Benim kizim da pek ilgilenmiyor yemekle...istahli degil..meme desen 3. Aydan itibaren birakacak diye korkuyorum...hep kendime yeni hedef koyuyorum, 6 ay emzireyim en azindan derken simdi 9 ay emziririm insallah diyorum. Ben eline bir ekmek parcasi veriyorum onu agzina sokmak icin agizini aciyor bende hemen hooop kasigi sokuyorum. Her yemegi bir sinav cok sukur bu ogunu de yedik diyorum her zaman.Benim oğlumda zayıf 6. Aydan beride kontrole gitmedik.sağlık ocaģıda uzak gidesim gelmiyor.şu ara çok iştahsız öncede çok iyi değildi zaten of ne yapsam yemiyor zorla veriyorum.boyu uzun ama zayıf gibi işte ne yedirsem bilmm
Lor u nasıl yapıyorsn canım
Çok teşekkür ederim canımBen 1 lt cam şişe günlük süt alıyorum. Yarısıyla yoğurt, yarısıyla da lor yapıyorum. 4 cam kapaklı kase yoğurt, 1 cam kapaklı kase de lor çıkıyor. Taze taze olsun diye 3-4 günde 1 yapıyorum, tam denk geliyor yani şimdilik. Lor için sütü tencerede kaynatıyorum, kaynamaya başlar başlamaz limon sıkıyorum içine kesilene kadar. 1-2 dk daha kaynatıp iyicene kesikleşmesini bekliyorum. Sonra süzgeçe alıp süzüyorum soğuyor o sırada, kabına koyup dolaba kaldırıyorum. Peynir altı suyunu da şimdilik kendimize kullanmak üzere kavanoza koyup dolaba kaldırıyorum, makarna hamur işi vb için güzel oluyor. Daha sonra oğluşun çorbalarına vs de katabilirim.
sagol cnm gittim,20 lik dişimi çektirdim,geldimGeçmiş olsun. Ben hamileyken yaptırmıştım. İğne yapmıştı zararı olmaz demişti kadın doğum doktorum. Emzirirken dolgu yaptırdım ama iğneye ihtiyaç olmadı
7. Ay ölçümlerimiz 7,280 kg boy 69 cm ..
Devlet hast gittik dr sadece muayene etti kilosuna baktı daha doğrusu tartıya koyunca masasına gitti ben okudum .. Boyuna bakması için ben söyledim yani çok ilgili bir dr of sadece iş görülsün bitti .. Bunun içinde sağlıkl ocağına gidin diyor .. Hiç bişi demeden çıktık geldik biz de .. Denecek çok laf vardı aslında .. Neyse bu ay da böyle geçti şükür 480 gr almış bu ay boyu da 4/5 cm uzamış buna çok şaşırdım .. Ek gıda tam gaz devam demek ki iyi gidiyoruz ..
Kizlar selamlar...Benim kizim biyolojik yedi bucuk duzeltilmis alti bucuk aylik.Iki haftadir ayaginin ustune basarken sag ayagini disa dogru egerek bastigini fatkettim bugun dr kontrolunde gosterdim.Bazi egzersizler yaptirdi ve ayagini kasiyor dedi bir cocuk norologu gorsun dedi belki hicbirsey yoktur ama erken dogumlarda riskte var almayalim o riski dedi.Altinci ay donum noktasi eger fizik tedavi filan gerekir ise gecikmis olmayiz dedi.Yarin icin randevu aldim ama cokta tedirgin oldum.Anneme gosterdim bunu her cocugun yaptigini soyluyor ama hic rahatlayamadim.Sizin bebislerinizde de ayni durumda olup duzelten yada hala oyle olan var mi?Ama ice yada dise basmak degil ayagini disa cevirip kenarina basiyor.Bu arada normalde basabiliyor yani ayagini duzgun olmasi gerektigi gibi de basiyor ama hemen ceviriyor.Umarim bir sikinti yoktur...
uykusuzlar kulubune hoş geldiiinn
Buarada sormak istedigim bir sey var. Kizimi ara ara koltugum kenarinda ayakta tutmaya calisiyorum ama bacaklar titriyo. Zamanlami ogreniyor yani baslangicta boyle mi oluyor ? Ozellikle bebekleri koltuk kenarlarinda hareket edenlere soruyorum.
ben de yakınım aslında canım, ama geri döndüm işe 2,5 ay önce..Kizlar havalar istanbulda bozdu...disari cikip gezemiycez...biz oyun arkadaslari ariyoruz var mi istanbul acibadem civarinda oturan :) @Attilanin Annesi sen yakinimizdaydin haydi bulusalim bir gun ev hanimisin artik
Ben daha kaldırmadım ama bugün yarın kaldırıcam en büyük zevki örtüleri çekmek üzerindeki ne varsa yerde , aynen oyuncaklara bakmıyor bile artık benim kızdaAynen.o kadar oyuncak varken artik ilgilenmez oldu. Gidiyor kablolarla terliklerle oynuyor. Bu arada bide ben evde yerde duran ne kadar vazo,cicek sus pus ne varsa tepelere kaldirdim.. tv unitesinin ustunu de bosalttim... birkac tane biblomu yere firlatip kirdi attila.
