• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Aynen cnm.. benim kizimda boyleydi burnu tikali öksuruyordu ve balgami vardi.. rahatsiz oluyordu. ben belcikada kaliyorm cnm dr hemen hastahaneye yatis yapti buhar verdiler ve balgamini kustu. halen daha buhar ve oksijen vermeye devam ediyorlar cok sukir simdi daha iyi ama getirmeseymisim ilerletip astmayaa cevirebilirmis dedi
Allahim korusun bebislerimizi kisin dogum guzel degilmis gercekten HERKES HASTA

surekli degildi cnm arada oksurup oluyordu ilerlemeden hemen dr getirdim
çok geçmiş olsun cnm evet kışın çok zormuş gerçekten. Ben de götüreyim kızımı ilerlemeden:(

çok geçmiş olsun cnm evet kışın çok zormuş gerçekten. Ben de götüreyim kızımı ilerlemeden:KK43:
cok saol cnmbenim ;( bebislerimiz daha cok kucuk dikkatli olmamiz lazim ilerisi icin sende yaz dr goturdukten sonra durumunu kizinin

Olmaz mı kilooo 125 le dogurdum sonra her gun bir kilo gidiyordu 113 olmuştum ki tekrar 115 oldum ilkinden kalma sarkık bir göbek vardı zaten sarkan kısmı da çeksem korsenin içine diye düşündüm :)

bende aynen sen gibiyim o sarkan gobegi nasil baglicam bilemedim

Bizdede ayni. Ara sira oksuruk, sik hapsuruk var. Burnumuz da akiyor :KK43: Bu kis boyle mi gececek :KK43:
Öksürük ve hırıltı kaloriferin kuruttuğu hava yüzünden gibi geliyordu bana hırıltıyı sorduğumda doktor kalbini ciğerlerini dinleyip iyi olduğunu söylemişti. Benim kızımında bir dönem çok aktı burnu serum fizyolojik kullanmıştık iyi gelmişti bir kullan istersen canım.

Geçmiş olsun cnm
yaz bebegi daha iyi olurdu galiba rahatça emzirirdik hafif hafif giyerdi bebekler ben ikisinide kışa denk getirdim kızıyolar:)

Bende bir öğlen bir 11 gibi bide gece veriyorum 90 cc veriyorum bazen alıyo bazen 50 alıyo bazen 90,a ragman istiyo çok mu az mı veriyorum bilemedim midesi küçük diyolar ceviz gibi ama ne biliyim bizim kız 4 kilo
Sabahtan akşama kadar emiyor benim kızım da sonra çok ağlarsa ve göğüslerimin boşaldığını hissedersem mama veriyorum canım ben. Mamadan önce de sonra da yine emiyor beni. Bizimkiler azıcık obur mu ne :)

cok saol cnmbenim ;( bebislerimiz daha cok kucuk dikkatli olmamiz lazim ilerisi icin sende yaz dr goturdukten sonra durumunu kizinin
Yzarım tabi ama babamız çalışıyo gece gelcek. Yılbaşına hastanede gircez sanırım. Gece güzel haberler veririm inşallah. Rabbim yavrularımızı korusun

Öksürük ve hırıltı kaloriferin kuruttuğu hava yüzünden gibi geliyordu bana hırıltıyı sorduğumda doktor kalbini ciğerlerini dinleyip iyi olduğunu söylemişti. Benim kızımında bir dönem çok aktı burnu serum fizyolojik kullanmıştık iyi gelmişti bir kullan istersen canım.

Sabahtan akşama kadar emiyor benim kızım da sonra çok ağlarsa ve göğüslerimin boşaldığını hissedersem mama veriyorum canım ben. Mamadan önce de sonra da yine emiyor beni. Bizimkiler azıcık obur mu ne :)

Serum fizyolojik kullaniyorum canim. Kaloriferden mi dersin? Insallah oyledir. Dun dr a goturdum sik sik emzir dedi birsey demedi. Ne yapicami sasirdim.

