2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Canım damlaları doktormu tavsıye ettı bız sadece d vıt kullanıyoruz

Evet, vitamin bıngıldağın kapanması içinmiş. D vitamini anne sütünden bebeğe geçmediği için gerekliymiş, bıngıldağın kapanması da 18-24 ayı bulacağından o zamana dek kullanmak lazımmış.

kızlar karınımda ve diz kağağımın arkasında deli gibi kaşıntı oluyo aranızda kaşinan varmı. lahusalıkta olurmuş diyolar resmen delircem o kadar kaşındıki ne yapsam boş
Benimde karnımda çok kaşınıyor.

Canım bizim 4. Gün sarılığımız başladı 6. Gün fototerapi aldı bir gün 19 dan 9 a düştü ama 2 gün sonra tekrar 16 ya çıktı sapsarıydı çocuğum :KK43: daha sonra doktor luminaletten diye bir ilaca başlattı 1 hafta kullanacak 1 hafta da bekleyin dedi ve kontrole gelmemizi söyledi. 5 gündür kullanıyoruz ilacı doymuyordur belki diye mama takviyesi de yapıyorum. Artık vücüdünda sarılık geçti çok az yanağında ve göz akında kaldı. Ama araştırdığım kadarıyla göz akından kaybolması biraz zaman alıyormuş. İnşallah atlatırlar şu sarılık mevzusunu insanın çok canını sıkıyor çünkü :KK43:
Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede geçer. Evet sarılık can sılıcı oluyor.

Biz de devit, kompleks vit, biogaia ve zinco kullanıyoruz. Zinco gaz olduğunda kullanıyoruz. Sadece biogaia ı doktorumuz yazmamıştı. Diğerlerini dr yazdı. Biogaia ıda eşim eczacı o kullandırtıyor. Onu da niye kullandığımızı yazayım sizlere. Bebeklerin ilk 3 ay bağırsaklarında normal insanlarda sindirimi sağlayan bakteriler yok o yüzden çok gaz problemi yaşarlar. Bu damlada bu bakterilerden var düzenli olarak bir müddet kullandığınız zaman bu damlayı bakterileri daha erken bir zamanda yerleştiriyorsunuz ve çocuğun sindirim sistemi daha erken gelişmiş oluyor. Bunu yapmak ömürlük çocuğa rahatlık sağlıyor ilerde sindirimle bağırsaklarla ilgili sıkıntı yaşamasını minimuma indiriyor. Biraz pahalı bir damla ama çocuğa sağladığı yararı düşününce bence hiç bir önemi yok.
Bizede doktor vermişti gazı olduğunda kullanıyordum. Şimdi bir kaç sorum olacak :))

Düzenli derken mesela 2 hafta boyunca her gün vererek mi ? Siz nasıl kullanıyorsunuz hergün mü?

Birde bu ilacın üzerinde 4 - 8 derecede saklayın yazıyor tabi ben bunu 3 gün sonra farkettim o zamana kadar 24 25 derecede kaldı içindeki bakteriler ölmüşmüdür yeni bir tane mi alsam eşine sorabilirmisin sana zahmet.

Ben dayanamayıp boyattım saçlarımı :) 1 senedir neredeyse dokunmamıştım.
Maalesef benim lide çok inatçı, emmiyor. Sağıyorum, bu şekilde anne sütünü veriyorum. Ama böyle de çok zor tabi. Çok isterdim emmesini :KK43:
Ben hamileliğin son haftasında boyattım saçımı doğum fotolarında güzel çıkmak istedim zaten ilk 3 ay tehlikeliymiş

Bizede doktor vermişti gazı olduğunda kullanıyordum. Şimdi bir kaç sorum olacak :))

Düzenli derken mesela 2 hafta boyunca her gün vererek mi ? Siz nasıl kullanıyorsunuz hergün mü?

Birde bu ilacın üzerinde 4 - 8 derecede saklayın yazıyor tabi ben bunu 3 gün sonra farkettim o zamana kadar 24 25 derecede kaldı içindeki bakteriler ölmüşmüdür yeni bir tane mi alsam eşine sorabilirmisin sana zahmet.
Evet maalesef bozulmuştur :KK43: biz buzdolabında saklıyoruz ilacı. Valla ilaca başlayalı 5 gün oldu bizim de. eşim en az 3 şişe bitirmemiz lazım dedi düzenli içirilmesi gerekiyor her gün verilecek yani canım Bağırsak floraSını oluşturmak için..

