2016 Aralık Anneleri

Ben cok uzaklara gittim de ne oldu. Bi tayin hoooppp kaynananin dibinde bitersin
Öyle bir durumda çekerim sınırımı kırarım kalplerini yaklaştırmam kendime de bebeğime de. bu kaynanalar neden böyle ya oğullarını mutsuz etmek için uğraşıyorlar resmen

Ben sürekli bişeyler yemek istiyorum ama yapmak istemiyorum tatlı şeyler istiyorum ((((((
Benim canım da tatlı istiyor sürekli ama yemek yemek istemiyorum. Hep tatlı olsun yiyim ben

Benim minik çok sıçrıyor bugün uyuyamadı doğru düzgün normal mi bu kadar sıçraması?

kızlar yatak odamızda park yatak var ancak kapıdan girip çıkmıyor her seferinde katlanması gerekiyor o yüzden salonda bebeği yatıracağım bir şey lazım sağlam aklım kalmadan mutfakta işimi yapabileceğim. ev tipi ana kucağı almayı düşünüyorum kullanıp memnun kaldığınız var mı?

Kimi zaman ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz çok normal canım emerken ciddi bir efor sarferdiyor kuzucuklarımız.

evet bazen terliyor cok, ben kendi terimi gectimde bebek terleyince dedim neden acaba

Evet normal. D vitamini kullanıyor musun. Doktoruna söyle istersen damla ayarı yapabilir kafa terlemesinde.

gunde 3 damla devit aliyoruz ama bakalim kontrolde sorarim doktora

Amann canim ben yasadiklarimi anlatsam hayret edersin, k.validemden nefret ediyorum o derece. Bugunde bana diyorki sen kendini dogum yapmis sayma. Ben normal dogum sancisi cekmemisim sezeryan olmusum cunku. Bende niye oyle diyorsun dedim bende bicak yedim 7 kat kesik var karnimda. Tamam dogum sancisi cekmedim ama benim sezeryan sonrasi cektigim sanciyi baskasimi cekti dedim. Kendi kizi normal dogum yapmis ondan diyor, bidahaki dogumunun sezeryan olma ihtimali yok sanki

Baby plus kullanıyorum ben canım. Bizim de çocuğun odasinda park yatak var yatak odam küçük diye oraya aldım yanimda yatırıyorum. Çocuk dönmeye baslayana kadar yanında yokken rahatlikla kullanabilirsin.

Benim canım da tatlı istiyor sürekli ama yemek yemek istemiyorum. Hep tatlı olsun yiyim ben

Benim minik çok sıçrıyor bugün uyuyamadı doğru düzgün normal mi bu kadar sıçraması?
Benimkide sıçrıyo ya..
BEn de ben de başardım aynı şeyi Ama evdeki ilk günümüz bi sürü işim vardı, onları hallettim. bugün evimize geçtik. iki kuzumla başbaşayım.
Ben tembel anneyim işe güce bakmadım uyumaya çalıştım:)

Bende istiyorummmmm ablamız bişi yaparsa diye ben nerde o orda olsun istiyorum
[QUOTE

Amann canim ben yasadiklarimi anlatsam hayret edersin, k.validemden nefret ediyorum o derece. Bugunde bana diyorki sen kendini dogum yapmis sayma. Ben normal dogum sancisi cekmemisim sezeryan olmusum cunku. Bende niye oyle diyorsun dedim bende bicak yedim 7 kat kesik var karnimda. Tamam dogum sancisi cekmedim ama benim sezeryan sonrasi cektigim sanciyi baskasimi cekti dedim. Kendi kizi normal dogum yapmis ondan diyor, bidahaki dogumunun sezeryan olma ihtimali yok sanki[/QUOTE]
Aynen benim ki de ben dogurdum da yatmadım çalıştım yok hamileyken komur taşımış yok çamaşır yıkamış elinde

kızlar 5 dk fırsat bulmuşken şimdiye kadar deneyip beğenip beğenmediğim şeyleri kısaca yazıp yardımcı olabileceğim bir bilgi varsa vermek isterim.
29 günlük oldu şu an bebeğim. ilk günden beri antibiyotik kullanıyorum hem kesi enfeksiyon kapmasın diye hem çürük dişimi çektirmek için bugün bitti antibiyotiğim çok şükür.
henüz sütüm ikisinden toplam 20cc anca çıkıyor. antibiyotik sütü baskılar o yüzdendir diyen oldu ama doğru mudur bilmem.

