• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Hanimlar bebekleriniz ne giyiyor benim kiz 20 günlük bura çok sıcak. Tek çıtçıtlı badi ile olur mu.
olur canım bende 20 günlükken bodrum a götürdüm kızı o günden beri üstünde hep tek çıkçıtlı body var bacaklar açık. Sadece ayağına çorap giydiriyorum gaz olmasın diye. Onu da geçen sağlık ocağında ki ebe çıkart dedi ama çıkartmıyorum. Üstüne örtü örteceğim zaman tülbent örtüyorum. Hava gerçekten çok sıcak.

Sagol cnm.bizim kiz gazli sanirim.ugrasiyoeum cikrmiyo gazini beceremiyorum sanrim.
canım gaz degıldır o bızımkısıde sureklı aglıyodu ilk 3 gun gaz var gıbı hareketler yapıyodu.ama gaz degıl açlıkmış derdı.doktora goturduk emzırme testı yaptılar.ozaman anlaşıldı.sıkma canını.ılık duşa gır.sutu anında cogaltıyoo.duşta goguslerine hafıf hafıf masaj yapfarkedeceksın.

olur canım bende 20 günlükken bodrum a götürdüm kızı o günden beri üstünde hep tek çıkçıtlı body var bacaklar açık. Sadece ayağına çorap giydiriyorum gaz olmasın diye. Onu da geçen sağlık ocağında ki ebe çıkart dedi ama çıkartmıyorum. Üstüne örtü örteceğim zaman tülbent örtüyorum. Hava gerçekten çok sıcak.
kızlar ben dogdugu ılk günden beri hem zıbınla hemde klıma ıle duruyorum.allaha sukur hıc sıkıntı yaşamadık.aksıne çocuk sıcaktan bunalıyo.

Ayagindaki corabi clikartiyo kndi bndevatagindan oyle tulbenti hafif kundk gbi yaptim ya kapisini aciyom ya penceresini.ceryam.yapmasin amn usutmesin diye sekilden sekle giriyorum.annmde unutmus bebek bakmayi sanki yeniden bakiyo :)

canım gaz degıldır o bızımkısıde sureklı aglıyodu ilk 3 gun gaz var gıbı hareketler yapıyodu.ama gaz degıl açlıkmış derdı.doktora goturduk emzırme testı yaptılar.ozaman anlaşıldı.sıkma canını.ılık duşa gır.sutu anında cogaltıyoo.duşta goguslerine hafıf hafıf masaj yapfarkedeceksın.
Tmm cnm ilik havlu koy dediler deniyorum her yolu.az biraz beyaz bisi geldi sut mu oluyo o sktim azcik baktim da :)

Aynı şeyleri bende yaşıyorum canım.ilk kez evde kalıyorum. Normalde kayinvalidemi severdim nedense şimdi ne dese batiyo.
Aynen canım normalde çok severdim ama şimdi bebeğimi eline veresim bile gelmiyor. Çok farklı psikolojideyim bazen kendime gülüyorum ama çıkamıyorum yine de o moddan. Kırkı için geri sayım yapıyorum 18gün kaldı inşallah herşey düzelir. Sanırım evde kalıyoruz hep onunda etkisi çok hep aynı geçiyor malesef günler.

