• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Tskler sizinkinw de nazar degmesin baba ve anne uzun olunca bir de normalden uzun dogdu zten 50 kusurlerde dogdu ; ) rabbim herkesin bebegine saglik huzur versin evlat baska valla baktikca gpzlerim doluyo hepsi vatanina devletine dinine ana babasina hayirli evlat olsun ins
Amin insallah. En onemlisi de saglik.

Kızlar moralim bozuldu :(oğlum 5 gün boyunca tarhana Çorbası içti günde yarım kase kadar sma iki gündür asla bir şey yemiyor tekrar anne sütüne döndük .ek gıda ya tam geçtik diye seviniyordum.ek gıda serüvenimiz 5 gün sürdü :(sizce nerde hata Yaptım ?

Kızlar moralim bozuldu :KK43:oğlum 5 gün boyunca tarhana Çorbası içti günde yarım kase kadar sma iki gündür asla bir şey yemiyor tekrar anne sütüne döndük .ek gıda ya tam geçtik diye seviniyordum.ek gıda serüvenimiz 5 gün sürdü :KK43:sizce nerde hata Yaptım ?
Korkmaya gerek yok her zaman aynı iştah olmuyor zaten. Bazı günler az yiyorlar. Hasta olunca tamamen iştah yok oluyor. Hiç birşey yemeyince ekmek veriyorum mecburen ..

Kizim dustu yine :( koltuk kemarlarinda gezerken kendi kendine ayakta durmaya tutynmadan yurumeye calisiyor. Dengesini kaybetti ve geri dogru dustu.kafaninin arkasi laminanta carpti. Boyle onlarca kez dusmustur. Cok hareketli bir an durmuyor. Dusunce hemen kucagima aldim ve kusmaya basladi.midede ne varsa cikardi. Dustukten sonra aglamaya baslar baslamaz kustu.acaba dustugu icin mi agladigi icinmi kustu anlayamadim. Karni da cok sisti. Bugun yediklerini hic sindirememis. Kustuktan sonra gaz bile cikardi. Umarim bisey olmaz. Dr a da getirsem bisey yapmiyolar.hemen film istiyorlar. Cocuk dogdugundn beri her yerinden film cekildi. Kafa arkasi darbe daha mi kotu acaba. Hareketleri normaldi ama kotu tarafi tam uyku saatiydi. Aglayinca da direk uyku moduna gecti.mecbur uyuttum. :(

Kızlar moralim bozuldu :KK43:oğlum 5 gün boyunca tarhana Çorbası içti günde yarım kase kadar sma iki gündür asla bir şey yemiyor tekrar anne sütüne döndük .ek gıda ya tam geçtik diye seviniyordum.ek gıda serüvenimiz 5 gün sürdü :KK43:sizce nerde hata Yaptım ?
Acaba ayni tat olunca biraktimi.3 gunden sonra degistirseydin keske baska bise deneseydin.yarin baska bi corba dene bence sonra yine tarhanaya donersiniz

Hanimlar ben de size bir sey danismak istiyorum bebeginiz gun icinde tam olculeriyle neler yiyor. Surekli aç. Kaliyormus ya da kizima bakamiyormusum gibi hissediyorum.
Mesela biz kahvaltida 1 yumurta sarisi ve kibrit kutusu buyuklugunde ekmek ve 1 cay bardagi ihlamur iciyoruz ogleden sonra yarim muz aksam biz yemek yerken o da 2 yemek kasigi pilav ve 1ceviz buyuklugunde kofte ya da tavuk yiyor. Gece uyumadan oncede bir kac tane mandalina cok az elma yiyor. Anne sutu aliyor boyu kilosu iyi ama ben rahat degilim mesela peynir ve yogurt asla yemiyor ne kadar denesemde. Bana bir akil verin. Bu arada kavonoz mamasi veya hazir hicbir seyi yedirmiyorum.
diğerleri ne der bilmiyorum ama bana biraz az geldi yedirdikleriniz.mesela kahvaltıda yumurta sarısına peynir karıştırın ekmeği biraz daha büyük lokmalar halinde verirseniz daha fazla yedirmiş olursunuz.ayrıca zeytinin kabuğunu soyup verebilirsiniz.her gün muz vermek yerine karışık meyve püreleri yapabilirsiniz.yarım elma yarım armut ve bir kaç dilim muz gibi..yine doyurucu olmasını isterseniz bunların içine 2 - 3tane bebe büsküvisi koyabilirsiniz.yoğurdu da yine meyve ile karıştırıp ya da pilavla karıştırıp verebilirsiniz.bir de ölçüleri siz mi ayarlıyorsunuz yoksa zorlasanız da yemek istemiyormu.çorbalar verebilirsiniz.ayran çorbası tavuk suyuna şehriye gibi.valla artık ben ne pişirirsem tuzunu az katıp çocuğa ayırıyorum sonra tekrar tuz koyuyorum bizim için.bunları sizin içiniz rahat değil diye yazdım yoksa boyu kilosu iyiyse sorun yok bence

