- 2 Mayıs 2015
- 1.361
- 961
- 43
- Konu Sahibi oz-ge-mavi
- #7.181
Kızlar ıkı gündür yogun sekılde sütüm geliyo çok endişe yapmadım ama resmen emiyomuş gibi geliyo artık öncede geliyodu ama 1 damla şimdi hiç durmuyo bi bilgisi olan var mı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah maşallah canım demek ki bol sütlü bir anne olacaksın gebelikte yükselen prolaktin hormonu sütunun gelmesini sağlıyor zararı yok diye biliyorum göğüs petlerinden köy sutyenin içine kiyafetlerine bulasmasinKızlar ıkı gündür yogun sekılde sütüm geliyo çok endişe yapmadım ama resmen emiyomuş gibi geliyo artık öncede geliyodu ama 1 damla şimdi hiç durmuyo bi bilgisi olan var mı
Öyleyse ilk sütte akıp gitmiş oluyor sanırım.Maşallah maşallah canım demek ki bol sütlü bir anne olacaksın gebelikte yükselen prolaktin hormonu sütunun gelmesini sağlıyor zararı yok diye biliyorum göğüs petlerinden köy sutyenin içine kiyafetlerine bulasmasin
Bence doktorunu ara canım.başka bişeyin var mı sancı flnKızlar ıkı gündür yogun sekılde sütüm geliyo çok endişe yapmadım ama resmen emiyomuş gibi geliyo artık öncede geliyodu ama 1 damla şimdi hiç durmuyo bi bilgisi olan var mı
İlk süt gitti ona çok üzülüyorumMaşallah maşallah canım demek ki bol sütlü bir anne olacaksın gebelikte yükselen prolaktin hormonu sütunun gelmesini sağlıyor zararı yok diye biliyorum göğüs petlerinden köy sutyenin içine kiyafetlerine bulasmasin
Yok cnm sancı filan arasakda bugün cumartesi ulaşamayız kiBence doktorunu ara canım.başka bişeyin var mı sancı fln
İlk süt gitti çok üzülüyorum buna daha doguma doktora göre 1,5 ay var bu niye bu kdr erken geldi kiHamilelikte özellikle son aylarda memelerden süt gelemsi normal bir durumdur. Her hamilelikte olmaz ancak sık rastlanır. Gebelikte süt hormonunun (prolaktin) artması ile memeler doğacak bebeğe süt hazırlamaya başlar. Bu süt bazen bebek henüz doğmadan memelerden gelmeye başlar, bu gelen ilk süte kolostrum denir, halk arasında ağız sütü diye adlandırılır.
Hamilelikte memlerden süt gelmesi için herhangi bir tedavi gerekmez. Elbisenizi gelen sıvıdan korumak için gebe sütyeni ve meme pedleri kullanmanız gerekir.
Kolostrum (halk arasında ağız sütü):
Kolostrum yani memelerden gelen ilk süt çok özel bir sıvıdır. Bu süt yeni doğan bebeğin ilk aşısı gibidir. Anne vücudu yeni doğan bebeğin korunması için bir çok antikor içeren bebeği enfeksiyonlardan koruyan bu sütü üretir. Hamilelik sırasında göğüslerinizden süt gelirse bu ilk sütün boşa aktığı anlamına gelmez, bebek doğduğunda ve anne memesini emdiğinde yine bu sütten alabilecektir. Kolostrum koyu, yoğun kıvamda, sarı bir sıvıdır. Kolostrum da normal anne sütüne göre daha fazla protein vardır, karbonhidrat ve yap daha azdır. Yeni doğam bir bebeğin hayatın ilk günlerinde en uygun şekilde beslenebileceği ve en kolay sindirebileceği şekilde özel olarak hazırlanmış bir süttür adeta.
Hamilelik sırasında memeden gelen sıvı süte veya yukarıda tarif edildiği gibi kolostruma benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Hamile olmayan bir kadında memeden sıvı veya süt gelmesi anormal bir durumdur buna galaktore denir, mutlaka doktora başvurmayı gerektirir.
İlk süt gitti ona çok üzülüyorum
Madem o kadar çok oluyor göğüs kalkanı al süt onda biriksin süt saklama torbasina koyup buzluga at canım doğunca doktora sorar ona göre verirsin bebiseİlk süt gitti çok üzülüyorum buna daha doguma doktora göre 1,5 ay var bu niye bu kdr erken geldi ki
aynen öyle gitmedi.bebek dogunca gelicek o süt.pazartesi bir doktoruna danış.Yok canım gitmedi üzülme, doğumdan sonra yine gelecek o sütten..sarışekerannesi de yazmış aynını yukarıda.. göğüslerinde sertlik var mı canım.?
Yok cnm sert değilYok canım gitmedi üzülme, doğumdan sonra yine gelecek o sütten..sarışekerannesi de yazmış aynını yukarıda.. göğüslerinde sertlik var mı canım.?
Bugünde bu sekılde devam ederse makinayla biraz sagmayı düşünüyorumMadem o kadar çok oluyor göğüs kalkanı al süt onda biriksin süt saklama torbasina koyup buzluga at canım doğunca doktora sorar ona göre verirsin bebise
Pazartesi kontrolüm var ztn gitmişken baktırcamaynen öyle gitmedi.bebek dogunca gelicek o süt.pazartesi bir doktoruna danış.
Yok cnm sert değil
Bi sorun var sma dur bakalım pazartesi inş rahatlarım . Çok sorunlu bi hamilelik dönemim oldu bidaha çocuk isteyesim hiç yokBende de sertlik yok..süt olunca sert olur derler ya o yüzden sordum..acaba bende mi bi tuaflık var dedim.:)
Canım neden olduğunu bilmiyorum ama sakın sağma erken doğuma sebep olabiliyor dikkat etBi sorun var sma dur bakalım pazartesi inş rahatlarım . Çok sorunlu bi hamilelik dönemim oldu bidaha çocuk isteyesim hiç yok
Ay gerçekten mi o zmn bu sekılde gelmesi de erken dogum gbiCanım neden olduğunu bilmiyorum ama sakın sağma erken doğuma sebep olabiliyor dikkat et
Göğüsten süt geldiğinde sağılırsa rahim kasılmalarına sebep oluyor benim doktorum söylemiştiAy gerçekten mi o zmn bu sekılde gelmesi de erken dogum gbi
Saol cnm yok vazgeçtim yapmıcam su pazartesi olsun bi an önce yoksa cıldırcamGöğüsten süt geldiğinde sağılırsa rahim kasılmalarına sebep oluyor benim doktorum söylemişti