Anne sutu alıyor senin kuzu mamada neymiş kilo alsa bu seferde sağlıksız besliyorsun diyecek eşinin lafına ne bakıyorsun sen geçende dedim eşim aynı şeyi bana da söyledi bide benim kiz 15 gün öncesi 9200 du yapma canım kızına bunu anne sutu yerine vermiş oluyorsun
Y yapayalniz1 geçmiş olsun canım. Alerjen belli oldu en azından.
Biz sut alerjimiz yuzunden kahvalti yapamiyoruz onun yerine sabah 9 da 1elma 1 havuc 1 cay bardagu su2 gun kuruşu kayisiyisi pişirip pure yapıyoruz 1 cay kaşığı pekmez 1 cay kaşığı zeytin yağ katiyorum bunun yarısını yiyor kalanı saat iki gibi yiyor akşam 7 -8 arası üç dört dal brokoli bir seker kaşığı pirinc bir dal dere otu çok az kimyon ve naneyle corba bunu bitiriyor gece isterse elma veya armut veriyorum bunları yese bile beni emiyor saat basi bütün gece emiyor ne kadar yiyecegine o karar veriyor zorlama yok doydugunda bardağı gösteriyor ve suyunu içip bırakıyorKızlar bebeklerinize çorba olarak neler yapıyorsunuz.nasıl yapıyorsunuz.benim kızım ek gıda fazla yemiyor.sabah 2 cay kaşığı kadar labne peynir. 1de yumurta sarısı.öglende yayla çorbası veriyom.mama kaşıgı ile 4 5 kaşık yiyor.ögünümüz bu kadar.aa birde ara ara hergün degil.elma armut püresi veriyom.sizler günlük neler veriyonuz çorba çeşitleri neler yapıyorsunuz.kızım 18 agustos doğumlu.8 ayın içindeyiz sizce azmı bu ek gıdalar.lütfen bütün anneler bilgisini bebişlerinin günlük ögününü yazarsa cok memmun olurum.duacı olurum.şimdiden yazan annelerden allah razı olsun.bebişleri saglıklı hayırlı evlatlar olsun inş.
canım bizim 1 öğünümüz en fazla 2 öğünümüz ek gıda hala. Sabah birlikte kahvalt yapıyorsak yumurta sarısı veriyorum ve ona özel evde yaptığım lor ya da labne peynirinden veriyorum. Tariflerini internette bulabilir yapmak isteyen arkadaşlar. Yoğurt veriyorum içine hipp organik bebek bisküvisinden koyuyorum. Kendim yapmadım çünkü ben organik un vs bulmam daha zor olacaktı. Tuzsuz tarhana çorbasına başladık bu ay severek yiyor. Kıyma kuzu kemiğinin suyu vs sebzelrini lezzetlendiriyor baya. Brokoli, patates havuç et suyu karışımını seviyor. Balkabağı pirinç haşlanmış ezilmiş karışımı da seviyor. Blw de yaptığım oldu denedin mi hiç yapmayı yemiyor ise bence hevesi artabilir. Hipp in kaşık mamalarını da anne sütü ya da formül süt ile karıştırıp verebilirsin onu da çok seviyor. Çok fazla meyve vermiyorum belki haftada bir belki o bile yok. Ispanak kereviz vs de verdiğim oluyor arada ama severek yediklerini anlatmak istedim.Kızlar bebeklerinize çorba olarak neler yapıyorsunuz.nasıl yapıyorsunuz.benim kızım ek gıda fazla yemiyor.sabah 2 cay kaşığı kadar labne peynir. 1de yumurta sarısı.öglende yayla çorbası veriyom.mama kaşıgı ile 4 5 kaşık yiyor.ögünümüz bu kadar.aa birde ara ara hergün degil.elma armut püresi veriyom.sizler günlük neler veriyonuz çorba çeşitleri neler yapıyorsunuz.kızım 18 agustos doğumlu.8 ayın içindeyiz sizce azmı bu ek gıdalar.lütfen bütün anneler bilgisini bebişlerinin günlük ögününü yazarsa cok memmun olurum.duacı olurum.şimdiden yazan annelerden allah razı olsun.bebişleri saglıklı hayırlı evlatlar olsun inş.
