- 19 Nisan 2016
- 1.466
- 1.269
- 133
Allah esirgesin miniği22. Haftaya kadar cinsiyetini göstermemesinden belli çok terbiyeli olduğu:) yukarıda belirttiğim gibi herkes bana çalışıyor bu ara kendi bencillikleriyle beni tamamen sütten kesmek içinbir şekilde atlatıcaz inşallah bir sıkıntı yaşamaz miniklerimiz. Ay o endişe durumu bende de var. Hemen dünya başıma yıkılıyor:) kızım uyusa diyorum hasta mı acaba çok uyudu uyumasa diyorum sıkıntısı mı var acaba. Sürekli binbir türlü düşünce kafamın içinde
Ne işleri var ki yalnız bıraksınlar sizi evinizde. Ben uzağım hepsine bazen şükrediyorum halime. Normal Doğum sonrası benim de makat etrafında 4 tane hemoroid oluşmuştu çok çektim çok canım yandı canım. Kanama makatta mı yine? Hoş nerede olursa olsun doktora gitmen lazım canım hem kan kaybetmen bünyeni zayıflatır hem de Allah korusun dikişlerde bir sıkıntı vardır. O makattaki ağrı için ben bir krem aldım o toparladı beni canım. Yoksa mahvolmuştum bir hafta resmen süründüm gece gündüz. İstersen özelden yazayım adınıYarın akşam inş gecicem de 2 hafta sonra onlar bizdelersavredicem artık simdi daha önemli sorunum var sut de önemli gerçi ama simdi tuvalette afedersin bildiğin kan geldi epeyce bide cok fazla ağrım oldu :/ 2 defa dır oluo ama bu kadar çok kan hiç gelmemişti çatlak falan mı acaba çok korktum.bildigin hastalanmisim gibi makattan a geldiğinde umursamadim normal doğum oldu.diye
Benim de 49. Günde olmuştu adetim canım bizimkiler hızlı geldi az daha dinlenseydik iyiydi :)Kizlar dogum yapali 7 hafta oldu. Bugun reglim basladi. Cok mu erken? Aranizda adeti baslayan oldu mu?
Canım ben de yalnızım ben akşam eşim işten gelince bebeği ona bırakıp yemek yapıyorum yaptığım zaman çok yapıyorum ertesi gün de yiyorum yoksa mümkün olmuyor oğlumla yemek yapmam. Hatta bazen yemek bile yiyemiyorum. Aynı senin dediğin gibi sürekli ağlıyor meme veriyorum memede uyuyor yatırayım derken geri uyanıyor ağlıyor. Omzuma alıyorum uyutuyorum tekrar yatırıyorum yine ağlıyor. Gündüzümüz hep böyle geçiyor çok nadir 2 3 saat uyuduğu gündüzler. Yine de şükrediyorum geceleri uyuyor.Merhabalar
ben cok girmiyorum, bugün bakayim dedim tesadüf bunu gördüm :)) Merak etmissin düsünmüssün cok tesekkür ederim :)
Ben yalniz oldugumdan cok zorlandim. Annem geri döndü kisa sürede. YAni bebegim 5 günlükken gitti annem. O günden sonra 1 ay esimle baktim. 2 haftadir da yalnizim. Zor oluyor. Bebegim hep beni yaninda istiyor. Ben karnimi zor doyuruyorum. Sütüm azalmasin diye ac kalmamaya calisiyorum ama hem yemek yapmak hem bebek falan cok zor.
Idare ediyorum ama cok sükür.
Kizlar sizlere bir sorum var. Gece bebegimi emziriyorum bazen emerken kaka yapiyor, sonra tekrar derin uykuya daliyor. Bu durumda altini degistirmek icin uykusunu böleyim mi?
Bir de uyaninca alt degistirirsem acken cok agliyor. Eger önce emzirirsem de memede uyuyakaliyor ve altini degistirmek icin uyandiriyorum ve tekrar uyutamiyorum. Siz nasil yapiyorsunuz?
Bir de gündüz cok zor uykuya daliyor ve 1 saat falan uyuyor. Büyük insan gibi gün boyu uyanik kaliyor zorlamazsam. Siz nasil uyutuyorsunuz? Gün icinde uyursa ne kadar sürüyor uykusu? 2-3 saat boyunca uyumuyor hic gündüz. Doktor diyor ki en gec 2 saatte bir uyumasi lazim. Memede uyuyor ama 5 dakikada uyaniyor ve tekrar uyumuyor.
