• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Kizlar gogus ucu yarasi emzirmeyince kac gunde gecer sizce? .benim sol bildiginiz parcalandi veremiorum. Makineyle sagcam solu sagi emzircem solu iyilestirene kdr. Ama kac gunde gecer sizce. Garmastan kullaniorm bide karbonatli su ile siliorum? Avent kalkanimda var
Benimkide gogsumun ucunu kopardi kan akti yüzüne gözüne cocuk bol süt istiyo hırsla emiyor ondan oldu. Garmastan ve lanolin kullandim garmastan kabuk tutturuyor kurutuyor arkasindan lanolin ile yumusamasini sagliyorum. Ben elektrikli sagma makineai aldim onunla sagip veriyorum nadiren meme veriyorum. Ne kadar süt ciktifini gormekte iyi oluyor. Kalkan kullanmadim ama kremler 2 gunde iyileatirdi sonra emince tekrar oluyor ama. Gogusun siyah kisminin tamamini agzina aokmaya calos sadece ucunu tutturunca cok aciyor

Benimkide gogsumun ucunu kopardi kan akti yüzüne gözüne cocuk bol süt istiyo hırsla emiyor ondan oldu. Garmastan ve lanolin kullandim garmastan kabuk tutturuyor kurutuyor arkasindan lanolin ile yumusamasini sagliyorum. Ben elektrikli sagma makineai aldim onunla sagip veriyorum nadiren meme veriyorum. Ne kadar süt ciktifini gormekte iyi oluyor. Kalkan kullanmadim ama kremler 2 gunde iyileatirdi sonra emince tekrar oluyor ama. Gogusun siyah kisminin tamamini agzina aokmaya calos sadece ucunu tutturunca cok aciyor
Yok tamamini alio canim zaten ama sol taraf cok fena vermek istemiorum resmen. Ufaktan iyilesmeye basladi zaten normal meme ucuna donuyo sag tarafim ama sol ole degil. Biraz bole idare etcem bakalim nolck. Lansinohta var krem garmastanda var kalkanda var makinede var hepsi var bakalim ins iyilessin. Ama tekrar oluyo demissin eski hali gbi mi oluyo yoksa braz daha hafif mi. Ben hemen gecti die vermeyi dusunmuyorum biraz zaman gecsin. Sagi emcek zaten.

Kız emzik sok ağzına :)
denedim cnm iki çeşit vardı istemedi bulandı...

Aynen. BI de evdeki diğer yavru ile ilgilenmeme vicdan azabı ekleniyor üstüne :KK42: İnşallah bir an evvel düzene girer
ayy aynen büyük de bebek gibi yedir diyo iki seferde ona yediyorum iki seferde ben yiyorum otur kalk...

Cocuk aç anacım açmama ver azcık bak nasil susuyor
Bazen aç diyorum bazen de mamadan sonrada istiyo alışmış diyorum

Kizlar mama vermesseniz süt yetmez dedi benim doktorum azcik verin bisey olmaz en az 1 ay takviye yapin sütunüzu emzirin doymassa bi ölcek verin kilo almalari gerekiyor
Doymadığını hissettiğim anda vericem canım. Şimdi çok küçükler 3 aylık fln olsa tereddüt etmem veririm muhtemelen.

denedim cnm iki çeşit vardı istemedi bulandı...

ayy aynen büyük de bebek gibi yedir diyo iki seferde ona yediyorum iki seferde ben yiyorum otur kalk...

Bazen aç diyorum bazen de mamadan sonrada istiyo alışmış diyorum
Bu bebişler bizi emzik yaptı. Benim kızım ağzına alıyor memeyi geveleye geveleye uyuyor.

Kizlar bise sormak istiorum. Ben dun gece sutumu sagmistim dolaba koydum. Smdi bugun kalkan takili oldugu icin icine dolmus sut onuda dolaptakinin ustune ekledim. Bise olmaz bu sekilde degilmi.? Oda dolapda beklemjck zaten 3 gun surem oldugunu bliorum gece kullancm onu. Bu sekilde ekleme yapmamin bi sakincasi varmi?

Canım Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin ne kadar güzel anlatmışsın...çatı muayenesi olmuş muydun öncesinde doktorum bugün Doğum çatı muayenesinden daha zor değil dedi moral vermek için sanıyorum :KK43: bize de seninki gibi Doğum nasip olsun inşallah...
canım doktorun baya bi moral verici konuşmuş:KK54::KK54::KK54: ama neden olmasın kolay geçeceğine inanırsan kolay geçicektir pozitif olmak hem senin hem bebeğinin iyiliği sağlığı için çok önemli

Kızlar ben 16 aralık cuma günü doğum yaptım bebeğim 3200 doğdu AzRASILAM AzRASILAM
Sezeryan oldum

