2016 Aralık Anneleri

Ben de valla temizlik yapmak yerine oğlumla oynamayı vakit geçirmeyi tercih ediyorum canım. Annem arıyor bazen ev temizleyecektim oğluş durmadı bıraktım kaldığı yerde kalsın diyorum gülüyor halime onlar iyi olsun da dağınıklık temizlik bir şekilde hallolur gider. Şu an benim evde her yerde bişi var

Doğum sonrası bunalım geçiriyoruz bence biz canım bu süreçte bir çok annede kendine çocuklarına yetememe duygusu oluyormuş. Halbuki düşününce çocuklarımız için yapamayacağımız şey Yok. Çok güçlüyüz çünkü anneyiz biz canım. Çocuklarla ilgilenince insan zaten yoruluyor temizliğe enerji kalmıyor ki canım bir de senin iki tane

B
Bende kış gelmedi diyordum ta ki dışarı çıkana kadar bu sene fena soğuk varmışta bizim haberimiz yokmuş evden çıkmadığımızdan...
Ben eşim eve gelince ona sarılınca anlıyordum hava ne kadar soğuk canım bende de Doğum sonrası ısı artışı oldu oh serin serinsin diyordum

Anladım bu ay kilo alımı nasıl bakalım ona göre mama başlayabiliriz demişti doktorumuz :) evet kızım da bazen 1 bazen 2-3 yapabiliyor kakasını ..sağlıklı olsunlar kuzularımız mamaları sütleri şifa olsun onlara..

Aynen öyle farkındayım rahata alışacak nasıl olsa kıyamıyor veriyor biberonu diye düşünecek...o ağladıkça açlıktan gözünden yaşlar indikçe bende dayanamıyorum...hep kızardım "hayır" demeyi bilmiyor bu anneler çocuklarına diye :) bir de kendimi avutuyorum ama o daha Bebek ve savunmasız..ne olacak birkaç seferden diyorum...bugün direneceğim biraz belki iyice acıkınca alır memeyi..

Ben çıkabiliyorum ama kızım üşütecek diye korkuyorum bir de burada gidecek yer yok. Yani sokakta iken kızım ağlamaya vaşlasa sakinleştirebileceğim hiçbir yer yok. 1 hafta başbaşasınız oğlunla demek ne güzel:)
Ben de diyorum eşime alma diye ama bir sonraki market alışverişinde aburcuburla dolduruyor bir poşeti.
Teşekkürler canım kızımla beraber ilk doğum günüm diğerlerinden çok daha güzel geçeceği kesn geçen sene bugünleri düşünüyorum da aklımızda bile yoktu şimdi kucağımda kelebeğim:)

Aynı durumdayız valla canım. Benim annem o konuda fazlasıyla titizdir. Görüntülü konuşuyoruz saçlarım, üstüm başım dağınıksa annem hemen kendine bak olma öyle der. Ben de evdeyim kızımdan başkasına bakmak istemiyorum derim:) önemli olan kaliteli güzel vakit geçirelim kızımla.

İnşallah canım. Eskiden mama da yokmuş pirinç unuyla besliyormuş büyükler. Karınları doysun keyifleri yerinde olsun da meme ya da mama hiç fark etmez. Bizim doktorumuz gelecek ay ek gıdaya başlatacak bakalım nasıl olacak:)

Ben de çok kızardım etrafımdakilere çocuklarına davranışları konusunda şimdi eleştirdiğim her şeyi kendim yapıyorum Annem diyor bazen eskiden böyle demezdin diye, o işler öyle uzaktan konuşmayla olmuyormuş diyorum.

Bende diyorum kulaklarımı iyi çınlatmıştır velilerim anne olunca anlıyormuşsun gerçekten...sınırsız sevgiyle şımarık olmuyor çocuklar diye avutuyorum bende kendimi :) "her istediği istediği an olmayacak"ı şu an değil 5-6 ay sonra öğrenmeye başlayacak nasıl olsa...bende eleştirdiğim şeyleri yapıyorum...diyorum sanırım büyük konuştum şimdi yutuyorum...

