- 21 Ağustos 2009
- 379
- 495
- 158
Canım bende sizin gibi gittim doktora sürat 5 karış adamda şaşırdı normalde güleç yüzlüyümdür ağzımı bıçak açmıyor. Eşimde benim stresime oda suratsız girdi odaya adam kalp atışlarını dinletiyo hala suratsızım adamın tebessüm yüzünde kuruduu valla tekrar gitmeye utanıyorumaynı sorun bende de var. doktorumla da paylaştım. hiç bir kontrole mutlu mesud gidemiyorum. acaba bebek yaşıyor mu, herşey normal mi endişeleriyle gidiyorum. kaybetme korkusu çok oluyor. herşeyin yolunda olduğunu öğrendiğimde bir kaç gün neşeli oluyorum ama sonra yine endişeler başlıyor. senin hamileliğin nasıl oldu, çok bekletti mi bebeğin bilmiyorum ama ben evliliğimin 6. yılındayım ve ilk hamileliğim. 5 negatif aşılama, 1 negatif tüp bebek yaşadım. ikinci tüp bebekte dondurulmuş embriyo ile hamile kaldım. belki de çok zor olduğu ve yolunu çok gözlettiği için yaşıyorumdur bu korkuları. bu korkularla baş etme yolunu bilen varsa bana da söylesin:)
canım ben toxoplazmayı değil ama çiğ ete dokunmamalıyım artık değilmi filan demişştim ..ilk gebeliğimde hep eldiven taktım..oda dediki hayır çğ etle sorun olmaz dedi eskiden toxoplazma ile ilgili bir rahatsızlık oluyordu ama şimdi oda yokmu dedi öyle bişey anlattı açıklma yaptı ama benim kızda o ara pek durmadı üstelik bu dr.uma güvendiğim içinm sorun olmıycanı söyledi bendde gerisini pek dinlemedim..ama sizin içiniz rahat olsun yine sorun dr.unuza...
canım hafta farkı ilk aylarda oluyor o sorun değil 9. haftadaMIYIM 7. HAFTADAMI DEYİNCE KAFAM KARIŞTI..SEN BANA SON ADET TARİHİNİ SÖYLERSEN SORUNU ÇÖZÜCEM :)
Ara ara oluyo çok ayakta durunca bence merak edecek bişey yoktur ama ayaklarının altına yastık koyup uzaninca geçiyor biraz ya ...Bnim belim ve yanlarim agriyo kizlar hafiften korkumdan yatiyorum bise olmasin diyr isten gelirkn iki torba tasidim hafifti ama belim agriyinca cok korktum sizdede var mi agri
CANIM ADETİNE GÖRE 7+5 MİŞSİN AMA DR. 1 HAFTA KÜÇÜK DEMİŞ ..KÜÇÜK DEMEMİŞTE YANİ 6+5 DEMİŞ..BENDEDE ÖYLE OLDU ..DAHA ÖNCEKİNDE ÖYLE OLDU..1 HAFTA GERİDEN GELİYORDU..GEÇ DÖLLENME OLABİŞLİR DEDİ DR. AMA SONRA SONRA ZAMANLA GÜNÜNÜ BULDU..1 HAFTADAN BİRŞEY OLMAZ..DR. KENDİ AYARLAR..ZATEN TESTLERDE YADA NE GEREKİYORSA DR. ŞUGÜN YAPMALISIN DER..AMA BENCE ZAMANLA GÜNÜNÜ TUTAR BEBEK..ŞUNUDA SÖYLİM BEBEĞİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE TAKİP EDİYORLAR..YANİ SENİN DEĞİŞİKLİK OLMAZSA DR.UN DEDİĞİ HAFTAYA GÖRE TAKİP EDİYOR..SATA GÖRE DEĞİL..Son adet tarihim 8 agustos. Yalnız doktorum 1 ekimde bebek 6+5 günlük diyince kafam karıştı. Yani ben 8 haftada olduğumu zannediyordum 7. Hafta dedi bana anlatabildim mi canım. Ben de acaba diyorum artık doktorun dediğine mi ekleme yapmalıyım yoksa son adet tarihine göre hesaplama devam mı etmeliyim..