Kizlar evinizin sicakligi nekadar? Bebekleri nasil giydiriyorsunuz? Bizim ev bana cok sicak geliyor. Annem bebek sicak sever diyip birde battaniye ile sariyor. Bende problem sanirim :(

Kizlar evinizin sicakligi nekadar? Bebekleri nasil giydiriyorsunuz? Bizim ev bana cok sicak geliyor. Annem bebek sicak sever diyip birde battaniye ile sariyor. Bende problem sanirim :KK43:
Ev bebeğe sıcak gelse vücudunda nokta nokta sivilce gibi isilik çıkar yoksa Bebek memnun demek canım :KK66: Doğumdan sonra ben de çok sıcakladım terledim sürekli ama ter atmamız normalmiş

Serum fizyolojik kullaniyorum canim. Kaloriferden mi dersin? Insallah oyledir. Dun dr a goturdum sik sik emzir dedi birsey demedi. Ne yapicami sasirdim.
Ben bile boğazım kurumuş olarak uyanıyorum canım. Odanın nem miktarını %45ten aşağı düşürmemeye çalışıyoruz ama gece pek elimizde olmuyor ayarlamak kapıyı da kapattığımız için. Ben uyuyunca falan örtüyorum battaniyesi yoksa genelde çıtçıtlı atlet çorap ve tulum ya da ayaklı altüst takım giydiriyorum çünkü evimiz 25-27 derece arası oluyor.

Ev bebeğe sıcak gelse vücudunda nokta nokta sivilce gibi isilik çıkar yoksa Bebek memnun demek canım :KK66: Doğumdan sonra ben de çok sıcakladım terledim sürekli ama ter atmamız normalmiş

Ben bile boğazım kurumuş olarak uyanıyorum canım. Odanın nem miktarını %45ten aşağı düşürmemeye çalışıyoruz ama gece pek elimizde olmuyor ayarlamak kapıyı da kapattığımız için. Ben uyuyunca falan örtüyorum battaniyesi yoksa genelde çıtçıtlı atlet çorap ve tulum ya da ayaklı altüst takım giydiriyorum çünkü evimiz 25-27 derece arası oluyor.

Ozaman gercekten cok giydiriyoruz. Evim 24. 25. Derecelerde. Badisi tulumu birde battaniye ile sarili geziyor. Onu oyle gorunce bana fenaliklar geliyor. Nem orani 50 civari. Kis bebegi cok zormus onu anladim.

Ozaman gercekten cok giydiriyoruz. Evim 24. 25. Derecelerde. Badisi tulumu birde battaniye ile sarili geziyor. Onu oyle gorunce bana fenaliklar geliyor. Nem orani 50 civari. Kis bebegi cok zormus onu anladim.
Yaz bebeği daha zordur canım ya o sıcakta nasıl giydireceğimi napacağımı bilemezdim herhalde ben. Hiç öyle düşünme canım sen nasıl giyiniyorsan öyle giydir bebeğini.nem oranınız iyiymiş doktor söylerdi bir sıkıntı görse canını sıkma;)

Kizlar bebegimjn dun gecmeyen gaz sancisi vardi, gece dr.a goturduk damla verdi ama tam gecirmez gazli bir bebek dedi. Kilosuna bakti ama sutu doyurmuyor sanirim dedi.

Dogum kilosu 3680
Hastane cikis 3500
5. Gun kontrol 3460
15. Gun kontrol 3890

Son 1 haftadir sadece meme veriyorum, ilk haftalar mama (gunde 2-3 kez)ve meme karisik veriyordum.sizce iyi degilmi kilo alimi? Doktor ne iyi ne kotu dedi, sutun doyumuyor olabilir dedi ama bebek de emiyor yani, uyurkende sagiyorum, tecrubeli anneler sizce durumumuz nasil?
BANA gayet iyi geldi. Son 10 günde 430 gram almış.

Geldi canim cok sukur :) Başta az az geldi simdi iyiz cok sukur. Iki cocuk gercekten cok zor :KK43: Kizim hasta. Ufakliga da gecti simdi. Daha 10 gunluk griple tanistik. Bu kis boyle gider artik. UykusuzLugum hat safhada. Sinirlerim bozuldu iyice :KK43: Hayirlisiyla atlatsaydik su kisi.

