- 26 Nisan 2016
- 363
- 448
- 18
Kızlar bende dün dayanamadım götürdüm doktora. Oğlum 1 aylık öksürük hırıltılı nefes be burun tıkanıklığı vardı. Doktorum burun tıkanıklığı önemli bebekler ağızdan nefes almayı bilmezler dedi ve bi karışım verdi bununsabah akşam burnuna uygula aralarda da gerekirse serum fizyolojik sık dedi. Öksürük içinde dinledi ciğere İnmemiş çok şükür,kekik özlü bi şurup verdi 3 gün kullan dedi. Yalnız çocuklarda hızlı ilerler takipte kal ateşi çıkarsa yada iştahında azalma olursa yada ters bi durum olduğunu hissedersen getir tekrar boşlama dedi. Karışımı burnuna uygulayınca gece epey rahat uyudu
Günde en az 2 kere kaka yapan kızım 2 gündür kaka yapmıyor ve sıkıntısı var. Az önce yarım çay kaşığı zeytinyağı verip 2 çay kaşığı da su verdim hala yapmadı kakasını. Zeytinyağı veren arkadaşlar nasıl verdiniz ve ne zaman yaptı kakasını bebişleriniz?
Doktor normal olduğunu söylüyor ama bebişlerimiz öyle bir durumda kıvranıp duruyorlar ağlıyorlar :) kakası katı olmadıkça kabız olmazmış ben de öyle okumuştum internetten canım. Günde 10 defa yapsa bu kez kilo alamaz bebişlerBenim kızım da 2 gün hiç yapmamıştı doktora sorduğumda 3 güne kadar yapmaması normal, daha fazla sürerse kabız diyoruz demişti. Bir sonraki kontrole gittiğimde de çok yaptığından yakınmıştımonun için de günde 10 defaya kadar normal demişti ben de fazla değil mi diyince de yetişkin gibi düşünmeyin sık sık besleniyorlar dedi
Hemen hemen hepimizin ilk bebeği canım benim korkma biz korkmamalıyız ki onlar huzurlu olsunNumarası var canım bir şey olursa hemen ararım calpol de almıştım bir aylık aşısına gittiğimizde. İnşallah bir şey olmaz evde yalnız olmam daha da korkutuyor beni. Bir de ilk Bebek olunca tecrübesizlik de var.
Aaa bizim de kuşumuz vardı oğlum sesine alışmış demek ki şimdi kuş sesi dinletiyorum susuyor :) ben de öğretmenim canım ortaokuldayım malum öğrenciler pek hareketlioğlum dersteyken sürekli tekme atardı
Bir ara benim kızım günde 8 kere yapıyordu. O zamanlar az az olurdu kakası şimdi yaptı mı tutan kişinin üstüne kadar kaka geçiyorBenim kızım da 2 gün hiç yapmamıştı doktora sorduğumda 3 güne kadar yapmaması normal, daha fazla sürerse kabız diyoruz demişti. Bir sonraki kontrole gittiğimde de çok yaptığından yakınmıştımonun için de günde 10 defaya kadar normal demişti ben de fazla değil mi diyince de yetişkin gibi düşünmeyin sık sık besleniyorlar dedi
Dimiiii ya gerçekten annelik insana apayrı bir güç veriyor artık bir yerime bişi olduğu zaman daha az ağrı hissediyorum bir kere elimi yakmışım farkında değildim elimi yıkarken farkettimHemen hemen hepimizin ilk bebeği canım benim korkma biz korkmamalıyız ki onlar huzurlu olsunannesi güçlü olmak zorundayız biz artık. Hiçbir şey olmayacak inşallah.
Ortaokul tam geçiş dönemi binbir çeşit oluyorlar :) başlayacak mısın canım doğum iznin bitince?
Canım devam ediyor maalesef zAma ilk zaman kadar şiddetli değil. Sürekli öksürmüyor ama öksürünce de insanın içi gidiyor. Burun sıkıntısı da bitmedi. Anlamadığım sprey yapıyorum aspiratörle çekiyorum az bişey geliyor ama on dakika sonra yine dolu burun sesi geliyor. Geçsin diye bekliyorumBiz de yaşadık aynısınıminiminacık ama nasıl öksürüyordu kızım, önce iki defa öksürüp geçiyordu, tam da kontrol zamanıydı Dr dinledi ciğerleri inmemiş ama öksürük tehlikeli takip edin dedi, burnu da tıkanıyor serum fizyolojik verdi otri bebeyle de çektik. Ama ertesi güne arttı öksürük, öyle olunca Dr bi antibiyotik bir de şurup verdi ama bunlar rahatlatır sadece, yeni doğanlara başka ilaç vermemiz yasak dedi. Bir de öksürük geçene kadar banyo yaptırmayın dedi. Bir hafta falan sürdü ama çok şükür geçti.
Burun tıkanıklığına dikkat etmek gerekiyormuş senin de söylediğin gibi.
Başka mesajını görmedim, şimdi nasıl bebeğin? İnşallah geçmiştir sizin de
Aynı durum bizde de söz konusu. Gündüz uyumuyor kızım ama gece 11.30-12 gibi uyuyor 5.30-6 gibi uyanıyor 5 dk kapalı gözle emiyor 7.30-8 arası yine uyanıyor bir 15-20 dk emiyor yine uyuyor bazen 9 bazen 10a kadar uyuyor sonra tamamen uyanıyor daha da uyumuyor. uykusundan asla uyandıramıyorum ben kızımı altını açıyorum, ayaklarını gıdıklıyorum, şap şup öpüyorum ama gözünü aralıyıp da noluyor demiyorazıcık ağır benim kuzunun uykusu babasına çekmiş.
