- 14 Mayıs 2014
- 513
- 627
- 303
kızlar yine rüya gördüm. size anlatmayı unuttum :)
güya ben hamileymişim doktorun teki geliyo bana diyoki günde tek dilim ekmek yiyeceksin yoksa kilo alırsın diyo.
beynim yaşadıklarım benimle oyun oynuyo ya bakalım hayırlısı :)
7. ay denememiz canım. 1,5 yıllık evliyim yarın dğum günüm 25 bitiyo :)Rüyalarında çığır açtın canım maşallah valla Allahım hayra yorsun inşallah :)
Bu arada bat ne zaman senin canım ne kadar süredir evlisin ve kaçıncı bu ay denemeniz merak ettim..
7. ay denememiz canım. 1,5 yıllık evliyim yarın dğum günüm 25 bitiyo :)
batımda 7 kasım ama salı doktor muayenem var kan veririm muhakkak.
Bende rüyamda hamile olduğumu gördüğüm ay hamile kalmıştım kaybettim ama rüyamda çıkmıştı inşallah seninde çıkarkızlar yine rüya gördüm. size anlatmayı unuttum :)
güya ben hamileymişim doktorun teki geliyo bana diyoki günde tek dilim ekmek yiyeceksin yoksa kilo alırsın diyo.
beynim yaşadıklarım benimle oyun oynuyo ya bakalım hayırlısı :)
kızlar gebelik niye adet tarihinden hesaplanıyo çocuk iki haftalıkken 4 haftalık hesaplanıyo merak ettim niye öyle.
teşekkür ederimm cnımmCanim sen dr a ayda bi kez birliktelik yasadim hamile kaldim, hatta gun saat bile versen Sat tan hesaplama yapiyorlar bak gerekcesi neymis:
Bebek dünyaya getirme heyecanı yaşayan anne babaların akıllarına getirdikleri ilk soru, bebeklerinin ne zaman doğacağıdır. Bebeğin doğum tarihini hesaplamaya hamilelik haftası hesaplama denir. Bu konuda birçok farklı yol izlenir ama çoğu kez hamilelik haftası yanlış hesaplanır. Çünkü hamilelik haftası döllenme gününe göre değil, son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplanır. Hamileliğin, yani döllenmenin meydana geldiği zaman, son regl tarihinden ortalama 15 gün sonrasıdır. Yine de hamilelik haftası hesaplanırken bu tarih değil, bundan önce görülen adet tarihi esas alınır.
Kadın doğum uzmanları, farklı herhangi bir durum gelişmediği sürece hamilelik haftasını basit bir formülle hesaplar.
Negele yöntemiyle hamilelik haftası hesaplama
Anne adayının bebeğini kucağına alacağı gün, "negele yöntemi" adı verilen bir sistemle hesaplanır. Bu yöntemde son adet tarihinin ilk günü esas alınır ve bu güne 7 gün eklenerek 3 ay geriye gidilir.
Örneğin, bir anne adayının son adet tarihinin ilk gününün 21 Kasım 2014 olduğunu varsayalım. 21 Kasım'a 7 gün eklendiğinde, 28 Kasım 2014 sonucuna ulaşılır. Kasım ayından 3 ay geriye gidildiği zaman Ağustos ayı sonucuna ulaşılır. 2014 yılına bir yıl eklendiğinde ise bebeğin tahmini doğum tarihi ortaya çıkar: 28 Ağustos 2015...
21 Kasım + 7 = 28 Kasım
11. ay (Kasım) - 3 = 8. ay (Ağustos)
2014 + 1 yıl=2015
SONUÇ: 28.8.2015
Ancak düzenli adet görememe veya anne adayının o ay yumurtlama tarihinin değişmesi hamilelik haftasının bebeğin gerçek doğum tarihi ile uyuşmamasına, yani hamilelik haftasının yanlış hesaplanmasına neden olabilir. Bu durumda özellikle ilk 3 aydaki ultrason ölçümlerine bakılır. Son adet tarihi ve tahmini doğum tarihi yeniden belirlenir ve takipler bu tarihe göre yapılır.
(Alinti)
inşallah canım ya. bu ay baya rüyalar gördüm beni de gören oldu falan. ama çok ümit bağlamak istemiyorum. sonra hayal kırıklığı oluyoBende rüyamda hamile olduğumu gördüğüm ay hamile kalmıştım kaybettim ama rüyamda çıkmıştı inşallah seninde çıkar
canım benim yaa çook teşekkür ederim.Kontes001 canımm doğum günün kutlu olsun inşallah seneye bugünü bebeğinle kutlarsınız..
Mutlu huzurlu bebekli yıllar..
inşallah canımKizlar bugun adet tarihim dua edin insallah gelmez su kirmizilar
yarın doktora gidecem. yine kan vericem kesn. ama 1.20 görmek istemiyorum artık
neseliii34 test yaptın mı canım
Canım sabah yaptım o zaman çizgi yine çok silikti. Akşam işten gelince baktım, şimdi daha net çizgi. Yani ışığa tutmadan da görebiliyorum. Ama tabi yine çok ince bi çizgi. Bu arada canım, benim on gündür kahverengi akıntım geliyor. Adetim an itibariyle üç gün gecikti sayılır. Bugün yine işten geldiğimde pedimde nerdeyse çamur kıvamında kahve akıntı vardı. Sonra lavaboda peçete ile silerken açık kırmızı akıntı geldi. Kanama değil de akıntı.
Bi sıkıntı yoktur dimi, adet mi oluyorum acaba
Bu arada doğum günün kutlu olsun canım:)
TEST BURADA
Bence hamilesin :)
Hadi hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?