• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Bebek gunduz de uyumadiysa gece de cok zor uyur. Okadar yorgundur ki uykuya dalamaz hep sicrar uyanir. Ben emziriyorum, bezini degistiriyorum bu sirada oynuyorum konusuyoruz. Sonra yorgun oldugunu gosteriyor, elini kulagina goturuyor, emzik istiyor, gozunu ovusturuyor, esniyor mizmizlaniyor. Ozaman yatagina yatiriyorum birakiyorum. Eger ki aglamaya baslarsa yanina gidiyorum biraz pat pat yapiyorum emzigini dusurduyse veriyorum yine birakiyorum. Beni goremeyecek bir yerde oturuyorum. Bu sekilde birkac kez tekrar ediyoruz sonunda uyuyor. Bazen tekrar beslenme saatine cok yakin uykuya daliyor ama ohh uyudu diye birakmiyorum yavasca alip memeye koyuyorum saati geldiginde. Bazen hemen tekrar uyuyor. Uykular birbirini dengeliyor her 3 saat diliminde ayni sureyi uyumaz. Aksam da kizim banyosundan sonra giyindirirken agliyor zor bitiriyorum giyinme olayini. Hemen yatagina koyuyorum resmen ic cekip oh be sonunda biraktilar gibisinden uykuya daliyor. Yarim saatten uyaniyor ama almiyorum kucaga aglatmadan hemen yanina gidip pat pat yapiyorum shhhh shhhh sesler yapip tekrar uykuya dalmasini sagliyorum. Bazen gunduzleri salonda uyuyor biz onunla oynadiktan sonra sakinken birakiyoruz goz temasi kurmadan onunla konusmadan sonra bi bakiyoruz uyumus. Bebeklerin uykusu tren gibidir, geldiginde istasyonda ( besiginde) hazir olmali yoksa 3-5 dakka icinde huysuzlasir ve uykuya dalmaya en uygun firsatini kacirir. O treni kacirirsa birsonraki beslenmeden sonra gelen uyku trenine kadar zaman zor gecer...en onemlisi sakin ve pozitif olmak, bebekler annelerin stresini hisseder. Insanlarin pozitif enerjisini hisseder...mesela kaynanam geldiginde daha zor uyur benimki, hem onun kucaginda hic durmaz hem de ben stres olurum hem sutum az olur hem bebegi zor uyuturum. teori olarak biliyorum...her zaman beceriyor mUyum, tabii ki hayir ama her gun Allahima sukrediyorum saglikliyiz. Bol uykulu geceler kizlar...

Emzik büyük yardımcın ... O olmasa uyutman oyalaman çok zor olurdu .. Şuanda biz öyleyiz... Uyanıkken bile zor oluyor eğlendirmesi ... Emzik almadı Benlm kızım :(

Evet öyle :) bizde uyuduk bütün gece sabah 6.30 uyandık. Ama tabi gece ben yatana kadar 1.30 oldu. Nedenmi ? :)
Beyza hanımla uğraşmaktan sofrayı bile toplayamamistim. Çok zorlanıyorum bazen. En değer verdiğim insan bile anlamiyo beni. Eşim yyurtdışına gitmeye karar verdi. 1 sene çalışıp müstakil Ev yaptircakmis, tamam bende seviyorum öyle evi ama yurtdışı işi olmaz diyorum dinlemiyo. O giderse ne yaparım ben inancok zoruma gidiyo. Üstelik evliligimiz 1 yılı yeni doldu. Ben onu sabahtan akşama özlüyorum naparim o zaman. Bunları düşünürken kızımla ilgilenemiyorum
Canim benim yaa senin icin zor olur tabi zaten bebeginbgelisi cok buyuk bir sorumluluk bide bu surecte yalniz kalman zor olacaktir ama esinde sizin gelecegijiz icin ugrasiyo emin ol. Onun icinde zordur emin ol bebeginden senden ayrilmak kolay degil. 1 yil suan sana cok uzun gibi gorunuyor ama gecer bak sonra bi bakmissin gelmis bile. Annenlerde veya kv de kalma isi tabi senin bilecegin bisey ama bence insanin en rahat ettigi yer kendi evi senin yaninda kalabilecek biri varsa o zaman evinde kal bence. Ama herseyden once kizini dusun bu suregte cok uzulupte onuda etkileme hersey duzelir gecer ama bebeginin ilk yili geri gelmez onu dusun cok uzme kendini

hem ev tipi hem oto koltuğu olcaktı yanlış yazmışım
Canim ben kraftin kullaniyoeumbhem oto koltugu hem ana kucagi 3vde heryere goturuyorum bebegimde bibonda duruyo parka gezmeye heryere cok rahat uyuyoda icinde. Tavsiye ederim yani bebegim besikte veya uzanir pozisyonda durmuyo ama ona koyunca etrafibizliyo bana bakiyo duruyo bemde rahat ediyorum

Bebek gunduz de uyumadiysa gece de cok zor uyur. Okadar yorgundur ki uykuya dalamaz hep sicrar uyanir. Ben emziriyorum, bezini degistiriyorum bu sirada oynuyorum konusuyoruz. Sonra yorgun oldugunu gosteriyor, elini kulagina goturuyor, emzik istiyor, gozunu ovusturuyor, esniyor mizmizlaniyor. Ozaman yatagina yatiriyorum birakiyorum. Eger ki aglamaya baslarsa yanina gidiyorum biraz pat pat yapiyorum emzigini dusurduyse veriyorum yine birakiyorum. Beni goremeyecek bir yerde oturuyorum. Bu sekilde birkac kez tekrar ediyoruz sonunda uyuyor. Bazen tekrar beslenme saatine cok yakin uykuya daliyor ama ohh uyudu diye birakmiyorum yavasca alip memeye koyuyorum saati geldiginde. Bazen hemen tekrar uyuyor. Uykular birbirini dengeliyor her 3 saat diliminde ayni sureyi uyumaz. Aksam da kizim banyosundan sonra giyindirirken agliyor zor bitiriyorum giyinme olayini. Hemen yatagina koyuyorum resmen ic cekip oh be sonunda biraktilar gibisinden uykuya daliyor. Yarim saatten uyaniyor ama almiyorum kucaga aglatmadan hemen yanina gidip pat pat yapiyorum shhhh shhhh sesler yapip tekrar uykuya dalmasini sagliyorum. Bazen gunduzleri salonda uyuyor biz onunla oynadiktan sonra sakinken birakiyoruz goz temasi kurmadan onunla konusmadan sonra bi bakiyoruz uyumus. Bebeklerin uykusu tren gibidir, geldiginde istasyonda ( besiginde) hazir olmali yoksa 3-5 dakka icinde huysuzlasir ve uykuya dalmaya en uygun firsatini kacirir. O treni kacirirsa birsonraki beslenmeden sonra gelen uyku trenine kadar zaman zor gecer...en onemlisi sakin ve pozitif olmak, bebekler annelerin stresini hisseder. Insanlarin pozitif enerjisini hisseder...mesela kaynanam geldiginde daha zor uyur benimki, hem onun kucaginda hic durmaz hem de ben stres olurum hem sutum az olur hem bebegi zor uyuturum. teori olarak biliyorum...her zaman beceriyor mUyum, tabii ki hayir ama her gun Allahima sukrediyorum saglikliyiz. Bol uykulu geceler kizlar...
Elini kulagına goturme yok, goz ovuşturma yok emzık ısteme yok bız sadece aglarız

[QUOTE="bahser, post: 41004149, member3841] canim yaa senin icin zor olur tabi zaten bebeginbgelisi cok buyuk bir sorumluluk bide bu surecte yalniz kalman zor olacaktir ama esinde sizin gelecegijiz icin ugrasiyo emin ol. Onun icinde zordur emin ol bebeginden senden ayrilmak kolay degil. 1 yil suan sana cok uzun gibi gorunuyor ama gecer bak sonra bi bakmissin gelmis bile. Annenlerde veya kv de kalma isi tabi senin bilecegin bisey ama bence insanin en rahat ettigi yer kendi evi senin yaninda kalabilecek biri varsa o zaman evinde kal bence. Ama
herseyden once kizini dusun bu suregte cok uzulupte onuda etkileme hersey duzelir gecer ama bebeginin ilk yili geri gelmez onu dusun cok uzme kendini[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim hepinize sanki kırk yıllık arkadaşmışız gibi hepiniz benim derdimi dinlediniz. Çok haklısın kızımın ilk yılını geri getiremem, onunla ilgilenmeliyim. Eşim zaten annesinin huyunu bildiği için pek bırakmak istemiyo orda hayırlısı bakalım napcaz daha hersey tam belli değil.
:) Yüzüne bakınca artık gitmede diyemiyorum öyle hevesliki sevdicegim :KK36: Insan evlenince bi baska oluyomus. Canin diger yarin :KK36: Anlatilmiyo iste..
BAMBAŞKA

RABBIM BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN EVIMIZIN DIREGINI.....♥

Hele akşam misafir geldi ben alıyorum uyutmak için besigine koyuyorum. O geliyo alıyo içeriye götürüyo (kayın.v) . Kucağında tutuyo en son aldım kucağından onda niye duruyo bende dursun. Alınca öylece kala kaldı ortada. Hahahaha....:KK70:.....ben nasıl yaptım böyle bişeyi hayret ettim kendime. ..:KK53:

