Canm benimde 10.5 ti banada vermedi doktor 4.ayda baslicaz dedi bakalmbenimde demirim 9.9 çıktı ki çok düşük doktor ilaç vermedi 3. aydan sonra dedi benim şuan 9 haftalık demek 12. haftadan sonra verecek banada. teşekkürler :)
Rica ederim. Böyle endişeler çok normal. Benim klıma öyle şeyler geliyor ki endişelenecek bazen inanamazsın :)
Çok sevindim bu güzel habere. Bir endişe atlattın; çok geçmiş olsun.Simdi dr dan geliyorum cok sukur bi skintisi yokmus seker yuklemesine gelince ertelendi sanirim dr umu degistirmeliyim.
Çok sevindim bu güzel habere. Bir endişe atlattın; çok geçmiş olsun.
Bence çok iyi yaptın doktora gitmekle. Ne olur ne olmaz..Bundan sonra bi evham yapmicam diyorum ama bakalim insallah hepimiz icin hersey cok guzel olur
kızlar merhaba. uzun zamandır giremiyordum bugün de kar tatili nedeniyle kamu kurumlarındaki idari izinden faydalandım Evdeyim. ve bir buçuk aydan beri ilk defa yemek pişiriyorum. tabi soğan kavurmak yok çünkü o hala itici geliyor.@sidelya2011 bulantıların ne durumda arkadaşım. ben inanamıyorum ama 4 gündür çıkarmıyorum. tabi bu sefer de panik oldum bisi mi oldu diye. salı günü doktora gidecem onbirinci hafta içersinde oluyorum 11 +2 falan hatta. ikili Tarama 11+0 dan itibaren yapiliyormus. gittiğimde ikili taramada yapılırmı acaba bilgisi olan varmı bu konuda tarihleri bana yakın olan arkadaşlar
Kan ilacına başlayan arkadaşlara bir sorum var. Ben 11.haftamın içerisindeyim ve 3haftadır gynoferon kullanıyorum. Şu başta yapılan testlerde ferritin ve demir bağlama kapasitesine de bakılmasını istemişti doktorum. Hemoglobin değerim yani hgb değerim 10ile 18 arasında olması gerekiyormuş ve benim 12küsür idi iyiydi yani ama 11 ile 350 değerleri arasında olması gereken ferritin değerim 4 küsürdü. Bu benim vücudumda demir eksikliği olduğu anlamına geliyormuş. Yani kansızlığım yok ama demirim eksikmiş. Demirim eksik olduğu için de vücudum demir arayışına girmiş ve demir bağlama kapasitem tavan yapmıştı. Merak ettim yalnızca hgb değerine göre mi başla ya da başlama dediler sizlere?
Bir de d vitamini tahlilinden bahsetmişti bir arkadaş. Vücutta d vitamini eksikliğinde bel ve ayak ağrısı olur demişti diye hatırlıyorum önceden gittiğim bi doktor. Uyandığın zaman yere bastığında ayağının altı acıyor mu diye sormuştu hatta :) d vitamini eksikliğinde olurmuş.
Arkadaşın çekmeköy fsm'deki doktordan memnun mu peki?merhaba bende 4 mart için özel hastaneden randevu aldım benimde gittiğim özel hastanede test ücret 350 idi ama kavacık ve çekmeköyde olan fsm tıp merkezinde 110 tl fiyat aldım en uygun orası ve arkadaşımda gebelik takibini bu hastaede yaptırıyor. 2 li testleri devlet yapmıyor sanırsam ama 3 lü olanları yapıyor tam emin değilim ama
kola içme sakın,maden suyu iyi geliyor,o da kesmezse limonata ile maden suyunu karıştırHakkimizda hayirlisi o zaman kizlar. ya ben çok dengesiz beslenmenindim bu aralar. hele bulantı zamanları. şimdi yavaş yavaş toparlıyorum kendimi ama sabah canım inanılmaz kola çekti yıllardır içmemiş gibi bir kutu kola diktim kafama içtimyetmedi gunluk maden suyu içtim. canınızı çektirmeyim ama soğuk ne varsa istiyor canım kayınvalidemde soğuk şeyler sakın yeme diyor
merhabalar..ya ben bu maydanoz olayına biraz inaniyorum eskiler öyle söylüyorlar ama bence doğruluk payı var gibi..maydanoz bide idrar söktürücü özelliği falan da var ya kasların gevşemesine sebep oluyormuş..aynı şeyi dereotu içinde söylerler ..ben ilk gebeliğimde bilmiyordum bunları ve hergün üst üste hem dereotu hem maydanoz tükettim..Takdir-i ilahi nasipte yokmuş düşük yaptım..tek sebep maydanoz değildir elbet ama dikkat etmekte fayda var..Maydanoz çok bol miktarda yenirse rahim içi kasılmaları tetikleyebiliyor. Tropik meyvelerde de bu risk var. Ama narı duymamıştım. Bence canın çekiyorsa ye, en kötüsü abartmadan yersin. Ben bazen meyve suyu olarak portakalla karıştırıp içiyordum. Hiç öyle kasılmam olmadı. (pardon mrs.women asıl diğer arkadaşın mesajını alıntı yapacaktım :))
ben ilk gebeliğimde gebelik şekeri yaşadığım,riskli olduğum halde,doktorum şeker yüklemesini 5.ayda verecekSimdi dr dan geliyorum cok sukur bi skintisi yokmus seker yuklemesine gelince ertelendi sanirim dr umu degistirmeliyim.
