• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabalar prematüre anneleri. Bende 15 eylülde 31 haftalık bi kız bebek dünyaya getirdim. 20 gün küvezde kaldı. Şuan evde ve 27 günlük oldu. Biberonla anne sütüyle besleniyor. Hastaneden çıkınca ne kadar sürede memeden beslemeye başladınız? Ćok uğraşıyorum ama olmuyor.birde bebek sürekli uyuyor.günde 20 saat belki. Sizin bebeklerin uyku ve beslenme durumları nedir?
Oncelikle bebegin hayırlı olsun.Allah analı babalı buyutsun.benim de bebeğim 33 haftalik doğdu.kuvezden çıktığı ilk günler sürekli uyuyordu.korkma zamanla uyumamaya başlıyor.bu defa da neden uyumuyor diyorsun.benimki de 20 gün kuvezde kaldi.şu an üç aylık.direk emdi benimki.biberon vermedik.ilk gunler cok zorlandi.emzirme konusunda ısrar et.sık sık uyandırip emzirme ye çalış.kolay gelsin...

Bebegimiz 35+5te 2750gram 49 cm doğdu. Sezaryen ile dünyaya geldi. İlk doğarken her şey çok iyiydi. Bi kaç saat sonra akcigerde kanama oldu başka bir hastaneye sevk edildi. Kanama durduruldu. Solunum problemi için surfaktan veriliyor. Yoğun bakımda solunuma bağlı üç gündür. Var mi aynı durumda olan? Ya da benzer iyi bir şeyler duymaya ihtiyacımız var

Bebegimiz 35+5te 2750gram 49 cm doğdu. Sezaryen ile dünyaya geldi. İlk doğarken her şey çok iyiydi. Bi kaç saat sonra akcigerde kanama oldu başka bir hastaneye sevk edildi. Kanama durduruldu. Solunum problemi için surfaktan veriliyor. Yoğun bakımda solunuma bağlı üç gündür. Var mi aynı durumda olan? Ya da benzer iyi bir şeyler duymaya ihtiyacımız var
Hayırlı olsun.. Çabucak iyileşir inşallah. Bizim kızımız da 14.10.2015 tarihinde preeklampsi nedeniyle 30 haftalık olarak dünyaya gelmek zorunda kaldı. Solunum sıkıntısının hemen hemen tüm prematüre bebeklerde yaşandığını söyledi doktorumuz. 2.gunumuzde biz de 2 kez solunum apnesi yaşadık. Korku ve endişe dayanılmaz... çok çok iyi anlıyorum. Ama pozitif düşünmemiz lazım ki bebeklerimiz çabuk iyilessin.... Hepsi geçecek. O kadar minik dogan bebekleri yaşatmışlar ki kuvözde... Allah yardımcımız olsun...

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben 4 çocuk annesiyim hemde 4 de sezeryan ve prematüre doğum ilk kızım 38 haftalık olarak doğdu 2800 kg 52 cm şimdi 6.5 yaşında ve 100 persentili ikinci kızım 33 haftalık 2 740 kg 34 cm olarak doğdu ama malesef doğduktan 4 ay sonra ani bebek ölümünden dolayı kaybettim 3 çocuğum erkek oda 33 haftalık doğdu 2 230 kg 47 cm olarak doğdu çok şükür hiç küveze girmedi sadece sarılıktan dolayı 3 gün birlikte hastanede kaldık şimdi 25 aylık 50 persentili ama benim kızımda çok zayıftı 3 yaşından sonra kg almaya ve boy atmaya başladı gelelim 4 numaraya oda erkek ve 32 haftalık olarak 32 gün önce doğdu 1860 kg 43 cm olarak doğdu 12 gün küvezde kaldı solunum cihazında oksijen aldı çok ama çok kötü bir şey gerçekten yaşamayan bilmez doğum yapıyorsun ama elin karnın bomboş bir şekilde acılarını alıp gidiyorsun ilk bir hafta sadece serumla beslenme yapıldı bende doğum dan 3 gün sonra sütümü sağdım maşallah hemen geldi sütlerim tek göğüsten 180 cc sağıyordum ama malesef yine kaynananın hışmına uğradım ve sütüm kesildi şimdi mami power milkplus ve Isırgan otu çayı bulgur helva bol bol su içiyorum bunları yapınca sütüm oluyor benim Hikayem de bu sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmak isterim

