• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba benimde ikiz oğullarım var 33+2 de suyum geldi ardından birkaç saat sonra açılmam oldu ve bebeğin başı geldi hemen sezeryana alındım, 1890 + 2010 gr doğdular hiç bir sağlık sorunları yoktu çok şükür 15 gün haftalarını tamamlamak için küvezde kaldılar, başta prematille başladık 40 haftayı doldurunca evolvia ya geçtik ve halen devam ediyoruz severekte içiyorlar.

Hanımlar premature bebegi ile ucak ya da kara yolculuğu yapan oldu mu kaç saat sürdü ve ilk hac Günlükler çıktınız. Bebeğim kuvozde rop ilerledi doktoru verelim götürün diyor.al kucağına bin uçağa diyor ama korkuyotum 2 saat ucak yolculuğu kuvozden hemen sonra ne kadar sağlıklı olur.hem daha ap e ilacı kullanıyor hem de al götür diyot.burda müdahale edecek kimse yok asistana ra kalır diyor. Bi yanda gözü bi yanda sağlığı. Kahroldum.alip çıksam mi yola.daha önce hiç bebek bakmadım. Ve kara yolu da en az 15 saat sürer.sizler yolculuk yaptınız mı kuvozden hemen sonra acil cevap verin lutfen
biz küvezden çıktığımız gün 2 saat yol yapıp evimize gelmiştik.

Merhaba arkadaşlar
30 haftalık hamileyim.2 aydır kanamalarla mücadele ediyorum.ama öyle az az değil baya baya kanamam oluyor durduramıyoruz.doktorlar yatırıyor haplar iğnelerle geçiriyorum ama tamamen hiç kesilemiyor.bebeği erken alabiliriz diyorlar.korkuyorum.benim gibi olan var mı?
Düzeltilmiş ikinci ay mi.benimki dr doğduğu günden hesaplarsak 2 ayı doldurdu ama erken doğum olmasaydı 37.haftadaydik daha ve ne kadar süreli yolculuk yaptınız. Kisa süreli yolculuğu biz de yaptık. Hastaneden eve 2 saatte geldik. Ben uzun yola çıkan var mı diye soruyorum uçakla 2 saat ve ya kara yolu 16 saat ve kuvozden yeni çıkmış bebekle

Slm benim oglumda martta 26+1 haftalik 850 gram dogdu. Suan 4 bucuk kg gectik sukur. Uzun sure hastahanede kaldik. Suan 2 ay oldu eve geldigi ve durumu iyi sadece ilaclar kullaniyir baska sorunumuz yok rabbime sukur

merhaba arkadaşlar bende oğlumu 34 haftalık dünyaya getirdim 2.880 gr 42 cm doğdu ödemlerini atınca 2.500 gr düştü doktorun dediğine göre vaktinde doğsa 4.500 gr üzeri doğacakmış iri bir bebekti yani. doğduğunda günlerce uyudu memeyi almadı sürekli elimde pompa süt sağarak geçirdim yaklaşık 2 ayımı neredeyse her öğününü sağıyordum. biberon kullanırken biberon ucunun en küçük delikli olmasına dikkat edin. yoksa tembelleşiyor ve memeyle uğraşmak istemiyorlar sonrasında. kilosu 4 kg yaklaşınca güçlenmeye başladı ve memeyi de emmeye başladı ama sonra ben işe başladım her gün 300-400 cc süt sağıp bırakıyordum ek gıdalara geçtiğimizde günde 150 cc bırakmaya başladım. 8. aydan sonrada süt bırakmayı kestim eve döndüğümde emziriyorum artık. sağma işlemi çok zor ama dayanacaksınız kızlar kendi rahatını düşünen bebek yapmasın zaten annelik yorucu prematüre anneliği daha da yorucu. şu an 11 aylık oğlum gelişimi 2 ay önden gidiyormuş tam bir toraman yani verdiğim her şeyi yiyor ve hala sık sık emiyor emdiği için sütüm de iyi durumda. yalnız çok geç oturdu 9 aylıkken desteksiz oturmaya başladı 10 buçuk aylıkken de emeklemeye başladı bunlar yaşıtlarına göre geç süreler sizde de böyle mi oldu gerçekte doğması gereken zamanı mı dikkate almalıyım. algısı çok iyi 7 aylıkken baba demeye başladı bir on gün sonrada eliyle beraber göstererek gel gel diyebiliyordu. şimdi anne, baba, mama ,gel, buu (su yani) gibi kelimeleri bilinçli olarak kullanabiliyor. yürümemiz henüz yok ama tutunarak kalkabiliyor.