Canım bizim 4. Gün sarılığımız başladı 6. Gün fototerapi aldı bir gün 19 dan 9 a düştü ama 2 gün sonra tekrar 16 ya çıktı sapsarıydı çocuğum :KK43: daha sonra doktor luminaletten diye bir ilaca başlattı 1 hafta kullanacak 1 hafta da bekleyin dedi ve kontrole gelmemizi söyledi. 5 gündür kullanıyoruz ilacı doymuyordur belki diye mama takviyesi de yapıyorum. Artık vücüdünda sarılık geçti çok az yanağında ve göz akında kaldı. Ama araştırdığım kadarıyla göz akından kaybolması biraz zaman alıyormuş. İnşallah atlatırlar şu sarılık mevzusunu insanın çok canını sıkıyor çünkü :KK43:
Canim luminatten ilaci epilepsi ilacidir. Doktor neden kullandiriyor.bafimlilik yapan bir ilactir. En az 2 yil kullaniliyor. Enteresan geldi. Iyi arastirdinizmi

Merhabalar benim oğluşum 18 günlük oldu.gözlerinin akında sarılık vardı 6.günde tahlil yaptırdık.10,8 di değer daha sonra 9.günde götürdüm doktor belirgin sararma yok gereksiz çocuğun kanını almayalım dedi.Bende daha sonra takip ettim hep halen gözlerinde sarılık var ne zaman dağılır bu.Aradım doktora söyledim sorun olmaz.Bu saatten sonra tehlikeli derecede yükselmez dedi.

Böyle birşey yaşayan var mı?Ne zaman dağılır?
Canim bnm kizim 53 gunluk. Halen gozleriinde sarilik var tabi cok az. Bide burnunda beyaz nnoktalar vardi. Bayagi duzeldi. Doktor zamanla gecer demisti. korkma artik bol bol ememzir atlatir.uyursa bile uyandir emzir.

Kızlar selam,
Allah hepimizin bebişlerine ve biz annelere sağlık sıhhat versin, en iyi şekilde huzurla mutlulukla büyütelim inşallah yavrularımızı.
Benim de çok sorum var yenidoğan bakımıyla ilgili. Internet ve Dr lar çok çeşit söyleyebiliyor her konu için. Ama annelerin tecrübe ve bilgi paylaşımının yeri ayrı.
Bugün 25 günlük olduk çok şükür. Yavrumu sadece anne sütüyle besliyorum şimdilik. Yüzünde sivilce gibi minik kabartılar var fosur fosur arttı ilk çıktığı güne göre. Dr yenidoğan sivilcesi normal dedi. Siz de böyle bişi olan, duyan var mı?
Bir de bebeğim az uyuyor, derin uyku süresi/sayısı ve aralıksız uyuma süresi çok az. Uyanık olduğunda da genelde homurdanıyo, sürekli memede kalmak istiyo. Emerken uyuyakalıyo kucağımda, bırakınca da uyanıyo genelde. Bebekler uyuya uyuya büyümez mi? Normal mi bu durum sizce?
Emme süremiz de genelde uzun sürüyor, sıklığına da 1-2 saat diyebilirim. Doymuyor ya da sütüm yaramıyor diye düşünmüştüm ama ilk günler hemen her bezinde kaka vardı, sonraları azaldı kaka ama çişi çok yapıyo. Sanırım doyuyor ki bezi baya ıslanıyo. Yarın Dr a gideceğiz, inşallah bebeğimin sağlığı yerindedir. Kilo alımı da normaldir umarım. Doyduğunu başka nası anlarım peki?
Bu arada ilk 10 gün sarılık için çok önemli demişti Dr lar ve bu yüzden saatte bi emzirmeye çalıştım, çok şükür düştü sarılık değeri ve gerek kalmadı herhangi bi tedaviye.
Şuan kompleks vitamin, biogaia ve sab simplex(gerektiğinde) damla kullanıyoruz.
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar
Canım kızınla benim kızım aynılar heöen hemen o sivilceler kızımda da var cok evet normalmiş bende merak etmiştim cok neden diye, ve aynı senin Bebeğin gibi sık Uyanıyor bu aralar hele gece uyku uyutmuyor nerdeyse umarım düzene girer

Evet maalesef bozulmuştur :KK43: biz buzdolabında saklıyoruz ilacı. Valla ilaca başlayalı 5 gün oldu bizim de. eşim en az 3 şişe bitirmemiz lazım dedi düzenli içirilmesi gerekiyor her gün verilecek yani canım Bağırsak floraSını oluşturmak için..
Sağol canım teşekkür ederim napalım yenisini alırız artık.

