Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar bebeğimin ateşi 37.5 37.4 iki gündür hiç dusmedi.kakasi da yeşil. Doktorunu aradım getirmen gerek yok dedi ama çocuk aglamaktan bitap düşmüş. Sizce götürmelo miyim.mesafeve de 2 saat çocuğu boşuna cikarmiyayim diyirum ama enfeksiyon mu diye korkuyorum

canım ne kadarlık bebeğin

Cnm haziranda 27 haftalik dogdu işte
küçükmüş daha bu aylarda kaka rengi yeşil olabilir zaten süt kakası yapıyor daha fitil var mı ateş için bir tane fitil kullanabilirisn birde hava çok sıcak olduğu içinde olabilir geçen oğlumda sıcak geldi bana ateşini ölçtüm 37.5 ti sonra kendimi ölçtüm 37.4 çıktı elini yüzünü yıkayıp klimayı açtım daha fazla yükselmesin diye sonra bir baktım 36.0 olmuş tekrar. anladım ki sıcak hava etkilemiş bizi tabi biz diyarbakırdayız burası çok sıcak nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama yoğun hava sıcaklığı varsa etkileyebiliyor

merhabalar ,benim bebegimde gelisim geriligi ile 21.04.15 te dogdu 790 di dogdugunda 71 gun kuvez savasindan kizim galip olarak cikti simdi 2 aydir evdeyiz allaha sukur hersey yolunda B bukeetnaz benimde bebegim sadece mama alıyor dr her mamadan yarim saat sonra su ver bi iki kasik hatta havalsr sicak aldigi kadar ver dedi i ates icinde yuksek olcersen cocugu soy 6 dk bekle koltuk altindan olc 36.7 filan olmali dedi umarım minik iyidir

Merhabalar bende kizimi 29 haftalik dünyaya getirdim akciğer anomali vardı bir ameliyat geçirdi şu an iyi Allaha Şükür fakat 49 gündür yoğun bakimda ve sutum kesilmek üzere ne yapsam çoğalmiyor

Mrb anneler 35 haftalik dogum yaptim dogum yapali bir hafta olduk ve nefes almakta bebegim zorlaniyordu o yuzden kuveze aldilar eko cekmisler ve sonucunda bebegimin pda damari acikmis o yuzden zor nefes aliyormus suan.agzindan.oksijene bagli PDA acikligi bebek dogdugunda kendiliginden kapanirmis suan bizim kapanmadigi icin ilac tedavisine basladik 9 gunluk bi tedavi dediler eger ilac tedavisi ile gecmez ise acik kalp ameliyati ile kapaticaklar siz boyle bisi yasadiniz mi yardim edin nasil bir donem nasil bir evre bu PDA ACIKLIGI

Benim bebeğimide pda açıklığı vardı ilaç tedavisi sonunda kapandı kendiliğinden hatta bizim kalbimizde delik de vardı ama ameliyata gerek kalmadan kapandı ikiside

Benim bebeğimide pda açıklığı vardı ilaç tedavisi sonunda kapandı kendiliğinden hatta bizim kalbimizde delik de vardı ama ameliyata gerek kalmadan kapandı ikiside
İlac ile tedavimi uygulandi tedaviniz kac gun surdu bebisiniz kacinci haftada dogdu k.b cok soru sordum bebeginiz ile saglikli guzel yasamlar ins bizde atlatiriz bizim pda acikligindan dolayi solunumuzda sikinti var sizin nefes almanizda sorun var miydi son olarak kac gun kuvezde kaldiniZ

29 haftalikken 1330 gr doğdu 49 gündür kuvezde Kistik adenoid malformasyonu vardı zaten yani akciğerleri sıkıntıliydi ve bi ameliyat geçirdi kalbi de sıkıntılı olunca nefes problemi daha çok oldu dogumdan bi ay sonra falan kapandı açıklıkta buarada inş bebeğini sağlıkli bi şekilde alırsın kucagna

A
Amin cnm ins bizee doktorumuz 9 gunluk bir ilac tedavisi olacak bklim kapanmazsa acik ameliyat olucaz dedi kafam cok karisti cok kucuk acik ameliyat icin

Hiç sıkma canını benim bebeğim ameliyat olduğunda 1000 gr di sadece şükürler olsun ki inatçı çıktı ve atlattı seninki eminim benimkini büyüktür

Benim ikizlerim de 29 haftalık doğdular 1355 ve 1190 gr olarak ikisinde de Dediğiniz Açıklık vardı ilaçla kapandı ikisinde de solunum ile ilgili Sıkıntılar vardı ama atlatmişlardı onları.ama kucuk olan bebeğim doğumdan 15 gun sonra kaybettik başka sebeplerden dolayı. Bizede kapanmazsa ameliyat dediler ama cok sukur kapandı sizinde insallah kapanır . Diger bebeğim 62 gun kuvezde kaldı. Suanda Yanımda cok sukur ama bir yanım eksik

Acaba sağlarken sut durumunuz nasıldı benim artk nerdeyse hiç gelmiyor herseyi denedim

Acaba sağlarken sut durumunuz nasıldı benim artk nerdeyse hiç gelmiyor herseyi denedim
Sutum başta cok iyi geliyordu 62 gun boyunca hep sağdım buzlukta attım . Zaten küçüktü ememiyordu fazla ama hortumla sütümden besleniyordu . Hastaneden çıkınca emer diye cok sağmadım o da cok kuvvetli ememedi önceye göre cok azaldı simdi daha güçlü emıyor ama sütüm eskisi gibi degil. Buzluktaki sutlerimi de kullaniyorum

merhaba kader dostlarım :)
benim bebişimde 34 haftalık 2100 gr doğdu şimdi 2.ayımıza 1 hafta kaldı
kilomuz 4100
sütüm hiç yok denecek kadar az
aslında geldi ama o zamanlar ememediği için olanda gitti
mama ağırlıklı besliyorum maalesef
bana önerebileceğiniz mama var mı?
yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Arkadaşlarlar benimde erken doğum riskim var, kontrollerime özel hastaneye gidiorum dr.danda cok memnunum. Şuan arastiriyorum küvezin gunluk ucreti kimi yerde cok pahaliymis, kimi yerde sgk karsiliyomus yogun bakim oldugu icin falan. Gittigim hastaneyle daha gorusmedim ama ozelde erken dogum yapip kuvezi sgkkmi karsiladi sizmi odediniz acaba? Kimi yer kuvezin Günlük ucreti 1500 tl lerden falan bahsediyolar şastım kaldım

cnm 34+4 de oğlum dünyaya geldi 2700 ken bir gün sonra 2440 a düştü eve döndüğümüzde mama takviye verdim hipp 1 numara..... şu an 24 günlük ve 3550 kilosu tabi sık da emzirmeye çalışıyorum benimde sütüm yetmiyor....hipp den şaşma derim dr brown gaz yapmayan biberonla veriyorum cümlemizin çocuğunu RABBİM bize bağışlasın....

cnm istanbul medipol bağcılarda doğum yaptım yapmadan önce muhasebe kaç gün küvezde kalırsa kalsın ücret alınmayacağını devletin karşıladığını söylemişti....umarım sağlıkla zamanında gelir meleğin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…