. Bu dişten olduğunu gösterirmiş. 38 üstüne çıkarsa enfeksiyon olabilirmiş doktora gitmek gerekiyormuş. Aklında olsun korkma hiç 38 olmadıkça.
Soğuk havale denen sinsi bir şey varmış ben ondan korkmuştum ama onun için de 35 derecenin altına düşmesi lazımmış. Allah tüm hastalıklardan korusun kuzucuklarımızı.

Benim oğlum da bu aralar huzursuz huysuz.Uykuya dalamiyor bi turlu morarircasina agliyo cami fln aciyoruz bazen sakinlessin diye.Niye böyle oldu anlamadim.Hele aksam uykusu tam cileye dönüştü banyo yaptirinca bi nebze daha iyi oluyor. Gittigimiz yerlerde de rahat durmuyor artık. Dün ağva ya gitmistik eve gelmeye yakın trafige yakalandik yikti arabanin icini altini cikariyorum konusuyorum oynuyorum yok.En son baktik olmuyo cektik kenara indik dolastik biraz sonra da cam acik disari bakip konuşa konuşa geldik eve.Diş de göremedim ben.Huy degistirdi resmen cocuk.

Kızlar mutlu sabahlar burayı okuyunca rahatladım bu huy değiştirme bizde de oldu ne yazık ki :KK43: rotaya bağlıyordum hep ama 10 gün oldu etkisi olduğunu sanmıyorum...akşamları uyumak istemiyor...anneme gittim hafta sonu çığlık kıyamet koptu arabaya bindik sustu bu sefer ben başladım ağlamaya...iştahsızlığımız zaten vardı onu saymıyorum...başka birinin evine gitmek istemiyor parka götürüyorum birlikte dışarıya çıkıyoruz sıkıntı yok...kolik gibi belli bir saatte başlıyor akşam kesinlikle sakinleştiremiyoruz mız mız...doymuyor mu acaba endişesi vardı ama görüyorum ki bu ay bebeklerinde normal...benim kızım da beni göremediği anda başlıyor ağlamaya..doktor bu ay gelişim özelliği çok normal dedi...

Benim oğlum da bu aralar huzursuz huysuz.Uykuya dalamiyor bi turlu morarircasina agliyo cami fln aciyoruz bazen sakinlessin diye.Niye böyle oldu anlamadim.Hele aksam uykusu tam cileye dönüştü banyo yaptirinca bi nebze daha iyi oluyor. Gittigimiz yerlerde de rahat durmuyor artık. Dün ağva ya gitmistik eve gelmeye yakın trafige yakalandik yikti arabanin icini altini cikariyorum konusuyorum oynuyorum yok.En son baktik olmuyo cektik kenara indik dolastik biraz sonra da cam acik disari bakip konuşa konuşa geldik eve.Diş de göremedim ben.Huy degistirdi resmen cocuk.
İşte o dişler bir görünse patlasa bitecek sıkıntıları yavrucukların. Biz de aynıyız canım. Tahammül sınırım zorlanıyor kızımın uykusu varsa. Hiç susmadan ağlanabiliyor. Kucağıma aldığımda gıkı çıkmayan çocuk kendini kucağımdan attıra attıra mızıldanıyor. Oto koltuğuna bırakıyorum kıyameti koparıyor dediğin gibi ağlamaktan katıyor. Ben henüz çaresini bulamadım ne yazıkki.. inşallah geçer en kısa zamanda.

Hayırlı sabahlar ablalar sut parasinda sıkıntı yasayan oldumu. Bizim tekrardan onaylatmamiz lazimmis sizde böyle ugrastinizmi

Kızlar doğumdan sonraki göz kontrolünü ne zaman yaptırmanız lazım ?

X