Kucakta uyuoruc emerken uyuyoruz yataga koydugum an uyanıyor benim kızım boşunamı beşik aldık deli olucam yaaa
Gazı oluncada öyle yapıyorlar gazının iyiceoktığondan emin ol canım belki ondandır. Bazen benimlide öyle yapıyor

Bizumkiside en fazla 11 oldu.en son gittigimizde 8 e düşmüştü.doktor bişey olmaz bundan sonra demişti.ama toplamda yaklaşık bir ay sürdü sarılık.bu rada çocuğundan bayağı beyazmis sarılık geçince anladık:)))

E="emk87, post: 40330489, member: 210569"]Kızlar göbek bağımız düştü bugün siz düşer düşmez bezi göbeğin üstüne gelcek sekilde bağladınız mı beklediniz mi birax daha[/QUOTE]
Ben dırek ustune bagladım canım cocuk pek rahatsız olmuyordu

E="emk87, post: 40330489yamber: 210569"]Kızlar göbek bağımız düştü bugün siz düşer düşmez bezi göbeğin üstüne gelcek sekilde bağladınız mı beklediniz mi birax daha[/QUOTE]
Biz de devit, kompleks vit, biogaia ve zinco kullanıyoruz. Zinco gaz olduğunda kullanıyoruz. Sadece biogaia ı doktorumuz yazmamıştı. Diğerlerini dr yazdı. Biogaia ıda eşim eczacı o kullandırtıyor. Onu da niye kullandığımızı yazayım sizlere. Bebeklerin ilk 3 ay bağırsaklarında normal insanlarda sindirimi sağlayan bakteriler yok o yüzden çok gaz problemi yaşarlar. Bu damlada bu bakterilerden var düzenli olarak bir müddet kullandığınız zaman bu damlayı bakterileri daha erken bir zamanda yerleştiriyorsunuz ve çocuğun sindirim sistemi daha erken gelişmiş oluyor. Bunu yapmak ömürlük çocuğa rahatlık sağlıyor ilerde sindirimle bağırsaklarla ilgili sıkıntı yaşamasını minimuma indiriyor. Biraz pahalı bir damla ama çocuğa sağladığı yararı düşününce bence hiç bir önemi yok.
bu doktorlarda bı garıp yav bana da tam tersı soylendı o gazz damlalarının zınco dogalmış onun dışında bagırsak florasını bozdugu ılerdede sorun yaratacagı soylenmıştı,

Açıldıktan sonra oda ısısında 1 ay saklanıyor düzenli her gün 5 damla veriyorum ben

E="emk87, post: 40330489yamber: 210569"]Kızlar göbek bağımız düştü bugün siz düşer düşmez bezi göbeğin üstüne gelcek sekilde bağladınız mı beklediniz mi birax daha

bu doktorlarda bı garıp yav bana da tam tersı soylendı o gazz damlalarının zınco dogalmış onun dışında bagırsak florasını bozdugu ılerdede sorun yaratacagı soylenmıştı,[/QUOTE]
Biogaia ilaç değil prebiyotik

b

Bizde biogaia kullanıyoruz ... Dr yazdı fiyatı 37 tl 5 ml. Yazdıklarını okuyunca sevindim...

Canim luminatten ilaci epilepsi ilacidir. Doktor neden kullandiriyor.bafimlilik yapan bir ilactir. En az 2 yil kullaniliyor. Enteresan geldi. Iyi arastirdinizmi
Araştırdık canım eşim eczacı ablam enfeksiyon hastalıkları uzmanı bu ilaç yenidoğan sarılığında da kullanılıyor evet ağır bir ilaç ama düşmedi değeri bu ilaç sayesinde düştü şu an çok az kaldı. Gönül hiç ilaç kullanmaması yönünde tabi ama sarılığın yükselmesi daha büyük sorunların oluşmasına sebep olacağı için kullanmaya karar verdik

Merhabalar benim oğluşum 18 günlük oldu.gözlerinin akında sarılık vardı 6.günde tahlil yaptırdık.10,8 di değer daha sonra 9.günde götürdüm doktor belirgin sararma yok gereksiz çocuğun kanını almayalım dedi.Bende daha sonra takip ettim hep halen gözlerinde sarılık var ne zaman dağılır bu.Aradım doktora söyledim sorun olmaz.Bu saatten sonra tehlikeli derecede yükselmez dedi.

Böyle birşey yaşayan var mı?Ne zaman dağılır?

Biz de 5 günlükken mavi ışık tedavisi gördük bir gün.. 16 ile yattık 11 ile çıktık göz aklarında halen sarılık var , doktoru en son göz aklarından gider dedi bir aylık kontrolde 15 gün içinde geçmesi lazım bazı durumlarda ileri aylara sarkabiliyor sarılık dedi eğer geçmezse ciğerleri için bir kaç test yaparız dedi

Merhaba Mart anneleri,
Allah hepinizin bebeklerini bağışlasın,:nazar: hayırlı evlatlar olurlar İnşallah,darısı sağlıklısı vede hayırlısı ile benim başıma :):anneadayı:
Kızlar hafta sonu artık bebek için bir yatak almamız gerekiyor, bende sizlerin tavsiyelerini almayı düşündüm.
Yardımcı olursanız sevinirim, eşimde bende nedir doğrusu bilmiyoruz :/
Merhabaa . Ben kraftın park yatağını kullanıyorum...

Sağlıkla bebeğine kavuşursun umarım , sevgiler

X