• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar banyoyu suyu çok seven bebeğim şimdi fileye koyar koymaz çok şiddetli bir biçimde ağlamaya başlıyor bir hafta annemde kaldık o biraz sert yıkadı sanırım çok ağladı o yıkarken şimdi evdeyiz 2. Denememiz o kadar ağlıyorki nefesi kesiliyor yavrumun çok çaresizim nasıl sevdiricem suyu tekrar
Canım ben file kullanmıyorum.bebek küvetimiz var delikli ama delik bir cm tabandan yukarda.içine bez serip sıcak suyu açıyorum ve bebeğimi içine yatırıyorum.su bir iki cm içinde kalıyor ve bebeğimi hem sıcak tutuyor hem de vücuduna temas ettiği için hoşuna gidiyor.duş başlığından da sürekli suyu akıyor.bir elimle onu sabunlarken bir elimle duş başlığını karnına bacaklarınıa kollarına tutuyorum.hiç ağlamıyor.ben hep tek yıkadım.eşin yardımcı olacaksa o suyu vücuduna tutsun sen de sabunla.delikten de fazla suyu akıp gidiyor zaten

Canım tükrük bezleri çalışmaya başladı ve bol tükrük üretiyorlar,bazen yutkunmayı kontrol edemeyebilirler.ama bir diğer ihtimal reflü olabilir.benim kızımın bazen ağzına geliyor içtiği süt ve öksürüyor genzine gittiği için
Benimkinin tükrüğü bol ve sürekli kaçırıyor boğazına, babası kılıklı diyoruz:)

Kızlar banyoyu suyu çok seven bebeğim şimdi fileye koyar koymaz çok şiddetli bir biçimde ağlamaya başlıyor bir hafta annemde kaldık o biraz sert yıkadı sanırım çok ağladı o yıkarken şimdi evdeyiz 2. Denememiz o kadar ağlıyorki nefesi kesiliyor yavrumun çok çaresizim nasıl sevdiricem suyu tekrar
Son yaptırdığımızda başında bizimki de ağladı sonra alıştı. Sudan korkmayı mı öğrendi dedim veya üşüdü ondan ağladı. Arkadaşın önerdiği küvet iyiymiş, bizimki de öyle değil, bizimki de fileli, ama bence filenin altından gelen havayla üşüyorlar.

Canım onlar şu aylarda ıkınmayı ve gaz çıkarabilmeyi ve kaka yapmayı öğreniyorlar,karın kasları gelişiyor.fitil vererek bu doğal sürece müdahale etme bence.benim kızım da sürekli ıkınıyor ve zor kaka yapıyor,yapınca sulu yapıyor ama bu doğal bir süreç ve elbet geçecek.uykusundan da sancıyla uyanıyor.yalnız değilsiniz yani.bence doğal akışına bırak.ama masaj ve egzersizleri aksatma
Siz ne güzel her şeyi biliyorsunuz :) ben bu sayfalara yazılanlara denk gelmemişim, paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Birkaç gün yapmayıp zorlandığını görünce eşim dayanamadı, zeytin yağı içirdik biz, sonra yaptı kakasını. Ama bir daha veresim yok, kendi doğal sürecinde yaşasın öğrensin alışsın istiyorum ben.

Canım yurtdışındayım,burda bebek hemşiresi olsun doktorumuz olsun sakınca görmedi emziğe.inan ilk kızımda ben de o da çok rahatladık.bir yaşından sonra gece uyansa da emziğini kendi ağzına koyup tekrar dalıyordu.ama okul arkadaşım kızını uyutmak için öğle arası eve gidip göğsünde uyutup geri dönüyordu.emzik onları sakinleştirip rahatlatıyor.halen alıştırabilirsin.emziği birden ağzına koyma öğürebilir,mesela önce alt dudağına diline değdirip bekle,o kendi yalanıp emziği ağzına alır.ilk yıl damaksız kullanın deniyor.ben de damaksız kullanıyorum şu an.
Emziğin diğer yönden fotoğrafını da çekip ekleyebilir misin? Benimki Wee silikon damaksız emziği tutamıyor ağzında. Sizinki ince gibi geldi. Markası özellikleri ne? Kauçuk alıp denemeyi düşünüyorum sağlıksız da olsa.

Oğlumun fitil kullanmadan kakasini yapamiyor iki uç günde bir mecbur fitil kullaniyorum ne yapmami onerirsiniz çok zorlaniyo içim aciyooo
Ben kahvaltıda kayısı marmelatı yiyorum bolca. Yemezsem çayıma katıp karıştırıyorum şeker yerine. Hem benim bağırsaklarıma yarıyor hem süt yoluyla bebeğe. Kolayca su gibi yapıyor kakayı.

Canım emzik tutmadı mı.benim bebeğim de öyleydi,emzikle anca rahatladık.emmek onlar için reflex ve rahatlama hareketi.aç olmasalar da emmek istiyorlar.belliki seninki çok çok emip fazlasını çıkarıyor.bence emziğe alıştır
Emzik denemelerine başladık, 3 gün filan denedik de doğru emzik seçemedik sanırım, silikonlar sert, ağızda çevrilmiyor gibime geliyor.

