Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kimi zaman ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz çok normal canım emerken ciddi bir efor sarferdiyor kuzucuklarımız.Gunaydin kizlar, bayadir yazamadim sayfalari okudum ara ara. Malum bebisle ugrasmak kolay degil, gece uyumayan ve arada gaz sancisi ceken bir kizim var. Acaba bebegi emerken terleyen varmi? Benim kizim emerken biraz terliyor, normalmidirki?
Benim eşim de en yakın arkadaşımın abisi :)) o yüzden bizde de mesafe falan Yok. Allah'a şükür bizde sıkıntı çıkmadı 4 yıldır inşallah da çıkmaz çünkü benim eşim de hem tek erkek ailede emde sülalede soyadını taşıyacak tek erkek şimdi oğlum olacak düşün onlarda ki heyecanı. Sanki ne olacaksa soy isim devam edince :)))Eşim abimin arkadaşı olduğu için mesafeli olma durumu bizde olmadı. Evlenmeden önce de annemin evine girip çıktığından biz o denge meselesini kuramadık. Bizimkiler doğal olarak onu hiç yadırgamadı. Kendisi ailenin en küçük ve tek oğlu olduğu için kv tutuştu ilk evlendiğimizde bir de benim ailemin evine daha çok gidip gelmeye başlayınca oğlu elden gidiyor diye binbir türlü duygu sömürüleri benim arkamdan konuşmalar, alttan alttan aileme karşı doldurmalar vs vs öyle ki annemin evine gitmeyelim diye annemin köpeklerinin zarar vereceğine inandırmış adamı resmen. Bizim yanımızda iyi kv ayaklarında, laf sokmaya çalışıyor ben tersleyince salak ayağına yatıyor. Üff bıktım valla bir de biz ailelerimizn bulunduğu şehirde değil oraya yakın bir ilçede yaşıyoruz. onlarla aynı şehirde yaşasaymışız nolurmuş bilmiyorum.
Şanslısın o zaman:) bebek doğunca işler biraz daha değişti bizde sıkıntılarımız arttı açıkcası aman dikkat et şimdiden bebeğinin annesi olduğunun sinyallerini ver kimsenin karışmasına, laf söylemesine izin verme.Benim eşim de en yakın arkadaşımın abisi :)) o yüzden bizde de mesafe falan Yok. Allah'a şükür bizde sıkıntı çıkmadı 4 yıldır inşallah da çıkmaz çünkü benim eşim de hem tek erkek ailede emde sülalede soyadını taşıyacak tek erkek şimdi oğlum olacak düşün onlarda ki heyecanı. Sanki ne olacaksa soy isim devam edince :)))
Benim bu ikinci Zaten tecrübeliyim o yüzden :) lohusalık da insanı çok etkiliyor gerçekten lohusalık bitsin sende bu kadar takılmazsın emin ol. Allah sağlıklı günler göstersin :)Şanslısın o zaman:) bebek doğunca işler biraz daha değişti bizde sıkıntılarımız arttı açıkcası aman dikkat et şimdiden bebeğinin annesi olduğunun sinyallerini ver kimsenin karışmasına, laf söylemesine izin verme.
İnşallah öyle olur canım yoksa cidden canımı çok sıkıyor bu durum.Benim bu ikinci Zaten tecrübeliyim o yüzden :) lohusalık da insanı çok etkiliyor gerçekten lohusalık bitsin sende bu kadar takılmazsın emin ol. Allah sağlıklı günler göstersin :)
Evet normal. D vitamini kullanıyor musun. Doktoruna söyle istersen damla ayarı yapabilir kafa terlemesinde.Gunaydin kizlar, bayadir yazamadim sayfalari okudum ara ara. Malum bebisle ugrasmak kolay degil, gece uyumayan ve arada gaz sancisi ceken bir kizim var. Acaba bebegi emerken terleyen varmi? Benim kizim emerken biraz terliyor, normalmidirki?