Sling takarsam uyuyor ama sürekli slingle mi gezcem bilemedim
Ahh canım benim kızımla evimizde yalnızım eşim akşamdan akşama geliyor ama yetişmek isteyen telefondan da yetişiyor bir de yapılanları içime sindiremiyorum. Azıcık işsiz kalıyım hemen aklımda dolaşmaya başlıyor düşünceler. Yani benim telefonları kapatıp kimsenin bilmediği bir yere çıkıp gidesim var en az 1 sene süreyle:)Kaç kaç canım kızçenle yalnız kal biraz hem ne işleri var artık herkes evine gitsin :)
Haklısın canım doya doya yaşamalıyız anneliği keza minik sıpalar ayaklandığı anda bu kadar yakın olamıcaz kendilerine hemen özgürlüklerini ilan edeceklerAllah esirgesin miniğiay ben de annemde kaynanamda kaldım bir süre. Çok şükür öyle laf söz eden Yok ama insanın evi gibisi yok. Evime uçarak geldim resmen inşallah ya rahat rahat atlatırız inşallah :) ay aynen ben de çok uyuyunca uyandırsam mı çok mu uyudu acıkmıştır falan diyorum uyumayınca da zaten ağlıyor bu kez de üzülüyorum anne olmak çok güzellll doya doya bu duyguları yaşamak çok güzel :)
evt cnm oyle bi ozelligi varmis .. bebislerimiz saglikli olsunda hangi mama olursa olsun :)Anladım canım tabi değişiyor markalar ülkeden ülkeye. Güzelmiş özellikleri demekki anne sütüne baya yakın bir mama.
Ben ıslak mendik kullanmıyorum canım pamuk ve sıcak suyla temizliyorum bebeğimin altını. Aile büyükleri böyle daha sağlıklı olduğunu söyledi. bunu da ne zaman bırakırım bilmiyorum :)Kızlar yenidoğan ıslak mendili ne zamana kadar kullanmalıyız? Siz ne kullanıyorsunz?
Telefonlarına da bakma en iyisi canım nasılsa bahanemiz çok :) valla zaten ben oğlumla telefon görüşmesi falan yapamıyorum. Biri arıyor hep yarıda kalıyor konuşma öyle bir bağırıyor ki ne ben ne karşımdaki birbirimizi duyamıyoruz kapatıyorum telefonuAhh canım benim kızımla evimizde yalnızım eşim akşamdan akşama geliyor ama yetişmek isteyen telefondan da yetişiyor bir de yapılanları içime sindiremiyorum. Azıcık işsiz kalıyım hemen aklımda dolaşmaya başlıyor düşünceler. Yani benim telefonları kapatıp kimsenin bilmediği bir yere çıkıp gidesim var en az 1 sene süreyle:)
Haklısın canım doya doya yaşamalıyız anneliği keza minik sıpalar ayaklandığı anda bu kadar yakın olamıcaz kendilerine hemen özgürlüklerini ilan edecekler
Canım ben de yalnızım ben akşam eşim işten gelince bebeği ona bırakıp yemek yapıyorum yaptığım zaman çok yapıyorum ertesi gün de yiyorum yoksa mümkün olmuyor oğlumla yemek yapmam. Hatta bazen yemek bile yiyemiyorum. Aynı senin dediğin gibi sürekli ağlıyor meme veriyorum memede uyuyor yatırayım derken geri uyanıyor ağlıyor. Omzuma alıyorum uyutuyorum tekrar yatırıyorum yine ağlıyor. Gündüzümüz hep böyle geçiyor çok nadir 2 3 saat uyuduğu gündüzler. Yine de şükrediyorum geceleri uyuyor.
Ben geceleri altını değiştirmiyorum canım. Çünkü Benim oğlum altını değiştirince belirli bir süre uyanık kalıyor uyutamıyorum. Gece değiştirsem uykusu bölünecek diye sabaha kadar bekliyorum sabah uyanınca alıyorum. Pişikten korumak için de poposuna bol zeytinyağı sürüyorum. Çok şükür pişik olmadı daha oğlum. 56 günlük olduk.