Teşekkür ederim.canım bizim 1 öğünümüz en fazla 2 öğünümüz ek gıda hala. Sabah birlikte kahvalt yapıyorsak yumurta sarısı veriyorum ve ona özel evde yaptığım lor ya da labne peynirinden veriyorum. Tariflerini internette bulabilir yapmak isteyen arkadaşlar. Yoğurt veriyorum içine hipp organik bebek bisküvisinden koyuyorum. Kendim yapmadım çünkü ben organik un vs bulmam daha zor olacaktı. Tuzsuz tarhana çorbasına başladık bu ay severek yiyor. Kıyma kuzu kemiğinin suyu vs sebzelrini lezzetlendiriyor baya. Brokoli, patates havuç et suyu karışımını seviyor. Balkabağı pirinç haşlanmış ezilmiş karışımı da seviyor. Blw de yaptığım oldu denedin mi hiç yapmayı yemiyor ise bence hevesi artabilir. Hipp in kaşık mamalarını da anne sütü ya da formül süt ile karıştırıp verebilirsin onu da çok seviyor. Çok fazla meyve vermiyorum belki haftada bir belki o bile yok. Ispanak kereviz vs de verdiğim oluyor arada ama severek yediklerini anlatmak istedim.
Geçmiş olsun Benim oğlumun da süt ve süt ürünleri alerjisi var.O kabarıklıktan çok yanağındaki sarı sarı lekeler dikkatimi çekti ben ara ara bebeğime deneme yapıyorum bir gün o şekilde sararmıştı.Meğer alerjik reaksiyonmuş senin bebişte de olmuşElife yoğurt verdikten sonra yanaginin kenari böyle oldu
Geçmiş olsun Benim oğlumun da süt ve süt ürünleri alerjisi var.O kabarıklıktan çok yanağındaki sarı sarı lekeler dikkatimi çekti ben ara ara bebeğime deneme yapıyorum bir gün o şekilde sararmıştı.Meğer alerjik reaksiyonmuş senin bebişte de olmuşOff çok can sıkıcı bu alerji birçok şey sütlü,sütsüz tarif çok zor Allah koaylık versin
Ek gıda bebek ne kadar istiyorsa o kadar olmalı az diye düşünme. O belirliyor.Kızlar bebeklerinize çorba olarak neler yapıyorsunuz.nasıl yapıyorsunuz.benim kızım ek gıda fazla yemiyor.sabah 2 cay kaşığı kadar labne peynir. 1de yumurta sarısı.öglende yayla çorbası veriyom.mama kaşıgı ile 4 5 kaşık yiyor.ögünümüz bu kadar.aa birde ara ara hergün degil.elma armut püresi veriyom.sizler günlük neler veriyonuz çorba çeşitleri neler yapıyorsunuz.kızım 18 agustos doğumlu.8 ayın içindeyiz sizce azmı bu ek gıdalar.lütfen bütün anneler bilgisini bebişlerinin günlük ögününü yazarsa cok memmun olurum.duacı olurum.şimdiden yazan annelerden allah razı olsun.bebişleri saglıklı hayırlı evlatlar olsun inş.
Ek gıda bebek ne kadar istiyorsa o kadar olmalı az diye düşünme. O belirliyor.
Ben bir çok şeyi denedim ilk tek tek. Şimdi de karışımlar yapıyorum. Mesela, balkabağını haşlıyorum. Az miktarda tahin pekmez ceviz katıyorum. Kızıma özel balkabağı tatlısı :) haşladığım suyundan da koyuyorum. Ama hepsinin alerjenliğini denedim sen denemediysen dikkat et. Gün aşırı yumurta sarısı. Gerçi biz beyazına da başladık artık. Yumurta vermediysem öğlen yumurta sarısı ve kıyma kavuruyorum kızıma zeytinyağıyla. Pütürlülere de başladık. Her zaman kabul etmiyor gerçi.
