• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sorun imkan değil ben memurum kredi çekerim. Bir bulunduğumuz hastane bir türlü Üniv hastanesine yollamiyor.ki rop 2 ve gunlwrdir bakilmiyot. Iki şimdi ankara yada istanbula getirmeye kalkissam sevk olmuyo özel getirmeliyim hava yolu kafa içi basınç için kötü sanırım kara yolu da çok uzun sürer bebek sarsilir diye korkuyotum.artik gerçekten son noktadaki sağlığım gitti yatak dosek yatiyotum yeme içme yok.ben bir yol bulamıyorum ve bebeğim gözünü kaybeder diye odum kopuyit
Allah allaah kafam almiyor nasil is bu yaa bi doktorun yonlendirmesi ilgilenmesi lazim ya !!

Merhabalar..
15 haziran sabah 9 da 26+1 dogum yaptim 899 gr dogduk 740 a dustuk suan 1300 olduk hala bebegim yanimda degil solunum cihazina bagli baska bir sıkıntısı olmadıgı söyleniyor ama çok küçük bebegim dualarınızı ve tabi tecrübelerinizden yararlanmayı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Mrb arkadaşlar. Ben de 33 haftalık doğum yaptım. 2 aylık oldu bebeklerim. Başta iyi ememrdikleri için anne sütünü biberonla verdim. Şimdi beni pek emmiyolar. Emseler de kendilerini doyuracak kadar ememiyolar. Anlicanız biberona devam. Ama ben bir öğünde ne kadar vereceğimi bilemiyotum. Ya az geliyo ya çok.dr aldığı kadar ver diyo. Benimkiler hiç dur demiyo. Sonra müthiş rahatsız oluyolar. Her öğün stres olmaya başladı. Sizler nssıl yapıyosınuz.

Merhabalar..
15 haziran sabah 9 da 26+1 dogum yaptim 899 gr dogduk 740 a dustuk suan 1300 olduk hala bebegim yanimda degil solunum cihazina bagli baska bir sıkıntısı olmadıgı söyleniyor ama çok küçük bebegim dualarınızı ve tabi tecrübelerinizden yararlanmayı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Tatlım Allah yavruna uzun ve sağlıklı ömürler versin.hangi hastanede yaptın doğumunu maşallah yoğun bakım ünitesi iyi demek ki.hangi şehirdesin?

Tatlım Allah yavruna uzun ve sağlıklı ömürler versin.hangi hastanede yaptın doğumunu maşallah yoğun bakım ünitesi iyi demek ki.hangi şehirdesin?
Aydın adnan menderes ünv. yaptim hala orda bebegim şuan yanından gedim bir sıkıntı yok ama cigerlerimiz gelismiyo uzun sure cihaza ihtiyaç duyabilirmiş belki evde bile cihaz kullanabilirmiş üzülüyoruum kuzumdan ayrı kaldıgımm içiin :'( :-(

Aydın adnan menderes ünv. yaptim hala orda bebegim şuan yanından gedim bir sıkıntı yok ama cigerlerimiz gelismiyo uzun sure cihaza ihtiyaç duyabilirmiş belki evde bile cihaz kullanabilirmiş üzülüyoruum kuzumdan ayrı kaldıgımm içiin :'( :-(
0 Canım korkma gecende bizim hastaneden 24 jaftalik bebek taburcu oldu maşallah.b3nim de kaygılarım beni alt üst ediyor
hiç olmazsa gelişmiş bir şehirde sin ve her sıkıntısına müdahale edilebilir
benim rop cikti perisaniz.her an başka şehre sevk edilebilir ya da biz goturebiliriz ki yol risk.nasil cihazla eve geçecek onu anliyamadim.duadan başka elimizden bir şey gelmiyor.

0 Canım korkma gecende bizim hastaneden 24 jaftalik bebek taburcu oldu maşallah.b3nim de kaygılarım beni alt üst ediyor
benim rop cikti perisaniz.her an başka şehre sevk edilebilir ya da biz goturebiliriz ki yol risk.nasil cihazla eve geçecek onu anliyamadim.duadan başka elimizden bir şey gelmiyor.
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun bebeginde bir sıkıntı olmadan atlatırsın umarım bu günleri dedigin gibi sadece dua edebiliyoruz rabbim karşılıksız bırakmasın bizleri.
Daha once bir haberde okumustum bu dünyanın en küçük prematüre bebegindede cihaz vardı ve 6 aylık vardı sanırım resimden anladigim kadariyla bizimkide oyle olucak sanırım inan artık durumunu sormaya korkuyorum olumsuz bişey duyarım diye ama inanıyorum bi kavuşalım yavrularımıza görmemiş gibi olucaz bu günleri yavrularımız bizden de güçlü maşallah

