• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Gunaydin kizlar, bayadir yazamadim sayfalari okudum ara ara. Malum bebisle ugrasmak kolay degil, gece uyumayan ve arada gaz sancisi ceken bir kizim var. Acaba bebegi emerken terleyen varmi? Benim kizim emerken biraz terliyor, normalmidirki?
Kimi zaman ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz çok normal canım emerken ciddi bir efor sarferdiyor kuzucuklarımız.

Eşim abimin arkadaşı olduğu için mesafeli olma durumu bizde olmadı. Evlenmeden önce de annemin evine girip çıktığından biz o denge meselesini kuramadık. Bizimkiler doğal olarak onu hiç yadırgamadı. Kendisi ailenin en küçük ve tek oğlu olduğu için kv tutuştu ilk evlendiğimizde bir de benim ailemin evine daha çok gidip gelmeye başlayınca oğlu elden gidiyor diye binbir türlü duygu sömürüleri benim arkamdan konuşmalar, alttan alttan aileme karşı doldurmalar vs vs öyle ki annemin evine gitmeyelim diye annemin köpeklerinin zarar vereceğine inandırmış adamı resmen. Bizim yanımızda iyi kv ayaklarında, laf sokmaya çalışıyor ben tersleyince salak ayağına yatıyor. Üff bıktım valla bir de biz ailelerimizn bulunduğu şehirde değil oraya yakın bir ilçede yaşıyoruz. onlarla aynı şehirde yaşasaymışız nolurmuş bilmiyorum.
Benim eşim de en yakın arkadaşımın abisi :)) o yüzden bizde de mesafe falan Yok. Allah'a şükür bizde sıkıntı çıkmadı 4 yıldır inşallah da çıkmaz çünkü benim eşim de hem tek erkek ailede emde sülalede soyadını taşıyacak tek erkek şimdi oğlum olacak düşün onlarda ki heyecanı. Sanki ne olacaksa soy isim devam edince :)))

Benim eşim de en yakın arkadaşımın abisi :)) o yüzden bizde de mesafe falan Yok. Allah'a şükür bizde sıkıntı çıkmadı 4 yıldır inşallah da çıkmaz çünkü benim eşim de hem tek erkek ailede emde sülalede soyadını taşıyacak tek erkek şimdi oğlum olacak düşün onlarda ki heyecanı. Sanki ne olacaksa soy isim devam edince :)))
Şanslısın o zaman:) bebek doğunca işler biraz daha değişti bizde sıkıntılarımız arttı açıkcası aman dikkat et şimdiden bebeğinin annesi olduğunun sinyallerini ver kimsenin karışmasına, laf söylemesine izin verme.

Şanslısın o zaman:) bebek doğunca işler biraz daha değişti bizde sıkıntılarımız arttı açıkcası aman dikkat et şimdiden bebeğinin annesi olduğunun sinyallerini ver kimsenin karışmasına, laf söylemesine izin verme.
Benim bu ikinci Zaten tecrübeliyim o yüzden :) lohusalık da insanı çok etkiliyor gerçekten lohusalık bitsin sende bu kadar takılmazsın emin ol. Allah sağlıklı günler göstersin :)

Benim bu ikinci Zaten tecrübeliyim o yüzden :) lohusalık da insanı çok etkiliyor gerçekten lohusalık bitsin sende bu kadar takılmazsın emin ol. Allah sağlıklı günler göstersin :)
İnşallah öyle olur canım yoksa cidden canımı çok sıkıyor bu durum.
O zaman hiç sıkıntı yaşamazsın benim ilk bebek olunca dengede sıkıntı yaşadım, aşırı duygusal ve korumacı davranıyorum.

Gunaydin kizlar, bayadir yazamadim sayfalari okudum ara ara. Malum bebisle ugrasmak kolay degil, gece uyumayan ve arada gaz sancisi ceken bir kizim var. Acaba bebegi emerken terleyen varmi? Benim kizim emerken biraz terliyor, normalmidirki?
Evet normal. D vitamini kullanıyor musun. Doktoruna söyle istersen damla ayarı yapabilir kafa terlemesinde.

İnşallah öyle olur canım yoksa cidden canımı çok sıkıyor bu durum.
O zaman hiç sıkıntı yaşamazsın benim ilk bebek olunca dengede sıkıntı yaşadım, aşırı duygusal ve korumacı davranıyorum.
Çok çok normal canım bu lohusalıkla alakalı biraz da. Bal normalde ben kv be görümcelerimle çok iyi anlaşırım.büyk görümcem zaten yakın arkadaşım küçük olanda sağ kolum resmen ne işim olsa koşar abla abla diye yanımdan ayrılmaz. Ama ben bile kızıma lohusayken hepsine küslük yaptım tripler sunlar bunlar. Lohusalık bi bitti ben yine melek :)

Bugün 1 buçukta randevum var gün belirlemem istiyorum artık. Belli de olmaz bakarsınız bugün alıverirler :) artık yoruldum çok bide Pazartesi'den beri belime sancı giriyor. Nst de bişiler çıkar mı bakalım. En son geçen hafta 3700 dü