Ben bu durumdan yakınınca Annemler eşim ve arkadaşlarım dedi çok acıksa zaten uyandırır demekki uyku tatlı geliyor uyuya uyuya büyüyecek zaten, hatta uyandırırsan ileride sürekli uyanır seni uyutmaz ne güzel uyuyor sürekli uyandırmıyor kıymetini bil. Ben de bu insanların hepsi aynı şeyi söylüyor demekki ben yanlış yapıyorum dedimşimdi gönül rahatlığıyla uyuyorum
Ben önce korkuyordum burnu tahriş olacak diye fazla yapmak istemiyordum serum fizyolojik+otri bebeyi ama Dr sık sık yap burnu dolu olmasın dedi. Gerçekten iki gün sık sık yaptım sonra rahatladı. İnşallah senin bebeğinin de geçer bir an önce, kızım öksürdükçe ağlayasım geliyordu benimCanım devam ediyor maalesef zAma ilk zaman kadar şiddetli değil. Sürekli öksürmüyor ama öksürünce de insanın içi gidiyor. Burun sıkıntısı da bitmedi. Anlamadığım sprey yapıyorum aspiratörle çekiyorum az bişey geliyor ama on dakika sonra yine dolu burun sesi geliyor. Geçsin diye bekliyorum
Valla öyle eskiden yorgunluktan ağlanırdım hep şimdi her sabah kol ağrısıyla uyanıyorum da of demiyorum:)Dimiiii ya gerçekten annelik insana apayrı bir güç veriyor artık bir yerime bişi olduğu zaman daha az ağrı hissediyorum bir kere elimi yakmışım farkında değildim elimi yıkarken farkettim
Kesinlikle canımm fenalar çok fenaaaben oğluşumu bırakamam rapor olursa rapor alacam olmazsa ücretsiz izin düşünüyorum canımm
Evet gerçekten öyle aslında:) biz de uykumuzu biraz almış oluyoruz:) endişe etme canım biz bu konuda şanslı annelerizayyy ayni benim minigi anlatmissin :) benimkide 10a kadar guzelce uyuyor dedigin gibi 6-7 arasi gibi uyaniyor sonra tekrar uyuyor :) Annemde diyor sukur et bebegin seni uyutuyor diye :)
Canım gece ve gündüzü karıştırmış olabilir. Gündüz emzirirken mutlaka konus sohbet et evde ses olsun ışık olsun. Gecede mümkün olduğu şekilde karanlık tut odayı mümkünse hiç konuşma emzirirken hatta çok gerekmedikçe altını da değiştirme. Gündüz biraz uyanık tutmaya çalış. Belki yapıyırsundur ama aklıma bunlar geldiKizlar kızım gun boyu uyuyor gece boyu uyanik esimde bende uyku uyuyamaz olduk napabiliriz
Bir dönem bizde de aynı sıkıntı oldu. Bir gün akşam banyo yaptırdım loş ortamda üzerime yatırıp emzirdim. Suyun verdiği hafiflikle sabaha kadar uyudu ve o günden sonra düzene girdi. Gerçi artık gündüz uyumuyor ama gece uyuması benim için velinimetKizlar kızım gun boyu uyuyor gece boyu uyanik esimde bende uyku uyuyamaz olduk napabiliriz
Aynen aynen canım ya benim de boğazım ağrıyor iki gündür eşime naz ediyorum oğluma gelince gayet güçlüyümValla öyle eskiden yorgunluktan ağlanırdım hep şimdi her sabah kol ağrısıyla uyanıyorum da of demiyorum:)
Ben de sen gibi düşünüyorum canım. Benim vaktim azaldı 17 şubatta bitiyor iznim rapor ayarladım sanırım ama olmazsa da ücretsiz izin alıcam ben de artık sıkıcaz kendimizi biraz
Senin varmış zamanın canım. Evet ohal yüzünden rapor sıkıntı oluyor. Yarı dönemde bakıcı bulmak zor iyiler hep eylül döneminde anlaşıyor Aman yeterki bebeklerimiz iyi olsun bize doysun birkaç ay çok gezmeyizAynen aynen canım ya benim de boğazım ağrıyor iki gündür eşime naz ediyorum oğluma gelince gayet güçlüyüm
Benim de martta bitecek bir ayım kaldı canım bakalım eski doktorumu arayacam bir gel veririm derse tamam yoksa başka doktor bulamam olağanüstü halden kaynaklı genelde vermiyorlar. Direk ücretsiz izne ayrılırım sıkarız bebişlerimiz için
Ayy canım geçmiş olsun takip et bakalım inşallah olmaz ateş. Ben de cesaret alırım sizdenBiz bugün verem aşısı yaptırdık. Üç ayrı yerden üç ayrı iğne vurdular çok canım acıdı oğlumun canı yanınca. Ateş yapma ihtimali çok düşük dedi hemşire. Düşük kiloyla doğan ya da kronik hastalığı olan bebeklerde ateş yaparmış, sağlıklı kilosu iyi bebeklerde ateş onbinde bir görülürmüş. Huysuzluk olur dedi hemşire o hep var zaten biz de. Bakalım takip ediyorum şimdi ateşini bir şey yok şükür
Aynen canım bebişler iyi olsun yeter ki başka bişi yok gözümüzdeSenin varmış zamanın canım. Evet ohal yüzünden rapor sıkıntı oluyor. Yarı dönemde bakıcı bulmak zor iyiler hep eylül döneminde anlaşıyor Aman yeterki bebeklerimiz iyi olsun bize doysun birkaç ay çok gezmeyiz
Teşekkür ederim canımm hemşire içimi rahatlattı sağolsun. Şimdi ateşi Yok ama huzursuzluk var normalde de olan bişi tabi bizdeAyy canım geçmiş olsun takip et bakalım inşallah olmaz ateş. Ben de cesaret alırım sizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?