• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hiç korkmayın bakın bunu içtenlikle söylüyorum. .bizim durumumuz çok kötüydü akciğerleri de kist vardı ameliyat geçirdik solunum cihazına bağlı kaldık 29 hafta 1330 gr doğdu ..6 gündür evdeyim biraz zor ama basarilamicak bişey değil ve ben 23 yaşındayım ..

Mrblar. Allah yardımcıniz olsun bebeğini hayırla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim . solunum cihazına bağlıydı demissiniz bizim 70 gün oldu ve 70 gundur ağzından diğerlerine tüp verilmiş yani destek değil tamamen ciğerleri işlevini gormuyo hala gelişmedi makinaya bağlı. Sizin ne kdr kaldı solunumu ağızdan mi burundan mi veriliyordu kisti nasıl atlattiniz

Mrblar. Allah yardımcıniz olsun bebeğini hayırla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim . solunum cihazına bağlıydı demissiniz bizim 70 gün oldu ve 70 gundur ağzından diğerlerine tüp verilmiş yani destek değil tamamen ciğerleri işlevini gormuyo hala gelişmedi makinaya bağlı. Sizin ne kdr kaldı solunumu ağızdan mi burundan mi veriliyordu kisti nasıl atlattiniz
Doğduktan 1 hafta sonra ameliyat oldu akciğer nin 1 lobu alindi 30gün falan entübeydi 5 10 gün de cpap daydı yani burnundan aldi sonra serbest oksijen aldı en son kurtulduk işte ..Allah yardimci olsn ne kadarlık dogdu

Doğduktan 1 hafta sonra ameliyat oldu akciğer nin 1 lobu alindi 30gün falan entübeydi 5 10 gün de cpap daydı yani burnundan aldi sonra serbest oksijen aldı en son kurtulduk işte ..Allah yardimci olsn ne kadarlık dogdu

7ayimi doldurmustum ama 5bucuk dan sonra gelişimi durmuştu 480 gram oldu en son 1020gram di. Ve hep entube

Çok küçük doğmuş ama bu iyileşmicek anlamına gelmiyor tabiki..biz gerçekten çok zor günler atlattık yoğun bakımdan taburcu olurken Hemşireler dedi ki biz kızının yaşamasını beklemiyorduk çok şaşırdık dediler ..Allahın mucizelesi bizim bebeklerimiz

Çok küçük doğmuş ama bu iyileşmicek anlamına gelmiyor tabiki..biz gerçekten çok zor günler atlattık yoğun bakımdan taburcu olurken Hemşireler dedi ki biz kızının yaşamasını beklemiyorduk çok şaşırdık dediler ..Allahın mucizelesi bizim bebeklerimiz

Kesinlikle öyle. 2 aydan fazla oldu doğum Yapalı ve doğumdan önceki son 1bucuk ay dan bu yana doktorlar hayret içinde hala bebegimin yaşıyor olmasına. Hamileyken her ultrasonda kesin ölmüstür diyip kontrol ettiler. Ve bebeğim çok sukur yılmadı ve sizin gbi doğumdan 1 hafta sonra bağırsak ameliyatı yapıldı gelişmediği için göbeğine alındı bağırsağı. Hadi hepsinde bebeğinin yaşamış %50idi ama bu ameliyatta bu kiloda narkozu kaldırması çok dusuk bi ihtimal denildi ama hepsi gbi benimde bebeğim savaştı onuda atlattı hala direniyordu inşallah Rabbim bağışlar onu bana şimdi sorun olarak şuan için solunum sıkıntıda ah kızım onu da bi atlatsa

Ins hersey geçip gider kızıni sağ salim kucağına alırsın. .sıkma canını inanırmisin suan kızım yanımda ya sanki hep böyleydi hiç hastanede yatmadı gibi geliyor o entübe hallerini falan unuttum gitti

Hiç korkmayın bakın bunu içtenlikle söylüyorum. .bizim durumumuz çok kötüydü akciğerleri de kist vardı ameliyat geçirdik solunum cihazına bağlı kaldık 29 hafta 1330 gr doğdu ..6 gündür evdeyim biraz zor ama basarilamicak bişey değil ve ben 23 yaşındayım ..
Gecmis olsun öncelikle . Bizde ayni Günlerden geçtik . Paylaşmak istedim. Benimde bebeklerim 29 haftalık doğdular.ama birini 15 günlükken kaybettik:( diger bebeğim 62 gun kaldı hastanede . Bu ayın sonunda 3 ay olacak eve çıkalı.onları bize bağışlayan Rabb'ime Şükürler olsun

