Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mrb.Ben oğlumu

Mrb.Ben iki çocuk annesinin.Allah bagislarsa 6 yasında bir KIZIM Dört aylikta bir oğlum var.KIZIMa hamileyken hiç sorun yaşaması dogumundada gününü tamamladı ve dünyaya geldi çok şükür.Ama oğlum için öyle söyleyemiyoruz maalesef.Biz görev icabı memleketimizden ayriyiz.Konyada ikamet ediyoruz.Ben oğluna hamilelik kontrollerini hiç ama hiç aksatmadim ama.maalesef doktorumuz yanlış secmisim.Bunu doğum icin memleketime gidince anladım.Oradaki doktorum daha doğumuna beş hafta varken bende hamilelik diyabeti olduğunu farketti ve geç de olsa beni kontrol altına almaya çalıştı oğlumu 01 haziran 2015 de sezeryan ile doğum yapmamgerekirken iişler ters gitti ve 13 mayıs 2015 de doktorum NST de bebeğin hareketleri olmayınca acilen aldı bebeğimi.Sekiz aylikken yani 35 haftalikken dogum yaptim. Neyse çok uzattim oğlum on yedi gün yoğun bakımda kaldı .Çok zor günler geçirdik oğluna mucize bebek adını verdiler hastanede çünkü yaşama şansı yoktu.Ama şimdi çok şükür allahım bağışladı ve haftaya dört ayını dolduracak.Kolik ayağı var surekli kucakta ve hiçbir iş yapamiyorum.Kizinla bile ilgilenemiyorum ben kendimi çok kötü hissediyorum bu yüzden.Oğlumun sagsalim kurtulmasına sukrediyorum ama çokzor bir bebek bunuda ssöylemeden gecemiyorum.İnşallah kolik atağı da geçer kucagida unutur diye ümit ediyorum.

Canım ben bol su içmenin faydasını goruyorum sutum çoğalıyor.Ama senin bebis yoğun bakımda ve sen ona üzülüp stres yapiyorsundur ve de dinlenemiyorsan oda sütunu azaltır.Yinede sen bol bol su içmeye bak olurmu

Ben medipol kosuyolunda yaptim dogumumu. Yogun bakim icin ucret almadilar ama sarf malzemeleri icin 400 tl aldilar. Normalde yenidogan yogun bakim ucretsiz.

Siz yazalıçok olmuş ama cevap yazmak istedim. Benim yeğenim 7 aylık 2300 doğdu ve mama yla beslendi emmedi. Şu an 192 boyunda kilosu da normal dalyan gibi delikanli

Merhaba bende ikiz kızlarımı 33. Haftada doğurdum. 1500-1300. 28 gün küvezde kaldılar. Şimdi Evdeyiz. Mama kullananlar var mı aranızda?
Mehaba bende 31 doldurdum erken doğum yaptim bende ikiz hamileydım ikiside fakültede kuvezde yeni doğan yogum bakiminda birinin solunum sıkıntısı var di geride zayıf senin ikizlerin nadil oldu o u merak ettim iyi mi şimdi ...

Benimkiler de kısa Süreli solunum sıkıntısı Yaşadı. Sonrasında şükür toparlandılar. Emme refleksleri zayıftı. Ilk 1,5 ay kilo aldırmak için meme konusunda zorlamadım sağıp biberonla verdim. Şimdi süt+mama birlikte gidiyorlar. Prematüre olmalarından Kaynaklı kontrole gidiyoruz. Inşallah seninkilerde çok iyi olacaklar. Merak etme eve geldiklerinde çok çabuk toparlanıyorlar.

İnşallah abla Rabbime emanet ediyorum dua et senin bebislerin kilosu şimdi iyimi

Mrbalar ben henüz kızımı kucağıma alamadim 15 temmuzda suyum bittiği için gelişimi durduğu için ameliyata alindim 7ayimi doldurmustum ama kızım daha 6 ay uyumluydu. 480 gram oldu avcum kadar 1 hafta geçti kakasini yapamıyor dediler beslenmesini kestiler bağırsağında geçiş yokmuş oluşmamış tamamlanmamış dediler beklenirse kaybecedez ameliyat i da kaldirabilmesi çok zayıf bi ihtimal ameliyatta bağırsağı göbeğine alındı darlık sonucu tıkanıklık oluşmuş 1 yaşını geçip 10 kilo olunca yerine alacaz dediler. Evde sagdigim sütleri hastaneye verdim kızım artık beslenebiliyodu hastanede kaldım süt sağmak icin.1 ay kaldım ama şut veremedim hergun azaldı ve kesildi doktor anne sütü vermek zorundayız dedi mamayi kendi de bagirsaklarida kaldıramaz dedi süt anne arıyorum birini buldum bebeği yeni ölmüştü hormonları yüksektir yaramaz diye kabul edilmedi evet süt lazım ama bunun yanında premature de ki titizlikten de haberdariz hep bi çelişki içinde ne yapacagimi bilemeden arayış icindeydim bulamadım süt kesilmeden emzirmeye bebek aradım bebek çekerse damarlar acilirmis yok bugün veriyolar yarın sakliyolar cc azaltilip mama dan baslamak zorunda kaldilar neyseki korktugumuz gbi olmadi cok sukur.Kızım 2 ayı aştı çok sukur ama hala ciğerleri gelişmemiş hala makinaya bağlı ayrilamiyor doktoru çok kötü diyor ama benim kızım güçlü bi avuç caniyla nelerin üstesinden geldi insllah bunuda aşacak. Doğduğunda 21 cm idi şuan net bilmiyorum ama galiba 24 cm. Ve bugün 1020 gram. İnşallah bende kızımı kucağıma alipda evime gidebilirim inşallah bol bol nefesi olurda sağlığına kavuşur. Aynı dileklerim darda olan herkes için Rabbim kimseyi darda koymasin evladının açısını yaşatmasın.

