• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Moralini bozma ,mamayada başlama .. kendin sağlıklı beslenmeye devam et.. gerekirse laktamil iç... benimde bir ayda 750gr almış.. geçen aya göre beğenmedi doktor sınırda dedi .. ben öyle yapmayı düşünüyorum.
Laktamil in faydası olur mu ki ya ben dün ilk kez adet oldum bi de goguslerim çok yumuşak

Ben ankarada yaşıyorum bu ucuncu cocuk, cocukların soguktan zıyade sıcaktan rahatsız oldugunu, sıkı gıydırmenın cocugu aşırı rahatsız ettıgını ogrendım,
Ikı oglum vardı bıde kızım oldu hele oglan cocuklar sıcaktan coraptan hazdetmıyor, 23 derece ustu acık pijamalı okuz gıbı uyuyorlar, kışın pencere actıgımı bılırım,
Kız cocuklarda bışey farkettım, kıuz cocukların kıyafetlerı cok dar, boyle sacmalık gormedım, kızım o kadar ırı degıl 9 aylık kız cocuk kıyafetı dar duduk gıbı cocuk sıkılıyordu ıçınde oglanların eskı pijamalarından gıydırdım oh acıldı cocugum, rahatladı aklınızda olsun
Bebeklerı akşam aglayanlar cogu sıcaktan ve sıkı kıyafetten acın pencereyı, soyun ustunu bakın nasıl susuyorlar
Guzel annelerım

bende sebepsiz yere mızırdandığında pantolonunu çoraplarını çıkarıyorum susuyor .

Merhabalar...
Oğlum ilk doğduğunda sarılığı olduğundan mama takviyesi yaptık. Ama öncelikle mememi emziriyor, ardından hala ağlıyorsa mama veriyorduk.

Şimdi 2,5 aylık oldu. Mamayı gittikçe azalttık, süt gittikçe arttı. Birkaç haftadır gece uyurken bir kez 60 cc, gündüz de biyere gitmemişsek bir kez 60 cc mama veriyorum.

Gece 7-8 gibi uykusuna dalıyor, gece boyunca sabaha kadar genelde 3 yada 4 kez uyanıyor. Gece uyuduğum için her uyandığında göğüslerim süt dolu oluyor. Bir göğsümü emip sıkıntı çıkarmadan uyuyor maşallah.

Ama gündüzleri 8 den sonra, neredeyse sürekli uyanık. Sürekli göğüslerimi dikizliyor :) Hep emmek yada kucağımda durmak istiyor, tuvalete gidemiyorum, çok zor yemek pişiriyorum. Göğsümde uyuya kalıyor, yatırdığımda en geç yarım saat sonra uyanıyor. Bu huzursuzluğunun açlıktan olduğunu düşünmüyorum, çünkü gündüz mama verdiğimde de hemen akabinde yine emmek istiyor.

Mamayı sonradan kesen var mı aranızda?? Ve gündüz uyumadan göğüslerin daha sık süt üretmesini nasıl sağlarız??

bende 40 gün kadar verdim mamayı son zamanlarda azaltmıştım 2 en fazla 3 kere içiyordu sonra oğlum biberonu emmek istemedi reddetti mamayı bende üstelemedim sütümde yetiyor.kızımda böyle yapmıştı bırakmıştı mamayı.sütüm artsın diyede onu bunu içmiyorum artık ne varsa evde yiyorum salatalarıma özellikle kurusoğan koyuyorum ama

Kizlae gece bebwgin coraplarini cukartiyormusunuz..benim bebegim bazen terliyor geceleri.normal giydiriyorum bir kisa kol citcitli uzerinede uzun kollu.corabini cikartsam usurmu acaba
hava çok serin değilse ben çıkarıyorum hava alsın diye sürekli çorap içinde durmasın diye

Ben de tamamen öyle düşünüyorum. O Yüzden çok titizlenmiyorum. Kıyafetlerine kendi temizliğine tabiki farklı. Mesela çok rahat giydiriyorum Şort Tişört sadece Alışsın diye. Az az Ağzına tadlar koyuyorum hiç 6 Ayı da beklemicem. Doyacak kıvamda değil tabiki Ağzına sürüyorum sadece. Geçen erik emdirdim mesela.
geçen bende erik yerken verdim nasıl yalıyor çektim tekrar istiyor

Kızlar siz tek başınıza yıkıyor musunuz bebekleri ? Yıkıyorsanız formülü ne nasıl yapıyorsunuz ?

Kızlar siz tek başınıza yıkıyor musunuz bebekleri ? Yıkıyorsanız formülü ne nasıl yapıyorsunuz ?

