• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ne guzel yurudugunu de gordunuz. Tebrik ediyoruz Keremi. Darisi basimiza artik. Ben kizimi cok fazla yuzustu yatirmamistim. Gec donmeye basladi ama sonra cok hizli ilerledi. Koltuk kenarlarinda yuruyor.her yerde ayaga kalkiyor. Arada ellerini birakip kendince ayakta durmaya calisiyor. Ama bacaklar cok cansiz sanki titriyor. Acaba bunun d vitamini ile alakasi varmidir. Ben hamileyken kullanmadim. Derine de 3 aydir kullaniyorum.o da duzenli degil. Ama artik daha dikkat ediyorum.
Cnm tabiki d vitamini alakasi var kemik gelisimi icin cok onemli. Ki zamane bebekleri icerde buyuyo gunes gormediler burda bi arkadas unlu bi doktor adi yazmisti bi makalesini okudum cok da mantikli idi. Hani su aya kadar oturtmayin yok ayaklari yere basmasin fln. Gecmiste d vitamini bulunmadan önce cocuklarin bacaklari cok egriliyormus simsi d vitamini ile saglam basabiliyorlar. Ben küçükken eski mahallemizde de görmüştüm iki kiz kardes bacaklari boyle duz degil de yuvarlak gibiydi o derece eğri basiyorlardi muhtemelen anne dikkat etmemistir ama zamanla gunese ciktiklari icin düzeldi cillop gibi kizlar simdi :) derin gibi guzel bi sosise ver annesi unutma. Ben eskiden siseden damlatiyordum simdi cay kasigiyla veriyorum kolayca alıyor eger birkac gun unutmussam uc yerine alti damlatiyorum ama unutmadan her gun uc damlasini vermek lazim. Ha alti damlatmam dogruu orasini da bilemem :) ben duzenli vermedigim halde dorduncu siseye baslayacagiz yarin. Ben de kan damlasi veremedim biliyorsun kerem cok alerjik bunyeli ota ve baska birseye alerjisi var :) yüzünde döküntü yapiyo sonra cocuk onu kasiyo ki ben bes bucuk ay cocugumun yüzünü yara gördüğüm icin dayanamiyorum. Ama ara ara verseydim diye cok üzülüyorum :( cunku bi doktora gidince sadece yuzune bakip kansizlik mi var diyorlar

IMG-20151223-WA0001.jpeg

blairchuck blairchuck bu foto senin icin :) namideger oyuncak sepeti :) maziden bi foto buldum

Cnm tabiki d vitamini alakasi var kemik gelisimi icin cok onemli. Ki zamane bebekleri icerde buyuyo gunes gormediler burda bi arkadas unlu bi doktor adi yazmisti bi makalesini okudum cok da mantikli idi. Hani su aya kadar oturtmayin yok ayaklari yere basmasin fln. Gecmiste d vitamini bulunmadan önce cocuklarin bacaklari cok egriliyormus simsi d vitamini ile saglam basabiliyorlar. Ben küçükken eski mahallemizde de görmüştüm iki kiz kardes bacaklari boyle duz degil de yuvarlak gibiydi o derece eğri basiyorlardi muhtemelen anne dikkat etmemistir ama zamanla gunese ciktiklari icin düzeldi cillop gibi kizlar simdi :) derin gibi guzel bi sosise ver annesi unutma. Ben eskiden siseden damlatiyordum simdi cay kasigiyla veriyorum kolayca alıyor eger birkac gun unutmussam uc yerine alti damlatiyorum ama unutmadan her gun uc damlasini vermek lazim. Ha alti damlatmam dogruu orasini da bilemem :) ben duzenli vermedigim halde dorduncu siseye baslayacagiz yarin. Ben de kan damlasi veremedim biliyorsun kerem cok alerjik bunyeli ota ve baska birseye alerjisi var :) yüzünde döküntü yapiyo sonra cocuk onu kasiyo ki ben bes bucuk ay cocugumun yüzünü yara gördüğüm icin dayanamiyorum. Ama ara ara verseydim diye cok üzülüyorum :KK43: cunku bi doktora gidince sadece yuzune bakip kansizlik mi var diyorlar
Keremin ilk zamanlarini hatirliyorum. Bir anne icin bebegini oyle gormek cok zor. Allah daha buyuk sıkıntı vermesin. Alerjisi de insallah en kisa surede gecer. Ben bevek konusunda pek bisey bilmiyordum. Onumde de kotu bir ornek varmis yeni farkina variyorum. Amaaan o da kullanmiyo falan diye vermedim. Buyuk hata. Umarim bi sıkıntı yasamayiz.

