- 25 Mart 2014
- 2.291
- 393
- 37
-
- Konu Sahibi _oceanshine_
bende gonal vuruluyordum 150 ünite senişnki baya fazlaymışHayirlisiyla insallah canim . insallah .ben gonal f e basladim 300 doz gunde .sen hangi asamadasin simdi ne zaman transfer
oylebende gonal vuruluyordum 150 ünite senişnki baya fazlaymışbenim canım bu ay hormon düzenleyici kullandım bitti adet olmayı bekliyorum adetin 21.günü de lucrin vurulmaya başladım...şimdi adet olunca gidicem estrofeme başlıcaz rahim uygun kalınlığa erişincede 18-22 günleri arası transfer olacak inşallah
amin canım hakkımızda hayırlısı olsun 8-12 arası olduğunda transferi yapıyorlarmış senn opu ne zaman olacak transfere kadar büyük ihtimalle 10 mm olur o da ideal zatenoyle
Insallah bi sorun cikmadan atlatiriz yaaa rahim kalinligi ne kadar olucakmis bilgin varmi 6 olctu bugun heralde
benim dün 10taneydi döllenen..yarın netleşicek...bana bağlı bir karar mı bilmiyorum ki tek ya da çift koydurmak..sen hiç konuştun mu doktorunla? tek istiyorum aslında ilk başta ama 2 konulunca da destekliyormuş sanırım birbirni ve tutunma ihtimali artıyormuş..bilemedim..sen ne yapcaksın :) benim yrn transfer :)ay cok sevindim.belki ayni gun transfer olur ikimiz icinde hayirlisi.umarim olumlu gecer.rabbim daha fazla aratmasin.
cnm hic bi bilgim yok.suan durumun ne.ne asamadasin
ben hatta 3 istiyoerum ama dr.a kalmis bise.sanirim dr yaş ve yumurtaliklara gore bakip transfer yapiyo.2 koydurmak istiyorum.benim dün 10taneydi döllenen..yarın netleşicek...bana bağlı bir karar mı bilmiyorum ki tek ya da çift koydurmak..sen hiç konuştun mu doktorunla? tek istiyorum aslında ilk başta ama 2 konulunca da destekliyormuş sanırım birbirni ve tutunma ihtimali artıyormuş..bilemedim..sen ne yapcaksın :) benim yrn transfer :)
lucrinle ilgili bilgim yok.opu icin adet beklemen lazim.benimde pek bilgim yok yeni yeni ogreniyorum bendeCanım sonunda araştıra araştıra ufak da olsa bi bilgi sahibi oldum kısa protokol olrak geçiyormuş sanırım. Yumurta rezervi az olan kişilerde uygulanıyormuş. Mikrodozlarda olmasının sebebi de bazen aşıır dozda ilaç ve uyarıcı vermek yumurtalıklarda beklenmedik fazla büyüme olgunlaşma vb problemlere neden olabiliyomuş. Hayılrısı neyse o olsun tabi hepimiz için. İki gun sonra lucrn iğneler vurmaya başlıycam sonrasında kontrole gidicem sizlere bi sorum var ben bu süreç içinde haftaya falan adet olabilirim bu opu ve transfer işlerinin adet olup olmamakla nasıl bir bağlantısı var peki ? benim kistim olmuştu adetin ikinci gunu yasmin kullanmaya başlamıştım, şu an tahmini adet gunume yaklaşık bir hafta var. Bu lucrn adet gecikmesi yaparmı ? Lucrinden sonra opu için adet olmamı mı bekliycez ? Ne çok sordum ya işin başında olunca insanda bi şaşkınlık oluyo kusurma bakmayın kızlar
hadi gözün aydın canım maşallah güzel oluşmuş embriyoların büyük ihtimalle 5.güne gitmeye çalışırlar embryo sayısı fazla olduğu içinkizlar benim de 26 yumosun 23u isleme alinmis.16si dollenmis.simdi embriyo olusmasini bekleyecegiz.cok heyecanli bir surec.kac tanesi 5.gune gidecek acaba
canım sen yumurta büyütme ilaçlarına başladın mı eğer başlamadıysan lucrini genellikle uzun protokol tedavilerde veriyorlar adet olunca da yum büyütme iğnelerine geçiyorsun...lucrin adet gecikmesi yaptığını okumuştum forumlarda...bende şuan lucrin vuruluyorum adet olduğumda dondurulmuşlara başlıcazCanım sonunda araştıra araştıra ufak da olsa bi bilgi sahibi oldum kısa protokol olrak geçiyormuş sanırım. Yumurta rezervi az olan kişilerde uygulanıyormuş. Mikrodozlarda olmasının sebebi de bazen aşıır dozda ilaç ve uyarıcı vermek yumurtalıklarda beklenmedik fazla büyüme olgunlaşma vb problemlere neden