Canım Bebeğin 5 dk emiyorsa göğsünü boşaltıyordur bence çok takılma zaten o yağlı kısma ulaşamıyorsa kilo almaz. Ilerki günler için saklamak istiyorsan günde 1 defa sağ at dolaba baya birikir. Ama Bebeğin emdikten sonra sağ boşalt. Bide o yağlı süt sonda olayı 3-4 saatte emen bebekler için geçerli sık emiyorsa öyle değil olay benimki en geç 2 saatte emiyo mesela o 2 saat için süt doluyo 2-3 defa sızlıyor süt bekleyip ayrışmadan emiyor hiç sağmadım ilk günler çok kötü olmuştu ozaman 2-3 defa sağdım okadar bazen tek göğsümü emiyo Ötekini emmiyo bile sonraki beslenmede veriyorum kızımdada böyleydi sütüm azalmadı gayet güzel emzirdim 1 yaşına kadar. Pompa alıcaksan çok güzel bi karar Philips awent tavsiye ederim bendede ondan var ablamındı ben kullanıyorum çokta güzel.
Benimde sol göğsüm büyük aynen hatta ondan sıkınca süt çok tazyikli geliyo ama Sağdım denemelik ikiside aynı. Sen emzirmenin tadını çıkar 7 ay bebişinle :KK66: bu arada maşallah oğluna bizde 43 günlük olduk
Sünnet yaptırdın dimi? Nasıl zor oldumu?
Mjları tam takip edemiyorum yanlış biliyorsam kusura bakma canım :KK43:
Canım Bebeğin 5 dk emiyorsa göğsünü boşaltıyordur bence çok takılma zaten o yağlı kısma ulaşamıyorsa kilo almaz. Ilerki günler için saklamak istiyorsan günde 1 defa sağ at dolaba baya birikir. Ama Bebeğin emdikten sonra sağ boşalt. Bide o yağlı süt sonda olayı 3-4 saatte emen bebekler için geçerli sık emiyorsa öyle değil olay benimki en geç 2 saatte emiyo mesela o 2 saat için süt doluyo 2-3 defa sızlıyor süt bekleyip ayrışmadan emiyor hiç sağmadım ilk günler çok kötü olmuştu ozaman 2-3 defa sağdım okadar bazen tek göğsümü emiyo Ötekini emmiyo bile sonraki beslenmede veriyorum kızımdada böyleydi sütüm azalmadı gayet güzel emzirdim 1 yaşına kadar. Pompa alıcaksan çok güzel bi karar Philips awent tavsiye ederim bendede ondan var ablamındı ben kullanıyorum çokta güzel.
Benimde sol göğsüm büyük aynen hatta ondan sıkınca süt çok tazyikli geliyo ama Sağdım denemelik ikiside aynı. Sen emzirmenin tadını çıkar 7 ay bebişinle :KK66: bu arada maşallah oğluna bizde 43 günlük olduk
Sünnet yaptırdın dimi? Nasıl zor oldumu?
Mjları tam takip edemiyorum yanlış biliyorsam kusura bakma canım :KK43:
Canim cok yardimci oldun gercekten sağol.ileriki zamanlarda emicek kadar sut olursa o zaman sagip birakicak kadar da olur insallah degil mi?kilo alimi iyi gibi.16 gunlukken 3.200du. 33 gunlukken 4.300 olmustu(kiyafetliydi son olcum gerçi).sunney oldu canim.25 gunlukken anca halledebildik bursaya gidince yaptirdik.ispartada yenidogan sunneti yapan bulamadik.cok sukur iyilesti.sadece sunetten 1 saat sonra uyusukluk gecince emerken memede surekli icini çekti kuzum.sonra bi sikinti olmadi.hatta sunetten sonrakingun aglayinca agrisi var diye icim gitti sonra pirt yapti sustu meger gaz sancisi varmis.sunnetle ilgili bi zorluk olmadi yani iyi ki yaptirmisiz.senin oglun nasil canim?nasil geciyo gunler 3 cocukla yogundur bayagi

Bnde usutrmu diye hep dusundmde.bugun govdesi sicakti.yaniyo sanki .camini acmasam oda sicak acsam usutuyo saniyom.napcm bilemedim.
yo canım bız gece bıle ılk günden berı cam acık yatıyoruz.zıbınla yatıyor ustune bırşey ortmuyoruz.korkma.sen kısa kollu zıbınlardan gıydır ıstersen uzerınede tülbent ort yeter camıda ac.eger camı acıyorsan ınce battanıyesınden ort.ben askılı zıbınlar gıydırıyorum.ayaklarında da coraap var.eldıvenlerını çıkarttım.