merhaba arkadaşlar bende aranıza katıldım 34 haftalık oğlumu leke sonrası sancı ve açılmayla sezaryanla dünyaya getirdim boyu 49 cm kilosu 2680 di ödem gidince 2440 la devam ettik şu an 10 günlük doğum kilosuna ulaşmasına az kaldı .....RABBİM bize bağışlasın çok uyuyor sürekli emzirmeye çalışıyorum ama ağzına aldıktan sonra yine uyuyor ek mamayı bir ay en az ver dedi doktor o yüzden 2-3 saat arası mamayı şırıngayla veriyorum tabi meme sürekli ağzına vermeye çalışıyorum ALLAH a şükür sütüm bir gün sonra hemen geldi şimdide iyi sayılır ....bu süreçte bizim ve onların yardımcısı olsun RABBİM .....baştan sona okuyamadım ama çok güzel hikayeler var eminim ilk fırsatta okuyacağım.....mama yada süt sonrası sürekli hıçkırıyor sarılık yok şükür doğum sonrası billuribin seviyesi 6,04 ken dün 5,5 düşmüş yani gelmene gerek yok sarılık için tekrar dedi doktor.....süreç böyle şu an yeniyiz kafamda deli sorular :))))RABBİM hepimizin evladını bağışlasın...

kızlar mama ve sütü ne sıklıkta verdiniz ilk günler bir mamayı kessemmi diiyorum sonra cesaret edemiyorum şu an 10 günlük ve 2550 idi kilomuz hemşiremiz mutlaka 1 ay ek mama vermemi söyledi ama memeyi bırakırmı diye korkuyorum.....bilgilendirirseniz çok sevinirim

kızlar mama ve sütü ne sıklıkta verdiniz ilk günler bir mamayı kessemmi diiyorum sonra cesaret edemiyorum şu an 10 günlük ve 2550 idi kilomuz hemşiremiz mutlaka 1 ay ek mama vermemi söyledi ama memeyi bırakırmı diye korkuyorum.....bilgilendirirseniz çok sevinirim
Mama vermeye devam et ama memeyide sık sık ver cunku biberona alisinca memeyi almiyorlar biberonu cekmesi daha kolay geliyo ben cok zahmet cektim sagdim vetdim ama 1,5 ay sadece cunku yeri geldi sagamadim sut azaldi ve bitti

Mama vermeye devam et ama memeyide sık sık ver cunku biberona alisinca memeyi almiyorlar biberonu cekmesi daha kolay geliyo ben cok zahmet cektim sagdim vetdim ama 1,5 ay sadece cunku yeri geldi sagamadim sut azaldi ve bitti
cnm 3 -4 saatte mama aradada 4,5 kez emziriyorum mamayıda şırıngayla veriyorum biberona alışmasın diye doğrumu yapıyorum bilmiyorum yarım saatte bir bazen daha sık meme veriyorum ama acaba iyi besleniyormu diyede sorularla boğuşuyorum....

