• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Oyyy maşallah sübhanallah ne güzel bişey dimi yaa :) allahım hayırlısıyla çıkarmayı nasip etsin oradan :)

Ama hakikaten o "şuan evde olsa naparız nasıl bakarız" kısmı beni de çok düşündrüyo, o kadar minnak ki hemşireler tutup çevirirken bile kötü oluyorum, korkuyorumm
Aminn inşallah sağlıkla tez amanda çıkarlar da kavuşuruz yavrularımıza :)

Ama ya çok minikler :( Ben çok kaygılıyım eve geldikten sonrası için. Şimdi mesela emzirmeyle doymazsa bile biliyorum ki hemşireler besleyecek veya gazı çıkmasa bile onlar çıkaracak. Eve geldikten sonra bu ihtiyaçlarını ya farkedemezsem diyorum :KK17: Gerçi sanırım bu kaygıları sadece premature bebek anneleri değil bütün yeni anneler yaşıyor.

Tecrübeli anneler eve çıkan bebişlerle nasıl bir süreç yaşadınız neler yaptınız ? Şimdiden evde yapmamız gereken düzenlemeler var mı?
Nasıl beslediniz, emzirmek yetti mi yoksa kaşıkla vs. ek besleme yaptınız mı? Daha bebişlerini bekleyen biz yeni anneleri aydınlatır mısınız Hoppa

Ama ya çok minikler :KK43: Ben çok kaygılıyım eve geldikten sonrası için. Şimdi mesela emzirmeyle doymazsa bile biliyorum ki hemşireler besleyecek veya gazı çıkmasa bile onlar çıkaracak. Eve geldikten sonra bu ihtiyaçlarını ya farkedemezsem diyorum :KK17: Gerçi sanırım bu kaygıları sadece premature bebek anneleri değil bütün yeni anneler yaşıyor.

Tecrübeli anneler eve çıkan bebişlerle nasıl bir süreç yaşadınız neler yaptınız ? Şimdiden evde yapmamız gereken düzenlemeler var mı?
Nasıl beslediniz, emzirmek yetti mi yoksa kaşıkla vs. ek besleme yaptınız mı? Daha bebişlerini bekleyen biz yeni anneleri aydınlatır mısınız Hoppa
Beslemek gaz falan değil de beni de banyo çok korkutuyoo nasıl yıkıcam küçücük ya elimden kayar düşürürsem diye :/ ayy hayırlısıyla çıksınlar da Rabbim verir o becerileri de.. Kızım doğana kadar anne olacağıma inanamıyodum ama şuan annemi de diğer anneleri de gayet iyi anlıyorum :p

Beslemek gaz falan değil de beni de banyo çok korkutuyoo nasıl yıkıcam küçücük ya elimden kayar düşürürsem diye :/ ayy hayırlısıyla çıksınlar da Rabbim verir o becerileri de.. Kızım doğana kadar anne olacağıma inanamıyodum ama şuan annemi de diğer anneleri de gayet iyi anlıyorum :p
Ayy evet banyo benim de kabusum :110: Köpüklü file almıştık, ilk anda da yardımcı olacak birileri de olur mutlaka ama yine de çok sıkıntı :( Ama düşünüyorum ilk kucağıma aldığımda çok korktum zarar veririm diye, 5 güne biraz daha rahatladım. Diğer konular da öyle olur inşallah :)

Ayy evet banyo benim de kabusum :110: Köpüklü file almıştık, ilk anda da yardımcı olacak birileri de olur mutlaka ama yine de çok sıkıntı :KK43: Ama düşünüyorum ilk kucağıma aldığımda çok korktum zarar veririm diye, 5 güne biraz daha rahatladım. Diğer konular da öyle olur inşallah :)

Ben çocukluğumdan beri başkası kendi çocuğunu da yıkasa ben tırsa tırsa bakıyodum, şimdi kendi çocuğumda da öyleyim hala.. Çok fena tırsıyorumm :p dokunurken bile zarar veriyomuyum acaba diyorum :/

Ben çocukluğumdan beri başkası kendi çocuğunu da yıkasa ben tırsa tırsa bakıyodum, şimdi kendi çocuğumda da öyleyim hala.. Çok fena tırsıyorumm :p dokunurken bile zarar veriyomuyum acaba diyorum :/
Kendime telkin verdiğim cümleleri sana da söyleyeyim "kimler kimler,o kadar yaşı küçük yanında kimsesi olmayan tecrubesiz vs, bu işi hallediyor da sen mi halledemeyeceksin" :)

