biz küvezden çıktığımız gün 2 saat yol yapıp evimize gelmiştik.Hanımlar premature bebegi ile ucak ya da kara yolculuğu yapan oldu mu kaç saat sürdü ve ilk hac Günlükler çıktınız. Bebeğim kuvozde rop ilerledi doktoru verelim götürün diyor.al kucağına bin uçağa diyor ama korkuyotum 2 saat ucak yolculuğu kuvozden hemen sonra ne kadar sağlıklı olur.hem daha ap e ilacı kullanıyor hem de al götür diyot.burda müdahale edecek kimse yok asistana ra kalır diyor. Bi yanda gözü bi yanda sağlığı. Kahroldum.alip çıksam mi yola.daha önce hiç bebek bakmadım. Ve kara yolu da en az 15 saat sürer.sizler yolculuk yaptınız mı kuvozden hemen sonra acil cevap verin lutfen
Düzeltilmiş ikinci ay mi.benimki dr doğduğu günden hesaplarsak 2 ayı doldurdu ama erken doğum olmasaydı 37.haftadaydik daha ve ne kadar süreli yolculuk yaptınız. Kisa süreli yolculuğu biz de yaptık. Hastaneden eve 2 saatte geldik. Ben uzun yola çıkan var mı diye soruyorum uçakla 2 saat ve ya kara yolu 16 saat ve kuvozden yeni çıkmış bebekleMerhaba arkadaşlar
30 haftalık hamileyim.2 aydır kanamalarla mücadele ediyorum.ama öyle az az değil baya baya kanamam oluyor durduramıyoruz.doktorlar yatırıyor haplar iğnelerle geçiriyorum ama tamamen hiç kesilemiyor.bebeği erken alabiliriz diyorlar.korkuyorum.benim gibi olan var mı?
Mama vermeye devam et ama memeyide sık sık ver cunku biberona alisinca memeyi almiyorlar biberonu cekmesi daha kolay geliyo ben cok zahmet cektim sagdim vetdim ama 1,5 ay sadece cunku yeri geldi sagamadim sut azaldi ve bittikızlar mama ve sütü ne sıklıkta verdiniz ilk günler bir mamayı kessemmi diiyorum sonra cesaret edemiyorum şu an 10 günlük ve 2550 idi kilomuz hemşiremiz mutlaka 1 ay ek mama vermemi söyledi ama memeyi bırakırmı diye korkuyorum.....bilgilendirirseniz çok sevinirim
cnm 3 -4 saatte mama aradada 4,5 kez emziriyorum mamayıda şırıngayla veriyorum biberona alışmasın diye doğrumu yapıyorum bilmiyorum yarım saatte bir bazen daha sık meme veriyorum ama acaba iyi besleniyormu diyede sorularla boğuşuyorum....Mama vermeye devam et ama memeyide sık sık ver cunku biberona alisinca memeyi almiyorlar biberonu cekmesi daha kolay geliyo ben cok zahmet cektim sagdim vetdim ama 1,5 ay sadece cunku yeri geldi sagamadim sut azaldi ve bitti
Canim hayirli olsun bebegin cabucak toparlayacak hicmeraketme benim bebegimde surekli uyudugu icin emzirmede cok zorlandim tam hatirlamiyorum ama 2 yada 3 saatte bir 40mm kadar veriyorduk mamayi mutlaka ver ama cunku 3 bucuk kilo olana kadar emmeleri cok zayif oluyormus kansekeri aniden duser ac kalirsa emmesi guclenince kesmistim mamayi sadece sut vermek istiyorsa sagarak ver dr araligini ve miktrini soyler biberon kullanmaktan korkma memeyide alir sonra ben sorun yasamadim bir ay surekli uyudugu ici sagip bibero la besledimkızlar mama ve sütü ne sıklıkta verdiniz ilk günler bir mamayı kessemmi diiyorum sonra cesaret edemiyorum şu an 10 günlük ve 2550 idi kilomuz hemşiremiz mutlaka 1 ay ek mama vermemi söyledi ama memeyi bırakırmı diye korkuyorum.....bilgilendirirseniz çok sevinirim
çok sağol cnm içimi rahatlattın bende mamayı kesmedim aynı senin gibi yapıyorum doğru yoldayım sevindim:)seninki ne kadar oldu annesi büyüdümü hç kıyamıyorum büyüyecekmi diye bekliyorum:)Canim hayirli olsun bebegin cabucak toparlayacak hicmeraketme benim bebegimde surekli uyudugu icin emzirmede cok zorlandim tam hatirlamiyorum ama 2 yada 3 saatte bir 40mm kadar veriyorduk mamayi mutlaka ver ama cunku 3 bucuk kilo olana kadar emmeleri cok zayif oluyormus kansekeri aniden duser ac kalirsa emmesi guclenince kesmistim mamayi sadece sut vermek istiyorsa sagarak ver dr araligini ve miktrini soyler biberon kullanmaktan korkma memeyide alir sonra ben sorun yasamadim bir ay surekli uyudugu ici sagip bibero la besledim
Merhaba benimde ikizlerim var 28 gün küvezde kaldılar. Doktor memeye 5 dk tutmamı sonra biberonla sütümden veya mama vermemi söylemişti. Kiloları 3 e yaklaşınca yavaş yavaş çalışmalara başladım. Şimdi çok şükür ikiside emiyorlar. Biz tabi hala biberonla mama da veriyoruz iki tane olunca süt yetişmiyor.çok sağol cnm içimi rahatlattın bende mamayı kesmedim aynı senin gibi yapıyorum doğru yoldayım sevindim:)seninki ne kadar oldu annesi büyüdümü hç kıyamıyorum büyüyecekmi diye bekliyorum:)
ALLAH yardımcın olsun ben bir taneyle şaştım RABBİM sana bol süt ve bebeklerine sağlık versin ......doyuyormu diye hep soru kafamda ama benimki memeyi hiç bırakmayacak nerdeyse acaba sütüm doyurmuyormu ağlaması yok ama mızıldanıyor hep mama 3 saatte bir 30 ml veriyorum arada hep meme.....Merhaba benimde ikizlerim var 28 gün küvezde kaldılar. Doktor memeye 5 dk tutmamı sonra biberonla sütümden veya mama vermemi söylemişti. Kiloları 3 e yaklaşınca yavaş yavaş çalışmalara başladım. Şimdi çok şükür ikiside emiyorlar. Biz tabi hala biberonla mama da veriyoruz iki tane olunca süt yetişmiyor.