Canım benim yaaa Allah bebeğine güç kuvvet bol nefes versin.Ama unurmaki bu dünyada yiyeceği yaşayacağı günler varmış ki Rabbim ona direnç veriyor.Bende oğlumu erken doğum yaptım ümitsiz bakıyordu doktorlar ama çok şükür şuan evimizde bizimle ve tam dört aylık oldu.İnşallah sende bebeğini kucağına alacaksın canım ben inanıyorum.Kiyamam ben onaaaaa. Rabbim YARDIMCINIZ olsun.E="Elif mina, post: 42693262, member: 703556"]Mrbalar ben henüz kızımı kucağıma alamadim 15 temmuzda suyum bittiği için gelişimi durduğu için ameliyata alindim 7ayimi doldurmustum ama kızım daha 6 ay uyumluydu. 480 gram oldu avcum kadar 1 hafta geçti kakasini yapamıyor dediler beslenmesini kestiler bağırsağında geçiş yokmuş oluşmamış tamamlanmamış dediler beklenirse kaybecedez ameliyat i da kaldirabilmesi çok zayıf bi ihtimal ameliyatta bağırsağı göbeğine alındı darlık sonucu tıkanıklık oluşmuş 1 yaşını geçip 10 kilo olunca yerine alacaz dediler. Evde sagdigim sütleri hastaneye verdim kızım artık beslenebiliyodu hastanede kaldım süt sağmak icin.1 ay kaldım ama şut veremedim hergun azaldı ve kesildi doktor anne sütü vermek zorundayız dedi mamayi kendi de bagirsaklarida kaldıramaz dedi süt anne arıyorum birini buldum bebeği yeni ölmüştü hormonları yüksektir yaramaz diye kabul edilmedi evet süt lazım ama bunun yanında premature de ki titizlikten de haberdariz hep bi çelişki içinde ne yapacagimi bilemeden arayış icindeydim bulamadım süt kesilmeden emzirmeye bebek aradım bebek çekerse damarlar acilirmis yok bugün veriyolar yarın sakliyolar cc azaltilip mama dan baslamak zorunda kaldilar neyseki korktugumuz gbi olmadi cok sukur.Kızım 2 ayı aştı çok sukur ama hala ciğerleri gelişmemiş hala makinaya bağlı ayrilamiyor doktoru çok kötü diyor ama benim kızım güçlü bi avuç caniyla nelerin üstesinden geldi insllah bunuda aşacak. Doğduğunda 21 cm idi şuan net bilmiyorum ama galiba 24 cm. Ve bugün 1020 gram. İnşallah bende kızımı kucağıma alipda evime gidebilirim inşallah bol bol nefesi olurda sağlığına kavuşur. Aynı dileklerim darda olan herkes için Rabbim kimseyi darda koymasin evladının açısını yaşatmasın.[/QUOTE]
Canim

Allah evladını sana bağışlasın. O küçük bir savaşçı. Ve senin gibi bir annesi olacağı için çok Şanslı. Rabbim neylerse güzel eyler.

Allah evladını sana bağışlasın. O küçük bir savaşçı. Ve senin gibi bir annesi olacağı için çok Şanslı. Rabbim neylerse güzel eyler.

Amiinn tesekkur ederim Allah melegimi hayırla sağlıkla bağışlar inşallah. Ne güzel bi duyguymus annelik ve ne zormus meleginin acı çektiğini gorup elinden hiç bisey gelememesi dualarinizda unutmayın insallah

Amiinn tesekkur ederim Allah melegimi hayırla sağlıkla bağışlar inşallah. Ne güzel bi duyguymus annelik ve ne zormus meleginin acı çektiğini gorup elinden hiç bisey gelememesi dualarinizda unutmayın insallah
Benimde ikizlerim var. 28 gün küvezde kaldılar. Ufacıktılar. Çok zor bilirim. Dualarım seninle. Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın.

Merhaba arkadaşlar bebeğim 2 ay 6 gün sonunda yoğunbakimdan çıktı fakat 2 gündür kabiz sürekli ikınıyor doktor 3 saatte bir 50 cc mama ver dedi ama ne yapsam en fazla 40 cc alıyor ..bir önerisi olan varmı

Gecmis olsun. Rabbim evladını sana bagislasin. Gerçekten Dediğin gibi annelik cok guzel . Ama yavrunun acı çekmesi yanında olmaması da bi o kadar zor bi durum. Benzer seyleri yasamış biri olarak seni cok iyi Anlıyorum . Rabbim Sabrini artırsın tez zamanda sağlıklı biçimde kavuşun insallah

Merhaba arkadaşlar bebeğim 2 ay 6 gün sonunda yoğunbakimdan çıktı fakat 2 gündür kabiz sürekli ikınıyor doktor 3 saatte bir 50 cc mama ver dedi ama ne yapsam en fazla 40 cc alıyor ..bir önerisi olan varmı
Gecmis olsun öncelikle . Benim bebeğimde 62 gun yatmıştı hastanede. Çıktığında 1890 gr dı. 2 saatte bir 25 3o cc veriyorduk bizde anne sütunu içiyordu . Doktor oyle söylemişti bizede. 3 -4 günde bir kakasini yapıyordu. Bence alabildiği kadar ver azar azar artır. Tabi bu benim fikrim yine de bi doktoruna sor derim

Hastanede de ben veriyorum aslında biberonla 50 cc içiyordu eve gelince böyle oldu yarın gidicem doktora kilo kaybedecek diye korkuyorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…