CANIM ADETİNE GÖRE 7+5 MİŞSİN AMA DR. 1 HAFTA KÜÇÜK DEMİŞ ..KÜÇÜK DEMEMİŞTE YANİ 6+5 DEMİŞ..BENDEDE ÖYLE OLDU ..DAHA ÖNCEKİNDE ÖYLE OLDU..1 HAFTA GERİDEN GELİYORDU..GEÇ DÖLLENME OLABİŞLİR DEDİ DR. AMA SONRA SONRA ZAMANLA GÜNÜNÜ BULDU..1 HAFTADAN BİRŞEY OLMAZ..DR. KENDİ AYARLAR..ZATEN TESTLERDE YADA NE GEREKİYORSA DR. ŞUGÜN YAPMALISIN DER..AMA BENCE ZAMANLA GÜNÜNÜ TUTAR BEBEK..ŞUNUDA SÖYLİM BEBEĞİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE TAKİP EDİYORLAR..YANİ SENİN DEĞİŞİKLİK OLMAZSA DR.UN DEDİĞİ HAFTAYA GÖRE TAKİP EDİYOR..SATA GÖRE DEĞİL..
Ultrasonda sata göre daha küçük gözükebiliyor,banada öyle demişti.7+4'tü galiba gittiğimde,ya 6+3 yada 6+4 demişti hatırlayamadım.Satla birbirini tutmuyor herzaman.Zaten doktorun dediği gibi son adet tarihinde bi oluşum olmuyor,yumurtlamadan sonra başlıyor.Yinede hamilelik haftası sata göre hesaplanıyor,adetin başladığı gün hamile kabul ediliyosun yani,o ay gebelik olduysa.Sıkıntı yoktur yani için rahat olsun :)Ya kızlar ben bişey soracam aklimdaki soru isaretini giderebilirseniz cok sevinirim yaaa
şimdi ben Sata göre 7+ 6 da doktora gittim doktorum 6+ 5gunluk haftalık hamilesin dedi bana hatta sordum Sata göre niye farklı diye zaten sen adet gördüğünde bir oluşum yokki dedi bu da yaklaşık 1 hafta sürdüğünden bu normal dedi.tamam anladım da şimdi bebek 7+5 gunluk ama ben 9 haftaya mi giriyorum hamileliğimde ? Yoksa artık doktorun dediğini mi baz almalıyım. Mesela cinsiyet haftası şu 2 li test haftası için falan ? Sizin de böyle mi hafta farkı ?
Sağol canım ya sen şimdi 10 haftalik mi kabul ediyorsun gebeliğini mesela 9 mu ?Ultrasonda sata göre daha küçük gözükebiliyor,banada öyle demişti.7+4'tü galiba gittiğimde,ya 6+3 yada 6+4 demişti hatırlayamadım.Satla birbirini tutmuyor herzaman.Zaten doktorun dediği gibi son adet tarihinde bi oluşum olmuyor,yumurtlamadan sonra başlıyor.Yinede hamilelik haftası sata göre hesaplanıyor,adetin başladığı gün hamile kabul ediliyosun yani,o ay gebelik olduysa.Sıkıntı yoktur yani için rahat olsun :)
Rica ederim canım,kadınlar kulübündeki takvim biraz önden gidiyorSağol canım ya sen şimdi 10 haftalik mi kabul ediyorsun gebeliğini mesela 9 mu ?
evet bende şuan yattığım halde hafif ağrıyor,bu sıralar normaldir bu yorgunluklar ağrılar herkes aynıdır :) zaten ayakta durmaya hiç gelemiyorumKızlar ben çok çabuk yoruluyorum hemen belım ağrıyor size de oluyor mu öyle
iyi akşamlar arkadaşlar...bu gün doktora gittik,satım 19 ağustostu ama bebek daha küçük görülüyor(1 hafta)6+3 günlük çıkıyor gebeliğim ultrasona göre, keseyi gördük yolluk kesesinide gördük ama kalp atışı duyamadık sizce normal mi geç duyan yada bu kadarlıkken kalp atışını duyamayan oldu mu?
canım hem karındaan hemde vajinal baktı henüz yok dedi doktor..Vajinal mı muayene oldun. Bence normal duyulmaması 8 e kadar duyamayan var
c.tesi randewularini acmis benim dr cok iyi oldu esimle gidicemİnsan eşi de yanında olsun istiyor ama sağlık olsun sıkma canını inşallah sorunsuz şekilde duyarız yavrumuzun kalp atışlarını
Evet Uyuyordu kalbini gördük atıyor ama hiç hareket etmiyordu. Uyandırdık prensesi :) küçücük şey nasıl elleri ayaklarini nasıl oynatıyor.Ayy çok sevindim senin adına canım,çok rahatlamışsındır.Hangi doktor bu arada merek ettim bu ilgili doktoru,uyandıralımmı falan ne güzel konuşmuş :) uyuyodu demekki bebecik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?