Premature bebekler en erken ne zaman uçağa binebilit bilgisi olan var mı. Ben bebegimi alır almaz donanımlı bir şehre götürmek istiyorum.goz kontrolleri için. Bebeği taburcu ettikleri gibi uçağa binebilit miyiz

17 şubat sabahı minik kızım elifim acele edip 32 haftalık dünyaya gözlerini açtı.1992 gr 44 cm di.8 gün yoğun bakım sonrası 4 gün normal küvözde 3 günde serviste kotta kaldı 15 gün sonrası evimize 1780 gr olarak döndük.Bu başlık altında yaşadığımız zorlukları paylaşırız birbirimize destek oluruz diye düşünüyorum.bebeklerimizin gelişimleri kendilerine özel bakımlarıda daha çok özen istiyor.Aynı kaderi paylaşan herkesi bu başlık altında bekliyorum...
Selam bende 7 aylik dogum sum masallah 175 boy 65 kilo ile hamilelik kaldim kizima bende su anda 35 yasindayim Ve hic Hasta ol mam ilac Al mam

Mrb sevgili anneler... 32 haftalıkken başlayan kabusum(şiddetli kalça agrisi) 2hqfta ağrı kesicilerle sabretmek ve sonunda dayanılmayacak hal alınca bir anda verilen kararla sezeryana alindim.bebeğim 2750 dogdu.ama ciğerleri açılmamış herşeye hazırlıklı olun dediler.yaşadığım vicdan azabı tam 14 gün surdu.o 14 gün benim kalça agrimda tavan yaptı.morfinle durduruyolardi.neyseki bebeğim 2200 hastaneden çıktı.benim hastaligim kalça ödemi olarak açıklandı.5gun uygulanan bir yöntemle ayags kalktim fakat ilaçlar sebebiyle sutum çok az.doktor aptamil premature onerdi. Sizler ne yaptınız beslenme konusunda?

Hanımlar premature bebegi ile ucak ya da kara yolculuğu yapan oldu mu kaç saat sürdü ve ilk hac Günlükler çıktınız. Bebeğim kuvozde rop ilerledi doktoru verelim götürün diyor.al kucağına bin uçağa diyor ama korkuyotum 2 saat ucak yolculuğu kuvozden hemen sonra ne kadar sağlıklı olur.hem daha ap e ilacı kullanıyor hem de al götür diyot.burda müdahale edecek kimse yok asistana ra kalır diyor. Bi yanda gözü bi yanda sağlığı. Kahroldum.alip çıksam mi yola.daha önce hiç bebek bakmadım. Ve kara yolu da en az 15 saat sürer.sizler yolculuk yaptınız mı kuvozden hemen sonra acil cevap verin lutfen

Hanımlar premature bebegi ile ucak ya da kara yolculuğu yapan oldu mu kaç saat sürdü ve ilk hac Günlükler çıktınız. Bebeğim kuvozde rop ilerledi doktoru verelim götürün diyor.al kucağına bin uçağa diyor ama korkuyotum 2 saat ucak yolculuğu kuvozden hemen sonra ne kadar sağlıklı olur.hem daha ap e ilacı kullanıyor hem de al götür diyot.burda müdahale edecek kimse yok asistana ra kalır diyor. Bi yanda gözü bi yanda sağlığı. Kahroldum.alip çıksam mi yola.daha önce hiç bebek bakmadım. Ve kara yolu da en az 15 saat sürer.sizler yolculuk yaptınız mı kuvozden hemen sonra acil cevap verin lutfen
Tatlım nasıl oldun merak ettim. Bak böyle bi başlık varmış. Biraz eski ama ankara üniversitesi göz hastanesi iyi diyorlar. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-dogum-yaptim-var-mi-benden-erkencisi.173876/

cnm bnde 2.ayına gırdıgınde ılk yolculugumu ypmıstm..ucakta skntı olmuyor zaten uyuyolar hep..yalnız hangı ıldesın ?Ve nereye goturmenı soyluyor doktor..Saglık yonunden kımseyle temas ettırme opme vesaıre kesınlikle karsı cık..gıdecegın yerde de ayrı bı odada muavaza et mumkunse ısın bıttıgı anda dönün evınıze fazla kalmayın gıttıgınız yerde..