Birsey sorcam Bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz bizimkiler kat kat giydiriyor 2 kat da kalın battaniye örtüyor sonra hava soğuk sen lohusasin anlamıyorsn diyorlar ama derece 22 zaten bebek için ideal olan o. Daha az giydirmeliyiz dimı?
bizim derece 27 canım bi kat tulum altına da çıt çıtlı bady ve iç don giydiriyorum battaniyeyi de uyurken karnı ve ayaklarının üstüne atıyoruz hafif bişy

Kızlar kafam çok karışık bugün doktora gittik bebeğimin kilo alımı günde ortalama 20-22 gram doktor bunu çok az buldu bu bebek aç dedi ve mama verdi günde 4*60cc ile başlayalım bakalım olmazsa 90ccye çıkarırız dedi. Dediğine göre mama yanlısı değil ama zorundaymışız bebeğim yeterince kilo almıyormuş. Ben de hiçbir şekilde mama vermek istemiyorum, tamamen mama karşıtıyım . Bebeğim gayet mutlu bir bebek gaz sancısı olmadığında ve günde ortalama 5 kez bez değiştiririz.
Bugün pembe bir lekelenme oldu bezinde bunu da doktora götürmüştüm idrar tahlili yapalım bir şey yoksa gerçekten hiç doymuyor demektir dedi. İdrar tahlilimiz temiz ama kültür tahlil sonucu henüz çıkmadı.
Hadi deniyim bakalım dedim bugün biraz mama verdim zaten 15cc ancak emdi fazlasını emmek istemedi sonrasında farklı saatlerde 3 kere benden emdiği sütü kustu:KK43: napıcağımı bilmiyorum doktor mu değiştirelim ki mama yanlısı olmayan doktor yok denecek kadar az yoksa boyun eğip bebeğime 4 olmasa da günde 1-2 öğün mama mı vereyim?
bence kilo alımına bakarak mama verme kararını al canım mutlu bebek olmasına aldanma gelişmesi yavaşlamasın hiç,, ben de günde en az iki kere vermek zorunda kalıroum sütüm yetmiyo:(

bence kilo alımına bakarak mama verme kararını al canım mutlu bebek olmasına aldanma gelişmesi yavaşlamasın hiç,, ben de günde en az iki kere vermek zorunda kalıroum sütüm yetmiyo:KK43:
Bugün yine bir denicem dün verdiğimde kustu mamadan mı bilmiyorum ama bir daha deniyeyim.

Normal dogumdu sanirim dimi?

Cok agrili bol kesili hatta acil sezeryana donus nedeni oldugu yaziyor internette. Senin dogum rahatti gibi hatirliyorum??

:KK70: dogum sancisiyla yalanci sanci arasindaki farki bende bir cozemedim. Hareket edince degisiyor yalanci hemen napiyorsam degisiyorum simdi. Ayaktaysam yatiyorum. Yatiyorsam ayaga kalkiyorum. Geciyorsa yalanci.

Hadi bakalim hayirlisi isallah. Yazmamissin birdaha noldu? Dogummu baslamis.
Allaha sukur toplamda 1 bucuk saat icinde sanciyla beraber geldi bebisim

Sezeryan olanlar yardım lütfen .Sütüm daha gelmedi az az su gelio.2 günlük bebegim.doktor mama takviyesi verdi.nasıl veriosunuz mama yi kaç cc ??

Sezeryan olanlar yardım lütfen .Sütüm daha gelmedi az az su gelio.2 günlük bebegim.doktor mama takviyesi verdi.nasıl veriosunuz mama yi kaç cc ??
Canım bana hastaneden günde 4-6 ölçek verebilirsiniz demişlerdi sütüm yetmemisti zayiflamisti bebişim.İki mama arası 3 saat olmalı. Bi ölçek 30 cc oluyo. Ama sonra sütüm geldi ac kalmadı bebişim ben de vermedim eve gelince.Ama son 1 haftadır 2 günde bir veriyorum bebegimin ac kaldığını anlıyorum ben de süt artırıcı çay içmeye başladım.

Canım bana hastaneden günde 4-6 ölçek verebilirsiniz demişlerdi sütüm yetmemisti zayiflamisti bebişim.İki mama arası 3 saat olmalı. Bi ölçek 30 cc oluyo. Ama sonra sütüm geldi ac kalmadı bebişim ben de vermedim eve gelince.Ama son 1 haftadır 2 günde bir veriyorum bebegimin ac kaldığını anlıyorum ben de süt artırıcı çay içmeye başladım.
Cnm ben de ısırganotu çayı içiyorum .30 cc yi nasıl veriyorsun bi anda mi bölüp bölüp mu? ? Benimki hem emio beni 10_15 dk ama aç kaldığını dusunuyorum ki doktor da öyle dedi kilo kaybı olmuş.

Saat 2 de verdim emdi önce beni sonra mama 20_25 cc aldı. Hickirik tuttu baya çok mu geldi diye korktum

Back