Diren canımm başarırsın eminim oğlum 3 gün emmedi benim sorunum da sütü çekip yutmamasıydı 3. Gün baktı olmuyor öyle bir emdi ki mama vermedim süt var içsin

Dur daha yutacağımız çok şey var hepsini bir bir yaşıyorum ben

Keşke ben de çıkabilsem canımm az şöyle yürüsek markete falan gitsek diyorum :) bu ara kanguru araştırmaya başladım iki elimin boş olması lazım. En azından kısa mesafeler için iyi olur diyorum.
iyice sar bişi olmaz miniğe. Rüzgar değmesin yeter canımm kalın olur zaten üzeri.
Biz hep yalnız olunca babamızı hep yanımızda istiyoruz canımm valla çok zor geliyor şu an bana eşimin yokluğu. Oğluş var çok şükür ki onunla zaman çabuk geçiyor.
Hehee ne güzel işte canım seni düşünüyor eşin
Saç baş hiç demiyorum benim de berbat :) Arada bir eşim evdeyken oğlumu bırakıp kendime bakıyorum canım ama arada bir işte ne yapalım bizler onlar gibi olamıyoruz kiii eskiden çocuk anne peşinden koşarmış şimdi anneler çocuk peşinden koşuyor
Geçen beni büyüten komşumuz da söyledi canım bu tarifi doymaz aç kalmasın. Mama da verme kızım dedi. Pirinç unu kabızlık yapabilir nişasta kullan dedi. Bir fincan su, bir fincan süt, bir çay kaşığı da nişasta koy pişir muhallebi gibi yedir oğluşa dedi. Ben de bu ay da bitsin de başlamayı düşünüyorum günde bir kez versem yeter :)

Dur daha yutacağımız çok şey var hepsini bir bir yaşıyorum ben
Benim iki tane yeğenim vardı onlarla çok vakit geçirdim onları bildiğim için kimsenin çocuğuna laf etmedim kız yeğenim düz dolaba tırmanıyordu 9 aylıkken kalem tutuyordu her şey normal benim için ve daha neler göreceğiz bakalım bebişlerimizde. Bebeklerin en son farkettiği renk mor lila tonlarıymış. Benim oğluş bir tane yazma vardı o renk ona bayılıyordu oynuyordu. Ablam yedin ayvayı diyor daha şimdiden fark ettiyse çekeceğin var diyor oyun halısında da mor oyuncak var ona da dikkatli dikkatli bakıyor :)

Ben de kanguru almaya karar verdim. Market alışverişi falan yaparken rahatlık olsun. Ben ufaktan araştırdım. Solomom ya da momfortbaby tavsiye ediliyor. 1000 tlye bile kanguru var garip bir şekilde
Pazartesiden itibaren sabah saatleri yavaş yavaş yürüsek mi kızımla diye düşündüm az önce. Sağlık ocağına gidicem pazartesi kızımı arabasına koyup yürüyeyim bari. Çıkmadan mamasını verirsem mızmızlanma ihtimalini azaltmış olurum herhalde.
Ben kendim yapamıyorum canım. dışarı çıktığımızda bir kuaföre uğruyorum 10 dklık tabi o esnada bile kızım inletiyor ortalığı.
Ben direkt sebze çorbası tattırmakla başlamak istiyorum ki sebzeye şimdiden alışsın
Ooov benim kızım ne olacak Allah bilir:)) mor rengi çok severim evimin her odasında en az 1 tane mor eşya var:))
Benim en son gördüğüm bebek şu an 25 yaşında olan kardeşim bu yüzden çok büyük konuşmuşum zaten
Narcoleptic insomniac canım en boş biziz heralde paso yorum yapıyoruz iş yapmaya vaktimiz Yok ama
Haklısın valla canım. kızımda alarm var sanki kucağımdan bıraktığım anda ağlıyor ben de kelebeğim uyurken telefonla uğraşıyorum

Folik asit çocukları diyorlar şimdikilere :) benim annem de diyor kızım bu ODTÜ bitirip gelmiş...biz günlerce gözleri açılsın diye başında beklerdik bizimki gözleri açık doğdu..işimiz var bizimki de gece kendini kaydırıyor beşiğinin ucuna kadar...