diğerleri ne der bilmiyorum ama bana biraz az geldi yedirdikleriniz.mesela kahvaltıda yumurta sarısına peynir karıştırın ekmeği biraz daha büyük lokmalar halinde verirseniz daha fazla yedirmiş olursunuz.ayrıca zeytinin kabuğunu soyup verebilirsiniz.her gün muz vermek yerine karışık meyve püreleri yapabilirsiniz.yarım elma yarım armut ve bir kaç dilim muz gibi..yine doyurucu olmasını isterseniz bunların içine 2 - 3tane bebe büsküvisi koyabilirsiniz.yoğurdu da yine meyve ile karıştırıp ya da pilavla karıştırıp verebilirsiniz.bir de ölçüleri siz mi ayarlıyorsunuz yoksa zorlasanız da yemek istemiyormu.çorbalar verebilirsiniz.ayran çorbası tavuk suyuna şehriye gibi.valla artık ben ne pişirirsem tuzunu az katıp çocuğa ayırıyorum sonra tekrar tuz koyuyorum bizim için.bunları sizin içiniz rahat değil diye yazdım yoksa boyu kilosu iyiyse sorun yok bence

Yanlis anlamissiniz bu sadece 1 gunden bir örnek. Kizim corba iciyor et tavuk balik kofte de yiyor tek sectigi peynir ve yogurt ne ile karistirirsam karistirayim asla yemiyor. Benim size sorduğum ölçü ne kadar? Mesela 1 cay bardagi corbami 2 cay bardagi corbami 2 yemek kasigi pilav mi 5 kasik makarna mi gun icerisinde toplamda ne yiyor bebekleriniz onu soruyorum.
Mesela bugun kizim ogun olarak yazmiyorum.
1 yumurta sarisi
1 cay bardagi ihlamur cayi
2 kibrit kutusu buyuklugunde ekmek
2 kibrir k. Buyuklugunde balik
3 tane cubuk kraker
Kucuk bir dilim elma
1 tam muz
Ve 1 su bardagi su içti. Ve anne sutude aliyor.
Gelisimi kilosu iyi sadece ben doyup doymadigini anlamaya calisiyorum

Yanlis anlamissiniz bu sadece 1 gunden bir örnek. Kizim corba iciyor et tavuk balik kofte de yiyor tek sectigi peynir ve yogurt ne ile karistirirsam karistirayim asla yemiyor. Benim size sorduğum ölçü ne kadar? Mesela 1 cay bardagi corbami 2 cay bardagi corbami 2 yemek kasigi pilav mi 5 kasik makarna mi gun icerisinde toplamda ne yiyor bebekleriniz onu soruyorum.
1 yumurta sarisi
3 tane cubuk kraker
Kucuk bir dilim elma
1 tam muz
valla ben bizimkine bir kase çorba koyuyorum yiyor,bittiğinde ağlıyorsa yarım kase daha koyuyorum.bu biraz da bebeğin durumuna bağlı.hani küçük olsalar doyma refleksi olmadığı için kusana kadar yerler ama kendi oğlumdan örnek verirsek tabak bittiğinde sesini çıkarmıyorsa yada daha tabak bitmeden başka şeylere yönelip kaşığı reddediyorsa doydu demekki diyorum.ben de geçen aya kadar sizin gibiydim.hep yarım kase kadar veriyordum ve bitince daha da istiyordu ama vermiyordum doymuştur diye ama yine de şüphede kalıyordum acaba doymuyormu diye çünkü 1 saat sonra emmek istiyor 1 saat sonra yine yemek isteyince demekki az geliyor diyerek o dur diyene kadar yediriyorum.meyvelerde de 1 porsiyona tamamlıyorum.peki peynir ve yoğurdu tadını değiştirmeyecek kadar az koysanız zamanla çoğaltsanız olurmu?

Gunaydinlar,
Pazartesi atesimiz vardi hastanedeydik ,ates gecti ilaclarimiz var ,ama kizim simdid oksuruyor ne iyi gelir

Civcivogretmeni;post: 44808830 .!.:
1 yumurta sarisi
3 tane cubuk kraker
Kucuk bir dilim elma
1 tam muz
Masallah daha ne yedin cocuk benimki bunların çeyreğini yemiyo.AC duruyo ama ağzını acmiyo.bence çok çok iyi böyle devam :) bide ekmeği hazirmi aliyosun senmi yapıyorsun

Benim çok bilmiş kocam yemeyi öğrenene kadar tadı değiştirme dedi
Keşke değiştirseydin bebekler hemen sıkılıyor. Ben bu ara yumurtayı omlet verdim yedi ama ara vericem. Sık sık yedirsem istemeyebilir. Mercimek yapabilirsin çok seviyor çocuklar onu. Bide muz vermeyi dene.

