• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
para tuzağı olabilir canım bence bildiğine git sen :)
yok öyle yapıcam zaten ikili test muayeneden ucuzdu :)
gittiğim yerin fiyatıda orta karar ,ben burdan duydum millet ikili test için başka hastaneye gidiyor
dur dedim belki uygun fiyat bulurum dedim ama yok,neyse ben herzamanki gibi hastanemde kalıyım :)

bana gittigimde detaylı ultrasonla baktı kan testi yaptı 1 hafta sonra biz sizi arıycaz sonuclar icin dediler özel muayanenede yaptrdmm

Ben de önce muayene oldum. İstem kağıdı istediler çünkü ikili test için. Önce doktor kontrol ediyor. Testten sonra tekrar gelmene gerek yok dedi. Kan testi sonucunu telefonla halledeceğiz. 1 ay sonra tekrar çağırdı.
o zaman hepsi böyle demek :)
ama direk kan testi falan yaptırıyoruz muayenesiz
bir dahakine ,kendi gittiğim hastaneye sorucam bakalım orası nasıl.

Son düzenleme:
hanımlar ikili testi başka hastanelerde yaptıranlar , gittikleri yerde muayene de oluyorlar mı?
benim bugün aradığım hastane muayene olmanız lazım dedi
bana saçma geldi.
Muayne olmak zorundasın canım cunkü ikili tarama sadece kanda bakılan bı durum değil doktor ultrasonla ölçümlerını yapıcak bebeğin kagıda sen ve bebek hakkında bılgılerı gırıcek sonra lab kan alıcak hepsı beraber incelenıcek muaynesız olmaz yanı

Muayne olmak zorundasın canım cunkü ikili tarama sadece kanda bakılan bı durum değil doktor ultrasonla ölçümlerını yapıcak bebeğin kagıda sen ve bebek hakkında bılgılerı gırıcek sonra lab kan alıcak hepsı beraber incelenıcek muaynesız olmaz yanı
Ben ilk gebeliğimde ikili test yaptırdım zaten 2012 doğumlu kızım var
yani başka hastanede yaptırırsak muayene olunuyormu demek istedim
hastane önce doktora gideceksin o ikili testi yazacak sonra ikili test yapılacak dedi
benim gittiğim hastanede,radyoloji odasında radyolog bakıyor
yine aynı hastanedeyim ,herşey aynı olacak yani
burda ikili testi kadın doğum doktorları yapanlarda var,farklı bir odadada mı bakıyor peki?
çünkü radyologların baktığı ultrasan daha farklı detaylı sanırım.

hem ayrıca merak ettiğim bişey var... neden hamileleri ilaç küpüne çeviriyorlar... eskiden annelerimiz hiç ilaç kullanmamış ve gayette sağlıklı doğmuşuz... şimdiki bebekler daha doğar doğmaz hasta... mesela benim vitamin eksikliğim yok çok şükür ve doktorum ilerde bebek büyüyünce eksiklik olabilir dedi... ilaç yerine doğal beslensek ve gıdalardan o vitaminleri alsak:KK64:
bana 5 aya kadar hiç bir hap vermedi doktorum folik asit hariç
5.ayda radyolog ayrıntılı ultrasondan bakıp 2 hafta geri dedi
doktorumda o zaman vitaminleri verdi,belkide içimin rahat etmesi için verdi bilmiyorum hiçte sormadım
sanırım ilaçsız devam edecektik,kan hapıda vermedi,değerlerim iyiydi
ama sen doktorun ne derse onu yap,vitamin sonuçta
çünkü bayağı bir vitamin kaybediyoruz,gerçi benim sadece d vitaminim düşük
diğerleri iyi ama b vitaminini daha yaptırmadım,tahliller için devlete gitmiştim. dr yazmayı unutmuş.
bakalım o nasıl çıkacak.

ben gaz ağrılarına iyi geldiğini bilmiyordum benimde gaz sıkıntım oluyor ilacı üç gündür kullanıyorum umarım bana da iyi gelir, çoğu şeyi yiyemiyorum. Balık hapı kullanmıyorum haftada 1 mutlaka yemeye çalışıyorum.
Hapin icinde zencefil varmis zencefil gaz agrilarina iyi geliyormus diye okumustum doktor bana balik hapini hergun kullan balik yedigin zamanlarda icme demisti bende hergun icemiyorum aslinda icilmesi lazim 4.ayda bebegin beyin gelisimi olusuyormus 4 ay onemli demisti doktor

Güzel anneler, hepinize selamlar nasılsınızz? meleklerimiz bebişlerimiz nasıl ? bende sabırsızlıkla 1 haftanın geçmesini bekliyorum belki bir cinsiyet yorumu yapar sevgili doktorum:KK73:bir de sık ultrasona girmek sakıncalımı herhafta mesela?
radyasyon yaymadığı için sakıncalı değil diye biliyorum ama burda bazı arkadaşlar
bebeğe zarar verdiğini söyledi,ilk defa duyuyorum bende merak ettim nedenlerini
avrupada yaşayan arkadaşlarda ultrasona senede 2 defa giriyorlarmış
aslında sebeplerini açıklasalar bende merak ettim
bir sorunmu var neden her hafta girmek istiyorsunuz ultrasona?