Çok çok normal canım bu lohusalıkla alakalı biraz da. Bal normalde ben kv be görümcelerimle çok iyi anlaşırım.büyk görümcem zaten yakın arkadaşım küçük olanda sağ kolum resmen ne işim olsa koşar abla abla diye yanımdan ayrılmaz. Ama ben bile kızıma lohusayken hepsine küslük yaptım tripler sunlar bunlar. Lohusalık bi bitti ben yine melek :)
Ben birilerini kırmamak için uzak durmaya çalışıyorum kimseyi aramamaya çalışıyorum. Çok düşüncesizler. Görümcem 7 yaşındaki şımarık ve yaramaz çocuğunu alıp geliyor bebeğime zarar vermesin diye bebeğimi kaçırıyorum resmen, kayınvalide desen kızımın kakasının koktuğunu diğer torunlarının kakasını kokmadığını, sütümün yetersiz olduğunu falan söylüyor az kaldı kırıp geçicem daha da görüşmicem hiçbiriyle yani inceldiği yerden kopacak sabretmeye çalışıyorum.

sağol canım..gittiğim hastane baya pahalı bunlara da para alırlarsa diye endişenlenmiştim..
İlk kontrollerin hepsi ucretsizdi aşılar işitme testi kalp testi vs.

Sarılık yüzünden fototerapi alması gerekirse onun ücreti vardı. Benim gittigim hastane de pahalı bi hastane.Durum böyleydi. Bence hastaneyle görüşüp doğum fiyatina neler dahil sorun.Farklılıklar olabilir.Bir de ilk hafta kontrole gittik muayene ucretsizdi.

Kızlar kaç saatte bir emziriosumuz bebegi
İlk 1 hafta 10 Gün 2 saatte bir emzirmek lazim mama veriyorsan bu süre 3 saate cikiyor.Yarım saatlik oynama da oluyor.Ama sonrasında ben istedikçe verdim.Uykudan uyandirmadim mesela emzirmek için.

İlk kontrollerin hepsi ucretsizdi aşılar işitme testi kalp testi vs.

Sarılık yüzünden fototerapi alması gerekirse onun ücreti vardı. Benim gittigim hastane de pahalı bi hastane.Durum böyleydi. Bence hastaneyle görüşüp doğum fiyatina neler dahil sorun.Farklılıklar olabilir.Bir de ilk hafta kontrole gittik muayene ucretsizdi.
sağol canım.. bir daha gittiğimde sorayım bunları..

teşekkür ederim canım
Bende ilk 10 gun ucret alınmıyo diye biliyorum sonradan gidildiginde ozele gittik 3 gün sonra 12 lira verdik ilk tahliller de hastaneden çıkmadan onceydi bende dedim dolu para alırlar diye de olmadı şükürler olsun :) 850 doğum tuttu

Bende ilk 10 gun ucret alınmıyo diye biliyorum sonradan gidildiginde ozele gittik 3 gün sonra 12 lira verdik ilk tahliller de hastaneden çıkmadan onceydi bende dedim dolu para alırlar diye de olmadı şükürler olsun :) 850 doğum tuttu
inşallah öyledir..ahh canım ahh doğuma bile 5 bine yakın para isityorlar..bebeğin tahlilleri içinde para isterlerse evin yolunu bulamayız diye korkuyorum:) gidince bi sorcam..hayırlısı bakalım..

Kızlarr ara ara giriyorum ama yazmaya başlayınca bişi çıkıyo kalıyoo ayy bu kv ler hep aynı ya ille bi laf sokmalar
Ben benimkini çözemedim bi bakıyorum dualar ediyo beni duşunuyo bi bakıyorum laf sokma peşinde ....ama rabbim veriyo cevaplarını kızlarrr biz ev bakıyorduk kaynımda vardı o bi fiyat söyledi arkadaşı varmış 25 aşağı indiririm dedi bende oralarda zaten daha uygun dedim onun indirim dediğinden 15 daha ucuza vardı evler sonra iki hafta geçti biz daha pahalı bir eve baktık kv hemen laf soktu hani evler ucuzdu diye oğlu telefonda demiş hani ucuzdu diye sinir olmuştum bir hafta sonrası abisinin dediği eve de bakalım dedim rabbim öyle bir denk getirdi ki benim bulduğum evmiş onların dediği de o kadar ev varken istesem denk getiremezdim çok güzel cevap oldu onlara da tabi anlarlarsa ohh oldu ama benim moralimi bozmuşlardı eşimde onları tutmuştu demeseydin daha buyultur wv daha iyidir demişti bakk dedim aynı evmiş zaten kaynımın her yerde arkadaşı vardır hep bişeyleri halledecem der kv de o ne derse ona inanır ama bir faydasını goremedik
Ayy nerelere girdim gene ben ama insanın zoruna gidiyo ya herkese de diyemiyorsun

Back