merhaba arkadaşlar bende oğlumu 34 haftalık dünyaya getirdim 2.880 gr 42 cm doğdu ödemlerini atınca 2.500 gr düştü doktorun dediğine göre vaktinde doğsa 4.500 gr üzeri doğacakmış iri bir bebekti yani. doğduğunda günlerce uyudu memeyi almadı sürekli elimde pompa süt sağarak geçirdim yaklaşık 2 ayımı neredeyse her öğününü sağıyordum. biberon kullanırken biberon ucunun en küçük delikli olmasına dikkat edin. yoksa tembelleşiyor ve memeyle uğraşmak istemiyorlar sonrasında. kilosu 4 kg yaklaşınca güçlenmeye başladı ve memeyi de emmeye başladı ama sonra ben işe başladım her gün 300-400 cc süt sağıp bırakıyordum ek gıdalara geçtiğimizde günde 150 cc bırakmaya başladım. 8. aydan sonrada süt bırakmayı kestim eve döndüğümde emziriyorum artık. sağma işlemi çok zor ama dayanacaksınız kızlar kendi rahatını düşünen bebek yapmasın zaten annelik yorucu prematüre anneliği daha da yorucu. şu an 11 aylık oğlum gelişimi 2 ay önden gidiyormuş tam bir toraman yani verdiğim her şeyi yiyor ve hala sık sık emiyor emdiği için sütüm de iyi durumda. yalnız çok geç oturdu 9 aylıkken desteksiz oturmaya başladı 10 buçuk aylıkken de emeklemeye başladı bunlar yaşıtlarına göre geç süreler sizde de böyle mi oldu gerçekte doğması gereken zamanı mı dikkate almalıyım. algısı çok iyi 7 aylıkken baba demeye başladı bir on gün sonrada eliyle beraber göstererek gel gel diyebiliyordu. şimdi anne, baba, mama ,gel, buu (su yani) gibi kelimeleri bilinçli olarak kullanabiliyor. yürümemiz henüz yok ama tutunarak kalkabiliyor.