Tmm cnm ilik havlu koy dediler deniyorum her yolu.az biraz beyaz bisi geldi sut mu oluyo o sktim azcik baktim da :)
evet cnım sut o.sen duşa gır hadı ılık duş yap.bak dahada artacak.bırde lohusa serbetını bılırmısınız.oda cok sut yapıyo.ben hıc oyle tatlı felan yemedim.sevmıyorum.cok yemekte yemem.ama bol su sıvı gıda.artırıyor sutuzetn.

yo canım bız gece bıle ılk günden berı cam acık yatıyoruz.zıbınla yatıyor ustune bırşey ortmuyoruz.korkma.sen kısa kollu zıbınlardan gıydır ıstersen uzerınede tülbent ort yeter camıda ac.eger camı acıyorsan ınce battanıyesınden ort.ben askılı zıbınlar gıydırıyorum.ayaklarında da coraap var.eldıvenlerını çıkarttım.
Tmm cnm coknsagok valla bn en son doguran.olarakk hic bisey bilmiyorum.battaniyesini orttum.aksam serin.oluyo.az az sutum hgeliyi gbi insallh devam.eder :)

evet cnım sut o.sen duşa gır hadı ılık duş yap.bak dahada artacak.bırde lohusa serbetını bılırmısınız.oda cok sut yapıyo.ben hıc oyle tatlı felan yemedim.sevmıyorum.cok yemekte yemem.ama bol su sıvı gıda.artırıyor sutuzetn.
Cok su iciyorum ayaklrim sisti bide ameliyttan snra.ay insallh kizimi boyle doyurmk istiyorum :)

Dun hep sag gogsumu tutsun diye ugrastim sukurki tutuyo birazda uctan emdigi icin ileri itilmis gbi.surekli uyaniyo dun cok iyiydide dun geceden beri 10 dk bir uyaniyo.nie bilmiyorum
Canım acikinca susayinca uyanır bebekler ama sanki acliktan gibi eğer başka bir sıkıntısı yoksa.. bak ne güzel sen o memeyi vermeye aynen böyle devam et zamanla alışacak

Canım acikinca susayinca uyanır bebekler ama sanki acliktan gibi eğer başka bir sıkıntısı yoksa.. bak ne güzel sen o memeyi vermeye aynen böyle devam et zamanla alışacak
Ac canim mama verince uyuyo .simdi biraz biraz sutum geliyo gbi bi uyandiginda sol gogsumu veriyom digerinde sagi.sagda biraz kbga ediyoz ama ins.dizelir.kakasini yapmadi dunden beri sorcm.bakalim doktra dicem mamadan mi kndimi unittum sezeryan yerim agriyo kasimmi agri yo karnimin orda valla hic dinlenemedim ic dikisler nolduysa kanma fkn.olmasa .bari cok dikkt et dediler yataktan.kalkrken fln.bn tirta ciktim simdiden :)

Canim cok yardimci oldun gercekten sağol.ileriki zamanlarda emicek kadar sut olursa o zaman sagip birakicak kadar da olur insallah degil mi?kilo alimi iyi gibi.16 gunlukken 3.200du. 33 gunlukken 4.300 olmustu(kiyafetliydi son olcum gerçi).sunney oldu canim.25 gunlukken anca halledebildik bursaya gidince yaptirdik.ispartada yenidogan sunneti yapan bulamadik.cok sukur iyilesti.sadece sunetten 1 saat sonra uyusukluk gecince emerken memede surekli icini çekti kuzum.sonra bi sikinti olmadi.hatta sunetten sonrakingun aglayinca agrisi var diye icim gitti sonra pirt yapti sustu meger gaz sancisi varmis.sunnetle ilgili bi zorluk olmadi yani iyi ki yaptirmisiz.senin oglun nasil canim?nasil geciyo gunler 3 cocukla yogundur bayagi
Güzel kilo almış hiç takılma son süt ön süt diye. Sünnet konusunda ilk saatler içim gitti ağlamasına ama şuan iyki yaptırdık diyorum 1 günde geçti gitti. Benim oğlum çok Gazlı 4 gündür kaka yapmamıştı bu 5. Gün bugün yaptı hamd olsun. Koşturmaca geçiyo inan bişey anlamıyorum bi bakıyorum akşam olmuş. Yarın doktora gidiyorum spiral taktırmadım için bakalım nasıl bişey çok heycanlıyım normal doğurdum güya ama spiral taktırmaktan tırsıyom

Amin insallh bi bn kaliyorum topikte dogurmayann :) nasil bnm sancilrim baslick napsam ki bnde kndi kndimi mi muayene etsem acilma var mi diye :))
canim ben 6 agustos 01:30 normal dogumla kizimi kucagima aldim :) gozun aydin sendr dogirmussum :) nasil bir mutlulik tarifi yok bebegime hayranim :)

Back