Memede uyumak istiyor olabilir. Açıkçası emzirmeye başladığımda bende de aynı sorular vardı. Acaba doyuyorlar mı? Biberondan ne kadar içtiklerini görüyorsun ama emzirirken anlayamıyorsun. Kilo kontrolü yap. Asm de ölçüyorlar. Bugünler de geçicek emin ol. Güle güle büyüt bebeğini.ALLAH yardımcın olsun ben bir taneyle şaştım RABBİM sana bol süt ve bebeklerine sağlık versin ......doyuyormu diye hep soru kafamda ama benimki memeyi hiç bırakmayacak nerdeyse acaba sütüm doyurmuyormu ağlaması yok ama mızıldanıyor hep mama 3 saatte bir 30 ml veriyorum arada hep meme.....
05 eylülde doğum günümüz var teyzesi çok iyi maşallah gelişimi 2 ay önden gidiyor hala emiyor hatta meme kolik diyebilirim sütün yarıyor mu önce onu tespit et bazı süt besleyici olmuyormuş doktorum bana her annenin sütünün kendine ait bir formülü vardır demişti yediğin içtiğin sadece sütün miktarını arttırırmış kalitesini değil. sütün besleyiciyse ve miktarıda yeterliyse hiç mama verme mama vermen gereken saatlerde aynı miktarda süt sağıp ver. çünkü mama vermenin mantığı yeteri kadar süt almıyorsa bebek aç kalmasın diye veriliyor tedbir gibi bişi. biberon içinde küçük delikli olmasına dikkat et ben dr.brown marka kullandım. başta ememedi biberon kullandım, dışarı çıkmam gerekti biberon kullandım, 4 aylıkken işe başladım ben gelene kadar iki öğün süt alması gerekiyordu yine biberon kullandım. ama biberonsa biberon memeyse meme hiç problem yaşamadım umarım sende yaşamazsın ama pes etme bütün gün sağman gerekse de sağ sütünü bir kaç ay içinde herşey normale dönüyor merak etmeçok sağol cnm içimi rahatlattın bende mamayı kesmedim aynı senin gibi yapıyorum doğru yoldayım sevindim:)seninki ne kadar oldu annesi büyüdümü hç kıyamıyorum büyüyecekmi diye bekliyorum:)
tatlım mama da su var zaten ilk 6 ay bebeklere midelerini suyla doldurup daha az emmemeleri için su verdirmiyorlar çünkü anne sütündede su var ve ihtiyaçlarını ordan karşılıyorlar ama verilmesinde de sakınca yok bağırsakları hassas olduğu için suyun iyi steril edilmiş olması lazım sadece için rahat etsin istiyorsan günde birkaç defa 1-2 çay kaşığı verebilirsin. su yasaklı birşey değil bunun için kendini üzme lütfen ayrıca hangimiz biliryorduk ki bebek bakmayı anneler çok bilirler öle bazen canını sıkma o da sana yardımcı olmaya çalışıyor kendine göreOncelikle msj atıp bebegimi soranlar olmuş dönecek vakit bulamadım hepinize tşk ederim.bebegimi hala istanbula goturemedim bulunduğumuz şehirde 1 ropcu var o bakıyor ve hala devam ediyo mevcut durum.sikintidan sütum kesildi sadece mama aliyo çocuğum acaba su vermeli miyim.tek basimayim ve ilk bebeğim.bu gece çok ağladım ben ona bakmayı bilmiyorum.evet su vereyim mi annem ciğeri kurur dedi korktum.biz3 dua edin.RABBIM hepsini korusun insallah.
ben ilk bebeğimde lohusa depresyonu yaşadım ona bakıp ben nasıl bakacağım sana diye gece gündüz ağlıyordum sakın pes etme kendini yetersiz yenik hissetme emin ol çok güzel günlerini göreceksin şimdi o gözlerinin içine bakıp ağladığım bebek 15 yaşında ergenliğe adım atacak herşey yoluna girecek sadece birazcık sabret......Oncelikle msj atıp bebegimi soranlar olmuş dönecek vakit bulamadım hepinize tşk ederim.bebegimi hala istanbula goturemedim bulunduğumuz şehirde 1 ropcu var o bakıyor ve hala devam ediyo mevcut durum.sikintidan sütum kesildi sadece mama aliyo çocuğum acaba su vermeli miyim.tek basimayim ve ilk bebeğim.bu gece çok ağladım ben ona bakmayı bilmiyorum.evet su vereyim mi annem ciğeri kurur dedi korktum.biz3 dua edin.RABBIM hepsini korusun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?