4. günden aventin pompasını kullandım süt gelmediği için acaba pompadan mı diye düşündüm ama bebek de doymadığı için sütüm olmadığından pompanın sağmadığını anladım. arkadaş tavsiyesiyle 2li model lansinoh pompa aldım. aventten daha düşük çekim gücü ama 2sini birden sağdığı için zamandan kazanıyorsunuz, zaten sütü gelen biriyseniz 2li lansinoh işinizi görür diye düşünüyorum ama zamanla çekim gücü azalıyor diye çok şikayet okudum. ara ara aventi ara da lansinohu kullanıyorum.

gelelim biberonlara

ilk 2 hafta kızım aventin biberonunu kullanamadı ciyak ciyak ağladı. ucu çok sert ve çenesi yeteri kadar kuvvetli olmadığından sanırım çekemedi. ara ara denedim olmadı ama 15gün sonra aventi kullanmaya başladı. aventin dediğim gibi ucu sert ama akışı çok, ağzının orasından burasından akıyor içerken bir de baya hava alıyor içerken o yüzden gaz yapıyor. genel olarak aventin pompasının motor gücü iyi ama biberonu hiç beğenmedim. bendeki biberonlar içinde en son sırada.

lansinohun biberonu çok yumuşak rahatlıkla kavrıyor o yüzden çok hava yutmuyor ve gazı daha az oluyor ama yine akışı fazla olduğu için ağzının kenarlarından akıyor.

medelanın modeli sert uçlu ve hiç memeye benzemiyor ama anne memesi akışına en yakını medela. hafif hava yutuyor ama akışı çektikçe geliyor şeklinde nerdeyse hiç ağzından akmıyor anca birkaç damla siliyorum ağzından. ama sert olduğu için o biberonu kavraması yine 15günü buldu hatta daha yeni yeni rahat emmeye başladı. memeyi reddetmemesi için en ideal biberon bu bence hem de ağzını sürekli sileceğim yakası ıslandı diye dert olmuyor.

dr. brown biberonu daha 1 kere kullandım o yüzden tam fikrimi yazamıyorum ama fırsatım olursa denemem bitince onun hakkında da yorum yazarım.

bu arada bunlar belki de benim bebeğimin ağız damak yapısından kaynaklıdır her bebeğe göre değişebilir tabiki.

bebek bezleri için de tek tek markaları, a101deki bez markası dahil denedim. bir tek komili kaldı denemediğim. şimdiye kadarki en iyisi prima oldu benim bebeğim için hem yeşil hem beyaz paket gayet iyiydi.

Bebegim 25 günlük canim.Ben memnunum.Tam yatar oluyor.Yalnız biraz alçak. Benim gibi yatak yanı kullanacaksan yatak seviyesinde değil. İlerleyen zamanlarda sandalye gibi kullanılıp yemek yedirilebilir.
Ayrıca sallanma ayaklari katlaniyor ben sallamadan kullanıyorum. Hem bunun fiyatı benzerlerine göre çok çok uygun.

Kızlar ben saat 15.20 de oğlumu epidral sezeryanla doğurdum. 37+5 de bugün kontrolüm vardı. Yalnız pazartesi salı günleri belime ve kasıklarıma ağrı gidiyordu. Doktora söyledim açıklığa baktı 3 cm açıklık olmuş meğersem. Baya da bi acıdı kontrolde Zaten. Sonra nst ye bağladılar sancı çıktı doktor artık bekleyemem dedi. Hemen yatışı yaptık. Ameliyathanede anestezi uzmanı me istiyorsun dedi. Dedim ki aslında yarım istiyorım ama baş ağrısından çok korkuyorum. Oda dedi ki sana en ince iğneyi yapıcam.sora 24 saat mümkün olduğunca az hareket edeceksin bitter çikolata vE kafein alacaksın ve 3 lf su mutlaka.
Epidral vuruldum bebeğin doğması 10 dk zaten. Doktorum iyiki almışız bebeğin zarı o kadar incelmiş ki bıçağı bırak dokunduğum an zar yırtıldı dedi. Bebek 4 kilo doğdu herkes sok oldu :) herkes çok güzel Bebek diye resmini çekti :) sonra odaya geldik. Yanımda biraz oksijen aldı. Kan şekeri takip ediliyor tombik olduğundan. Emzirdim sütüm Yok henüz Ama emziriyorum bol bol. Şimdi mama verdik şekeri düşmesin diye 10 cc kadar aldı.
Benimde uyuşukluğum geçti ilk turumu attım hemşire çok beğendi çok güzel kalktın dedi. Dedim sus nazar erme :)) hastane de doktorlar da çok ilgili. Biraz ağrım var ama olur o kadar :)

Hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıklı uzun ömürler versin bebişine.

KızlaR benim gibi büyük küçük wc ye çıkamayan var mı. Yapamamak cook kötü. Aslında kabız da değilim Ama yapamıyorum. İdrarı bile çok bekleyince anca atıyorum. 12 günlük olduk normal mi bilmiyorum

Dünden beri çok feci baş ağrım vardı. İlaç zor durumda kalmadıkça kullanmayan biriyim adet ağrısında bile geçmesini bekleyen biriydim. O kadar ağrıyordu ki bir tane parol aldım. Hala tam geçirdi diyemem. Annelik zormus Allah m güç kuvvet versin hepimize

Ben de öyleyim canım ya 25 günlük olduk.Normalde afedersin her gün çıkardım ama şimdi yok ve çok rahatsız ediyor.Küçük için de neden bilmem genelde karın ağrısıyla hissediyorum sondadan sonra böyle oldu sanki onu çıkarırken de hemsire geldiğini anlamazsin sen git kendin demişti bu kadar zaman geçti hala etkisi var mıdır bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…