Canim hayirli olsun bebegin cabucak toparlayacak hicmeraketme benim bebegimde surekli uyudugu icin emzirmede cok zorlandim tam hatirlamiyorum ama 2 yada 3 saatte bir 40mm kadar veriyorduk mamayi mutlaka ver ama cunku 3 bucuk kilo olana kadar emmeleri cok zayif oluyormus kansekeri aniden duser ac kalirsa emmesi guclenince kesmistim mamayi sadece sut vermek istiyorsa sagarak ver dr araligini ve miktrini soyler biberon kullanmaktan korkma memeyide alir sonra ben sorun yasamadim bir ay surekli uyudugu ici sagip bibero la besledim

Canim hayirli olsun bebegin cabucak toparlayacak hicmeraketme benim bebegimde surekli uyudugu icin emzirmede cok zorlandim tam hatirlamiyorum ama 2 yada 3 saatte bir 40mm kadar veriyorduk mamayi mutlaka ver ama cunku 3 bucuk kilo olana kadar emmeleri cok zayif oluyormus kansekeri aniden duser ac kalirsa emmesi guclenince kesmistim mamayi sadece sut vermek istiyorsa sagarak ver dr araligini ve miktrini soyler biberon kullanmaktan korkma memeyide alir sonra ben sorun yasamadim bir ay surekli uyudugu ici sagip bibero la besledim
çok sağol cnm içimi rahatlattın bende mamayı kesmedim aynı senin gibi yapıyorum doğru yoldayım sevindim:)seninki ne kadar oldu annesi büyüdümü hç kıyamıyorum büyüyecekmi diye bekliyorum:)

çok sağol cnm içimi rahatlattın bende mamayı kesmedim aynı senin gibi yapıyorum doğru yoldayım sevindim:)seninki ne kadar oldu annesi büyüdümü hç kıyamıyorum büyüyecekmi diye bekliyorum:)
Merhaba benimde ikizlerim var 28 gün küvezde kaldılar. Doktor memeye 5 dk tutmamı sonra biberonla sütümden veya mama vermemi söylemişti. Kiloları 3 e yaklaşınca yavaş yavaş çalışmalara başladım. Şimdi çok şükür ikiside emiyorlar. Biz tabi hala biberonla mama da veriyoruz iki tane olunca süt yetişmiyor.

Merhaba benimde ikizlerim var 28 gün küvezde kaldılar. Doktor memeye 5 dk tutmamı sonra biberonla sütümden veya mama vermemi söylemişti. Kiloları 3 e yaklaşınca yavaş yavaş çalışmalara başladım. Şimdi çok şükür ikiside emiyorlar. Biz tabi hala biberonla mama da veriyoruz iki tane olunca süt yetişmiyor.
ALLAH yardımcın olsun ben bir taneyle şaştım RABBİM sana bol süt ve bebeklerine sağlık versin ......doyuyormu diye hep soru kafamda ama benimki memeyi hiç bırakmayacak nerdeyse acaba sütüm doyurmuyormu ağlaması yok ama mızıldanıyor hep mama 3 saatte bir 30 ml veriyorum arada hep meme.....

ALLAH yardımcın olsun ben bir taneyle şaştım RABBİM sana bol süt ve bebeklerine sağlık versin ......doyuyormu diye hep soru kafamda ama benimki memeyi hiç bırakmayacak nerdeyse acaba sütüm doyurmuyormu ağlaması yok ama mızıldanıyor hep mama 3 saatte bir 30 ml veriyorum arada hep meme.....
Memede uyumak istiyor olabilir. Açıkçası emzirmeye başladığımda bende de aynı sorular vardı. Acaba doyuyorlar mı? Biberondan ne kadar içtiklerini görüyorsun ama emzirirken anlayamıyorsun. Kilo kontrolü yap. Asm de ölçüyorlar. Bugünler de geçicek emin ol. Güle güle büyüt bebeğini.

Oncelikle msj atıp bebegimi soranlar olmuş dönecek vakit bulamadım hepinize tşk ederim.bebegimi hala istanbula goturemedim bulunduğumuz şehirde 1 ropcu var o bakıyor ve hala devam ediyo mevcut durum.sikintidan sütum kesildi sadece mama aliyo çocuğum acaba su vermeli miyim.tek basimayim ve ilk bebeğim.bu gece çok ağladım ben ona bakmayı bilmiyorum.evet su vereyim mi annem ciğeri kurur dedi korktum.biz3 dua edin.RABBIM hepsini korusun insallah.

