• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Cok sağolun cevap icin. Siz ebesiniz sanirim.önceki sayfalari okudum da. Sutum biraz az nasil artirirm. Surekli emiyo uykusu az diye birikmiyo yada sutum az diye uyumuyo.ne yapmalıyım. Iki kez mama veriyorum sut biriksin diye doğru mu yapıyormb bilmiyorm
Still tea yada galactago dene cnm arttırıyor dereotu tahin helvası da arttırıyor ve tabi bol su içmeyin cnm birde kafanda sütum az geliyoru atmalisin

Zor dönemden geçiyorum.estende az destek görünce etkiliyor sanirim . Surekli emiyor uykuya dalamiyo acliktanmis. Mamayi verince sutum azicim birikti.uyudu. bende yapiyorum dediklerini inan.insallah artar.geçen uyudu 3 saat bi göğsümü sagdim 50 ml çıktı yeterli mi bilemedim.
Cnm süt birikmez arz talep meselesi ne kadar çok emer o kadar çok yapılır en büyük yanlış uzun süre de bir emzirmek

Kızlar emzirirken diş yaptıranınız veya saç boyatanınız oldu mu?
Eski amalgam dolgularımı beyaz dolguyla yeniletmek ve ön dişlerime porselen lamine yaptırmak istiyordum. Anestezi gerekir mi emin değilim.
Bir de uzun süredir saç rengimin bir ton açığı gölge düşünüyordum, ama hiç beyazım olmadığından yaptırmadım. Doğumdan sonra farkettim şakaklarımda başlamış hafiften, ee annelik kolay değil tabi yorgun uykusuz stresli olmak etkili olabilir belki ☺️
Dişçime ve kadın doğum doktoruma da soracağım bunu. Haftaya 3.ay kontrolümüzde bebek doktorumuza da danışacağım. Sizlerin de varsa bilgisi fikri danışmak istedim.
Ben kanal yaptırdım cnm

Bu sandalyenin yatışa yakın pozisyonu da var, 5.aydan itibaren kullanıma uygunmuş canım. Ama nasılsa lazım olacak, hazır babamın arabasıyla alışverişe çıkmışken ve ndirimdeyken az yer kaplıyor diye alalım istedik :)

o zaman iyi yapmışsınız, güle güle beslensin bebiş :)

Kızlar benim oğluş iki gündür deli gibi ıkınıyor, kıpkırmızı oluyor ve terliyor. kakasını yapamıyor. fitil falan kullanmak istemiyorum. ikidir göbeğine ve poposuna zeytinyağı sürüyorum ovalayarak ama tık yok. dün gece 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim gene yapamadı. çok huzursuz. az önce de küvete sıcak su doldurdum içine yatırdım ama hala rahatlayamadı çocuk ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor :( ne yapabilirim başka?

Kızlar siz tek başınıza yıkıyor musunuz bebekleri ? Yıkıyorsanız formülü ne nasıl yapıyorsunuz ?
Ben bugün ilk kez tek başıma yıkadım file yardımıyla rahatladı kuzum uyudu saçlarımız çok her gören bu ne saç diyor çok terletiyor ve çabuk yağlanıyor yıkıyorum sık sık bu yüzden

Kızlar benim oğluş iki gündür deli gibi ıkınıyor, kıpkırmızı oluyor ve terliyor. kakasını yapamıyor. fitil falan kullanmak istemiyorum. ikidir göbeğine ve poposuna zeytinyağı sürüyorum ovalayarak ama tık yok. dün gece 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim gene yapamadı. çok huzursuz. az önce de küvete sıcak su doldurdum içine yatırdım ama hala rahatlayamadı çocuk ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor :KK43: ne yapabilirim başka?

Ayni sorun bizde de oldu makattan siringa yardimiyla zeytin yagini ilik suyla karistirip verdik cay kasigi kadar, ondan sonra yapti

Canım çeşit çeşit biberon deneyeceksin ben öyle yaptım almadığım marka kalmadı diyebilirim en sonunda kızımın sevdiği uçlardan buldum ve öyle biberonlar aldım. Kaşıkla ben de denedim ama olmuyor dediğin gibi yarısını döküyor. Mecbur biberonla mama vereceksin. Benim de sütüm çok az artık kabullendim bu durumu ve ara ara emziriyorum tadımlık emiyorsa emiyor üstüne mecbur mama takviyesi yapıyorum. Katı gıda için erken en azından 4. Ayı tamamlasın

canım aslında biberon zorladığımda alıyor ama bu defa memeyi kesinlikle almıyor kaç kez bıraktı emmeyi zorla tekrar alıştrdım hem sütün azlığından hemde emmeyi bi süre bırakıp zorlama çalışmaları derken bu ay hiç kilo almamış doğru düzgün :( mama vermem lazım bi iekilde azda olsa olduğunda anne sütü veriyorum yinede napcam bilmiyorum ...