Sizede çok geçmiş olsun . ne kadar doğmuştu bebeğini herhangi bi sıkıntısı varmiydi evde nasıl şimdi ben çok korkuyorum nasıl olucak çok küçük nasıl bakilicak evde
Gecmiş olsun . Diger arkadaşımızın da dediği gibi gerçekten korkmayın. Oyle bi bakabiliyorsunuz ki eve geçince. Ben Yanımda kimseyi de istemedim hastaneden çıkınca . Ilk bebeğimdi. Ama cok rahat bakabiliyorum . 1355 gr doğmuştu.1100 gr kadar düştü . Çıktığında da 1900 gr cıvarındaydı. Emmesi güçsüzdü ama emzirip üstüne sagdıgım sütleri biberonla veriyordum. Mutlaka biriktırın sütleri sonra azalabiliuo baya.dedigim gibi arkadasım bebegının hastaneden sağlıkla çıkmasına odaklan insallah en guzel sekilde bakacağına inan.bu durumları kimse yasamadan anlamaz . Yasayan biri olarak seni cok iyi anlıyorum . Cunku aynı Tereddütleri bende yaşadım. Rabbim yar ve yardımcınız olsun .

Gecmis olsun öncelikle . Bizde ayni Günlerden geçtik . Paylaşmak istedim. Benimde bebeklerim 29 haftalık doğdular.ama birini 15 günlükken kaybettik:KK43: diger bebeğim 62 gun kaldı hastanede . Bu ayın sonunda 3 ay olacak eve çıkalı.onları bize bağışlayan Rabb'ime Şükürler olsun
Sizede geçmiş olsn ...basınız saolsun Allah hayata tutulan bebegi ne sağlık versin inş.

Merhaba sevgili przmature anneleri.. kizim dogali 52 gun oldu kuvozde ve enfeksyon kapmis sizce ciddi bi durmummu ?

24 haftalik doğum yaptım şuan bebeğim kuvezde nec problemi var bu problemi yaşayanlar varmı
Evet benim bebegim de nec ameliyati gecirdi bagirsaginin bi bolumunu disariya aldilar suan bi canta takili ve buyuk tuvaleti oraya gidio bikac hafta sonra bagirsagi tekrar birlestirip kapatacaklar...

Benimde bebeğimde enfeksiyon var crpsi yüksek antibiyotik tedavisi goruyor ve bağırsaklarında da sorun var ameliyat olabilir ve bu değerleri düşürmeye çalışıyorlar rabbim hepimizin bebeklerine şifa versin inşallah ve en kısa zamanda sağlıklarina kavuşmayi nasip etsin

ayyy neler yaşamışsınız anneler ya. gözlerim doldu. Allah bağışlasın bebişleri. benim siz tecrübeli anneler sorum var cevaplarsınız sevinirim.
şimdi biz 21. haftadayız bebeğimin kafası aşağıda ve ben çok korkuyorum. bende tek dr. dan yorum aldım ve sıkıntı yok dedi. çok erken değil mi ? dönmesi için. sizde böyle sorunlar oldu mu? bu bir erken doğum belirtisi olabilir mi ? ne önerirsiniz ?

Benimde bebeğimde enfeksiyon var crpsi yüksek antibiyotik tedavisi goruyor ve bağırsaklarında da sorun var ameliyat olabilir ve bu değerleri düşürmeye çalışıyorlar rabbim hepimizin bebeklerine şifa versin inşallah ve en kısa zamanda sağlıklarina kavuşmayi nasip etsin
Aminnn insallahhh cumlemiz icin

Merhabalar prematüre anneleri. Bende 15 eylülde 31 haftalık bi kız bebek dünyaya getirdim. 20 gün küvezde kaldı. Şuan evde ve 27 günlük oldu. Biberonla anne sütüyle besleniyor. Hastaneden çıkınca ne kadar sürede memeden beslemeye başladınız? Ćok uğraşıyorum ama olmuyor.birde bebek sürekli uyuyor.günde 20 saat belki. Sizin bebeklerin uyku ve beslenme durumları nedir?

Back