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de Nisan ayında prematüre (33. hafta 31 hafta ile uyumlu) bir kız çocuğu annesiyim. Benim gibi altı ayını doldurmuş anneler acaba ek gıdaya başladınız mı? Neler veriyorsunuz çocuklarınıza?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de Nisan ayında prematüre (33. hafta 31 hafta ile uyumlu) bir kız çocuğu annesiyim. Benim gibi altı ayını doldurmuş anneler acaba ek gıdaya başladınız mı? Neler veriyorsunuz çocuklarınıza?
Bende nisan sonunda dogum yaptım gecen gün doktorumuz ek gıda icin erken olduğunu söyledi. Düzeltilmiş aya göre beş ayını doldurduktan sonra başlayabilirsiniz dedi.30 haftaya yakındım bende dogum yaptigimda

Her gün konuştuğum oynadığım oğlum hersey yolunda giderken bi anda değiştirdi hayatımızı ... Beş ay oldu gideli koskoca beş ay geçti üzerinden ve ben onu hâlâ özlüyorum boş odasına baktıkça hiç oynayamayacak olmasına rağmen onu oynarken hayal ediyorum ... 23. Haftamizda sancilandim hastaneye gittik azıcık kanamam vardı evimden uzakta başka bi ilde eşimle birlikte öğrendik doğum olabilirmiş acil yatırdılar hiç bişey yoktu yanımızda O gün doğarsa düşük sayicaz dediler ölüyorum sandım nefesim gitti gelmeyecek sandım Ama biz dayandık bebeğim 26. Hafta ile uyumlu olduğundan cigerleri gelissin diye iğne yaptılar hersey duzelmisti derken aniden doğum başladı ve dünyaya geldi oğlum 650 gram minicik bişeydi gördüğümde o kadar çok kablo vardı ki o minicik bedeninde iğneler ... 17 gün yaşayabildi oğlum 3 temmuz da gitti benden ne nefes bıraktı içimde ne hayal ... yüzünü o koca hortumlar olmadan gördügümde melek olmuştu oğlum sarılıp öptügümde gitmişti çoktan ... Sıla da benim oğlum bekliyo beni 5 ay oldu gideli beni yarım bırakalı koskoca beş ay geçti .. acıyo hâlâ kalbim .. ama ilerde bo kardeşi olursa anlaticam onu upuzun kirpiklerini en gün parmağımı nasıl tuttuğunu .. öyle işte kırık bi hikayeyi paylaştım sizlerle .. anlatabildigim kadar ...

Her gün konuştuğum oynadığım oğlum hersey yolunda giderken bi anda değiştirdi hayatımızı ... Beş ay oldu gideli koskoca beş ay geçti üzerinden ve ben onu hâlâ özlüyorum boş odasına baktıkça hiç oynayamayacak olmasına rağmen onu oynarken hayal ediyorum ... 23. Haftamizda sancilandim hastaneye gittik azıcık kanamam vardı evimden uzakta başka bi ilde eşimle birlikte öğrendik doğum olabilirmiş acil yatırdılar hiç bişey yoktu yanımızda O gün doğarsa düşük sayicaz dediler ölüyorum sandım nefesim gitti gelmeyecek sandım Ama biz dayandık bebeğim 26. Hafta ile uyumlu olduğundan cigerleri gelissin diye iğne yaptılar hersey duzelmisti derken aniden doğum başladı ve dünyaya geldi oğlum 650 gram minicik bişeydi gördüğümde o kadar çok kablo vardı ki o minicik bedeninde iğneler ... 17 gün yaşayabildi oğlum 3 temmuz da gitti benden ne nefes bıraktı içimde ne hayal ... yüzünü o koca hortumlar olmadan gördügümde melek olmuştu oğlum sarılıp öptügümde gitmişti çoktan ... Sıla da benim oğlum bekliyo beni 5 ay oldu gideli beni yarım bırakalı koskoca beş ay geçti .. acıyo hâlâ kalbim .. ama ilerde bo kardeşi olursa anlaticam onu upuzun kirpiklerini en gün parmağımı nasıl tuttuğunu .. öyle işte kırık bi hikayeyi paylaştım sizlerle .. anlatabildigim kadar ...
Basınız sagolsun. Allah'ım sabırlar versin. Ama evlat acısı cok zormuş:(

