• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

merhaba arkadaşlar. bilgisi olan varsa bir sorum var. kızım 17 mart doğumlu. eylülde okula başladığımda evde ne içecek telaşı başladı bende. sütüm hiç bol olmadı hatta humana falan ancak yetiyor bebeğe. hatta yetiyo mu o konuda da kararsızım. hem belki süt biriktirebilirim hem de kaç cc süt çıkıyo merak ettiğimden pompa aldım. 3 saatte biriken süt 50 cc. sizce 3 ay 1 haftalık bebek için bu normalmi. dondurucuya sütü bu kadar az mı atıyoruz. kafam karıştı ve üzgünüm. 3. ay kontrolüne gitmedik. eşim sürekli doktora gitme taraftarı değil. bebeğimin kilosu da nrmal görünüyor. öyle tombul bir bebek değil.

Mrb, öncelikle bebeğini her ayında kontrole götürmeniz gerekiyor. Kilo ölçü mü boy ve baş çevresi ölçümü ile orantılıdır.
Aldığın pompa manüel mi elektrikli mi? Pompa çekim gücü ile bebeğin çekme gücü bir değildir. Süt olması içinde belli başlı şeylere dikkat etmen gerekiyor. Psikolojik olarak rahat olmalısın. Süt yapıcı şeyler yiyip içmelisin.
Benimde kızım 12 mart doğumlu. Benimde ilk 2 ay sütüm azdı, kızım ile kasvga dövüş meme verirdim. Hatta mamaya bile başlamıştım. Sonradan sabrederek günde 2_3 sefer elektrikli pompa ile sağdım , sizinki gibi 60 cc falan çıkıyordu. Dereotu yiyorum sabah kahvaltısında, kuru incir yedim aralarda. Son 1 haftadirda mamipower diye bir içecek iciyorum. Bunlar sütümü arttırdı çok şükür (MAŞALLAH diyeyimde). Dolaba stok yapmaya da başladım.
Tabii bunlar her anneye uygun olacak diye birşey yok, sadece size fikir olması için yazdım.
İnşallah bolca sutlerimiz olur :)

3 damla veriyordum. 5 e cikar dedi doktor.
Bebegine hergun 7 ayetelkursi 3 nas 3 felak 3 ihlas oku canim. Allahin izniyle nazar filan degmez. Butun kotuluklerden korur. Rabbim korusun butun bebeklerimizi.
Ben de 4 veriyordum. Bu aralar 3 vermeye başladım. Dr ok dedi havalar güneşli artık diye

Kizlar az once oglusumun eldivenini cikardigini gördük cok mutlu olduk :) eldiveni atopik icin takiyoruz su yumurta alerjimiz de bi bitseydi :(

Kizlar az once oglusumun eldivenini cikardigini gördük cok mutlu olduk :) eldiveni atopik icin takiyoruz su yumurta alerjimiz de bi bitseydi :KK43:

Atopik egzama mı var ? Îlan olarsk ne kullanıyorsunuz ? Devamlı yüzünü eziyor demi Benlm kızım da böyle de eldiven biz de kullanıyoruz hala :( lınola diye krem kullanıyoruz .. Yumurta OLDUĞUNU nasıl anladın ?

Atopik egzama mı var ? Îlan olarsk ne kullanıyorsunuz ? Devamlı yüzünü eziyor demi Benlm kızım da böyle de eldiven biz de kullanıyoruz hala :KK43: lınola diye krem kullanıyoruz .. Yumurta OLDUĞUNU nasıl anladın ?
Cnm bizim de sureklo kasima istegi var. Kortizonlu krem yazdi kullanmadim onu fito verdi yara merhemi o baya iyi geldi biz de nemlendirici olarak mustela aldik bi haftada baya yol katettik. Universitede İmmünoloji var cocuk alerji bölümü oraya götürdük deri ve kan testi yapildi sut ve yumurta cok degil alerjisi ama 3 ay ben yumurta ve yumurtali seyler yiyince baya ilerledi. Simdi hala var ama daha az sukur

