2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ay kızlar kilo neki bebisler sağlıklı olsunlarda
aynen sana katılıyorum cnm kilo neki yeter ki sağlıcakla kucağımıza alalım,doğum sonrası gerekirse evde spor yapar veririz ya da spor salonuna gider veririz :) ben de 61 den 58 e düştüm bu aralar yemeğe başladım bir kilomu geri aldım :) 59 oldum,sanırım doğuma kadar 80 olurum :) hiç sorun değil bebeğim sağlıklı olsun yeter bana.

Oyy onu dusundukce

savhabt: 39420433 .!.:
Ay ne bilim yemiyorumda çok sadece akşamları acıyorum ozaman yiyorum sanırım o aldırıyor senin iştah nasıl 9 dan sonra yiyorsan oda baya aldırıyor.
Sabaha karşı içim eziliyor uyuyamıyorumda kalkip bişe atıştırıyorum

Sabaha karşı içim eziliyor uyuyamıyorumda kalkip bişe atıştırıyorum
Yine iyiymiş ben 22:00 den sonra acıkıyorum, şuan midem gurulduyor mesela... Yemiyim desem ne eşim ne ben midemin gurultusundan uyuyamıyoruz. Aç karna kan vermem gereken zamanlarda 22:00 den sonra yememek lazım ya sabaha kadar uyuyamıyoruz, ağlıyorum açlıktan, o derece...

Benim yeme aliskanliklarim değişti. Mesela ben normalde meyve sevip yiyen bir insan değilim. Sebze yemeği de pek sevmem. Daha çok ağır yemekler ve is yoğunluğu sebebiyle fast food yerdim. Lakin suan dışarıdan yemek yiyeMiyorum. Fast food midemi bulaNdiriyor. Zararlı hicbirseyi yiyeMiyorum. Meyve ve sebze yeme durumum hat safhada. Sabah kahvaltim genelde meyve. Hergün yaklaşık 100 gr kuruyemiş tuketiyorum. özellikle tropik meyvelere düştüm. Ama çok fazla yiyorum gün boyu ağzım boş değil yani. Midem bulansa dahi zorla yiyorum. Umarım böyle devam eder. Çok güzel oluyor çünkü

Canim bende 72 olmusum vall dr.ayda bir alacaksın dedi ben cok acıkıyorum sabaha karşı bile uyanıyorum nolacak böyle bilmiyorum

Napacax böyle bir kg alcaksın dedi dr.ama bende mide bulantisıda olmadıgi icin yiyorum habire valla dr.azar işitecem

Tabi ki oncelikle bebeklerimizin sağlığı önemli. Ama kilolarimiz da önemli. Mümkün olduğu kadar az alırız umarım. Hamilelikte alınan kilolar sonra zor veriliyormus.

Canim bende 72 olmusum vall dr.ayda bir alacaksın dedi ben cok acıkıyorum sabaha karşı bile uyanıyorum nolacak böyle bilmiyorum
Vallah kızlar afiyet bal şeker olsun bebişlerinize sağlıklı besinler olsun inş.
Faydalı şeyler yemek süper zaten insan otomatikman zararlı birşeyler yiyemiyorki benimde meyveyle aram yoktu ama şimdi fiks 2 elma 3 4 havuç hatta ekşili salata dehşetle tavsiye ederim.
Not: Bilerek isim verdim evde kolay bulunduğu için.

Amcamın eşi bana diyor ki akıllı bebek bak şimdiden başladı, sana ne kadar faydali şey varsa yediriyor diyor. Ben gıdacı olmama rağmen çok kötü beslenen biriyDim. Zararlarını bilmeme rağmen fast food tüketen biri idim. Şimdi böyle olunca etrafimdakilerin de dikkatini çekiyor tuhaf geliyor onlara :)

Hamilelikte alinan kilonun sonra verilmesi tamamen bünyenizle alakali.ilk hamilelikte 25 kilo aldım dogum sonrasi 15 kilo kaldi sonra yavas yavas sadece 7 kilo kaldı.Ama ben cok yedim emzirme doneminde sürekli tatli hamurisi yedim ona ragmen kilo verebildim.

kesinlikle katlıyorum sana bende 21 kilo aldım ve 3 ayda 48 kiloydum ama 30 dan sonra alınan kilolar zor veriliyor diyorlarya ondan da korkmuyor değilim :)