Aynen canımm ben de bu iki markayı araştırıyorum. Solomom hakkında yorum bulamadım. Momfort baby hakkında çok güzel yorumlar var. Ama 3 ay-4 yaş olan ürünlerde 7-20 kg diyor canım. Daha 7 kg olmadı oğlum. O takıldı kafama. Yoksa valla şart böyle bir şey. Rahatça alışveriş yaparız :) ben de şok oluyorum o fiyatlara baktıkça valla başla yürüyüşe canım en güzeli ben de kanguru alırsam en azından her gün markete gider gelirim
Kesinlikle canımm sebze çorbası da yapmak lazım. 4. Ay başlayın küçük küçük tattırmaya diyorlar yoksa Sonra zor kabul ediyorlarmış.
Zeki çocuklar yaramaz olurmuş varsın olsunlar napalım onlar Coşar biz coşarız evde
Bu ara oğlum da kucağımdan inince ağlıyor ben de bişiler yapıyorum sussun diye zorla da olsa ağlamayı bırakıyor beni izliyor :) ya da uyuyorken bıraktım ve ağlıyorsa yalancı emzik veriyorum tutup uyuyor canım. Ama o uyanıkken kucağımda olmasa bile başka bişiyle ilgilenemiyorum o ilgi istiyor bu arada bugün dönme hareketleri başladı canım :)

Maşallah canımm kuzuya :) çok tatlılar ya uyurken değil de uyanıkken çok kayıyor benim bebiş de. Artık bezlerken zorlanıyorum sürekli hareket halinde. Dönmeye çalışıyor falan. Biz de gözü açık doğduk normal doğumdu bana bakıyordu ağlarken canım

Benim kuzucuk da en son 6.160 idi. Muhtemelen 2 haftaya kıvama gelir benim minik zaten havalar anca düzelir canım. Gerçi burada hava çok güzel 16 derece idi, az önce dışarıdaydık eşim dayanamadı senin dışarı zamanın gelmiş dedi avmye gittik. Buradaki avmler açık (ne akla hizmet yapıldıysa) . Canım Benim kelebek mama yediği için doktorumuz dedi başlayalım 4.ayda diye. Haftaya ya da sonraki hafta da rota virüsü aşımız var.
Momfortın sarı rengi çok hoşuma gitti. Ondan almaya karar verdim gibi çünkü solomom yorumu yok dediğin gibi canım.
Aa ne güzel, benim kuzucuk dönmüyor henüz senin oğluş hızlı çıktı maşallah:)

Aynen canım havalar çok güzel bu ara. Yaz gibi tam gezmelik :) biz 2. Ay kontrolümüzde 5.500dük canım cumaya 3. Ay kontrolü var genelde 1 100 gram alıyor oğlum. 7 ye yakındır kilosu ama tam 7 olmamıştır. Bu cuma bizde rota virüsü aşısı yaptıracağız canım. Ben de başlamayı düşünüyorum ek gıdaya canım. Çünkü bazen sütüm az oluyor mama da almıyor oğlum. Az az ara öğün yapmayı düşünüyorum doktora bir sorarım yine de. Solomom da çok güzel görünüyor acaba Yen'i bir marka mı canım ben solomom daha çok beğendim aslında ve bütün özellikleri aynı.
Oğlumda henüz tam dönmüyor ama belden poposunu sağa sola döndürüyor ya da omuzlarını döndürüyor canım bugün başladı. Bugün ilk defa oyun halısında asılı olan oyuncağa da tekme attı ses çıkıyor sallanıyor ya canım durana kadar bekliyor durunca tekrar tekme atıyor şok oldum. Ne kadar akıllılar daha şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…