Ben de ilk başta açken altını değiştirmiyordum ağlamasın diye. Annem öyle alıştırma önce altını temizle dedi bir şekilde oyalıyorum müzik falan açıyorum hemen altını değiştirip emziriyorum artık bayağı alıştı oğlum.
Kızlar yenidoğan ıslak mendili ne zamana kadar kullanmalıyız? Siz ne kullanıyorsunz?
Ağlarken altını açtığında susmuyor mu canım? Benim oğlum direk susuyor altı açılınca. Bİz de öyleyiz altımız açılınca kaka yapmayı çok seviyoruz bir de fışkırtıyor benim oğlum kaç kez elim üstüm kaka olduYani altina gece kaka yapsa bile degistirmiyor musun? Bir de benim oglum altini acinca da kaka yapiyor. Eger aglarken acarsam yapmiyor. Sonra yapamayip sanci ceker diye korkuyorum.
Valla duydum ama bana çok zahnetli geldi o gece filan için çok zor olurdu zaten canm ama dediğin gibi en sağlıklısı o tabiiBen ıslak mendik kullanmıyorum canım pamuk ve sıcak suyla temizliyorum bebeğimin altını. Aile büyükleri böyle daha sağlıklı olduğunu söyledi. bunu da ne zaman bırakırım bilmiyorum :)
Anladım canım ben de 1 pişik kremi 1 kantaron yağı yapıorum. Bacaklarına ve kat yerlerine de sürüyorum gerçekten çok besleyici bebişimin vücudna göre bacakları çok fark etmiştiCanım bende ıslak mendil kullanmıyorum pamuk ve ılık suyla temizliyorum ilk 6 ay bu şekilde yapmayı düşünüyorum...dışarı çıktığımızda da termos kullanıyorum...krem yerine de hakimi zeytinyağı sürüyorum..
Bebeğiniz hayırlı olsun. Hemorid için krem adını bana yazabilirmisiniz acaba?Ne işleri var ki yalnız bıraksınlar sizi evinizde. Ben uzağım hepsine bazen şükrediyorum halime. Normal Doğum sonrası benim de makat etrafında 4 tane hemoroid oluşmuştu çok çektim çok canım yandı canım. Kanama makatta mı yine? Hoş nerede olursa olsun doktora gitmen lazım canım hem kan kaybetmen bünyeni zayıflatır hem de Allah korusun dikişlerde bir sıkıntı vardır. O makattaki ağrı için ben bir krem aldım o toparladı beni canım. Yoksa mahvolmuştum bir hafta resmen süründüm gece gündüz. İstersen özelden yazayım adını
Ay bende doğmdan beri kabızlık yaşıyorum. Biraz biraz geçti bebişin gaz damlasından içtim bağırsak düzenlediği için. Ama kabız olmasam da canım çok acıyor hemoroidm de büyüdü çok canm sıkılıo eşime bile diyemedim. Hergün pamukla kantaron yağı koyuyorum sızımı dinidiriyor ama yapınca gene sil baştan.Valla varsa öle bi krem paylaşırsanız sevinirim kızlar.Bebeğiniz hayırlı olsun. Hemorid için krem adını bana yazabilirmisiniz acaba?
Gece alt açmaları bıraktığım için sıkıntı Yok canımValla duydum ama bana çok zahnetli geldi o gece filan için çok zor olurdu zaten canm ama dediğin gibi en sağlıklısı o tabii
Özelden yazdım canımBebeğiniz hayırlı olsun. Hemorid için krem adını bana yazabilirmisiniz acaba?
Özelden yazayım sana da canım bana çok iyi geldi krem o olmasa çatlayacaktım acıdan ben.Ay bende doğmdan beri kabızlık yaşıyorum. Biraz biraz geçti bebişin gaz damlasından içtim bağırsak düzenlediği için. Ama kabız olmasam da canım çok acıyor hemoroidm de büyüdü çok canm sıkılıo eşime bile diyemedim. Hergün pamukla kantaron yağı koyuyorum sızımı dinidiriyor ama yapınca gene sil baştan.Valla varsa öle bi krem paylaşırsanız sevinirim kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?