O kadar garip görünüyor ki yazlik kiyafet ve eldiven :) iki haftadir diyetteyim yumurta ve yumurtali seyler yemiyorum. Bi cig bi pismis yumurta yedircez sifirlanacak alerjisi dedi. Cuma gittik ama yuzu tam gecmedigi icin yükleme yapmadilar. Yuzunun bi tarafi tamamen gecmisti orasi da olmaya basladi o da kiraz yuzunden galiba yaz meyvelerine de oluyormus bu ara cok fazla kiraz yemeye baslamistim onu da biraktim hemen gecmeye baslarsa ondan. Cocugunun atopik olmasi zor insan gördükçe içi parcalaniyo. Ama şikayetçi degilim rabbim daha buyuk dert vermesin cok şükür biz yine iyiyiz

O kadar garip görünüyor ki yazlik kiyafet ve eldiven :) iki haftadir diyetteyim yumurta ve yumurtali seyler yemiyorum. Bi cig bi pismis yumurta yedircez sifirlanacak alerjisi dedi. Cuma gittik ama yuzu tam gecmedigi icin yükleme yapmadilar. Yuzunun bi tarafi tamamen gecmisti orasi da olmaya basladi o da kiraz yuzunden galiba yaz meyvelerine de oluyormus bu ara cok fazla kiraz yemeye baslamistim onu da biraktim hemen gecmeye baslarsa ondan. Cocugunun atopik olmasi zor insan gördükçe içi parcalaniyo. Ama şikayetçi degilim rabbim daha buyuk dert vermesin cok şükür biz yine iyiyiz
Canm geçmiş olsun bebişte izlermi çıktı benimkisi de yuzunu çok kaşıyo ama iz yok alerji olabilirmiki

Canm geçmiş olsun bebişte izlermi çıktı benimkisi de yuzunu çok kaşıyo ama iz yok alerji olabilirmiki
Bizimkinin hafif kizarikliklari vardi bi aylikken falan opmekten sicaktan dediler. Kizarikliklar baya artti ama yuzunun ucte birini kaplamisti intihap akti baya sari yaralar oldu dustu sonra. Gecen hafta carsambadan beri fito ve mustela atopik cilt kremi kullanıyorum cok azaldi sukur

Siz linola dan sonuc aldiniz mi peki? Bize biri daha soylemisti onu

Evet sabah akşam kullanıyorum faydası oluyor geçen haftalarda arada kullanmamıştım birden kızarmaya başladı yüzünde iz yok önce dedim kızım niye hala yüzünü eziyor bi baktım Birden atak gösterdi Dr gitmiştik o Sırada Dr da coşmuş dedi bende bu yarım saat önce yüzünü eze eze oldu dedim lınola ya devam ediyoruz dedim yeterli olur dedi Dr da .. Biodermanın atopik ciltler için Olan ürünlerini de önerdi onu almadık lınola ile devam ediyoruz şuanda iyiz kaşınma çok yok sanırım ki elini yüzüne götürmüyor çok .. Banyoda da haftada 1 en fazla 2 kere şampuan - sabun kullan banyosunu sadece su ile tamamla dedi ..

Bizimkinin hafif kizarikliklari vardi bi aylikken falan opmekten sicaktan dediler. Kizarikliklar baya artti ama yuzunun ucte birini kaplamisti intihap akti baya sari yaralar oldu dustu sonra. Gecen hafta carsambadan beri fito ve mustela atopik cilt kremi kullanıyorum cok azaldi sukur
Kıyamam ya geçmiş olsun

Güya yaz bebişi yaptık havalar cokkotu hiç dışarı çıkaramadım evde doğalgaz yanıyo kombiyi kapatamadık. Sinir oluyorum o

Güya yaz bebişi yaptık havalar cokkotu hiç dışarı çıkaramadım evde doğalgaz yanıyo kombiyi kapatamadık. Sinir oluyorum o
Ankara'da her gün yağmur varmış 15 gün önce oradaydım hiç kısa kollu giymedi bebişim. Burada çok rahatız sadece zıbın giydiriyorum. Bir de bizim uzun kollu hiç bişeyimiz yok. Bayramda iyi olur inşallah.

Back