- 16 Nisan 2010
- 2.287
- 4.008
- 333
Maşallah kuzulara çok güzeller:) Tuvalet eğitimine bugün başladık, aslında başlamaya çalıştık desem daha doğru olur.
Ben çalıştığım için şuan annem bakıyor oğluma, bu ayın 29unda 2 yaşını doldurcak kısmetse, asla bezsiz durmak istemiyor çıkardığı gibi ağlama krizine girmiş malum iki yaş sendromu da var bunun yanı sıra..
Bu süreç gerçekten zor allah herkesin yardımcısı olsun, başarılı bir şekilde alıştıran varsa önerileri bekliyorum
Merhaba biz de 12 sinde başladık ayın 6 7 gün sürdü. 2 ağustosta 2 olacak bizimki de. Aslında benim hemen başlamak gibi bir niyetim yoktu ama çocuk resmen sinyal verdi, görmemek hata olurdu. Siz de eğer hazır olduğunu hissediyorsanız başlayın, hazır değil gibiyse çok da acelesi yok. Her çocuk farklı, yarın bir gün bir çocuğum daha olursa ona da kendi için doğru olan zamanda öğretirim 2 yaş 3 yaş farketmez. Çişini toalete yapcam diyordu, besi istemeyaan anne diyodu, tuvalete gitmeye aşırı hevesliydi. Böyle olunca ben de bi şans verdim o kadar ki kilot klozet aparatı bile apar topar aldım önceki gün. Ama tam zamanıymış bizim için baya kolay alıştı. İlk gün 15 20 dk da bir altına yaptı ben de 20 dk da bir tuvalete götürdüm ilk üç gün. Sonrasında çocuğun sıkıldığını farkettim tuvaletini tutmayı öğrenmişti çünkü çok sık gitmek istemiyordu. Saat başı götürdüm tuvalete karpuz ya da meyve suyu fln aşırı sıvı alımı olmadığı sürece hiç kaçak olmadı 7. günden sonra. Kakasını ilk günler yapmaya başladığını farkedip götürdüm bi bahaneyle kitap fln baktı tuvalete yaptı. Şimdi anne kaka yaptım diyor yapmadan önce götürüyorum öyle yapıyor. Bu arada gündüz evde bakıcımız var o da aynı şekilde ilerliyor.BAzen anne toalete gideeem mii diyor öyle götürüyorum şimdi yavaştan haber vermeye de başladı yani.
Zaten çiş yaptığında hiç olumsuz tepki vermedim onda sıkıntı yok ta kaza olmuş annecim çişin gelince tuvalete yapmalıyız dedim kuru kıyafet giydirdim. Ama çocuğu çok sıkacaktım neredeyse 3. gün neyse ki farkedip hemen frene bastım. Ya çiş yaparsa diye çok sık götürmemek lazım sıkmamak lazım, neticede işeyecek sıçacak çokta şey yapmamak lazım :)
Ha bir de bezi tamamen çıkardım hiç bağlamadım gece vs hiç bir zaman. İlk 3 gece 1 ya da 2şer kez yatağını islattı sonrasında şu ana kadar 1 gece ıslattı sadece 12 gün olmuş yani bence gayet iyi. Gece tuvalete kaldırmadım ama kendi zaten kalkıyor bazen uyandığında isterse götürüyorum istemezse işerse işesin diyorum .