Canım ilk zamanlar uykusu varken,hafif sallayarak ve elimle emziği ağzında tutarak alıştırdım.bebek hemşiremiz öyle önerdi.bazen de o açken sadece bir iki dakika sırf alışsın diye emzirmeden önce veriyordum,öyle öyle alıştı.ilk kızım üç aylıkken alışmıştı.yani sabır gerekiyor.gerekirse bir hf uğraş.eninde sonunda alışıyorlar.ve hem anne hem bebek için güzel bişey.yeğenim alışmamıştı,iki yaşına kadar yengem her gece 4-5 defa uyanıp sırf uyusun diye emziriyordu onu.çocuk kendi kendine uyumuyordu,uykusu çok bölünüyordu
Benimki 2,5 aylık, geç kalmadık değil mi.

Bizimkide öyle canim geçen gece resmen uyumadik bu yüzden korkudan
Annem tükrüğü için her gün 1-2 çay kaşığı su ver diyor ama her zaman yapmıyorum ben. Kaynamış soğumuş su olacakmış.

Insallah duzelir canim yapayim yarin yalniz cok sulaniyo da damla damla yas akiyo sizin de oyle miydi
Canım bayat çay bir gün öncesinin ya da sabahtan kalan çayı sur,çay bardağına ya da fincana koy,pamukla gün içinde ara ara sil yatmadan önce silip öyle uyut.Gözyaşı kanalının olduğu yere hafif dairesel sur 2 güne kalmaz düzelir inşallah..

Emziğin diğer yönden fotoğrafını da çekip ekleyebilir misin? Benimki Wee silikon damaksız emziği tutamıyor ağzında. Sizinki ince gibi geldi. Markası özellikleri ne? Kauçuk alıp denemeyi düşünüyorum sağlıksız da olsa.
Ama bu dedigin wee marka emzik,emilecek gibi degil ki.tutmasi mümkün degil.
Nuk yada avent al.
ben kizimda aventin damaksiz slikon olani ve nukun damakli slikonunu kullandim.
ikisinide aldi.
bu bebegimede direk hastanede nukun damakli slikon emzigini verdim.hala onu kullaniyor.su an bile agzinda uyuyor.

Benimki suan 2 ay 12 günlük.2 ayini gecince banyoda kucagimda yikamaya basladim. gayet rahat oluyor.büyük ihtimal kucaginda aglamaz.bir dene istersen.

Ama bu dedigin wee marka emzik,emilecek gibi degil ki.tutmasi mümkün degil.
Nuk yada avent al.
ben kizimda aventin damaksiz slikon olani ve nukun damakli slikonunu kullandim.
ikisinide aldi.
bu bebegimede direk hastanede nukun damakli slikon emzigini verdim.hala onu kullaniyor.su an bile agzinda uyuyor.
Evet bence de tutması çok zor onu. Ben sadece silikon damaksız deyince eşim onu almış gelmiş. Dediğin markalara bakayım ben sağol. Bebeğim az önce uyumadan evvel elini emdi yine emzik yerine.

Evet bence de tutması çok zor onu. Ben sadece silikon damaksız deyince eşim onu almış gelmiş. Dediğin markalara bakayım ben sağol. Bebeğim az önce uyumadan evvel elini emdi yine emzik yerine.
Keske daha evvel alsaydiniz ya hem sana eziyet hem bebege.niye bu kadar bekledin.

Keske daha evvel alsaydiniz ya hem sana eziyet hem bebege.niye bu kadar bekledin.
Emziğe karşıydım da o yüzden vermek istemedim. Bi de ilk bebeğim emzik konusunda bilgim yoktu ne zaman verilir diye. Ama hala verilir diye okudum geç değilmiş. Zaten elini emmeye de yeni başladı belki 1 hafta oluyor.

Emziğe karşıydım da o yüzden vermek istemedim. Bi de ilk bebeğim emzik konusunda bilgim yoktu ne zaman verilir diye. Ama hala verilir diye okudum geç değilmiş. Zaten elini emmeye de yeni başladı belki 1 hafta oluyor.
Hmm aslinda karsi olacak birsey yok.
karsiyim diyenlerde eninde sonunda veriyor emzik :)
tabi bunun 3-4 yasa kadar olmasi kotu.
buyuk cocuklarin agzinda emzik guzel durmuyor.kizim 3 gunluktu verdigimde.
cok sukur 5 aylikken kendi birakti ama benide emzik gibi kullaniyordu.

Valla canım ben dr.sordum normal olur dedi su için 6ay kesinlikle verme dedi
Ben sadece benimkinde var sanıyordum burayı okumadan önce:) şükür normalmiş . Evet bazı doktorlar su vermeyin diyor.

Hmm aslinda karsi olacak birsey yok.
karsiyim diyenlerde eninde sonunda veriyor emzik :)
tabi bunun 3-4 yasa kadar olmasi kotu.
buyuk cocuklarin agzinda emzik guzel durmuyor.kizim 3 gunluktu verdigimde.
cok sukur 5 aylikken kendi birakti ama benide emzik gibi kullaniyordu.
3 günlük de pek erken değil mi annesi? gerçi k.validem de bana geçen gün geç kaldınız doğar doğmaz verecektiniz dedi ama garibime gitti o kadar ufakken. Ev işlerini rahat yapabilmek için eşim yokken kahvaltı yapabilmek için düşündüm ben de emziği:)

Back