olabiliyomuş. Hayılrısı neyse o olsun tabi hepimiz için. İki gun sonra lucrn iğneler vurmaya başlıycam sonrasında kontrole gidicem sizlere bi sorum var ben bu süreç içinde haftaya falan adet olabilirim bu opu ve transfer işlerinin adet olup olmamakla nasıl bir bağlantısı var peki ? benim kistim olmuştu adetin ikinci gunu yasmin kullanmaya başlamıştım, şu an tahmini adet gunume yaklaşık bir hafta var. Bu lucrn adet gecikmesi yaparmı ? Lucrinden sonra opu için adet olmamı mı bekliycez ? Ne çok sordum ya işin başında olunca insanda bi şaşkınlık oluyo kusurma bakmayın kızlar
canım sen yumurta büyütme ilaçlarına başladın mı eğer başlamadıysan lucrini genellikle uzun protokol tedavilerde veriyorlar adet olunca da yum büyütme iğnelerine geçiyorsun...lucrin adet gecikmesi yaptığını okumuştum forumlarda...bende şuan lucrin vuruluyorum adet olduğumda dondurulmuşlara başlıcaz
aynen dediğin gibi sonu güzel olsun da inşallah büyük ihtimalle sen adet olacaksın adetin 2.günü yumruta büyütücü iğnelere başlıcaksın...evet canım ben cumadan beri lucrini vuruyorum göbekten yapılıyor zor değil inan ki ben iğneden çok korkan bir insanımdır...Canım ben şu an folik asit, dhea ve asprin alıyorum........ bunun yanı sıra lucrine iki gun sonra başlıycam, verdikleri kağıtta mikrodoz protokol yazıyodu ben de araştırdım tabi çok kesin bilgi olmamakla beraber kısa protokol olduğundan bahsediyolardı artık her neyse :) bi yola başladık mecbur güvenicem ve devam edicem kısa uzun sonu istediğimiz gibi olur umarım :) lucrn kendin vuruyorsun değil mi canım ?
Bende Ekimde başlayacağım inşallah, Tüp bebek tedavisine. Henüz şaşkınlığımızı atamadık üstümüzden.
Dünden beri okuyorum sürekli ama. Aklıma takılan çok soru var.
Tecrübeli arkadaşlar bana bir yardımcı olun
Adetin 2. günü mü gidilmesi gerekli ilk?
Hergün iğnemi vuruluyor?
İğneyi kendi vuranlar varmış,bu doğru olurmu ? Hastane ayrıca ücret alıyormu iğne vurmak için?
Yumurta toplama işlemi bayıltarak oluyormuş , peki yumurta nasıl bir şey , et parçası gibimi? Neyle alınıyor?
Horman ilaçlarının ne gibi etkisi var?
Sonra o dışarda lab. ortamında bir araya gelen emrio ları nasıl tekrar transfer ediyorlar acaba? Gözle görülebilecek birşeymi?
Direk rehimemi yerleştiriyorlar? Yani spermlerin daha fazla kat etmesi gereken yol kalmıycak sadece tutunması gerekecek öylemi?
Biliyorum sorularım size komik bile gelebilir ama, gerçekten bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler, Rabbim tez zamanda bebeklerimize kavuştursun bizi inşallah.
adetin 2.günü günü gidilmesi gerek doktor gerekli tedaviyi planlayıp yine adetin 2.günü başlıyor yada hemen başlamıcaksan herhangi bir zamanda görüşmeye gidip tedaviyi planlaması yapılıyor...Bende Ekimde başlayacağım inşallah, Tüp bebek tedavisine. Henüz şaşkınlığımızı atamadık üstümüzden.
Dünden beri okuyorum sürekli ama. Aklıma takılan çok soru var.
Tecrübeli arkadaşlar bana bir yardımcı olun
Adetin 2. günü mü gidilmesi gerekli ilk?
Hergün iğnemi vuruluyor?
İğneyi kendi vuranlar varmış,bu doğru olurmu ? Hastane ayrıca ücret alıyormu iğne vurmak için?
Yumurta toplama işlemi bayıltarak oluyormuş , peki yumurta nasıl bir şey , et parçası gibimi? Neyle alınıyor?
Horman ilaçlarının ne gibi etkisi var?
Sonra o dışarda lab. ortamında bir araya gelen emrio ları nasıl tekrar transfer ediyorlar acaba? Gözle görülebilecek birşeymi?
Direk rehimemi yerleştiriyorlar? Yani spermlerin daha fazla kat etmesi gereken yol kalmıycak sadece tutunması gerekecek öylemi?
Biliyorum sorularım size komik bile gelebilir ama, gerçekten bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler, Rabbim tez zamanda bebeklerimize kavuştursun bizi inşallah.
