2016 Aralık Anneleri

Merhaba aarkadaslar :) Bebis olduktan beri anca firsat bulup girebildim:) umarim herkes sagsaglim kurtulur dogumdan.. Biz bugun kizimla tam 5 gunluk olduk.. ilk 3 gun cok zorlandim goguslerim yara oldu ve bebis durmadan meme istiyor doymuyordu,.. hemen yorulup birakiyordu ve ben Medelanin sut sagma makinesini kiralayip sagmaya basladim.. Rabbime sukurler olsun simdilik 120 ml kadar sut sagabiliyorum ve bebisim rahat bi sekilde uyuyor.. Acaba gaz problemi nezaman basliyor??

Ayy
Anne gidince zor oluyo ama alışmak lazım annem ilk gitti birgun grip oldum dunde gitti kv geldi ama çok yoruldum o pek bişeye ellemiyo bide kızım meme de
Sut için yemek lazım içmwk lazım ama vakit yok:))))(
Annem devamli bakio bana corbaydi kompostoydu hic eksik olmuyo ama bebegim agladikca onla ben aglamak istiorum... cok normal oldugum solenemez. BunalimlardayiNNNN :(

Kizlar lansinoh elektrikli pompa kullanan varmi. Avent mi lansinoh mu? Avent epey pahali geldi lansinohta ayni isi gormezmi?

Annem devamli bakio bana corbaydi kompostoydu hic eksik olmuyo ama bebegim agladikca onla ben aglamak istiorum... cok normal oldugum solenemez. BunalimlardayiNNNN :KK43:
ilk 2 gun aksam olunca benimde hep durduk yere agliyasim geldi.. ama gecti.. ve ben bebegime kendim bakiyorum annem kaynanamlar yakinlar bana l fakat herkes kendi evlerinde :) bu sekilde daha cok adapte oluyorum bebegime

Benim ilk doğumum öyleydi hiç sancı açıklık silinme olmadan 41+1 de doğum yaptım suni sancıyla. Yalancı sancı bile çıkmıyordu hiç bir zaman. Kızımıda doğum sırasında ebeler indirdi bastırarak hiç baskı yapmadı rahim ağzına hatta onun yüzünden bğyük ihtimalle 41 hafta bekledi ama doğumum çok kolay ve güzel oldu suni sancıyı taktıktan yarım saat sonra kendş sancılarım düzene oturdu ve suni sancıyı kestiler tam 5 saatte kızım kucağımdaydı

Canim tanamen umidimi kesmisken moral oldu inan bu yazin. Yarin 41+1 benim ve cok buyuk ihtimal son kontrolum olacak. En son bebegim kanalda degildi. Belirtim yok, sanci yok. Kuzucugun gelmeye niyetide yok. Dr um eger hersey yolundaysa suni veririz pztesi dedi. Ama maalesef sunilerin buyuk cogunlugunun sonucu sezeryanla bittigi gercegini de biliyirum. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin. Bakalim yarin ne olacak, ins senin gibi guzel bir hikayem olur benim de.

Insallah o gunu 4 gozle bekliorum valla. Oglusumda cok sukur allaha iyi. Massallahimiz var bogazimiz hic durmuyo habire meme. Ee devamli emincede bsey yemeye vakit olmuyo sut kalmiyo bu sefer doymuyo agliyoda agliyo ee memeyide veriorum 10 dkka emip emip uyuyo memelerim yara icinde zaten . Mama veriorum takviye olarak 30 ml bana misin demiyo :) :nazar::nazar:
Bole bole gidiyoruz iste. Gunluk kakasini yapio 3 4 kere normal seklinde mekonyum bitti tabi coktan boleyiz iste. Gazimizida kendi cikariodu ama mama verince tabi gaz oluyo kimyondan verdik kaynatip bi tane bit yapti uykuya daldi yavrum... az once oturdum agladim annem haftaya gtcek ben napcm die. Bunalima gircem sanirim:KK61::cry:

Oyy masallah :) Annelere bunalim yasak. Yok oyle bisey canim aklından cikar :)

Kizlar lansinoh elektrikli pompa kullanan varmi. Avent mi lansinoh mu? Avent epey pahali geldi lansinohta ayni isi gormezmi?
ben lansinoh aldım. çok rahat ediyorum. bebek emişi gibi oluyor. istersen hızlandırabiliyorsun. her meme için en az 5 en fazla 15 dk sütüm gelmeyi kesene kadar sağıyorum. yemek içmekle olmuyor süt bu arada , bol su. ben her emişte yada sağışta 500 ml-1 lt kadar su içiyorum. nedense sağıldığımda susuyorum :)

Ayy
Anne gidince zor oluyo ama alışmak lazım annem ilk gitti birgun grip oldum dunde gitti kv geldi ama çok yoruldum o pek bişeye ellemiyo bide kızım meme de
Sut için yemek lazım içmwk lazım ama vakit yok:))))(

Pratik olcan canim :) O memedeyken sen de bi yandan karnini doyurcan mecbur :))

Bende de belirti va yoktu 40. Haftaya kadar. Son hafta bol bol yürüdüm merdiven inip cıktım 39+6 da kendi sancımla normal doğum yaptım. Daha cok erken ama yürüyüş ve merdiven mutlaka dene

Mrb Tugbasmt Tugbasmt gunluk asagi yukari nekadar sure yürüyüş yapiyordun . Bugün gezmek icin hava sicak ama hafta ici cok soğuktu hergun gezemiyorum bu yuzden . Avm gidersem geziyorum

Ben ilk alttan muayenemi 15 gun once oldum 3cm aciklik vardi hafif de sancilar sonra