Umarim sende hersey yolundadır: )
Benimde daha damla damla ancak geliyor ama artacak inşallah :) kızımda bi huysuzluk yok şimdilik bana zorluk çıkartmıyor ama bende onunla aynı eskisi gibi ilgilenmeye çalışıyorum. Benim oğlan fena çıktı sorma. Gece eller havaya modundayız :) gündüz geceden daha iyi uykusu şimdilik annemde olduğundan yine de çoğu şey rahat bakalım :)

Hanımlar be yine kntrole gittim ve artık haftanın dolduğunu söyledi normal doğum belirtisi hiç yok iki normal doğum yapan biri olarak çok şaşkın kaldım ve bugünkü dr muayenesinde çektiğim acı normal dogumda yasamadim çok acı verdi açılma varmı die bakmasindan oğlumun kafası kanal basinda lakin çok yukarda dedi ve bir cm bile açılma yok yumuşama yok dedi ki son 5 haftadır ki yaptgm spor hareket kalmadı artık normal umudum kendimin de kalmadı dr kaka yeme riski var haftası dolunca bu korkumuz baslio artık top sizde siz karar verin dedi kendimi sezeryana hazirlasamda korkyorummm ve su sene meselesi de beni etkiliyor bir günle 2017 kacirabilir eğer yarın olmaya karar verirsem kafamda deli sorular yoksa pazartesi gününü bekliycem bişi olcak die de korkuyorum hareketli gayet suan bile kıpır kipir ama ikilemdeyim kimse söyle yapalim demeyincede ıyce bocaliyorum
Valla canım benim doktorun dediğine göre beklenen doğum tarihim de yani 40 hafta dolduktan sonra doğdu. ama sat a göre 42 bitmiş gözüküyordu.doğumhanede suyum patlatıldı ve bebeğim kakasıni yapmıştı.ama Çok şükür bir şey çıkmadı.
Zor bir karar bilemedim canım ne desem

Valla canım benim doktorun dediğine göre beklenen doğum tarihim de yani 40 hafta dolduktan sonra doğdu. ama sat a göre 42 bitmiş gözüküyordu.doğumhanede suyum patlatıldı ve bebeğim kakasıni yapmıştı.ama Çok şükür bir şey çıkmadı.
Zor bir karar bilemedim canım ne desem
Benm o muayeneden sonra suda gelmesi lazımdı leke de ama okadar yukarıda kafası dedi ve açılma hiç yok sat ve gelişime görede aynı dio dr bana farkı yok dedi gelişmesi suan 51 cm 3500 fazladan çıkabilir dedi artık tam ölçüm olmadığı için son günlerde bakalım hayrla gelsin digerlerinde şu gelmesi ve açılma olduğu için bunda hiç bi belirti yokkk bu garip

Galiba öyleler kendimden tereddut ediyorum bazen aç mı bırakıyorum siye sonra yok cnm vardır sutum içsin işte diyorum mamadan sonra emmek isteyincede bu benle oynuyo diyorum sabaha karşı mama verdim aştını değiştirdim gazını çıkardı uyumuyo emzik verdim uyudu :) yorgunlukta zor oluyor ya...
Bizde derece merece yok nemi falan da dert etmedim gamsız annemiyim ne :)
İç zıbın zıbın iki katta üst giydiyeorım alta da çorap iki kat alt gündüzleri kalorifer kapanıyı ince battaniye alıyorum ben uşuyorsam ona da kalın battaniye

Galiba öyleler kendimden tereddut ediyorum bazen aç mı bırakıyorum siye sonra yok cnm vardır sutum içsin işte diyorum mamadan sonra emmek isteyincede bu benle oynuyo diyorum sabaha karşı mama verdim aştını değiştirdim gazını çıkardı uyumuyo emzik verdim uyudu :) yorgunlukta zor oluyor ya...

Bizde derece merece yok nemi falan da dert etmedim gamsız annemiyim ne :)
İç zıbın zıbın iki katta üst giydiyeorım alta da çorap iki kat alt gündüzleri kalorifer kapanıyı ince battaniye alıyorum ben uşuyorsam ona da kalın battaniye
Nazlanıyor sanki annesi:) bizde kalorifer hiç kapanmıyor ne yazıkki o yüzden hava daha fazla kuruyor gibi geliyor bana

Canım bize doktor hastaneden çıkarken oda sıcaklığı 24-25 derece olmalı demişti...bir zıbın ve ayaklı patik üstüne tulum üzerine de yelek giydiriyorum ben ayaklarına da patik...benim annem tam tersi o kızım ev sıcak diyor...ben üşüyorum gidip gidip kombinin derecesini arttırıyorum...
Kizlar evinizin sicakligi nekadar? Bebekleri nasil giydiriyorsunuz? Bizim ev bana cok sicak geliyor. Annem bebek sicak sever diyip birde battaniye ile sariyor. Bende problem sanirim :KK43:

Back