Merhaba arkadaşlar nasılsınız :) 12.haftada rahim ağrıları sızlamaları yaşayan var mı? Lekelenmem yok ağrı var sadece hareket ettikçe daha da hissediyorum. Aslında dinlensem geçiyor biraz ama dinlenemem çünkü çalışıyorum. Sizce doktora sırf bunun için gitmeli miyim?
Canim benimde ole agrilarim halen var doktor vajina kaslarinin genisledigini soyledi hatta asagidan kontrol etti bir sorun olmadigini soyledi eger randevuna cok varsa git baktir icini rahat olur randebun yakinsa bosuna gitme doktolr vajina genislemesi diyorlar

normalde öyle yapıyorum aslında ama mayalayıp getirenler oluyor ya da daha yararlı diyenler oluyor ama haklısın risk almaya değmez
Boswer canim pastorize olan yiyecekleri tuket bende gida teknikeriyim sut et urunleri mikroorganizma ureyen yiyecekler benim teyzem hamileliginde cok keci peyniri tuketirmis 8 aylik bebegini dusurdu bu yuzden icerisindeki mikroorganizma yuzden 2 hamilleginde agzina peynir koymadi pastoroze olmasi sart...

merabalar günaydın hanımlar... Dün geceyi kasık ağrısından hastanede gecirdim ve doktor çıkışım yapılırken progestan yazdı düşük tehlikem olduğunu falan sölemedi sadece düşük tehlikesi olanlar mı kullanır bu ilacı
Korkma canim onlem diye yazmistir, progestan dusugu onlemiyor zaten sadece rahim duvarini kalinlastirarak bir nebze de olsa yardim ediyor saglikli hamilelige. Bende de kasik agrisi var. 13. Haftadan itibaren normal dedi dr bana. Korkmamaya calis...

hem ayrıca merak ettiğim bişey var... neden hamileleri ilaç küpüne çeviriyorlar... eskiden annelerimiz hiç ilaç kullanmamış ve gayette sağlıklı doğmuşuz... şimdiki bebekler daha doğar doğmaz hasta... mesela benim vitamin eksikliğim yok çok şükür ve doktorum ilerde bebek büyüyünce eksiklik olabilir dedi... ilaç yerine doğal beslensek ve gıdalardan o vitaminleri alsak:KK64:
Ben de ayni fikirdeyim ama yedigimiz gidalar annemizin zamanindaki gibi degil sanirim. :/

kızlar merhaba, 2 haftadır mantar enfeksiyonundan ölüyorum resmen. zilan diye bir krem var onu kullanıyorum ama geçmiyor. bir de sebamed in vajinal sabunu ile yıkıyorum ama yok bana mısın demiyor. dr um da başka ilaç önermiyor. sizin öneriniz var mı ???? :KK43: nasıl kurtulurum :KK43:(((
oktorun nasi ilac onermiyor yaaa? Ama mantar ilerlerse seni cok rahatsiz eder...
D

Günaydınlar herkese. Pazartesi doktor kesen çok aşağı inmiş düşük tehlikesi var deyip progestan verdi. Önceki iki üç gün mide bulantılarım neredeyse hiç olmamıştı ama ilaca başlayınca yeniden nüksetti. Yani ben ona bağladım. Yan etkileri de okumak istemedim belki psikolojik olarak etkilenirim diye, bu hormon ilacının bulantı gb bi etkisi var mı kızlar duydunuz mu hiç???

Tsk
Günaydınlar herkese. Pazartesi doktor kesen çok aşağı inmiş düşük tehlikesi var deyip progestan verdi. Önceki iki üç gün mide bulantılarım neredeyse hiç olmamıştı ama ilaca başlayınca yeniden nüksetti. Yani ben ona bağladım. Yan etkileri de okumak istemedim belki psikolojik olarak etkilenirim diye, bu hormon ilacının bulantı gb bi etkisi var mı kızlar duydunuz mu hiç???
Geçmiş olsun canım evet yukardan mide bulantısı yapıyor canım ben vajinal yoldan aliyordum

bendede iştahsızlık var bulantılarım geçti gibi ama halsizlik felan devam ediyor .inş yakında onlarda biter rahatça geçer günlerimiz :)
İnşallah miğdem bulansın ama halsizlik olmasın istiyorum artık.
Kızlar sizde de yemek yediğiniz halde doymamış hissi oluyor mu? Bu his beni sinir eder oldu.. Çok şükür şu bir kaç gündür iyiyim. Ama şu açlık hissi yüzünden ne yiyeceğimi şaşırdım.. Canım bişey yemek istemiyor ama yemek yeme hissi var sürekli.. :KK64::KK64:

Bennn,artık ne yiycemi şaşırdım bebek alttan hortum gibi çekiyo sanki,yemek yiyorum yarım saat sonra karnım gurulduyo yine bişeyler yiyorum yedikten sonra ağzımda boğazımda acımtırak bi tat çok rahatsız ediyo yine bişeyler yiyorum ama kilo almadım metebolizma fenaaa :)

.

Cnm progestan iğrenç bi hap,bende leke olmamıştı doktor ultrasonda biraz leke görüyorum dedi hapı verdi günde 3 defa alıyodum ama hayattan bıkmıştım o nasıl bir hap yaa halsizlik bulantı uyku ne varsa yaptı bi kaçgünden sonra eşim yeter içme haline yazık nolursa olsun dedi onunda gazıyla bıraktım ben ilkide bırakmışım doktor bide bir kutuyu bitir demişti öl dese daha iyiydi,ama senin durum biraz farklı cnm geçmiş olsun ama evet yan etkileri oldukça fazla sürekli yatıcan

Back
X