- 8 Haziran 2009
- 2.182
- 1.969
Kızlar ben sorularınızın cevabını geçen traansferimde öğrendim. Şöyle ki ben transfere gittiğim gün ben hazırlanmaya başlarken çözüyorlar(çözülen değil açılan embriyo diyorlar çünkü içindeki sıvı çekilip donduruluyormuş, donunca büzülüyormuş yani, çözülünce de açılıyormuş onun için), ben hazırlandım doktorum geldi dedi ki "2 embriyonuzdan biri çok güzel açıldı ve şuanda bölünmeye devam ediyor çok kaliteli fakat biri çok iyi açılmadı(2 embriyo transfer edilecekti), isterseniz yaşınız çok genç daha başka embriyolarımızda var bu ikisini transfer edelim, içerde açılma ihtimali var, sonuçta hala canlı zaten belki açılır ama diğerine oranla daha düşük ihtimal yani 1,5 embriyoluk şansı olduğunu düşün. Ama isterseniz hemen bir grup daha çözelim iyice açılmış 2 tane embriyo koyalım ne dersiniz" dedi. Biz de aten ikiz olma ihtimalinden aslında biraz çekiniyoruz bu defa öyle deneyelim o zaman kısmetimize, olmazsa bir daha ki ay öyle deneriz dedik ve transfer oldu. Malesef sonuç negatif yani benim 1 embriyo gibi düşünebilirsiniz.Yani o anda hemen çözüp transfere yarım saat sonra başlanabilir. Zaten sağlıklı bir şekilde dondurma ve çözme için en hızlı şekilde olması gerekiyor, yeni teknolojilerde öyle artık, saniyelik işlemler yani. Embriyolar teker teker değil 2şer ya da 3er gruplar halinde donduruluyor, dolayısıyla 2tane çözülüp bakılıyor çözülmezse 2 tane daha çözülüp bakılacak bizim bu defa. Hayırlısıyla kucağımıza doğacak bebek hangi embriyo ise onu seçip transfer edilmesini nasip etsin Allah.
Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim benimde 6 embriyom 2+2+2 olarak donduruldu... İnşallah Şubat ortası gibi transfer olur...
Mrb arkadaşlar bende 5. Kez deneme yapan tecrübeli bir anneyim. 2010 da yaptığım ilk denememde başarılı sonuç aldık ve 2011 Mayıs'ta bir prensesim oldu Allah a çok şükür, yanlız kızıma bir Kardeş için çok uğraştık 2. Deneme negatifti 3. Deneme de 8. Haftada düşük yaptım 4. Denemede 8 haftada yine düşük yaptım bu defa kürtaj da olmak zorunda kaldım şimdi 5. Kez dondurulmuşlarla yola devam ediyoruz yaşım 29 adana da ankada tüp bebek te 13. Ocakta dün 5.gün embriyosu transferi yapıldı 23 ocakta testimiz var en son 25 Aralık'ta adet olmuştum.inşallah hepimiz hayırlı sonuçlar alırız
İnşallah hayırlısı ile sen ikinci yavruna kızında kardeşine biran önce kavuşursunuz...
Beende arkadasın yaptıklarının tam tersini yaptım.doktorum yatma kıpır kıpır ol dedi.normal hayatın neyse onu yaşa dedi.benimde gercek test günüm yarın.idrarda 2.çizgi silik cıktı.
Ne diyorsun harika bir haber çok ama çok tebrik ederim... Bugün kan testi yaptıracaksın değil mi?