Merhaba benimde oglum 29 haftalik dogdu ve akciger kanamasi gecirdi surfaktan tedavisi bizede uygulandi 1 aydir kuvezde ama cok sukur atlattik cigerdeki problemleri siz ne durumdasiniz acaba ciktimi bebeginiz

Salı günü 35+2 ile bir kız bebeğim oldu 2640 gramdı doktor kilosu iyi ama enfeksiyonu var dedi hala kuvezde ondan ayrı kalmak çok zor nasıl geçecek günler kokusunu bile tam hissedemeden :( Allah tüm annelere yardım etsin dayanma gücü versin..

Prematüre bebeğim halen kuvezde ve çok yüksek derecede sarılık geciriyor bir hafta oldu ve halen düşmedi bu durumu yaşayan anneler cevap bekliyorum ve bebeğim için dua istiyorum durumu çok kötü

Salı günü 35+2 ile bir kız bebeğim oldu 2640 gramdı doktor kilosu iyi ama enfeksiyonu var dedi hala kuvezde ondan ayrı kalmak çok zor nasıl geçecek günler kokusunu bile tam hissedemeden :KK43: Allah tüm annelere yardım etsin dayanma gücü versin..
Amiinn.. Rabbim sağlıkla kucağımıza da almayı nasip etsin

Benimde kızım 29.haftada 1250 gr doğdu. Bugün 9. Günüydü küvözde. 3gündür anne sütü de veriyolar. Rabbim hayırlısıyla tez vakitte sağlıklı bi şekilde çıkmayı nasip etsin inşallah

Amiinn.. Rabbim sağlıkla kucağımıza da almayı nasip etsin
Canım bnm hayırlı uğurlu olsn... 2013 te bn de 35+6 da oğlumu doğurdum..2500 grdı ancak kakasını yuttugunda ve sarılıktan 7 gün küvezde kaldı...ÇOk zor beklemek, hep bişi olcakmış gibi yüreğin hop ıtutup hop kalkması... Suan 2 yasında teyzesi maşallahı var... Azıck daha sabır Dr taburcusunuz dediginde nasık aplamıltm mutluluktan...öpüyorum dua ile.

Benimde kızım 29.haftada 1250 gr doğdu. Bugün 9. Günüydü küvözde. 3gündür anne sütü de veriyolar. Rabbim hayırlısıyla tez vakitte sağlıklı bi şekilde çıkmayı nasip etsin inşallah
Hayırlı olsunnn canım cok güzel haberler, sağlığına tam kavussun, sonra gidin evinize hayırlısıyla... SAĞLIKLAAA VE DUA İLEE....

Prematüre bebeğim halen kuvezde ve çok yüksek derecede sarılık geciriyor bir hafta oldu ve halen düşmedi bu durumu yaşayan anneler cevap bekliyorum ve bebeğim için dua istiyorum durumu çok kötü
Allahım bütün kuzucukların şifasını versin inşallah.. Hemencik geçsin sarılığı da kavuşun yavrunuza

Back