benim bebiş de emzik biberon almıyor. mamayı sondayla veriyoruz. Emzirme destek biriminden öğrendik onu da. memenin yanından ağzına ince hortumunu sokuyosun mamayı memeyi emerken kendi çekiyo. 6 numara sonda medical marketlerde bulabilirsin hani şu burundan beslemek için takılan.
a çok iyi fikir canım hemen bakayım bende biberon dışında bi seçeneği bulduğuma çok sevindim çok saol canım :)

Kızlar benim oğluş iki gündür deli gibi ıkınıyor, kıpkırmızı oluyor ve terliyor. kakasını yapamıyor. fitil falan kullanmak istemiyorum. ikidir göbeğine ve poposuna zeytinyağı sürüyorum ovalayarak ama tık yok. dün gece 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim gene yapamadı. çok huzursuz. az önce de küvete sıcak su doldurdum içine yatırdım ama hala rahatlayamadı çocuk ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor :KK43: ne yapabilirim başka?
Fitili dene benbirkere yapmistim.hatta yapmadan once korkuyodum nasil yapacagim yapamam diye.ama korkulacak birsey yokmus.once biraz zeytinyagi sur yumusasin sonra fitilin yarisini parmaginla ittir.o giriyo zaten.benim bebegim fitil girergirmez cikardi ve yapti kakasini.onun oncesinde zeyrinyagli kulak temizleme cubugutla uyar bolgeyi.olmazssa fitil kullan.annem bize onceden rahatlatsin diye sik sik kullanirmis ayrica ben bir yasindan once inek sutude icmisim.gayette saglikliyim hibcir sorunum ilmadi bu zamna kadar

Bu sandalyenin yatışa yakın pozisyonu da var, 5.aydan itibaren kullanıma uygunmuş canım. Ama nasılsa lazım olacak, hazır babamın arabasıyla alışverişe çıkmışken ve ndirimdeyken az yer kaplıyor diye alalım istedik :)
Bende daha hamileyken mama sandalyesi almıştım Şubat Ayında ebebekte indirim varken duruyor kutusundan arkadaşım çok iyi oluyor al demişti iyi yapmışsın 6 aydan sonra kullanırız herhalde

Canım bizimki de bikaç günde 1 yapıyor 1.ayımızdan beri. Hiçbi huzursuzluluğu olmuyor yapmadığında çok şükür. Sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde kabız ya da ishal olmazmış, Dr ilk ay 3 günde 1, 2.ay 5 günde 1 yapması normal, ama 5i geçerse fitil kullan demişti. Ben hiç fitil kullanmadım ama yardımcı oluyorum 5.günde farklı yöntemlerle. Aktardan adaçayı(acı elma) yağı aldık, ayak tabanlarına kasıklarına ve poposuna 1er damla masaj yaparak sürdük. Onunla yapmazsa kulak çöpüyle uyardık, yine yapmazsa çay kaşığı zeytinyağ içirdik, yine yapmıyorsa kağıdı Külah gibi yapıp içine zeytinyağ alıp uyardık ve zeytinyağını döktük içe doğru. Tabi herbirinde bacaklarını karnına doğru hafif iterek masaj yaptık, hemen yapıyo bak işe yarıyor bu yöntemler.

Kızlar emzirirken diş yaptıranınız veya saç boyatanınız oldu mu?
Eski amalgam dolgularımı beyaz dolguyla yeniletmek ve ön dişlerime porselen lamine yaptırmak istiyordum. Anestezi gerekir mi emin değilim.
Bir de uzun süredir saç rengimin bir ton açığı gölge düşünüyordum, ama hiç beyazım olmadığından yaptırmadım. Doğumdan sonra farkettim şakaklarımda başlamış hafiften, ee annelik kolay değil tabi yorgun uykusuz stresli olmak etkili olabilir belki ☺️
Dişçime ve kadın doğum doktoruma da soracağım bunu. Haftaya 3.ay kontrolümüzde bebek doktorumuza da danışacağım. Sizlerin de varsa bilgisi fikri danışmak istedim.
Ben dis cektirdim dogumda daha cok morfin aloyoruz bebegide emziriyoruz disten alinan 4saaatte vucuttan atiliyomus. Disi cektirdm 4saat sonra bebise sut verdm. Kurdesen dokunce ilac be igne kullandim diye bisuru sutu sagup doktum. Cocuk doktorum cok kizdi ne alakasi var dedi dogum uapnca daha cok ilac narkoz qliyosun dedi. O kadar sut boss gitti cok uzuldum

