- 26 Nisan 2016
- 363
- 448
- 18
Kızlar bende dün dayanamadım götürdüm doktora. Oğlum 1 aylık öksürük hırıltılı nefes be burun tıkanıklığı vardı. Doktorum burun tıkanıklığı önemli bebekler ağızdan nefes almayı bilmezler dedi ve bi karışım verdi bununsabah akşam burnuna uygula aralarda da gerekirse serum fizyolojik sık dedi. Öksürük içinde dinledi ciğere İnmemiş çok şükür,kekik özlü bi şurup verdi 3 gün kullan dedi. Yalnız çocuklarda hızlı ilerler takipte kal ateşi çıkarsa yada iştahında azalma olursa yada ters bi durum olduğunu hissedersen getir tekrar boşlama dedi. Karışımı burnuna uygulayınca gece epey rahat uyudu
Biz de yaşadık aynısını miniminacık ama nasıl öksürüyordu kızım, önce iki defa öksürüp geçiyordu, tam da kontrol zamanıydı Dr dinledi ciğerleri inmemiş ama öksürük tehlikeli takip edin dedi, burnu da tıkanıyor serum fizyolojik verdi otri bebeyle de çektik. Ama ertesi güne arttı öksürük, öyle olunca Dr bi antibiyotik bir de şurup verdi ama bunlar rahatlatır sadece, yeni doğanlara başka ilaç vermemiz yasak dedi. Bir de öksürük geçene kadar banyo yaptırmayın dedi. Bir hafta falan sürdü ama çok şükür geçti.
Burun tıkanıklığına dikkat etmek gerekiyormuş senin de söylediğin gibi.
Başka mesajını görmedim, şimdi nasıl bebeğin? İnşallah geçmiştir sizin de