Pırasa, havuç, brokoli, ıspanak, patates gibi sebzeleri çeşit çeşit karıştırıp irmikle pirinçle yada ince bulgurla çorba yapıyorum. Bazen cıvık bazen koyu. İkisine de alışsın diye. Annemin yaptığı tarhanam var. Tavuk suyuna mercimek çorbası favorimiz. Tavuk, et, kemik suyu kullanmaya çalışıyorum. Geçen ilk defa hindi eti de denedik. Balık da yedirmeye çalışıyorum. Bizden böyle. Ama herkes bizim gibi değil. Her dr başka şey söyleyebiliyor. Alerjenliğini bilmediğin şeyleri verme sakın. Bir de bi liste var alerjen gıdalar listesi ona da bakıyorum. Biraz da blw çalışıyoruz az buçuk. Şimdilik elhamdülillah. Ha bir de akşam yemeklerini az tuzlu falan yapıyorum. Kızımı da sofraya oturtuyorum alışsın diye isterse yemek yemek sıkıntı olmuyor.
Sağol canım. Suçlama kendini. Bende ilk öğlenle başlamıştım sebze çorbasıyla. Azıcık azıcık başladım. İki öğüne nasıl geçerim diyordum. Geçenlere şaşıyordum. Ama yavaş yavaş oluyor. Bizim şuan her biri tam öğün değil. Öğlen tam öğün sadece. Diğerlerinde bize eşlik ediyor. Ama hepsi düzene girecek İnşaAllah. Alerji zor bir durum ayrıca. Senin elinde değil. Küçükken mukuslu kaka yaptığında korkuyordum ama şükürler olsun. Sen bence yumurta beyazını falan henüz verme. Sebze meyve ağırlıklı git.Masallah canim ne guzel duzen kurmussunuz bu konuda. Ben yogurttan sonra yumurtayi falan denemeye korkuyorum. Neredeyse hic ek gida almiyor öğlen sebze corbasi veriyorum sadeceşu alerji olayi bir belli olsa da bende ona göre biseyler yapsam. Kendimi çok suçluyorum bu konuda. Insallah yoktur alerjimiz
canım bence korkma deneye deneye 3 gün kuralı ile ver yavaş yavaş baktın döküntü oluyor vermezsin. Ben de bir kere pancake yaptım yumurta sarısından beyaz un da koymuştum döküntü oldu o yüzden daha vermiyorum. Yavaş yavaş alışacak elbet ilk başladığımızda hiç yemiyordu zamanla öyle güzel alıştı ki.Masallah canim ne guzel duzen kurmussunuz bu konuda. Ben yogurttan sonra yumurtayi falan denemeye korkuyorum. Neredeyse hic ek gida almiyor öğlen sebze corbasi veriyorum sadeceşu alerji olayi bir belli olsa da bende ona göre biseyler yapsam. Kendimi çok suçluyorum bu konuda. Insallah yoktur alerjimiz
Sağol canım. Suçlama kendini. Bende ilk öğlenle başlamıştım sebze çorbasıyla. Azıcık azıcık başladım. İki öğüne nasıl geçerim diyordum. Geçenlere şaşıyordum. Ama yavaş yavaş oluyor. Bizim şuan her biri tam öğün değil. Öğlen tam öğün sadece. Diğerlerinde bize eşlik ediyor. Ama hepsi düzene girecek İnşaAllah. Alerji zor bir durum ayrıca. Senin elinde değil. Küçükken mukuslu kaka yaptığında korkuyordum ama şükürler olsun. Sen bence yumurta beyazını falan henüz verme. Sebze meyve ağırlıklı git.
canım bence korkma deneye deneye 3 gün kuralı ile ver yavaş yavaş baktın döküntü oluyor vermezsin. Ben de bir kere pancake yaptım yumurta sarısından beyaz un da koymuştum döküntü oldu o yüzden daha vermiyorum. Yavaş yavaş alışacak elbet ilk başladığımızda hiç yemiyordu zamanla öyle güzel alıştı ki.
Başka bir dr a da götürün bence. Bilemiyorum ki. Umarım bir sıkıntısı yoktur.Kızlar benim gibi bebeği hala ayaklarının ustune basmayan varmı kızım basmıyor sinirlenimce direniyor sadece ayaklarinin ucuna o kadar kalça ultrasonun da bir sorun yoktu cumartesi film de çekildi bir şey çıkmadı doktor 1 aya kadar basmaz ise tekrar getirin dedi üzgünüm 4 /5 aylik bebekler basıyor bireysel farklılık diyeceğim ama 7 bucuk aylik oldu artık