cnm bnde 2.ayına gırdıgınde ılk yolculugumu ypmıstm..ucakta skntı olmuyor zaten uyuyolar hep..yalnız hangı ıldesın ?Ve nereye goturmenı soyluyor doktor..Saglık yonunden kımseyle temas ettırme opme vesaıre kesınlikle karsı cık..gıdecegın yerde de ayrı bı odada muavaza et mumkunse ısın bıttıgı anda dönün evınıze fazla kalmayın gıttıgınız yerde..
Kuvozden çıkınca mi 2. Ayında uçağa bindiniz.benim bu hafta taburcu olacak kismetse inşaallah
ama rop la sıkıntıliyim.burda bi Dr var ve 5 dk da 10 hasta bakiyo ilgilenmiyor bi gözü rop 3 olduğu halde neredeyse 20 gündür bekliyor. Korkuyorum. Yola çıkacaz hemen ama kara yolu 16 saat sürüyor. Enfeksiyon dan korkuyorum çocuğum saha 1700 kg.bana yok şu şehirde şu beye git diyolar yahu ben de biliyotum ama nasıl göturecem. Daha önce elime bebek almışligim yok.cocuk hastalarda bile anlamam.kimsem de yok benimle geçebilecek eşim. Dışında. Bunlar sorun değil de nasik göturecem hiç mi prematurr bebegi ile hemen kuvoz sonrası yola çıkan olmadı.

Kuvozden çıkınca mi 2. Ayında uçağa bindiniz.benim bu hafta taburcu olacak kismetse inşaallah
ama rop la sıkıntıliyim.burda bi Dr var ve 5 dk da 10 hasta bakiyo ilgilenmiyor bi gözü rop 3 olduğu halde neredeyse 20 gündür bekliyor. Korkuyorum. Yola çıkacaz hemen ama kara yolu 16 saat sürüyor. Enfeksiyon dan korkuyorum çocuğum saha 1700 kg.bana yok şu şehirde şu beye git diyolar yahu ben de biliyotum ama nasıl göturecem. Daha önce elime bebek almışligim yok.cocuk hastalarda bile anlamam.kimsem de yok benimle geçebilecek eşim. Dışında. Bunlar sorun değil de nasik göturecem hiç mi prematurr bebegi ile hemen kuvoz sonrası yola çıkan olmadı.
Tatlım bazı haberler var helikopterle prematüre bebeği nakil etmişler diye.
http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1401102
Allah bebeğine de sana da yardım etsin. Tez zamanda huzurla sağlıkla bebeğine sarıl inşallah

Kuvezden eve 24.gunde ciktik 1 ay snrada istanbula gittm..ama bi cok kez ztn disari cikiyorduk kuvezden ciktiktan snrada..asi icin kilo kontrolu icin gazi falan oldu onlar icin..emiyormu bilmiyrm ama tahminime gore kilosu henuz dusuk ve emmiyordur sanirm..biberona mamasini hazirla yaninda ztn o ucak yolculugu suresince hep.uyuyacak ucagin sesinden midir bilmiyrm cok guzel uyuyorlar..senin yannda esinde varms yine ben tek.basima yapmstm..bide kac aylik diyenelre yeni dogdu de ayy ne kdr kucuk deyip sinirlerini hoplatmasinlar:) dedign gibi habgi sehrde oldugunu bilsem belki bizim doktorumuzla yakinsinizdir :/

Tatlım bazı haberler var helikopterle prematüre bebeği nakil etmişler diye.

http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1401102
Allah bebeğine de sana da yardım etsin. Tez zamanda huzurla sağlıkla bebeğine sarıl inşallah
Cnm.biz artık taburcu oluyoruz bizi nakletm3zler ayrıca nakil 4 yakın yer yapılıyor ki bulunduğumuz ilde bir tane ropcu var.gunl3rdir arastiriyorum kimse bana ne zaman yola çıktılar sıkıntı oldu mu cevaplamiyot.hlsu dr iyi vb diyolar ya nasıl götürüldü. Sorun o

Merhaba arkadaşlar
30 haftalık hamileyim.2 aydır kanamalarla mücadele ediyorum.ama öyle az az değil baya baya kanamam oluyor durduramıyoruz.doktorlar yatırıyor haplar iğnelerle geçiriyorum ama tamamen hiç kesilemiyor.bebeği erken alabiliriz diyorlar.korkuyorum.benim gibi olan var mı?

canm allah yardımcınız olsun hastanede mihala bebeğin

Back