Çok çok teşekkür ederim. Umarım sizim içinde her şey kolayca olur. Bebeğinizi bir an evvel alırsınız kucağınıza.Sırayla bildiğim kadarıyla cevap vereyim bilemediklerime daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsunlar bize :) Halini çok iyi anlıyorum çünkü ben de öyleyim ama belli bir yere kadar kendi tecrübemi anlatayım...
Adetin ikinci günü tüp bebek muayenesine gitmen yumurta rezervlerini ve orada oluşan problem var mı yok mu bunu öğrenmek adına çok önemliymiş bana bunu doktorum demişti. Adetin ikinci günü herşey çok net biçimde görünüyormuş..
İğnelere hemen başlamıyorsun tabiki öncelikle bir ön hazırlık dönemi geçiriyorusun bu da senin vucuduna rahmine yumurtalıklarına bağlı yani bugun gittin yarın sana transfer yapılıp hamile olmanı beklemiyorsun malesef-- umarım hiç bir sıkıntın yoktur da kolayca halledersiniz. Doktor kontrol ediyor örneğin kist görüyorsa rimesi için dogum kontrol hapı veriyor ya da miyom polip varsa operasyon geçirip geçrimemene karar veriyor yanı bu bir süreç ve en uygun ne zaman ise o zaman asıl tedaviye başlıyorsun... bunun öncesinde belki yumurta canlandırıcı ilaçlar folik asit vb bazı vitamin ve uyarıcı tarzda ilaçlar da kullanma ihtimalin var ama tabiki bu duurmlar hep bireysel özelliklere göre değişiyor.
İğneler tedavinin uygulama aşamasında vuruluyor. BEn henüz vurmadım ama yapılamıycak birşey değil bu kadar insan yapıyorsa biz de yapabiliriz diye düşünüyorum hem de bebeğimiz için değer :) lucrin iğnesi incecik üçlu birşey bir de 12 ssaate bir vurman gerekiyor kçük bir iğne için o kadar zahmete girmene gerek yok emin ol sen de yapabilirsin
Hormon ilaçlarının şu ana adar etkisi oldugunu duymadım ama bu süreç içinde beslenmene (organik çiğ ceviz badem fındık protein meyve sebze agırlıklı beslenme ve egersizlerine dikkat edersen bu durumu absorve edebilirsin tabiki egzersizlerin transfere kadar) haliyle kilo alma olayını ortadan kaldırabilirsin
yumurta yoplama ve transfer işini benden daha tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum :) ben henüz o kısma gelemedim
aynen dediğin gibi sonu güzel olsun da inşallah büyük ihtimalle sen adet olacaksın adetin 2.günü yumruta büyütücü iğnelere başlıcaksın...evet canım ben cumadan beri lucrini vuruyorum göbekten yapılıyor zor değil inan ki ben iğneden çok korkan bir insanımdır...
Teşekkür ederim ellerinize sağlık . :)adetin 2.günü günü gidilmesi gerek doktor gerekli tedaviyi planlayıp yine adetin 2.günü başlıyor yada hemen başlamıcaksan herhangi bir zamanda görüşmeye gidip tedaviyi planlaması yapılıyor...
hergün iğne vuruluyor kimi göbekten kimi kalçadan göbekten olanları kendin vurabiliyorsun ya da herhangi bir özel hastanede ya da devlet hastanesi acilinde yaptırabilirsin reçetenle beraber....
yumurta bayıltarak yapılıyor özel enjektörlerle sıvı gibi olan yumurtalar toplanıyor diye biliyorum...
sonra toplanan yumurtalar embriyolahlar tarafından uygun labaratuar ortamında spermlerle birleştiriyorlar ve bölünmesini izliyorlar 3. ya da 5.günde direk rahime koyuluyor..kimi doktorlar transfer işini anlatarak yapıyorlarmış...
benim bildiklerim bunlar umarım yardımcı olmuşumdur
aynen canım bende korkardım rahim filmini bile anestezili çektirdim normal muayenelerde kasılıp kalırdım ama o iğneleri vurulurken aklıma hep bebeğim geldi vurdum kendim ki ben işyerinde vurdum hep düşün...sende yaparsın sonu güzel olacağına inan ki inşallah güzel olurBende çok korkak sanırdım kendimi bi histeroskopi ameliyatı geçirdim ürktüm ama hiç sesim çıkmadı kendime hayret ettim, bi de her ay kalçadan d vit iğnesini vuruluyorum ve 30 yıllık hayatımda ilk defa kalçamdan iğne oldum :) bunu da yaparım heralde bebeğimiz için herşeye değer :) bebişlerimiz için herşeye değer :)
aynen canım bende korkardım rahim filmini bile anestezili çektirdim normal muayenelerde kasılıp kalırdım ama o iğneleri vurulurken aklıma hep bebeğim geldi vurdum kendim ki ben işyerinde vurdum hep düşün...sende yaparsın sonu güzel olacağına inan ki inşallah güzel olur