Kirkindan beri tek basima yikiyorum, filede rahat oluyo, yatiriyorum kizimi onunla konusa konusa yikiyorum, zaten kizimda suyu cok seviyor sorun cikmiyor. Vucudunun on kismini yikayip yan ceviriyorum sirtini yikiyorum tabi ara ara su dokuyorum usumesin diye sonra kafasini islatip yikiyorum hangi tarafa su dokeceksem o taraftaki kulagini elimle kapatiyorum yuzunude elime su dokerek yikiyorum sonra bir elimle havaya kaldirip tum vucuduna su dokuyorum, havluyuda yanima ayarlayip hemen ustune atip kucakliyorum :KK68:

Ben fılesız kuvetın ıçıne başının altına koyacak sekılde sunger var onu koyuyorum ustune havlu serıyorum. Havlunu n ustune cocugu yatırıyorum, sonra yavaş yavaş su dokup yıkıyorum, bıraz gollenıyor kuvetın ıçı başı yukarda tabı uşumuyorda boylece her yerını yıkıyorum, sonra bılegımın ustune kaldırıyorum duruluyorum sonra havluya

Ben fılesız kuvetın ıçıne başının altına koyacak sekılde sunger var onu koyuyorum ustune havlu serıyorum. Havlunu n ustune cocugu yatırıyorum, sonra yavaş yavaş su dokup yıkıyorum, bıraz gollenıyor kuvetın ıçı başı yukarda tabı uşumuyorda boylece her yerını yıkıyorum, sonra bılegımın ustune kaldırıyorum duruluyorum sonra havluya
Bende de file yok o yüzden nasıl yapıcam bilmiyordum senin yaptıgın gibi deneyeceğim teşekkür ederim :)

Kızlar emzirirken diş yaptıranınız veya saç boyatanınız oldu mu?
Eski amalgam dolgularımı beyaz dolguyla yeniletmek ve ön dişlerime porselen lamine yaptırmak istiyordum. Anestezi gerekir mi emin değilim.
Bir de uzun süredir saç rengimin bir ton açığı gölge düşünüyordum, ama hiç beyazım olmadığından yaptırmadım. Doğumdan sonra farkettim şakaklarımda başlamış hafiften, ee annelik kolay değil tabi yorgun uykusuz stresli olmak etkili olabilir belki ☺️
Dişçime ve kadın doğum doktoruma da soracağım bunu. Haftaya 3.ay kontrolümüzde bebek doktorumuza da danışacağım. Sizlerin de varsa bilgisi fikri danışmak istedim.

Canim bende basta filesiz yikiyordum filedeyken usur diye ama ebe arkadasim file kullanmami onerdi, cocuk yikandigi suyun icinde durunca enfeksiyon kapma riski cok fazlaymis o yuzden file kullaniyorum, yikamadan once isiticiyla odayi isitiyorum

Eski amalgam dolgularımı beyaz dolguyla yeniletmek ve ön dişlerime porselen lamine yaptırmak istiyordum. Anestezi gerekir mi emin değilim.
Bir de uzun süredir saç rengimin bir ton açığı gölge düşünüyordum, ama hiç beyazım olmadığından yaptırmadım. Doğumdan sonra farkettim şakaklarımda başlamış hafiften, ee annelik kolay değil tabi yorgun uykusuz stresli olmak etkili olabilir belki ☺️
Dişçime ve kadın doğum doktoruma da soracağım bunu. Haftaya 3.ay kontrolümüzde bebek doktorumuza da danışacağım. Sizlerin de varsa bilgisi fikri danışmak istedim.
Ben kanal tedavisi yaptım canım anestezi yapmadı doktor saç boyatmak için bekleyeceğim cesaret edemiyorum

Dogumdan onbes gun sonra sacimu boyattim..sonucta artik kan yoluyla bebege birsey vermiyoruz

Arkadaslar civilim de molfix bebek bezlerinde indirim var, gayet uyguna geliyo haberiniz olsun :KK54:

Selam kizlar ne zamandir girmiyorum umarim herkes iyidir .. biz iyiyiz cok sukur oglum 3'cu ayina girdi bugun ve 6.250gr kilosu ve 59 cm boyu var cok sukur ki sagligi yerinde .. ama artik damaklari kasinmaya basladi ve cok huzursuz olmaya basladi .. tam duzeldi derken bu seferde disler geliyo.. elini yumruk yapiyo kemiriyo resmen .. ben parmagimla damagini oksuyorum rahatliyo .. ama dis kasiyi alacam ...
Kizlar ben bir ara kilo vermeye karar vermistim ama 4 gunun sonunda sıkılıp biraktim ... :( ve simdi o kadar moralim bozuk ki .. stressten sıkıntıdan ne yiyip ictigimi bilmiyorum.. :( birde maddi konuda cok sıkıntıdayız .. 1 yillik evliyim dogru dürüst birseyim yok .. bankadan kredi almistik 3 aydir odeyemiyoruz :( hersey üst üste geliyor .. bu durumda kil kilo verebilir aksine aliyorum :( cok uzgunum inanin kizlar sanki uzerimde dünyanin yükü var ... sanki hic bitmeyecek gibi

Ne kadar sık yıkıyorsunuz ben haftada bir yıkıyordum hava daha yeni ısınıyor burada şimdi iki ye cıkarıcam

ben istanbul'dayım. göbeği düşüne kadar hiç yıkamadım, ıslak pamukla sildim. sonrasında günaşırı yıkıyordum şimdi her akşam ılık suyla yıkıyorum, rahatlıyor çünkü. daha iyi uyuyor.

Canim senin sut akisn fazla gibi bence akisi yavas olan emzirme poziyonu arastir. Benim bildigim yatarak emzirmek onlardan biridir. Bir de bebegin basini yuksek tutmaya calis ben basini yastiga koyuyorum ama poposu kucagimda, bacagimi bagdas kurmus gibi tutuyorum dizim daha yuksek. Benimkide aynisini yapiyor hemen yan cevirip sirtina vuruyorum.
Bende onun başını yüksek tutuyorum daha mantıklı oldu böyle,bi de biraz ben yatar pozisyonda durursam iyi olucak gibi,saol :)

Back