Aynı gün doğumlu çocuklarımız benim kız daha tutunup kalkmıyor ama emekliyor canı isterse bu halde bile örtülere yetişiyor :)canım bu halleri çok tatlı oluyor, bizimki de geçtiğimiz cumartesi başladı ayağa kalkıp tutunmaya. aynı dediğin gibi titrek tirek denge sağlamaya çalışıyor, koltuk kenarından tutunup sıralayacaklar artık yavaş yavaş. yatağında düşüp kalkmasını öğrensin diye 1 saat yanında oturup izledim. kalkıyor yana kayıyor düşer gibi oluyor korkuyor falan, gerçekten düşünce de korkup azıcık ağlıyor ve gülüyor ama yumuşak olduğundan park yatak canı yanmıyor. artık heran gözümüz üstünde olmalı, düşe kalka büyüyecekler çünkü. Rabbim korusun tüm yavrularımızı.
nasıl yedi hamsıyı,masaaallahBugun prensesim hamsi yedi. Gerci bugun cok sey yedi. Yogurtlu pirinc corbasi meyve pureleri. Sanirim artik alistik gidalara.gerci oyle sebze pureleri bulamaclar falan yemiyoruz. Biz biseyler yerken resmen cirpiniyo bana da verin diye.veriyoruz bizde. Veremeyecegimiz bir seyse eline cicibebe ekmek elma armut salatalik falan veriyoruz. Gerci meyveler artik tehlikeli gibi.5 disimiz var ve isirarark yiyoruz.eger buyuk parca koparirsa korkuyoruz tabi.
az az kalmaya basladı benimki ara sıra oluyorAynı gün doğumlu çocuklarımız benim kız daha tutunup kalkmıyor ama emekliyor canı isterse bu halde bile örtülere yetişiyor :)
cnm 2 kere sağıyorum,miktar değişiyor,kahvaltıda ne veriyorsun bebişeçalışan anneler, daha doğrusu işyerinde sağım yapan anneler ek gıdaya geçtikten sonra işteyken günde kaç kez sağım yapıyorsunuz? ne kadar çıkıyor? bebeğe ek gıdayla birlikte kaç ml süt bırakıyorsunuz?
ben artık 2 defa sağıyorum, değişken miktarlarda çıkıyor ve genelde 350ml içiyor günde ek gıda dışında. eskiden 450-500ml içiyordu, hatta ek gıdaya başlayınca bile değişmemişti bu. ama ilk zamanlar çok yemiyordu, giderek alıştı sanırım ek gıdalara ve ilk günlere göre daha fazla yiyebiliyor çok şükür.
bide 1.ayından beri çok hareketli bi bebik bizimki, ona rağmen maşallah kilosu iyi diyor annemler kv falan, 11 mart doğumlu 8050gr 68,5cm geldi 11 gün önce. günde 1 yk kadar kuz etine başladık demiştim burda, bakalım ne kadar değişecek ek gıdalarla gelişimi.
oh bizim yerimizede ,gün yapın :)Kizlar havalar istanbulda bozdu...disari cikip gezemiycez...biz oyun arkadaslari ariyoruz var mi istanbul acibadem civarinda oturan :) @Attilanin Annesi sen yakinimizdaydin haydi bulusalim bir gun ev hanimisin artik
Bence de zayıf değil ki senin bebeğin .. Maşallah37+2 de 3470 doğdu 1 hafta kuvözde kaldı 3180 le çıktık hastaneden doktor zayıf eegil hatta iyi dedi bu ölçume
Kilo yine az boydan içim bu ay biraz rahat .. Valla burda okudukça onları yapıyorum .. 3 aydır bir sabit dr edinemedik kime gittiysek ist başka bir yere gitti .. Ondan dr tavsiyesi ile bişi yapamadım ..Canım sen bu ay çok güzel bakmışsın. Sen baya zayıf anlatıyordun. Boyu falan iyi uzamış maşallah maşallah.
Muhakkak Canım öyle de Allah başka sıkıntı vermesin .. Süt ve süt ürünlerinin hepsi mi yapıyordu ..Oyle cnm ama cocuga adam gibi birsey veremiyorum sütü azaltinca pek birsey veremiyorum diye cocuk da zayifliycak bende duraydi kilolar da herseyin vitamininden alaydi
maşallah kızına, zayıf minyon dediğin kız buysa ben ne yapayım nerelere gideyimkızım mart ta 2740gr 50 cm doğdu, dün sağlık ocağına gittik 7800gr 66 cm geldi minyon olan biziz artık, bütün bebişlerin boyu upuzun olmus benım cadım minnak kaldı . kilodan yana sıkıntı etmıyorum da boyu kısa olacak bu kızın, hergun yogurdunu sebzesını meyvesini yer ama boy boyle
Kız kilo yine az 7,280 :) boy da Nasıl oldu anlamadım yanlış mı ölçtüler acaba :) benim kız da 2,800 48 doğdu ..
Minyatür , kapsül minnak bişi :)
cok geçmiş olsun canım inşalah oyle birşey çıkmaz, ben hiç dikkat etmemiştim kızım uyanınca bakacagım
hosbuldukkhep uyanıyorduk ama artık sureklı uyanmaya başladık gece kahvesi lazım bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?