bende kararsizim ama bir kez ebru Hn gitmeyi düşünüyorumarkadaşım Turgut özal hastanesin de ebru hn var ben daha önce gitmiştim kendisine daha önce akropol hastanesinde idi. iyi bir doktor güzel bilgiler veriyor aydınlatıyor fakat hastane için iyi değil diyorlar çalışanlar çok ilgili değilmiş. doğum sonrası ilgi de önemli diye düşünüyorum . hastane hakkında yorumlar iyi değil yani ben de kararsız kaldım açıkcası
Kan ilacına başlayan arkadaşlara bir sorum var. Ben 11.haftamın içerisindeyim ve 3haftadır gynoferon kullanıyorum. Şu başta yapılan testlerde ferritin ve demir bağlama kapasitesine de bakılmasını istemişti doktorum. Hemoglobin değerim yani hgb değerim 10ile 18 arasında olması gerekiyormuş ve benim 12küsür idi iyiydi yani ama 11 ile 350 değerleri arasında olması gereken ferritin değerim 4 küsürdü. Bu benim vücudumda demir eksikliği olduğu anlamına geliyormuş. Yani kansızlığım yok ama demirim eksikmiş. Demirim eksik olduğu için de vücudum demir arayışına girmiş ve demir bağlama kapasitem tavan yapmıştı. Merak ettim yalnızca hgb değerine göre mi başla ya da başlama dediler sizlere?
Bir de d vitamini tahlilinden bahsetmişti bir arkadaş. Vücutta d vitamini eksikliğinde bel ve ayak ağrısı olur demişti diye hatırlıyorum önceden gittiğim bi doktor. Uyandığın zaman yere bastığında ayağının altı acıyor mu diye sormuştu hatta :) d vitamini eksikliğinde olurmuş.
Özellikle bebeğin tutunması esnasında risk oluşturabiliyor. Ama öyle bir demet maydanoz falan yersen. Adaçayı, nane de aynı şekilde. Beni bir embriyolog uzmanı uyarmıştı. Baktım, hakketen öyle. Şu an maydanozlu şeyler yiyorum ama özellikle yediğim şeyler listesinden çıkardım.merhabalar..ya ben bu maydanoz olayına biraz inaniyorum eskiler öyle söylüyorlar ama bence doğruluk payı var gibi..maydanoz bide idrar söktürücü özelliği falan da var ya kasların gevşemesine sebep oluyormuş..aynı şeyi dereotu içinde söylerler ..ben ilk gebeliğimde bilmiyordum bunları ve hergün üst üste hem dereotu hem maydanoz tükettim..Takdir-i ilahi nasipte yokmuş düşük yaptım..tek sebep maydanoz değildir elbet ama dikkat etmekte fayda var..
benim d vitaminim çok düşük,ilk defa doğumdan 1 yıl sonra baktırdım,tahminen daha evvel de düşüktüKan ilacına başlayan arkadaşlara bir sorum var. Ben 11.haftamın içerisindeyim ve 3haftadır gynoferon kullanıyorum. Şu başta yapılan testlerde ferritin ve demir bağlama kapasitesine de bakılmasını istemişti doktorum. Hemoglobin değerim yani hgb değerim 10ile 18 arasında olması gerekiyormuş ve benim 12küsür idi iyiydi yani ama 11 ile 350 değerleri arasında olması gereken ferritin değerim 4 küsürdü. Bu benim vücudumda demir eksikliği olduğu anlamına geliyormuş. Yani kansızlığım yok ama demirim eksikmiş. Demirim eksik olduğu için de vücudum demir arayışına girmiş ve demir bağlama kapasitem tavan yapmıştı. Merak ettim yalnızca hgb değerine göre mi başla ya da başlama dediler sizlere?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?