2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Ben de aldim avakado ama daha vermedim muzun kabizlik yapici durumunu da ortadan kaldirir sanirim avakadoyla karistirinca
Internette avakadonun ishale iyi geldigini okumustum.yani tam tersi olabilir. Kizima buaralar cok rahat verebiliyorum. Ya dis cikmak uzere oldugu icin ya da antibiyotik iciyo ondan dun 5 kez kaka yapti. Diger gunlerde birden fazla.

Ben Attila'nın öksürüğünü viks ile çözdüm. Ayağının altına ve kıyafetinin yakasına sürüp yatırdım 2 gecedir... bugün neredeyse hiç öksürmedi.. burnu da akmaya başladı,rahatladı çocuk.
Can'ım ben viks bir yasından önce iyi değil diye duydum daha doğrusu sordum doktorum öyle sesi ağır gelirmiş bebeklere ağır olduğu icin

Tabii yillar gectikce rahata sariyorlar o yuzden. Arada ayar cekmek lazim :KK66: ne guzel ama buyuk kizin yardimci oluyor, yoksa yanlis mi anladim. Senin sirtin yere gelmez masallah ailene.
Haklısın canım merak etme bende altta kalmam dedigin gibi bende arada ayar çekiyorum kendine geliyor? Evet kızım en büyük şansım iyiki var

Sen konyadaydın dimi canım.Eşin konyalı ise( ki benim ki de öyle) daha bir odun oluyorlar :))
Tamamen katılıyorum sana , doğrusü odun olmayanıda var ama işte nadir.hele benimki çayırbağı diye bi köyden ordakilerin en iyisi bu, ordakiler hepten odun aman duymasın:KK48:Senininki konyanın neresinden, sen nerelisin , nerden buldun konyalıyı

Son düzenleme:
Zeytinyagindan pek hoslanmiyor ben de tereyag koyuyordum ama z.yagi az az koyayim belki anlamaz. Kac gunde bir yapiyor senin bebegin. Kabiz diyebilmek icin sertlik yeterli degil mi yaptigi gun araligininda mi uzun olmasi lazim
3 günde yapıyordu doktor da bağırsak hareketleri zayıf demişti. benim çarem kuru incir kuru kayısı kuru üzümdü. Bunları haşlayıp yediriyordum o gün yapıyordu.

Gunaydın kızlar
6 aydan berı agzına lokma koymayan kızım 8 aydan sonra ek gıdacı oldu,
Pure muhallebı hıc bısey yemedı.
Şimdı evde zaten oglanlar ıçın gunde bı öğun sebze bı öğün et corba mutlaka pişiyor.
Dırek onlarsan yemeye basladı oglanlarla oturuyor sofraya bıldıgın yogurdu zebzeyı yoypr sok oldum,
Bıraz tuzlu salçalı oluyor ama napıyım alışsın

Derin de muzu cok seviyor. Arada avakado ile karistirip veriyorum. Tarhana corbasi ve yogurt da yiyor. Ben artik tatli tuzluya cok dikkat etmiyorum. Bugun sulu kofte yedi mesela.hatta mozaik pastanin tadina da bakti. Bulamaclari pureleri falan yemiyor.
Bizimkide yemiyor canım pureleri bulamaclari.önceden yerdi ne oldu ki yeniyor anlamadım.kendimize yaptığım yemekten verdim yiyo.kendi yemeğini yemiyo...hastalandiktan sonra hic ek gıda yemez oldu meyvede dahil.sanki yeni ek gıdaya başlıyorum gibiyiz...
Ben Attila'nın öksürüğünü viks ile çözdüm. Ayağının altına ve kıyafetinin yakasına sürüp yatırdım 2 gecedir... bugün neredeyse hiç öksürmedi.. burnu da akmaya başladı,rahatladı çocuk.
2 yas altı çocuklarda kullanılması sakıncalıdır diyoo canım

Bebegime bir haller oldu 3 gundur agliyyo surekli oksuruk de var kac kez acile gittik bisey yok diyolar cigeri temizmis gri sonrasi normalmis ama oglum oksururken ogurmeye basliyo agiz dolusuvkusuyo istahi hitti yemiyo 7 de yatip tum gece uyuyan cocuk 12 de yatiyo 2 saatte bi kalkiyo agliyo kusuyo ve oksuruyo psikolojim bitti babasiyla kavga eder olduk yasamaktan spgudum 3 gunde:KK43::KK43::KK43:
Geçmiş olsun canım. Bebekler hasta oluyor onlar kadar bizde hem fiziken hem manen hırpalanıyoruz. Allah şifa versin. Öksürük için ılık sıvı içirmeye çalış. Boğazı yumuşar. Acile değilde gündüz başka bir çocuk doktoruna götürsen. Grip sonrası olabilirse rahatlatacak bişey versinler bari

devamlı ağzında meme isteyen oğluşumsağolsun,belim devamlı açık olduğundan yorganı çok atarım üstümden idrar yolu enfeksiyonu oldum,antibiyotik kullanıyorum,aman dikkat edin
Geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu çok zor bilirim. Benimkide kronik. Azıcık üşütsem tekrarlıyor. Bana cipro çok iyi geliyor ama emzirdiğim için içemiyorum. Bol su içmeye çalış

nasıl yonttun canım sırrını Bi umut bekliyorum
:)) sirrim gordugum orneklerde. Annem babami erken almis saglam yontmus. Su an evin temizligi babama ait mesela :) o yuzden beklentim yuksekti esime en bastan dedim. Okuzlukleri tabii ki oluyor erkeklerin dogasinda var ama ben cok acik sozluyomdur yuzune soyluyorum duzeltmek isterse duzeltiyor. Duzeltmiyorsa oyle kabul ediyorum ne yapalim, benim de kusurlarim var ;)

Tamamen katılıyorum sana , doğrusü odun olmayanıda var ama işte nadir.hele benimki çayırbağı diye bi köyden ordakilerin en iyisi bu, ordakiler hepten odun aman duymasın:KK48:Senininki konyanın neresinden, sen nerelisin , nerden buldun konyalıyı
Konya selcukludan canim.Biz bodrumda oturuyoruz,orada tanistik,6 aydir konyadayiz,1 ay sonra gene bodruma donecez.Bol tasinmali geciyor su siralar.Konyada gecirdigim bu son 7 ay sunu anladimki buranin erkekleri biraz fazla odunInsanlari cok kaba ve somurtuk.TAbi istisnalarda var.Cok tatli insanlarda tanidim,dedigim gibi genel izlenimim oyle canim.

Konya selcukludan canim.Biz bodrumda oturuyoruz,orada tanistik,6 aydir konyadayiz,1 ay sonra gene bodruma donecez.Bol tasinmali geciyor su siralar.Konyada gecirdigim bu son 7 ay sunu anladimki buranin erkekleri biraz fazla odunInsanlari cok kaba ve somurtuk.TAbi istisnalarda var.Cok tatli insanlarda tanidim,dedigim gibi genel izlenimim oyle canim.
Bende konyalıyım erkekler genelde dediğin gibi ama gençler daha iyi sanki yavaş yavaş degişme var, ama insanların kaba ve somurtuk olduğunu düşünmüyorum.mesela benim çevremde çok neşeli sevgi dolu kibar insanlar var tabiki heryerde olduğu gibi kabalarda oluyor ama öyle genelleme yapmamalısın.şive olarak diyorsan o ayrı tabi buda bizim insanımızın şivesi

Back