- 28 Kasım 2010
- 116
- 89
benim eşim hekim hemen ona sordum içinde bulantı kesme özeliği olan bir folik asit var mı varsa bende kullanayım diye kesinlikle böyle bir folik asit yokmuş içeriğine bir bak istersen doktor psikolojik etki yaratmaya çalışmış sanırım
hem farz edelim ki doktorum bende plasebo etkisi yaratmak icin boyle birsey soyledi, ben de psikolojik olarak gercekten etkilendim ve bulantim gecti.. esinizin asla boyle bir ilac olmadigini soylemesi ve sizin icerigini incelemem konusundaki uyariniza uyarak baktim ve ilacin uzerimdeki plasebo etkisi yok oldu boylelikle bulantim yeniden basladi.... simdi size beni uyandirdiginiz icin tesekkur mu etmem gerekirdi? Neyse ki ilacin gercek icerigi bulantiyi engellemek uzerine olmasina ragmen bende pek faydasi oldugunu soyleyemem zaten. Kirici olmak istemem ama esiniz hekim olsa bile kendi alani disinda kalan tum branslardaki ilaclari bilmesi beklenemez.Ismi premesis. Prospektusune yine baktim; "icerigindeki B6 vitamini, B12 vitamini, folik asit ve kalsiyumun optimal bileşimi sayesinde gebelik doneminde karsilasilan bulanti, kusma sikayetlerinin erken donemde onlenmesine ve giderilmesine yardimci olan guvenli ve etkili bir cozumdur. Bu kombinasyonun bulanti ve kusmayi onledigi klinik calismalarla gosterilmistir." yaziyor.