Çok çok normal canım bu lohusalıkla alakalı biraz da. Bal normalde ben kv be görümcelerimle çok iyi anlaşırım.büyk görümcem zaten yakın arkadaşım küçük olanda sağ kolum resmen ne işim olsa koşar abla abla diye yanımdan ayrılmaz. Ama ben bile kızıma lohusayken hepsine küslük yaptım tripler sunlar bunlar. Lohusalık bi bitti ben yine melek :)İnşallah öyle olur canım yoksa cidden canımı çok sıkıyor bu durum.
O zaman hiç sıkıntı yaşamazsın benim ilk bebek olunca dengede sıkıntı yaşadım, aşırı duygusal ve korumacı davranıyorum.
Ben birilerini kırmamak için uzak durmaya çalışıyorum kimseyi aramamaya çalışıyorum. Çok düşüncesizler. Görümcem 7 yaşındaki şımarık ve yaramaz çocuğunu alıp geliyor bebeğime zarar vermesin diye bebeğimi kaçırıyorum resmen, kayınvalide desen kızımın kakasının koktuğunu diğer torunlarının kakasını kokmadığını, sütümün yetersiz olduğunu falan söylüyor az kaldı kırıp geçicem daha da görüşmicem hiçbiriyle yani inceldiği yerden kopacak sabretmeye çalışıyorum.Çok çok normal canım bu lohusalıkla alakalı biraz da. Bal normalde ben kv be görümcelerimle çok iyi anlaşırım.büyk görümcem zaten yakın arkadaşım küçük olanda sağ kolum resmen ne işim olsa koşar abla abla diye yanımdan ayrılmaz. Ama ben bile kızıma lohusayken hepsine küslük yaptım tripler sunlar bunlar. Lohusalık bi bitti ben yine melek :)
teşekkür ederim canımBir haftalikken ilk kontrolü ücretsizdi bizim. Daha sonra ihtiyac olmadi gitmedik ama bir ay boyunca ücretsiz oldugunu söyleyen arkadaslar vardi
İlk kontrollerin hepsi ucretsizdi aşılar işitme testi kalp testi vs.sağol canım..gittiğim hastane baya pahalı bunlara da para alırlarsa diye endişenlenmiştim..
İlk 1 hafta 10 Gün 2 saatte bir emzirmek lazim mama veriyorsan bu süre 3 saate cikiyor.Yarım saatlik oynama da oluyor.Ama sonrasında ben istedikçe verdim.Uykudan uyandirmadim mesela emzirmek için.Kızlar kaç saatte bir emziriosumuz bebegi
sağol canım.. bir daha gittiğimde sorayım bunları..İlk kontrollerin hepsi ucretsizdi aşılar işitme testi kalp testi vs.
Sarılık yüzünden fototerapi alması gerekirse onun ücreti vardı. Benim gittigim hastane de pahalı bi hastane.Durum böyleydi. Bence hastaneyle görüşüp doğum fiyatina neler dahil sorun.Farklılıklar olabilir.Bir de ilk hafta kontrole gittik muayene ucretsizdi.
Bende ilk 10 gun ucret alınmıyo diye biliyorum sonradan gidildiginde ozele gittik 3 gün sonra 12 lira verdik ilk tahliller de hastaneden çıkmadan onceydi bende dedim dolu para alırlar diye de olmadı şükürler olsun :) 850 doğum tuttuteşekkür ederim canım
inşallah öyledir..ahh canım ahh doğuma bile 5 bine yakın para isityorlar..bebeğin tahlilleri içinde para isterlerse evin yolunu bulamayız diye korkuyorum:) gidince bi sorcam..hayırlısı bakalım..Bende ilk 10 gun ucret alınmıyo diye biliyorum sonradan gidildiginde ozele gittik 3 gün sonra 12 lira verdik ilk tahliller de hastaneden çıkmadan onceydi bende dedim dolu para alırlar diye de olmadı şükürler olsun :) 850 doğum tuttu