Kendime telkin verdiğim cümleleri sana da söyleyeyim "kimler kimler,o kadar yaşı küçük yanında kimsesi olmayan tecrubesiz vs, bu işi hallediyor da sen mi halledemeyeceksin" :)

Ya varya ben çocuk bakımından hiç tırsmıyodum (yıkama hariç :p ) bide okul öncesi öğretmeniyim ya bilgim de var nasılsa yaparım diyodum ama doğum yaptığımdan beri ya minicik gördüm diye
Yada şuan erken doğumdan dolayı psikolojik bilemiyorum tırsmaya başladım.:p yada annelik böyle mi oluyo ki acaba :)) gözünden bile sakınıyosun ;) neyse dediğin gibi yaparızz canımm kimler kimler çocuk bakıp büyütüyoo biz mi yapamicaz (hıh) :D

Biz bugün bebeğimizi kaybettik:( bunu yazmayı hiç istemezdim hiç böyle hayal etmemiştik kimse istemez evladını yitirmek bunu şuan buraya yazıyorum çünkü diğer annelerimiz de bebeklerini kaybetmesin preeklampsi çok ciddi bir hastalık ve tüm bebek bekleyen anneler risk altında, biz çok ağladık başka anneler de ağlamasın şahsen bizim başımıza gelmeden önce bu hastalıkla ilgili hiç bir şey bilmiyorduk şuan herkese anlatıyoruz ki herkes öğrensin bilinçlensin onlar da ağlamasın bebekleri için. Lütfen siz de etrafınızdakileri bilinçlendirin

Biz bugün bebeğimizi kaybettik:KK43: bunu yazmayı hiç istemezdim hiç böyle hayal etmemiştik kimse istemez evladını yitirmek bunu şuan buraya yazıyorum çünkü diğer annelerimiz de bebeklerini kaybetmesin preeklampsi çok ciddi bir hastalık ve tüm bebek bekleyen anneler risk altında, biz çok ağladık başka anneler de ağlamasın şahsen bizim başımıza gelmeden önce bu hastalıkla ilgili hiç bir şey bilmiyorduk şuan herkese anlatıyoruz ki herkes öğrensin bilinçlensin onlar da ağlamasın bebekleri için. Lütfen siz de etrafınızdakileri bilinçlendirin
Canım başınız sağolsun Rabbim sabırlar versin

Biz bugün bebeğimizi kaybettik:KK43: bunu yazmayı hiç istemezdim hiç böyle hayal etmemiştik kimse istemez evladını yitirmek bunu şuan buraya yazıyorum çünkü diğer annelerimiz de bebeklerini kaybetmesin preeklampsi çok ciddi bir hastalık ve tüm bebek bekleyen anneler risk altında, biz çok ağladık başka anneler de ağlamasın şahsen bizim başımıza gelmeden önce bu hastalıkla ilgili hiç bir şey bilmiyorduk şuan herkese anlatıyoruz ki herkes öğrensin bilinçlensin onlar da ağlamasın bebekleri için. Lütfen siz de etrafınızdakileri bilinçlendirin

Başınız sağolsun, Rabbim sabırlar versin size :(

Basınız sağolsun.Allah sabır versin. Cok zor bi durum:-(

Başınız sağolsun.. Cennet kapısında sizi bekleyecek inş

Ama ya çok minikler :KK43: Ben çok kaygılıyım eve geldikten sonrası için. Şimdi mesela emzirmeyle doymazsa bile biliyorum ki hemşireler besleyecek veya gazı çıkmasa bile onlar çıkaracak. Eve geldikten sonra bu ihtiyaçlarını ya farkedemezsem diyorum :KK17: Gerçi sanırım bu kaygıları sadece premature bebek anneleri değil bütün yeni anneler yaşıyor.

Evet bu korkuları tüm anneler yaşıyor ve yanlız kalmadan da kendine güveni gelmiyor :) beş şuan 3,5 aylık bir anneyim sorularınızı cevaplamak isterim fakat şuan oğlum müsaade etmiyorrrr

Evet bu korkuları tüm anneler yaşıyor ve yanlız kalmadan da kendine güveni gelmiyor :) beş şuan 3,5 aylık bir anneyim sorularınızı cevaplamak isterim fakat şuan oğlum müsaade etmiyorrrr
Çok makbule geçer müsait zamanınızda :)
Bizim bebiş 2 gün önce çıktı çok şükür. Ilk banyomuzu da yaptırdık dün. Ilk tedirginliğim biraz azaldı ama yalnız kalınca nasıl olur bilemiyorum.