05 eylülde doğum günümüz var teyzesi çok iyi maşallah gelişimi 2 ay önden gidiyor hala emiyor hatta meme kolik diyebilirim sütün yarıyor mu önce onu tespit et bazı süt besleyici olmuyormuş doktorum bana her annenin sütünün kendine ait bir formülü vardır demişti yediğin içtiğin sadece sütün miktarını arttırırmış kalitesini değil. sütün besleyiciyse ve miktarıda yeterliyse hiç mama verme mama vermen gereken saatlerde aynı miktarda süt sağıp ver. çünkü mama vermenin mantığı yeteri kadar süt almıyorsa bebek aç kalmasın diye veriliyor tedbir gibi bişi. biberon içinde küçük delikli olmasına dikkat et ben dr.brown marka kullandım. başta ememedi biberon kullandım, dışarı çıkmam gerekti biberon kullandım, 4 aylıkken işe başladım ben gelene kadar iki öğün süt alması gerekiyordu yine biberon kullandım. ama biberonsa biberon memeyse meme hiç problem yaşamadım umarım sende yaşamazsın ama pes etme bütün gün sağman gerekse de sağ sütünü bir kaç ay içinde herşey normale dönüyor merak etme

Oncelikle msj atıp bebegimi soranlar olmuş dönecek vakit bulamadım hepinize tşk ederim.bebegimi hala istanbula goturemedim bulunduğumuz şehirde 1 ropcu var o bakıyor ve hala devam ediyo mevcut durum.sikintidan sütum kesildi sadece mama aliyo çocuğum acaba su vermeli miyim.tek basimayim ve ilk bebeğim.bu gece çok ağladım ben ona bakmayı bilmiyorum.evet su vereyim mi annem ciğeri kurur dedi korktum.biz3 dua edin.RABBIM hepsini korusun insallah.
tatlım mama da su var zaten ilk 6 ay bebeklere midelerini suyla doldurup daha az emmemeleri için su verdirmiyorlar çünkü anne sütündede su var ve ihtiyaçlarını ordan karşılıyorlar ama verilmesinde de sakınca yok bağırsakları hassas olduğu için suyun iyi steril edilmiş olması lazım sadece için rahat etsin istiyorsan günde birkaç defa 1-2 çay kaşığı verebilirsin. su yasaklı birşey değil bunun için kendini üzme lütfen ayrıca hangimiz biliryorduk ki bebek bakmayı anneler çok bilirler öle bazen canını sıkma o da sana yardımcı olmaya çalışıyor kendine göre

ben ilk bebeğimde lohusa depresyonu yaşadım ona bakıp ben nasıl bakacağım sana diye gece gündüz ağlıyordum sakın pes etme kendini yetersiz yenik hissetme emin ol çok güzel günlerini göreceksin şimdi o gözlerinin içine bakıp ağladığım bebek 15 yaşında ergenliğe adım atacak herşey yoluna girecek sadece birazcık sabret......

merhaba arkadaşlar.ben de 30. haftada miniğine beklenenden erken kavuşan bir anneyim.1550 kg doğdu oğlum şu an düzeltilmiş 6 aylık 8500 kg:nazar: çok şükür.anne sütü ilk başlarda çok verimliyken stres ve sıkıntıdan dolayı azaldı ve bitti maalesef.40 günlük yoğun bakımı sürecimiz ve iki gözden de rop ameliyatımız oldu.hepsini atlattık çok şükür.foruma bugün girdim ve burada rop için doktor soran bir arkadaşımız vardı prof. murat karaçorlu yu tavsiye ederim eğer istanbula gelecekse.
şu an rutin kontrollerimize devam ediyoruz ve oturma,yürüme vb hareketlerinin çok geç kalmaması için nöroloğumuzun yönlendirmesiyle iki haftada bir fizyoterapi alıyoruz.bize gösterdiği hareketleri çalışıyoruz.her şey yoluna girecek inş onlar bizim cesur,inançlı meleklerimiz..yüzleri hep gülsün bizleri de hep güldürsünler inş.

Son düzenleme:
Back