Sutum cok azaldi yaa. Okula gittigimde 5 saat emzirmeden 4-5 saat emzirmeden durdugum halde sut geldigini hissetmiyorum.eskisi gibi o aciyla karisik yanma hissi olmuyor. Ancak kizim emmeye baslayinca geliyor ve cabuk bitiyor. Okula gitmedigim gunler daha sık emdigi icin daha da az oluyor sutum. Sag tarafi emerken sol tarafimda agri hissediyorum. Bunlar sut kesilme belirtisi falan degildir degil mi? Kizim meneye cok duskun. En azindan 3-5 ay daha emzirebileyim istiyorum. Sut artiricilar ise yararmi acaba. Gerci suyu da cok az iciyorum.

Keremin ilk zamanlarini hatirliyorum. Bir anne icin bebegini oyle gormek cok zor. Allah daha buyuk sıkıntı vermesin. Alerjisi de insallah en kisa surede gecer. Ben bevek konusunda pek bisey bilmiyordum. Onumde de kotu bir ornek varmis yeni farkina variyorum. Amaaan o da kullanmiyo falan diye vermedim. Buyuk hata. Umarim bi sıkıntı yasamayiz.
Insallah gecer ya . En son iki ay once kanatti yüzünü demir ilaci yüzünden o zamabdan beri vermiyordum dun ve bugun verdim yine yuzu nokta nokta kabarmis birwz daha verirsem yine kanatcak. Su cocugun dusmesine bile dayanabiliyorum ama yuzunde ufacik kan olsun elim ayagim bosaliyo dayanamiyorum aslinda alismam lazim. Ay kac defa ben aglarken eli yuzu agzi kan halde bana guluyordu ya :) :) alerjilerin buyuk bi kismi polen alerjisi olanlardaymis. Mesela huş agaci polenine benzermis patates. Ay bizi oldurecekti az kalsin. Zeytin agaci alerjisi de zeytin mesela da benim anlamadigim bu cocugun hala bircok seye neden alerjisi cikiyo

Insallah gecer ya . En son iki ay once kanatti yüzünü demir ilaci yüzünden o zamabdan beri vermiyordum dun ve bugun verdim yine yuzu nokta nokta kabarmis birwz daha verirsem yine kanatcak. Su cocugun dusmesine bile dayanabiliyorum ama yuzunde ufacik kan olsun elim ayagim bosaliyo dayanamiyorum aslinda alismam lazim. Ay kac defa ben aglarken eli yuzu agzi kan halde bana guluyordu ya :) :) alerjilerin buyuk bi kismi polen alerjisi olanlardaymis. Mesela huş agaci polenine benzermis patates. Ay bizi oldurecekti az kalsin. Zeytin agaci alerjisi de zeytin mesela da benim anlamadigim bu cocugun hala bircok seye neden alerjisi cikiyo
Kiyamam yaa. Demir veremiyosan beslenmesine dikkat et bari gerci eminim cok dikkat ediyosundur. Alerjiden dolayi secmen de gerekiyor sanirim o da cok zor. Kiyamam yaaa. Omur boyu surmez insallah.

Annemin hayatta olmayisi benimde icimi hep acitiyo.bakmasindan gectim keske bi kere gorebilseydi kucagina alabilseydi 7 aylik hamileydim vefat etti.bi suru kiyafet esya almis.kullandikca agliyorum:KK43:

Allah rahmet eylesin, inan Gözlerim doldu. Ben de sevdiklerimden çok uzaklardayım. Ama en azından hayatta olmaları sevindiriyor bu tür durumlarda, ama her anımda yalnızım aslında :(

Biraz önce yukarıda ki deli komşum Matkap çalıştırdı ama sanki bizim tavanı delecek kızım acayip korktu gözlerinden yas gele gele ağladı siyam bitti derken tekrar açtı şimdi yanımdan ayrılmıyor

Back