2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Attilanin ayakta oldugu saatler... 3den once uyumuyor artik iyice zivadan cikti
Olsun ati baya buyuyo annesi :) biz yine yollardayiz ya kayseriye gidiyorum annemlere. Yarin iki bucukta da elazig otobüsüne binicez cunku lanet ucak once istanbula gidiyo ordan elaziga gidiyo ucak saatleri arasi sonra rötar derken on saati buluyor mecbur otobus cok yoruluyo zavallim koltukta uyurken

Uzuldum gunduz telafi ediyor mu bari? Bu aylarda toplamda 14-15 saat uyumalari gerekiyormus, 11-12 saati gece, kalani da sabah ve ogle sonrasi iki gunduz uykusunda. Tabii, utopiya bu :))
Utopya degil cnm bizimki gunduz dört bes saat uyur gece dokuz on saat uyur ama en az bes kez kalkar süt icin massallah yavruma. Seviyo uykuyu bizde gece uykusundan bi onceki uyku skinti gec yattiysa zivanadan cikiyo on bir bucukta fln yatiyo dun oyle idi mesela. Yedide yatmisti sonra on bir bucuk bi saat kacirdik büyüme hormonunu :)

Bebeğin nasıl uyuyordu uyku eğitimi vermeden önce ? Nasıl yaptığını Nasıl ilerlediğini tekrar anlatır mısın?
Benim kız hala hala beşikte sallıyorum devamlı hadi tamam uyuyana kadar da sallıyım ama sallama durunca uyananlardan artık bana çok ağır gelmeye başladı ... Sinirlerimi Bozuyor artık 2/3 saatte bir uyku seansındaki girmek ve bu şekilde olmak sıktı artık beni .. Uyku eğitimi ben bu kıza yapabilir miyim? Alışır mı acaba ..

Ne cok yolculuk yapti kerem maasallah ona boyle giderse pilot olacak :)

Ben de bi ara denedim ama disler cikmaya baslayinca olmadi umarim sen basarirsin bizimki hala sallatio kendini allahtan saat basi uyananlardan degil bazen mizildamaya baslayinca hafif salliyorum geri daliyo benim sipam cok inatci o ne isterse o oluyo simdiden:)

Uc tane bebe biskuvisimi cok degilmi ya
Benim uc bucuk yasinda ogluma versem uc biskuvi o gun yemek yemez
Bende hipp in organik yulaflisini aldim hic yemiyor birde ben deneyim biskuvi li
hipp bende aldım ama bebeğim sevmedi onu

Canim normalde salliyordum kucuk anadizinde sonra normal besigine koyuyordum cunku asil besigi sallanmiyordu, son zamanlarda surekli sallanmak istiyordu gece bile anadizinde salliyordum bana uyku haram olmustu. Sonra arastirdim Feber yontemini okudum ama birebir onu uygulamadim. Ben yedirdim besigine yatirdim ve konustum kizim burasi senin yatagin sen tek basina uyuyabilirsin ben hep senin yanindayim uyaninca hemen seni alacagim vs, sonra yatirdim aglamaya basladi biraz bekleyip kucagima aldim sakinlestirdim tekrar yatirdim bu sekilde ilk gece yarim saat surdu. Sonraki gece aglayinca kucagima almadim besiginde sirtini oksadim o sekilde sakinlestirdim. Boyle boyle kizim alisti cok sukur genelde yatirinca az ses cikariyo sonra donup uyuyo, ama bazi geceler inat ediyo yine sirtini oksuyorum nini soyluyorum uyuyo cok sukur. Seni anlayabiliyorum insallah sende basarabilirsin, sabirli ve kararli ol ve en onemlisi kizinla herseyi konus ona anlat

Selamlar,uyku egitimi nasil oluyor

Ben Nasıl başlarım hiç bilmiyorum bi de baba var gık dese yaren hemen başında mızırdamasına dayanamıyor .. Yaren ile onunla da baş etmem gerekecek bu da tartışmaya gidiyor ..

Kizlar benim kizim ishal oldu uc gun once belirtiler basladi gunde bir defa sulu yapti ve yesil. Dun de ayni, diger kakalari normal kivamli ve yesil. Bugun ust uste3 kez sulu yapinca doktorunu aradim. Gunde yarim maflor yogurduna karistirip verecem ve sabah aksam poposuna canesten, cunku pisik de basladi bugun. Nisastali yiyecekler ve yogurt veriyorum sadece, bir de pirnc unu muhallebisi ve muz. Doktorumuz da ayni seyleri soyledi zaten. Baska oneriniz var mi? Neden oldu ki acaba? Doktor birsey demedi gelmenize gerek yok dedi...

Ben Nasıl başlarım hiç bilmiyorum bi de baba var gık dese yaren hemen başında mızırdamasına dayanamıyor .. Yaren ile onunla da baş etmem gerekecek bu da tartışmaya gidiyor ..
Ozaman babasi sallasin gece boyunca :) bence sen uygun bir dille anlat ilk once babasini ikna etmen lazim. Bir de unutma, gece uykusu her zaman bir rutinle baslar. Bu banyo olabilir, ninni olabilir, kitap okuma olabilir, ama o aktiviteyi hic aksatmadan yaparsan ondan sonrasi uyku oldugunu ogrenir ve direnmez. Bir de asiri yorgun olmamasi gerekiyor kizimda maksimum 4 saat uyanik zamani olmasi gerektigi farkettim.

Benim oğlumda bir kaç gündür ishal ve günde 4 5 kez yapıyor neden ki ben hiçbişey vermedim doktoruda aramadım ne yapdam ki

Merhaba herkese uzun zamandir yazamiyorum benim bebisler ikiz vakit bulamiyorum bizimde 7 ayimiz bitti 3 haftadir yanliz bakiyorum ve cok zorlaniyorum ek gida ne yapacagimi sasirdim. Fikir verirseniz sevinirim

Uyku duzeninde esinin destegi cok onemli oda senin yaninda olmali, bir yanda cocuk aglarken zaten stres oluyirsun birde esin ustune gelirse iyi olmaz. Oturup once ona karar verin ya yaninda olsun yada gece o sallasin besigi

Benim oğlumda bir kaç gündür ishal ve günde 4 5 kez yapıyor neden ki ben hiçbişey vermedim doktoruda aramadım ne yapdam ki
Gunde 4-5 kez ishal mi canim? Su gibi? Su kayibina sebeptir ilk olarak daha cok emzirmeye calis. Armut verme, pirinc, muhallebi, patates, ezilmis makarna yogurtla karistirip verebilirsin dedi doktorumuz. Sumuksu ise probiyotik saseye ihtiyac olabilir. Kanli ise durum cok ciddi olabilir. Devam ederse bence doktorunu ara, gecmis olsun canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…