Canım bizimki de bikaç günde 1 yapıyor 1.ayımızdan beri. Hiçbi huzursuzluluğu olmuyor yapmadığında çok şükür. Sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde kabız ya da ishal olmazmış, Dr ilk ay 3 günde 1, 2.ay 5 günde 1 yapması normal, ama 5i geçerse fitil kullan demişti. Ben hiç fitil kullanmadım ama yardımcı oluyorum 5.günde farklı yöntemlerle. Aktardan adaçayı(acı elma) yağı aldık, ayak tabanlarına kasıklarına ve poposuna 1er damla masaj yaparak sürdük. Onunla yapmazsa kulak çöpüyle uyardık, yine yapmazsa çay kaşığı zeytinyağ içirdik, yine yapmıyorsa kağıdı Külah gibi yapıp içine zeytinyağ alıp uyardık ve zeytinyağını döktük içe doğru. Tabi herbirinde bacaklarını karnına doğru hafif iterek masaj yaptık, hemen yapıyo bak işe yarıyor bu yöntemler.

kulak çöpüyle zeytinyağı sürdüm bende dün. hala tık yok :( bugün kakasını yapamadığı 5. gün. bugünde yapmazsa yarın sağlık ocağına götüreceğim. saolon kızlar

Kızlar siz tek başınıza yıkıyor musunuz bebekleri ? Yıkıyorsanız formülü ne nasıl yapıyorsunuz ?
Banyo sonrası lazım olacak her şeyi hazırlıyorum havlusunu ve tülbentini banyoda hazır bırakıyorum suyu açıyorum küvetini kabine yerleştiriyorum... Üstünü soyuyorum küvete yerleştirip önce ön tarafnı yıkıyorum bol bol su dökerek sonra arkadını veriyorum kolumun üstüne arkasını yıkıyorum en son kafasını ıslatıp yıkıyorum duralayıp havlusunu üstüne atıyorum kucaklıyıp önce masaj sonra giyinme sonrada meme emme olarak uyutup gece uykusuna yatırıyorum... Her akşam aynı rutuni yapmaya çalışıyorum kırkı çıktığından beri.. Hafta içi tek haftasonunbabasıyla yıkıyorum.

Bi saniyeeee bebek Sırt üstü yatarken mi yıkıyosun kafasını:eek:..ayy yanında olup izlemem gerekiyor çok istiyorum bebeğimi yıkamayııııı :cool:

Evet canim sirt ustu yatiriyorum onunu yikiyorum yan cevirip sirtini yikiyorum diger yana cevirip yine sirtini yikiyorum. Kafasini islatip eline sampuani aliyorum sonra bir elimi kafasinin altina koyuyorum bir elim on tarafta ikisiyle beraber yikiyorum ve su dokup duruluyorum. En son kolumun ustune alip tum vucuduna su dokuyorum.
Bu arada buyur gel beraber yikayalim bebislerimizi :KK19: benim kiz sudan cikinca ciglik cigliga agliyo suyu cok seviyo o yuzden hergun yikamaya basladim

kulak çöpüyle zeytinyağı sürdüm bende dün. hala tık yok :KK43: bugün kakasını yapamadığı 5. gün. bugünde yapmazsa yarın sağlık ocağına götüreceğim. saolon kızlar
Canim sadece anne sutu aliyorsa ve bebegin huzursuz degilse sorun etme benimkide 5. Gunun gecesinde yapti son gun bira huzursuzdu ve oyle aman aman da yapmadi azvik yapti. Doktor anne sutu aldigi icin 10 funde yapmazsa sıkınti yok dedi. Tabi kakasi yumusaksa ve bebekte huUrsuz degilse sevin bile bak 5 gunde kilo alimi artacaktir. Cunku yedigi butun sutu kullaniyo bebegin stres yapma sen.

Selam kizlar ne zamandir girmiyorum umarim herkes iyidir .. biz iyiyiz cok sukur oglum 3'cu ayina girdi bugun ve 6.250gr kilosu ve 59 cm boyu var cok sukur ki sagligi yerinde .. ama artik damaklari kasinmaya basladi ve cok huzursuz olmaya basladi .. tam duzeldi derken bu seferde disler geliyo.. elini yumruk yapiyo kemiriyo resmen .. ben parmagimla damagini oksuyorum rahatliyo .. ama dis kasiyi alacam ...
Kizlar ben bir ara kilo vermeye karar vermistim ama 4 gunun sonunda sıkılıp biraktim ... :KK43: ve simdi o kadar moralim bozuk ki .. stressten sıkıntıdan ne yiyip ictigimi bilmiyorum.. :KK43: birde maddi konuda cok sıkıntıdayız .. 1 yillik evliyim dogru dürüst birseyim yok .. bankadan kredi almistik 3 aydir odeyemiyoruz :KK43: hersey üst üste geliyor .. bu durumda kil kilo verebilir aksine aliyorum :KK43: cok uzgunum inanin kizlar sanki uzerimde dünyanin yükü var ... sanki hic bitmeyecek gibi

Allah yardımcınız olsun, inşallah yoluna girer herşey. Bak bebişinin kilosu iyi, sağlığı yerinde maşallah. Sen bebeğine konsantre ol, herşey olur zamanla ;)

Back