Kızlar selam,
Allah hepimizin bebişlerine ve biz annelere sağlık sıhhat versin, en iyi şekilde huzurla mutlulukla büyütelim inşallah yavrularımızı.
Benim de çok sorum var yenidoğan bakımıyla ilgili. Internet ve Dr lar çok çeşit söyleyebiliyor her konu için. Ama annelerin tecrübe ve bilgi paylaşımının yeri ayrı.
Bugün 25 günlük olduk çok şükür. Yavrumu sadece anne sütüyle besliyorum şimdilik. Yüzünde sivilce gibi minik kabartılar var fosur fosur arttı ilk çıktığı güne göre. Dr yenidoğan sivilcesi normal dedi. Siz de böyle bişi olan, duyan var mı?
Bir de bebeğim az uyuyor, derin uyku süresi/sayısı ve aralıksız uyuma süresi çok az. Uyanık olduğunda da genelde homurdanıyo, sürekli memede kalmak istiyo. Emerken uyuyakalıyo kucağımda, bırakınca da uyanıyo genelde. Bebekler uyuya uyuya büyümez mi? Normal mi bu durum sizce?
Emme süremiz de genelde uzun sürüyor, sıklığına da 1-2 saat diyebilirim. Doymuyor ya da sütüm yaramıyor diye düşünmüştüm ama ilk günler hemen her bezinde kaka vardı, sonraları azaldı kaka ama çişi çok yapıyo. Sanırım doyuyor ki bezi baya ıslanıyo. Yarın Dr a gideceğiz, inşallah bebeğimin sağlığı yerindedir. Kilo alımı da normaldir umarım. Doyduğunu başka nası anlarım peki?
Bu arada ilk 10 gün sarılık için çok önemli demişti Dr lar ve bu yüzden saatte bi emzirmeye çalıştım, çok şükür düştü sarılık değeri ve gerek kalmadı herhangi bi tedaviye.
Şuan kompleks vitamin, biogaia ve sab simplex(gerektiğinde) damla kullanıyoruz.
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar