2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Merhaba hanimlar umarim herkes iyidir biz iyiyiz cok sukur birde su sancilar gaxlar olmasa daha iyi olacaz ama mecbur dayanacaz 4 aylik olana kadar bi arada kizlar ben epilepsi (sara) hastasi oldugum icin ilac aliyodum ve o yuzden emzirmeyi birakmistim ama simdi tekrar emzirmeye baslamak istiyorum doktoruma danistim ilacimi degistirip tekrar baslicam emzirmeye yavrumun emmesini o kadr cok ozledim bu duyguyu tekrar tatmak cok guzel olacak :KK70: benim oglusum geceleri cok huysuz gaz ve sancidan dolayi ve yuz ustu yatmayi cok seviyor onu cok rahatliyo .. emzigide cani isterse aliyo onun icin hic zorlamiyorum suan mamayla besliyorum oglumu bugun 52 gunluk oldu 5 kilo ve 53 cm sagliginda bi sorun yok cok sukur .. ve ben korunmak icin cerasette aliyorum fransadayim bu onerildi bana .. bu kadr kizlar cok yazdim kendinize ve bebeklerinize iyi bakin allaha emanetsiniz

ne kadar guzel yaa benım bebegımın de emme refleksı cok fazla sureklı emmek ıstıyor ama sut sagmadan emzık gıbı emıyor keyıf ıcın. Doktorumuz emzık kullan dedı ama ne kdr denedıysem olmadı ınat edıyor tukuruyor almıyor emzıgı. Sılıkon almıştım cogunu sımdı kaucuk aldım bır de onu denıcem :KK43:

Ben silikon aldim basta emmedi diye degistirecektim ama simdi emiyo, tabi cok emmiyo agzina benim tutturmam gerekiyo bu bile hic yoktan iyidir. Sende biraz sabret sakinlesmesine yardim et insallah alisir

ben de akşamları 90 lık yapıp veriyorum. sütüm yetmiyor sanırım. verirken çok üzüldüm ama bir yandan da aç kalmasından iyidir. günde 3 bardak humana still tea içiyorum rezene kimyon falan ama süt akşam olduğunda bitiyor sanırım. daha kırkımız bugün çıktı nasıl olcak bu süt olayı bilmiyorum. çok üzgünüm :KK43:
Resmen beni tarif etmişsin aynı şeyleri aynı miktarda içiyormuşuz ben ekstra bir de 3lt su içiyorum ama senin dediğin gibi sabah 2 öğün sadece emzirmeyle uyuyabiliyor öğleden sonra 5-6 gibi sütüm artık çok az olmuş oluyor ve yetmediği için uyuyamıyor anne sütü sonrası ilk öğününde önce emzirme sonra 60cc mama veriyorum sonraki öğünde önce emzirme sonra 90cc mama veriyorum(ama tam bitiremiyor onu 75-80cc falan içiyor) sonraki gece 23:00-00:00 gibi akşam sağdığım süt eğer 90cc yi falan bulmuşsa onu içiriyorum eğer bulmamışsa mecbur yine mama veriyorum 120cc ne kadar içerse artık. Bir de gece uykumuzda 120cc mama içiyor onu hemen hemem bitiriyor. Ben de çok üzülüyorum keşke hep emzirebilsek ama yok napalım inan bir kaç gündür foruma giremiyordum tesadüf sizler de bu mama konusunu konuşuyormuşsunuz okuyunca benim gibi az sütü olanları okuyunca biraz moral buşdum sadece ben böyleyim sanıyordum bir yandan etraftakilerin lafları canımı sıkıyor ama aç mı kalsın çocuklarımız. Karnı doymazsa çocuk sürekli ağlıyor uyumuyor o yüzden yapacak bir şey yok

biraz önce de yazmıştım ama kızım sabah ve öğlen yani 2 öğün emiyor sonraki öğünlerde 5dk emiyor ve memeyi diliyle itiyor sıkıyorum süt var ama az diye mi itiyor yoksa biberona alıştı diye mi anlamıyorum. Biberona alışsa sabah da emmez diyorum ama bir yandan da bazen memeyi hiç denemeden itiyor o hareketi de biberona alışmasından diyorum bilemedim niye böyle oluyor

Kizlar sut kinusunda sorun yawayanlari okudum. Sütün artmasi icin bend2 cok caba sarfettim ilk haftalar yoktu sutum. Ama simdi cok şükür yetiyo. Yaptiklarimi anlatayim. Sabahlari ac karinla cay kasigi çörek otu. Sonra bir su bardagi rezene ve en onemlisi kimyon her yemekten sonra cay kasigiyla agzima atiyorum uzerine suyla gidiyo valla biliyorum tadi cok kotu ama oğlum icin zehir olsa icerim. Tabi ki bol suyu unutmayin deneuin kizlar vazgecmeuin. Ben dogru durust yemek yemiuorum bile ama cok sukur sut yetiyo.Allah hepimize yardim etsin.

bende bunu merak ediyorum. ben vermiyorum doktorum gerek yok afrika sıcağında bile olsa susamaz bebekler anne sütünden alıyor o dedi. bu arada ben sadece anne sütü veriyorum mama vermiyorum.
Dr.lar yazın az da olsa öneriyor. Henüz gerek yok tabi.

kızım hemen her gün fışkırtarak kusuyor. bazen günde 1 kere bazen 3 bazen hiç. genizleri tıkalı sürekli tuzlu serum veriyoruz ama açılmadı bir türlü. doktor asist şurup vermişti 3 gün kullandık sonra bıraktık ama sanırım yanlış yaptık. içinde 2 yaşın altındaki çocuklara verilmemeli yazıyordu. tedirgin olduk. şurubu verdiğimizde kırkı bile çıkmamıştı.

özellikle akşamları aç gibi deli gibi emiyo. süt olmuyo kollarını yiyor. mama veriyoruz. kustuğunda ise midesinden çıkanlara inanamıyorum o kadar küçük mideden o kadar sıvı nasıl gelir. 2 su bardağını geçer heralde. kustuktan sonra uyuyo. aç uyumasın diye zorla uyandırıyorum ama çok zor uyanıyo. bebegi kusma problemi yaşayan var mı? midesi de bulanıyor arada kusacak gibi yapıyor. bir gece acile gittik kan aldılar akciğer filmi çektiler. temiz çıktı. kusmasına da bir şey demediler.

Bugün 35 günlük olduk,günde sadece bir kere kaka yapıyı oğluşum,dr makat darlığı var demişti,sizde durumlar nedir,normal mi bir kere yapması

onuda yapıyorum zaten.. bebege de bı ıkı kasık verebılırsın dedı dr.
Siz sebamedin bebekler icin yuz kremini kullanmistiniz sanirim bebegin yuzundeki sivilcelere iyi gelir mi acaba? Kuru da bebegimin cildi . Memnun kaldiniz mi siz[/QUOTE]
EVET ben memnun kaldımsürüyorum banyolardan sonra fılan

Bugün 35 günlük olduk,günde sadece bir kere kaka yapıyı oğluşum,dr makat darlığı var demişti,sizde durumlar nedir,normal mi bir kere yapması
Bizimkisi 2_3gunde bi yapiyoo.doktor normal dedi.bizde 55gunluguz.ilk zamnlar sorun haline getiriyordum niye yapmiyoo diye.zeytinyagi denedim fitil bile denedim.cani nezamn isterse ozamn yapiyo.anne sutu ve mamayla besleniyoo

Bizimkisi 2_3gunde bi yapiyoo.doktor normal dedi.bizde 55gunluguz.ilk zamnlar sorun haline getiriyordum niye yapmiyoo diye.zeytinyagi denedim fitil bile denedim.cani nezamn isterse ozamn yapiyo.anne sutu ve mamayla besleniyoo
Benimki de tam tersi günde 2 bazen 3 kere yapiyo sadece anne sütü veriyorum ben acaba benimki mi çok yapıyo :KK43:

Bu arada benim kızım 67 günlük oldu bebisi benimle aynı olanlar oyuncak aldınız mı bu aydaki bebekler nasıl oyunlar oynar? Nette eliyle tutabilecek şeylerden bahsetmiş ama vermek gerekir mi ? Cevaplarınızi bekliyorum
Cnm benim bebegim de 68 gunluk ben bi cingirak aldm dikkatini cekiyor guluyor aglafiginda onunla susabIliyor. Ama eliyle tutamiyor henuz

X