Evet kızlar nasılsınız :) bizim bugün doktor kontrolümüz vardı. 11.haftamızı doldurduk bugün çok şükür sağlıklı görünüyor dedi doktorum. 3.8cm olmuş miniğim :)
Gittiğimde ikili testi sorarım demiştim. Ancak vakit bulabildim de gelebildim.. İkili testte ense kalınlığı ve burun kemiği ölçülürmüş. Ayrıca ultrasonda da çözünürlük yani görüntü kalitesi olayı varmış. Bu ikili testlerin yapıldığı ultrason cihazları daha kaliteli görüntü verirmiş. İkili taramada bebeğin özellikle kalp odacıklarına ve beslenmesine de bakarmış doktor. Beslenmesi derken kordonu ve midesine bakılırmış. Bebeği besleyen damarları kontrol edermiş. Ayrıca kan akışını gösteren renkli bi görüntü de olurmuş. Yani detaylıca bi kontrol ediliyormuş minikler :) bana ikili tarama sonucunda gittiğim doktorun bi rapor vereceğini, bu raporda bebeğin ultrason incelemesinin ve ense kalınlığı ölçümünün yazacağını söyledi. Ayrıca kan alınacağını ve ense kalınlığı ölçümü ile bilgisayara girildiğinde bi risk listesi verileceğini söyledi :)
İkili tarama perinatolog, radyolog ya da kadın doğumcu tarafından yapılabilirmiş. Hangi uzmana ya da hangi hastaneye yapırdığımızdan çok bu taramayı yapan doktorun tecrübeli olması önemliymiş. Ölçümü doğru yapması gereksiz korkulara kapılmamamız için önemliyken, ultrason incelemesinde de dikkatli olması (allah korusun) ileride karşılaşılabilecek sıkıntılara erken tedbir alabilmek adına önemliymiş. Perinatolog kadın doğumcudan iyidir ya da radyolog daha iyidir diye birşey yokmuş yani :) bu öğrendiklerimle benim bütün sorularım cevaplandı, umarım sizin sorularınıza da cevap olabilir :)

bluebottle ve savha bebek hareketleri tıbben en erken 15.haftalarda hissedilebiliyor olsa da anne adayına göre değişebilirmiş. Ben kaybettiğim bebeğimi 13.haftamda hissetmeye başlamıştım. Ama sakız patlatmışın gibi içimde hissettiğim, elimi koyunca hissedemediğim, minik ve anlık hareketlerdi. Çok çok belirgin hareketlerini yani elimi koyduğumda hissettiğimi ise 17de hissetmiştim sanırım. Bugün doktoruma dedim içimde hareket gibi değilde sanki minik bi sakız patlaması gibi hissediyorum bir iki gündür olabilir mi dedim. O da bazen anne adayları hissedebiliyorlar olabilir ama net hareketler için çok erken dedi :)

Kilo alımından bahsetmişsiniz. Doktorumda tartıldığımda çok kilo almış görünüyordum. Ben gün aşırı, sabahları yaklaşık olarak aynı saatlerde ve lavaboya çıktıktan sonra tartıldım. Hepsini not aldım. Ve aslında hiç kilo almadığımı farkettik :) ama sabah ve akşam tartılmam arasında enteresan şekilde 3kilo fark çıkıyor :)) doktorum da bunun ödem olabileceğini söyledi.

canım ayrıntılı bilgilerin için sağol benm için tuvalete cıkmak da bir sorun oldu bi baktım iki gündür çıkmamışım düzenli beslnmedgm için ve demir hapı da kabızlık ediyor zaten hakkkmzda hayrlısı

Kızlar ben hep yatıyorum yattığım halde kanamam oluyor günde bimez az ama oluyor işteçift rahimden kaynaklanıyor olabilirmiş

Napacax böyle bir kg alcaksın dedi dr.ama bende mide bulantisıda olmadıgi icin yiyorum habire valla dr.azar işitecem
İşin garibi ben mide bulantısı ve mide yanmasından ölüyorum. Reflü de var. Ama açlıktan ölecek kadar olunca kızarmış ekmek yiyorum ancak. Zaten başka birşey yersem burnumdan fitil fitil geliyo. Bu gün elma ve armut istedi canım ilk defa değişik birşey yedim. Çok mutlu oldum. İnşallah bir an önce geçer bu hallerimizde rahatlarız.

Merhaba ben de 76 doğumluyum. Hamilelik için çok da gecikmiş sayılmayız bence:)) 9 haftalık hamileyim. Pişman değilim:)))
Hayırlı olsun canım peki ilk bebeknı olacak yoksa varmı baska cocugunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…