Bnm yaklasik 15gun once 3cm acikligim wardi hafif hafif de sancilar aciklik hala ayni ama sanci yok hic 40 dolsun belki 41i bekleyip suni sanci olabilir oda olmadi malesef sezaryene donebilir bilemiyorum... Hayirlisi ..
4cmden sonrası hızlı ilerliyor. SUNI sancı bile olsa bu kadar açıldıktan sonra seni zorlamaz ve hızlı olur diye düşünüyorum. ALLAH kolaylık versin

Mrb Tugbasmt Tugbasmt gunluk asagi yukari nekadar sure yürüyüş yapiyordun . Bugün gezmek icin hava sicak ama hafta ici cok soğuktu hergun gezemiyorum bu yuzden . Avm gidersem geziyorum
Ben son haftalarimda eğilip yer silme gibi hareket ler yapiyodum halıyı siliyo gibi silsen de olur :) 4 cm acilmam olmuş haberim bile yoktu rutin haftalık gittiğim kontrolde öğrendim doğum başladığını sizede hayırlı doğumlar inşallah

O göğüs kalkanı çözer, bi de ya krem yada uygun gördüğün bişeyi sür. Benim yara 1 ay sürmüştü sanırım, çaresini bulana kadar. Mastitden kalan hassasiyet birkaç ay devam etti ama o çok acı vermiyordu. DEĞIşik pozisyonlarda emzirme ile geçti o da sonunda. Sadece yara var di mi?
ben ilk olarak lansinoh un en küçük tüpünü bitirene kadar onla direndim sürüp üstüne kalkan koydum işe yaramadı sora ayva çekirdeği jeli sürdüm ama zaten aşırı yara olunca yaptığım için az hafifletti bugün de soğan ı rendeleyip göğüs pediyle yarım saat beklettim banyo yaptım en iyi bu yaptı gibi ama hala çok acıyo tabi:(

Ben de tek kullanımlık lohusa kilodu ve ped kullanmıştım. Lastiğinin gevşek oluşu ve hafifliği çok rahat ettirdi beni. hem gecelik hem pijama götürdüm ama gecelik daha pratik oluyor pijama kullanmadım.
Utanma Çekinme diye bir şey kalmıyor. Hatta ilk zaman bebeğim göğsümü tutabilsin diye görümcem göğüs ucumu az çekiştirmedi. ben artık göğüsler dışarıda dolaşıyorum.:KK31:
hakkaten utanma çekinme diye bir şey kalmıyor ben de naparım ne ederim diye boş yere kafa patlatmışım emzirme önlüğü çantadan çıkmadı bile:KK45::KK45::KK45::KK45:

ben ilk olarak lansinoh un en küçük tüpünü bitirene kadar onla direndim sürüp üstüne kalkan koydum işe yaramadı sora ayva çekirdeği jeli sürdüm ama zaten aşırı yara olunca yaptığım için az hafifletti bugün de soğan ı rendeleyip göğüs pediyle yarım saat beklettim banyo yaptım en iyi bu yaptı gibi ama hala çok acıyo tabi:KK43:
Soğan ne kadar etkiliymiş. Enfeksiyonuda önler. Sağol...

Mrb ben de 38 oldum haken sanci yok yorulana kader yuruyorum ev isi yapiyorum tik yok henuz acilmada yok önümüzdeki persembe tekrar cati muayenesi yapcak halen darsa ne yapicam bilmiyorum .40 a kadar beklicem sonra nolur bilemiyirum. Sexaryeni hayal bile edemiyorum. Acaba hic sancisi olmayip 40. Haftada birden agri sancisi olan oldu mu kizlar .hurmada yemeye basladim gec mi kaldim acep
Benim 39+5 olduğunda ne bir sancım ne bir belirtim vardı. O gün doktor kontrolüne giderken nişanım geldi 4-5 saat sonra sancılar başladı, açıklığım 7 cm e ulaşmışken bebeğimin kalp atışları düşmeye başladığı için mecburen sezaryen olmak zorunda kaldım. Bol yürüyüş günde 5 km kadar, 7-8 kay merdiven inip çıkma, pilates topunda zıplama yaptım. Doğumdan iki gün önce de manuel meme pompasıyla meme ucu uyarısına başlamıştım 5-10 dk arası. Ben yapamadım inşallah size nasip olur normal Doğum yapabilmek ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak :dua:

Annem devamli bakio bana corbaydi kompostoydu hic eksik olmuyo ama bebegim agladikca onla ben aglamak istiorum... cok normal oldugum solenemez. BunalimlardayiNNNN :KK43:
Bugün bende çok saçma bir ruh halindeyim sabahtan beri her şeye ağladım durdum. Hala da ağlayasım geliyor sabepsiz. Allah yardımcımız olsun inşallah :dua:

Kizlar doğum yapanlara bisey sorcam..benim ikinci sezeryanim..dikis yerlerim cok yaniyo..bu ikinci günüm..ne zaman gecerki? :KK43: ilkini unutmusum bile acemilikten..çok fena kimildayamiyorum..

Canım bugün tarihimiz bizim ama birşey yok henüz yarın çağırdı doktorum ultrason nst alttan kontrol var bakalım artık
Hadi hayirlisi canim benimde perşembe gūnū alttan kontrol nst ve ultrason var.ondan önce salı gūnū nst cekilcek ama doktora girmek istiyorum diycem bi alttan baksın 40.haftam dolmadan açıkliğım varmi yokmu merak ediyorum hem belki doğunu tetikleriz bu şekilde

Back