Bizim bebiş 2 gün önce çıktı çok şükür. Ilk banyomuzu da yaptırdık dün. Ilk tedirginliğim biraz azaldı ama yalnız kalınca nasıl olur bilemiyorum.
Yani bir an önce yanlız kalmaya bak sen. Ben etrafımdaki herkesi 10 gün içinde göndermiştim. Çünkü onlar seni yönlendirdikçe daha çok yapamayacağını hissediyor insan. Insanlar da konu çocuk olunca fikir vermeye çok meraklı, anneyi iyice cahil yapıp herşeyi onlar biliyorlar :KK11:

Ben oğlumun ilk banyosunu annem ile yaptırdım benim için çok kötü bir tecrübeydi. Ikincisini eşim ile yaptık o da çok kötüydü. Bir de doktorlar her gün yıka diyorlar gelişimi için. 3. Banyosunda cesaretlendim en kötü ihtimal başını yıkamadan her gün yıkarım demiştim. Sonra her gün yıkamaya başladım ama her yıkamada biraz daha geliştirdim kendimi. 3. Yıkamadan sonra başını da çok rahat yıkıyordum (kulağını tıkanmana gerek yok ters döndürüp su dökmen yeterli)
Tabi Kuvet ve file olmasa kesinlikle yapamazdım :)

Bir de bebek ile ilgili sormak istediklerini sorabilirsin benim de yaşadığım bir tecrübeyse anlatırım ;)

Ben de sizler gibi heyecanlı ve paniktim. İlk çocuğum üstelik 2 kilo bile değildi. Benim lohusalığım mecburen 20 gün sürdü. Çünkü annem gitti eşim de işe başlayınca 20.günün sonunda bebekle başbaşa kaldık. O gün o kadar korktum ki... Ama hepsi geçiyor zamanla bebeğinizle zaman geçire geçire ustalaşıyorsunuz. Ben profesyonel yardım almayı düşünmüştüm ama doktorumuz izin vermedi. Akşama kadar hem bebekle ilgileniyor hem evimin işini yapıyor hem de kendime bakmaya çalışıyordum. İlk zamanlar çok zordu ama şimdi her işimi kolaylıkla yetiştirebiliyorum bebeğim 7,5 aylık oldu kronolojik olarak... Hiç korkmayın başarabilirsiniz.

Gerçekten çok iyi geldi mesajlarınız çok teşekkür ederim :) Evet evde birilerinin olup destek olmaları güzel ama özellikle doğumdan sonraki ilk hafta çok zorlandım çünkü değil bebeğin bakımı hakkında yorum yapılması kendi bedenin hakkında bile söz sahibi değilsin baskaları daha iyi biliyorlar :( Doğum stresi ve hormonlar mıdır bilmiyorum ama çok sıkıntılı geçmişti istedim ki herkes gitsin ki normalde hayatıma çok müdahale ettirmem:( yıkamada korktum epey başı konusunda. Ben de bi süre acaba başını yıkamasam mı diyorum. Neyse bi başımıza kalınca görürüz anyayı konyayı :) Aklıma takılınca size sorabilecek olmam da çok rahatlatıcı oldu çok sağolun tekrar:)
Yani bir an önce yanlız kalmaya bak sen. Ben etrafımdaki herkesi 10 gün içinde göndermiştim. Çünkü onlar seni yönlendirdikçe daha çok yapamayacağını hissediyor insan. Insanlar da konu çocuk olunca fikir vermeye çok meraklı, anneyi iyice cahil yapıp herşeyi onlar biliyorlar :KK11:

Ben oğlumun ilk banyosunu annem ile yaptırdım benim için çok kötü bir tecrübeydi. Ikincisini eşim ile yaptık o da çok kötüydü. Bir de doktorlar her gün yıka diyorlar gelişimi için. 3. Banyosunda cesaretlendim en kötü ihtimal başını yıkamadan her gün yıkarım demiştim. Sonra her gün yıkamaya başladım ama her yıkamada biraz daha geliştirdim kendimi. 3. Yıkamadan sonra başını da çok rahat yıkıyordum (kulağını tıkanmana gerek yok ters döndürüp su dökmen yeterli)
Tabi Kuvet ve file olmasa kesinlikle yapamazdım :)