Bu kış günlerinde çok pişman oldum kanguru almadığım için. defalarca momfortbaby sitesine girip girip çıktım.. almadan bıraktım.. attila 11 kilo. geç kaldım :KK43:
Canim momfort 20 kiloya kadarmis. Genislik acisindan sorun olmaz ayarlanabiliyor. Ben kizi evde bile koyuyorum ve 5 dakka icinde uyuya kaliyor. Uyku saatimizi sayesinde hic kacirmiyorum. Gecen alosverise gittim. Sabah uykusundan sonra ciktim. Oglen yemrgini orda yedirdim. Oglen uykusu momfortta. Ara ogunu alacati muhallebicisinde. 6 bucukta dolu bir gun sonrasi evdeydik. Onumuzdeki kis ici de bayagi sey aldim.

Gece 3te kizim uyandiginda yataga kusmustu. Aksam uyumadan oncede dusmus ve hemen kusmustu. Gece bir de yesil kaka yapti ishal. Aldik dr a goturduk. Dustugu icin film tomografi cektiler. Allaha sukur bisey yok. Kan tahlili temiz.gaita hem benim hem kizimin gerekiyodu veremedik. Ben 3-4 gundur ishalim. Bu her neyse benden kizima gecmis sanirim. Umarim kotu degildir. Karnimdan surekli ses geliyo kramp giriyo mideme agri giriyo bulaniyo. Benim cektiklerimi o da cekiyo.ustelik nedenini ogrenemedik. Tipi vardi 20 dak.lik yolu 2 saatte geldik. Ama tekrar girmemiz gerekiyo sanirim. Kizim kirec gibi degisik bir yesil kaka yapti ve sonrasinda uyudu. Esim ilcenin hastanesine getirdi ornegi ama onlar da mirin kirin etmisler.bakabildikleri kadar bakacaklarmis. Umarim kotu bir sonuc cikmaz. :(

Gece 3te kizim uyandiginda yataga kusmustu. Aksam uyumadan oncede dusmus ve hemen kusmustu. Gece bir de yesil kaka yapti ishal. Aldik dr a goturduk. Dustugu icin film tomografi cektiler. Allaha sukur bisey yok. Kan tahlili temiz.gaita hem benim hem kizimin gerekiyodu veremedik. Ben 3-4 gundur ishalim. Bu her neyse benden kizima gecmis sanirim. Umarim kotu degildir. Karnimdan surekli ses geliyo kramp giriyo mideme agri giriyo bulaniyo. Benim cektiklerimi o da cekiyo.ustelik nedenini ogrenemedik. Tipi vardi 20 dak.lik yolu 2 saatte geldik. Ama tekrar girmemiz gerekiyo sanirim. Kizim kirec gibi degisik bir yesil kaka yapti ve sonrasinda uyudu. Esim ilcenin hastanesine getirdi ornegi ama onlar da mirin kirin etmisler.bakabildikleri kadar bakacaklarmis. Umarim kotu bir sonuc cikmaz. :KK43:
Gecmis olsun iyi dusunelim iyi olsun inslh kotu bisey yoktur

valla ben bizimkine bir kase çorba koyuyorum yiyor,bittiğinde ağlıyorsa yarım kase daha koyuyorum.bu biraz da bebeğin durumuna bağlı.hani küçük olsalar doyma refleksi olmadığı için kusana kadar yerler ama kendi oğlumdan örnek verirsek tabak bittiğinde sesini çıkarmıyorsa yada daha tabak bitmeden başka şeylere yönelip kaşığı reddediyorsa doydu demekki diyorum.ben de geçen aya kadar sizin gibiydim.hep yarım kase kadar veriyordum ve bitince daha da istiyordu ama vermiyordum doymuştur diye ama yine de şüphede kalıyordum acaba doymuyormu diye çünkü 1 saat sonra emmek istiyor 1 saat sonra yine yemek isteyince demekki az geliyor diyerek o dur diyene kadar yediriyorum.meyvelerde de 1 porsiyona tamamlıyorum.peki peynir ve yoğurdu tadını değiştirmeyecek kadar az koysanız zamanla çoğaltsanız olurmu?

Maşallah bebeginize valla bizimkinin surekli meme agzinda oldugu icin diger yiyeceklerle pek arasi yok. O kati şeyleri seviyor corba yeni yemeye basladi 1 haftadir diyebilirim ama iste doydugunu anlayamadigim icin endişeleniyorum peynirin de yogurdunda tadini aldigi anda hemen cikariyor ağzından :110:

Back