Hele akşam misafir geldi ben alıyorum uyutmak için besigine koyuyorum. O geliyo alıyo içeriye götürüyo (kayın.v) . Kucağında tutuyo en son aldım kucağından onda niye duruyo bende dursun. Alınca öylece kala kaldı ortada. Hahahaha....:KK70:.....ben nasıl yaptım böyle bişeyi hayret ettim kendime. ..:KK53:
yavruya yazık ya uyandırılır mı hiç. Sen Kv. Ile birlikte mi kalıyorsun yoksa yakın mı oturuyorsunuz. Valla bi acayipler bunlar

yavruya yazık ya uyandırılır mı hiç. Sen Kv. Ile birlikte mi kalıyorsun yoksa yakın mı oturuyorsunuz. Valla bi acayipler bunlar

Uzakta ama sürekli geliyo komşuları geldide akşam. Bazen hiç anlayamıyorum ben onu zaten bi bakmissin iyi bi bakmissin kötü..

Süpersiniz ya nerde sallanmadan yada memesi z kaç aylık oldu bebis
Hep oyle degil caniiiim. En iyi gunlerimiz boyle. Ayakta da salladigimiz oluyor, ve bazen de avucta basini poposunu tutup asagi yukari sallarken sakinlestigi de oluyor ki bu coook zor artik kol kaslarim bayagi gelisti :) cok sukur memeci degil kizim, emer doyar diliyle iter. 3 martta dogduk canim, minicikti 2800 gram. Bizim sikintimiz yuznde cikan puturler, aglayinca kizariyorlar, kasinti veriyorlar, uykusunda elleri hep yuzunde :( hamilelik sirasinda benden gecen hormonlardanmis. Goz kapaklarindan boynuna kadar, cok huzursuz oluyor kuzum :(

Merhaba kızlar bir sey sorucam sizin eşleriniz dogum hediyesi sldı mı size? Ya benim eşimin beni sevdigine eminim ama bu tarz seylerde tık yok zoraki yapıyor dogum yapalı 2.5 sy olacak hala hediye alacak bana bir kac defa söyledim tamam alıcam diyor haftaya diyor ondan beri kac hafta gecti bende cok kırılıyorum bu duruma. Devamlı söylüyor olmak ta zaten cok rahatsız edici. :(((

Emzik büyük yardımcın ... O olmasa uyutman oyalaman çok zor olurdu .. Şuanda biz öyleyiz... Uyanıkken bile zor oluyor eğlendirmesi ... Emzik almadı Benlm kızım :KK43:
Haklisin, o sakinlesmesine cok yardimci oluyor. Taburcu olduktan sonra esim ve gorumcem emzik veriyorlardi benim de sutum tam gelmemisti emzigi cektigini gorunce onu emmesine beni emsin dedim saatlerce memede tuttum. Hem de 1 aylik olana kadar emzik vermek iyi degilmis memeyi iyice ogrendikten sonra verilebilirmis. Simdi de esek kadar olur agzinda emzik ister diye ufaktan korkuyorum ama her sorunu sirasiyla cozeriz insallah.

Elini kulagına goturme yok, goz ovuşturma yok emzık ısteme yok bız sadece aglarız
Kiyamam yavruna...sakin bir odaya bebeginle basbasa gecmeye calis canim, kimse girmesin soyle, emzir ya da mamasini ver sakin sakin simdi uyuyacaz seklinde konus. Ya ayakta salla, gogsune elinle kalp atislari ritminde pat pat yap. Telden sac kurutma makinesi sesi acmaya dene. Aaaaa aaaaa sesler yap yumusak tonla. ( esim kendi şşşşşşş şşşşşş sesini kaydetti dinletiyor ise yariyor). Sen bu isi basaricam dusun pozitif dusun bebegin seninle ayni frekansta olur cunku. Biz bir kere banyosunda cok aglafdik ciyak ciyak herkesi kapi disari ettim bir daha izin vermem dedim. Cok huzursuz olmustu kizim.

Merhaba kızlar bir sey sorucam sizin eşleriniz dogum hediyesi sldı mı size? Ya benim eşimin beni sevdigine eminim ama bu tarz seylerde tık yok zoraki yapıyor dogum yapalı 2.5 sy olacak hala hediye alacak bana bir kac defa söyledim tamam alıcam diyor haftaya diyor ondan beri kac hafta gecti bende cok kırılıyorum bu duruma. Devamlı söylüyor olmak ta zaten cok rahatsız edici. :KK43:((
Yapma tatlim hediye ne ki...esinin kazanci zaten ailenize ait. Onemli olan seni sevsin desteklesin, evde yardim etsin, bebeginle yardim etsin, bir el atsin camasir assin, kaynana karsisinda seni savunsun :) bunlardan bisiler iste, hepsi birden yapani yok sanirsam cok beklemeyelim :) benimki cicek bile almamisti dogumda kapidan girnce heh geldi benim eli bos odunum dedim. Sonra aldi hediyesini de bu sefer de cok pahali bisi aldi kafasini kircaktim

Back