Bir de bebek ile ilgili sormak istediklerini sorabilirsin benim de yaşadığım bir tecrübeyse anlatırım :KK66:

Ben de sizler gibi heyecanlı ve paniktim. İlk çocuğum üstelik 2 kilo bile değildi. Benim lohusalığım mecburen 20 gün sürdü. Çünkü annem gitti eşim de işe başlayınca 20.günün sonunda bebekle başbaşa kaldık. O gün o kadar korktum ki... Ama hepsi geçiyor zamanla bebeğinizle zaman geçire geçire ustalaşıyorsunuz. Ben profesyonel yardım almayı düşünmüştüm ama doktorumuz izin vermedi. Akşama kadar hem bebekle ilgileniyor hem evimin işini yapıyor hem de kendime bakmaya çalışıyordum. İlk zamanlar çok zordu ama şimdi her işimi kolaylıkla yetiştirebiliyorum bebeğim 7,5 aylık oldu kronolojik olarak... Hiç korkmayın başarabilirsiniz.

Gerçekten çok iyi geldi mesajlarınız çok teşekkür ederim :) Evet evde birilerinin olup destek olmaları güzel ama özellikle doğumdan sonraki ilk hafta çok zorlandım çünkü değil bebeğin bakımı hakkında yorum yapılması kendi bedenin hakkında bile söz sahibi değilsin baskaları daha iyi biliyorlar :KK43: Doğum stresi ve hormonlar mıdır bilmiyorum ama çok sıkıntılı geçmişti istedim ki herkes gitsin ki normalde hayatıma çok müdahale ettirmem:KK43: yıkamada korktum epey başı konusunda. Ben de bi süre acaba başını yıkamasam mı diyorum. Neyse bi başımıza kalınca görürüz anyayı konyayı :) Aklıma takılınca size sorabilecek olmam da çok rahatlatıcı oldu çok sağolun tekrar:)

Rica ederim. İnanın üstesinden geleceksiniz. Ben hala inanamıyorum bu çocuk nasıl büyüdü? Haklısınız galiba eğer insanların faydası yoksa kalabalık etmesine de gerek yok. Benim annem akşamları bazen geliyordu bizde kalıyordu o zaman çok faydası olurdu. Eşimin de aynı şekilde. Başka hiç kimseyi eve almadık zaten ziyaretçi yasağımız vardı? İlk çocuğunuz mu? Kaç haftalık doğdu?

Bizim de yardıma gelenler var zaten degisiyor sürekli. Yanına girenler ellerini yıkayıp maske takıyorlar şimdilik. Misafir olarak gelen olmadı daha ama onlar giremeyecek muhtemelen kapıdan bir gösterip geri götürürüz. Ilk bebek bizim de 33+3 te oldu ama gelişimi 31 32 hafta arasıydı. Çok şükür 35 bitince çıkmış oldu hemen hemen 2 kilo olarak. Biz de sizin gibi o günleri görürüz inşallah :)
Rica ederim. İnanın üstesinden geleceksiniz. Ben hala inanamıyorum bu çocuk nasıl büyüdü? Haklısınız galiba eğer insanların faydası yoksa kalabalık etmesine de gerek yok. Benim annem akşamları bazen geliyordu bizde kalıyordu o zaman çok faydası olurdu. Eşimin de aynı şekilde. Başka hiç kimseyi eve almadık zaten ziyaretçi yasağımız vardı? İlk çocuğunuz mu? Kaç haftalık doğdu?

Bizim de yardıma gelenler var zaten degisiyor sürekli. Yanına girenler ellerini yıkayıp maske takıyorlar şimdilik. Misafir olarak gelen olmadı daha ama onlar giremeyecek muhtemelen kapıdan bir gösterip geri götürürüz. Ilk bebek bizim de 33+3 te oldu ama gelişimi 31 32 hafta arasıydı. Çok şükür 35 bitince çıkmış oldu hemen hemen 2 kilo olarak. Biz de sizin gibi o günleri görürüz inşallah :)

Aynı şeyleri yaşamışız :) Benim de bebeğim 33+1 de oldu ama gelişimi 31 hafta ile uyumluydu. 1700 gr. dı. 10 gün küvezde kaldı 1800 gr iken çıkardık hastaneden... Şimdiden kolaylıklar dilerim. İnşsaAllah kolaylıkla atlatırsınız bu süreçleri.

Back