Yeşil mercimek,kırmızı mercimek,fasülye,turşu gaz bombasıSizin de tarifler varsa güzel yazdanıza böyle deniyelim biz de :)
Yemek ne yapıyorsunuz mesela ben en çok yemekte zorlanıyorum.
Bu akşam yeşil mercimekli bulgur pilavı, mercimek çorbası zeytinyağlı taze fasulye ve turşu vardı bizde.
Enginar ve balık dayanamadığım iki lezzet mımmmm ımmmmmmİmam sarığı diye bi tatlı görmüştüm ona benzettim bu çok kolaymış :)
Bizde de etli kuru fasulye pilav ve soğan salatası vardı bir de yoğurt. Tatlı da revani. Bir de şekerpare. Biz genelde geleneksel tatlıları çok seviyoruz. Sütlaç, revani gibi. Geçen havuç topları yapmıştım. Helva kavuruyorum falan. Bu şekilde. Yemek konusunda da ikimizde çok yemek seçmeyiz şanslıyım o yüzden. Yarın da balık kızartabilirim. Zeytinyaglı ekşili Enginar yapabilirim gerçi yakın zamanda yapmıştım. Bazen de çok doğaçlama yapıyorum. Aaa şunun içine şu yakışır falan :)
Aaaaa maşallah akıllı bıdığa:)adın ne?:)Anne değilde adımı söyleyen bir kızım var :) biz bugün disarda yedik ama yarin icin mercimek çorbası ve karışık dolna yapmayı düşünüyorum. Kabak biber patates dolması. Yanin fa yoğurt olur. Ayy ne güzel olur hergün ne yemek yaptığımızı söylemek ben de düşün düşün bulamıyorum yapacak bisey
Aaaaaa maharetlere bak maşallah sana valla çok profesyonel gözüküyor:)Teşekkür ederiim:) @mr_beuty tarif burda canım:)
Çok meşakkatli değil ayrıntılı yazdığımdan yzun gözüküyor dene bencekaftankef
Yaptım tatlıyı pek beğendi misafirler istersen bunu dene hem kolay hem şezizz
Bende yemekte zorlananlardanimSizin de tarifler varsa güzel yazdanıza böyle deniyelim biz de :)
Yemek ne yapıyorsunuz mesela ben en çok yemekte zorlanıyorum.
Bu akşam yeşil mercimekli bulgur pilavı, mercimek çorbası zeytinyağlı taze fasulye ve turşu vardı bizde.
Imam sarigina benziyo, bu daha pratikmis, eline saglikkaftankef canım eti yulaflı biskvi var ya o unla yapılıyor.
Bir paket krem şantiyi biraz katı olacak şekilde sütle hazırlıyorsun. İçine istersen damla çikolata, muz, çilek de karıştırabikirsin
Bir yulaflı bisküviyi süte batırıp üzerine kremşanti koyup yayıyosum. Üzerine bir daha yulaflı bisküviyi süte batırıyorsun kıyuyorsun bir daha şanti bir daha bisküvi.
Etrafına kremşanti sürüp hindistancevizine buluyorsun üzerine de çikolata eritip evde ne varsa süslemek için koyuyorsun. Ben hindistancevizi minnak çikolata topları antep fıstığı falan koydum. İstersen ceviz fındık da olur.
Dokapta yarım saat bir saat dinlendirip yenilebilir.
İkincisiniYa kızlar karar veremedim sizce hangisini alayım? İkisini de çok. Ben bunu beğendim canım:)
Ama ikisi de çok güzel Eki Görüntüle 1991458
Sağol canım evet çok basit 10 dakika sürmedi hepsinş yapmamImam sarigina benziyo, bu daha pratikmis, eline saglik
Teşekkür ederim canım:)Aaaaaa maharetlere bak maşallah sana valla çok profesyonel gözüküyor:)
Ya kızlar karar veremedim sizce hangisini alayım? İkisini de çok beğendim.
Eki Görüntüle 1991457 Eki Görüntüle 1991458
Yeşil mercimek,kırmızı mercimek,fasülye,turşu gaz bombasıBen yesem ne olurum bunları abavvvv.ayyy yesil mercimegi ozledigimi farkettim
Bu akşamBende yemekte zorlananlardanim
En sevdiğimiz etli kuru fasulye pitinç pilavı:)İmam sarığı diye bi tatlı görmüştüm ona benzettim bu çok kolaymış :)
Bizde de etli kuru fasulye pilav ve soğan salatası vardı bir de yoğurt. Tatlı da revani. Bir de şekerpare. Biz genelde geleneksel tatlıları çok seviyoruz. Sütlaç, revani gibi. Geçen havuç topları yapmıştım. Helva kavuruyorum falan. Bu şekilde. Yemek konusunda da ikimizde çok yemek seçmeyiz şanslıyım o yüzden. Yarın da balık kızartabilirim. Zeytinyaglı ekşili Enginar yapabilirim gerçi yakın zamanda yapmıştım. Bazen de çok doğaçlama yapıyorum. Aaa şunun içine şu yakışır falan :)
Anne değilde adımı söyleyen bir kızım var :) biz bugün disarda yedik ama yarin icin mercimek çorbası ve karışık dolna yapmayı düşünüyorum. Kabak biber patates dolması. Yanin fa yoğurt olur. Ayy ne güzel olur hergün ne yemek yaptığımızı söylemek ben de düşün düşün bulamıyorum yapacak bisey
Çinekop sanırım canım. Çok bilmiyorum ki. En son babam almıştı annemler her hafta pazara giderler. Buzluğumda da palamut var. Onun dışında pazara gittiğimde bakıyorum alıyorum.En sevdiğimiz etli kuru fasulye pitinç pilavı:)
Suyu da helmeli helmeli olacak namnamnamm:)
Hangi balığın mevsimi şuanda.
Biz ocaktan beri balık yiyemedik 3 kere aldık üçünde de elime aldığım parçalandı biz de attık hep.
Aynı lafı benim içimde ediyorEvde de bir srü malzeme var halbukş, dondurucu ağzına kadar dolu bir sürü konservem bir sürü kuru sebzem var :))
Fii tarihinde aldığım bir lahana buldum dolapta kıymayla kapuska yaptım bende.
Bir de kuru dolma. Yanına yeşil salata oh mis:) Allah olmayanlara da versin.
Bu lafı her kullandığımda da Allah sana veriyor sen olmayanlara vereceksin diyolar bana içimden :/