2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
benimde demirim 9.9 çıktı ki çok düşük doktor ilaç vermedi 3. aydan sonra dedi benim şuan 9 haftalık demek 12. haftadan sonra verecek banada. teşekkürler :)
Canm benimde 10.5 ti banada vermedi doktor 4.ayda baslicaz dedi bakalm

Hakkimizda hayirlisi o zaman kizlar. ya ben çok dengesiz beslenmenindim bu aralar. hele bulantı zamanları. şimdi yavaş yavaş toparlıyorum kendimi ama sabah canım inanılmaz kola çekti yıllardır içmemiş gibi bir kutu kola diktim kafama içtim yetmedi gunluk maden suyu içtim. canınızı çektirmeyim ama soğuk ne varsa istiyor canım kayınvalidemde soğuk şeyler sakın yeme diyor

Rica ederim. Böyle endişeler çok normal. Benim klıma öyle şeyler geliyor ki endişelenecek bazen inanamazsın :)

Simdi dr dan geliyorum cok sukur bi skintisi yokmus seker yuklemesine gelince ertelendi sanirim dr umu degistirmeliyim.

Canım 2 li taramayi ben dün yaptırdım 10+6 da. doktorum problem olmayacagini söyledi

Kan ilacına başlayan arkadaşlara bir sorum var. Ben 11.haftamın içerisindeyim ve 3haftadır gynoferon kullanıyorum. Şu başta yapılan testlerde ferritin ve demir bağlama kapasitesine de bakılmasını istemişti doktorum. Hemoglobin değerim yani hgb değerim 10ile 18 arasında olması gerekiyormuş ve benim 12küsür idi iyiydi yani ama 11 ile 350 değerleri arasında olması gereken ferritin değerim 4 küsürdü. Bu benim vücudumda demir eksikliği olduğu anlamına geliyormuş. Yani kansızlığım yok ama demirim eksikmiş. Demirim eksik olduğu için de vücudum demir arayışına girmiş ve demir bağlama kapasitem tavan yapmıştı. Merak ettim yalnızca hgb değerine göre mi başla ya da başlama dediler sizlere?
Bir de d vitamini tahlilinden bahsetmişti bir arkadaş. Vücutta d vitamini eksikliğinde bel ve ayak ağrısı olur demişti diye hatırlıyorum önceden gittiğim bi doktor. Uyandığın zaman yere bastığında ayağının altı acıyor mu diye sormuştu hatta :) d vitamini eksikliğinde olurmuş.

Herkeze merhaba, Bende eylulde dogum yapicaklar arasindayim. Listeye eklermisiniz benide?

d vitamini çok önemli canım, eksiklik olan gebelerin bebeklerinde doğum sonrası solunum sıkıntıları vs daha çok oluyormuş, bildiğim kadarıyla da gebelere verilen vitaminlerin içinde oluyor, benim d vitamini eksikliğini bırak yetersizliğim vardı, değerleri artırmak için bir kür yapıldı, ayda bir de devam ediyordum iğnelere, ama hamilelikte önerilmiyormuş, doktor bana günde 20 dk kadar güneşlen dedi, ama yapamıyorum malesef çok.. vitaminin içinde olursa almış olurum, buranın güneşine mayıstan sonra 20 dk dayanabilirmiyim emin değilim:)

skmg bilmiyordum ananasın bu etkisini Ama akşamları bir parmak kalınlığında bir en fazla iki dilim yiyebilirsin demişti eczacı arkadaşım.belki de bu yüzdendir..
savha sevindim sıkıntının geçmiş olmasına :) insan çok geriliyor yoksa.

Son düzenleme:
Arkadaşın çekmeköy fsm'deki doktordan memnun mu peki?

kola içme sakın,maden suyu iyi geliyor,o da kesmezse limonata ile maden suyunu karıştır
aynı fanta kola gibi :) biz normalde asitli içecekler içmediğimiz için genelde böyle içiyoruz çok iyi geliyor.

merhabalar..ya ben bu maydanoz olayına biraz inaniyorum eskiler öyle söylüyorlar ama bence doğruluk payı var gibi..maydanoz bide idrar söktürücü özelliği falan da var ya kasların gevşemesine sebep oluyormuş..aynı şeyi dereotu içinde söylerler ..ben ilk gebeliğimde bilmiyordum bunları ve hergün üst üste hem dereotu hem maydanoz tükettim..Takdir-i ilahi nasipte yokmuş düşük yaptım..tek sebep maydanoz değildir elbet ama dikkat etmekte fayda var..

Simdi dr dan geliyorum cok sukur bi skintisi yokmus seker yuklemesine gelince ertelendi sanirim dr umu degistirmeliyim.
ben ilk gebeliğimde gebelik şekeri yaşadığım,riskli olduğum halde,doktorum şeker yüklemesini 5.ayda verecek
normalde 6.ayda yapılıyor,ilk gebeliğimde de 6.ayda yapıldı,sadece dikkat et kilo alma dedi.

bende kararsizim ama bir kez ebru Hn gitmeyi düşünüyorum

merabalar güzel anne adayları..ya aranızda çatlaklar için krem falan kullanmaya başlayan var mı..ve bunun için önereceğiniz bildiğiniz bir ürün var mı..

Benim doktorum demire haftası geldiği için başladı canım yoksa son zamanlarda hiç kan tahliline bakmamisti. taa 4. haftada gebeliği öğrenince bakilmisti o değeri de ben hatırlamıyorum suan. dün artık folik asidi birakicaz ve demir kullanicaz bundan sonra hep dedi ilacı verirken

Özellikle bebeğin tutunması esnasında risk oluşturabiliyor. Ama öyle bir demet maydanoz falan yersen. Adaçayı, nane de aynı şekilde. Beni bir embriyolog uzmanı uyarmıştı. Baktım, hakketen öyle. Şu an maydanozlu şeyler yiyorum ama özellikle yediğim şeyler listesinden çıkardım.

benim d vitaminim çok düşük,ilk defa doğumdan 1 yıl sonra baktırdım,tahminen daha evvel de düşüktü
ama ağrılarım falan yoktu,6 ayda bir tahlil yaptırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…