• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
olsun ayina gore normal degil mi
ne bileyim 2 aylik olmus cocuk.
35 gunde 1 kilo 400 gr aldi oğlum.
seninkide gayet normal.2 ayda 3 kg almis.
cnm 2 ayda 3 kilo almış ayrıca 12cm de uzamış bana görede normal ...boyu ve kilosunu önce görenler böyle yorum yapıyor...kv sağolsun....

Kızlar bebeğim 3 aylık oldu evdeki emzikı tutmadı bu vakitten Sonra tutar mı ki avent soothie alsam ziyan mi olur bilemedim

Kızlar yeni doğum paketinde analık izni bitimi sonrası 4 ay yarım gün çalışma tam maaş şeklindeydi değil mi? Bize yetişmez heralde,biraz saçma olmuş, zaten öncesinde de 6 ay süreyle 3 saat süt izni vardı yarım gün çalışma gibi birşeydi... Bilgisi olan var mı bunla ilgili?

canim tahmini ocak ayi gibi kabul edilir.bir kismina yetisebiliriz sanirim.
bildigim kadariyla yarim gun izin bittikten sonra 3 saat izin devam edecek yoksa anlamsiz olur. 3 saatlik izin 6 ay sonucta.ama yarim gun izin bittikten sonra 6 ay degilde yine dogum izni bittikten sonra gibi olur.bende ucretsiz izinle ilgili maddeyi bekliyorum.ucretsiz izin alanlarin calismadigi zamanlarda calismadan sayilacak askerlik gibi.sigorta yatacak.kazanilmis hak ayliginada sayilacak insallah cabuk kabul ederlerde

Kızlar yeni doğum paketinde analık izni bitimi sonrası 4 ay yarım gün çalışma tam maaş şeklindeydi değil mi? Bize yetişmez heralde,biraz saçma olmuş, zaten öncesinde de 6 ay süreyle 3 saat süt izni vardı yarım gün çalışma gibi birşeydi... Bilgisi olan var mı bunla ilgili?

cnm 2 ayda 3 kilo almış ayrıca 12cm de uzamış bana görede normal ...boyu ve kilosunu önce görenler böyle yorum yapıyor...kv sağolsun....

Mamayla fazla kilo alimini tavsiye etmiyor doktorlar,ayni kiloyu sadece anne sutuyle alsa normal bulurdu da.maasallah:nazar:

Maşallah canım arayı güzel kapatmış sen sütüm az desen de yaradi demek ki

Kızlar bebeğim 3 aylık oldu evdeki emzikı tutmadı bu vakitten Sonra tutar mı ki avent soothie alsam ziyan mi olur bilemedim
Tutabilir canım,ilk bebeğim üç aylıkken tutmuştu.ama çok yorgun ve uykusu gelince ağzına koyup 5-10 dk elimizle destekleyip hafif sallayarak uyutuyorduk,ve o da emzikle uyumaya alıştı,hiç sallamadan emziğini verip uyutuyordum.sonraları sadece uykusu gelince istiyordu.bir hf uğraştık tabi,sabret alışır muhakkak.

canim tahmini ocak ayi gibi kabul edilir.bir kismina yetisebiliriz sanirim.
bildigim kadariyla yarim gun izin bittikten sonra 3 saat izin devam edecek yoksa anlamsiz olur. 3 saatlik izin 6 ay sonucta.ama yarim gun izin bittikten sonra 6 ay degilde yine dogum izni bittikten sonra gibi olur.bende ucretsiz izinle ilgili maddeyi bekliyorum.ucretsiz izin alanlarin calismadigi zamanlarda calismadan sayilacak askerlik gibi.sigorta yatacak.kazanilmis hak ayliginada sayilacak insallah cabuk kabul ederlerde
Bence yarım gün çalışma sonrası süt iznini devam ettirmezler Başbakan'ın açıklamasını dinledim olsa söylerdi, bahsetmedi hiç böyle bişeyden ama aksi olursa da çok saçma olur bişey yapıcam derken daha da bozarlar...ben memurum ilk oğlumda ücretsiz izne ayrılmıştım derece kademeye yansımıyor yeni kanunla yansıcak bakalım biZe yetişir inşallah

Bence yarım gün çalışma sonrası süt iznini devam ettirmezler Başbakan'ın açıklamasını dinledim olsa söylerdi, bahsetmedi hiç böyle bişeyden ama aksi olursa da çok saçma olur bişey yapıcam derken daha da bozarlar...ben memurum ilk oğlumda ücretsiz izne ayrılmıştım derece kademeye yansımıyor yeni kanunla yansıcak bakalım biZe yetişir inşallah
Cnm calışma şartı varmı 5 yıl gıbısınden ucretsız ızın ıçınn

Cnm calışma şartı varmı 5 yıl gıbısınden ucretsız ızın ıçınn
Onu bilmiyorum da yalnız ben ilk oğlumda bakıcı sıkıntısı yaşadığımdan doğum sonrası ücretsiz izin süresi geçmişti torba yasada çıkan 5 yılda bir yıl ücretsiz izin kullanma hakkından yararlandım

S

Sona doğru kesilmişti sonra 38 günlük ken kadin doğum à gitmiştim alttan muayene etti ve ondan sonra tekrar kanama oldu az az
İlişki sonrası da az az kanamalarım olmuştu

40 çıkınca yine mi alttan muayene edecekler? Yapmasınlar bana o eziyeti, psikolojim bozuluyor resmen, birkaç gün aklımdan çıkmıyor kendime gelemiyorum. Hımm anladım canım sağol. Benim kontrolüm de yarın, bakalım ne diyecek.

40 çıkınca yine mi alttan muayene edecekler? Yapmasınlar bana o eziyeti, psikolojim bozuluyor resmen, birkaç gün aklımdan çıkmıyor kendime gelemiyorum. Hımm anladım canım sağol. Benim kontrolüm de yarın, bakalım ne diyecek.

Ben de sırf bu yüzden sezaryenden sonra kontrole gidemedim, korkuyorum. Kanama yok, ilişki sonrası bi sıkıntı olmadı. Sürekli erteliyorum bi ara giderim diye :/

kızlar kızımın gazı oluyordu dün nurse herves aldık bugünde verdik iyi geldi ama çok uyuyor ya korkuyorum normal mi bu sabah ve öğlen bi tatlı kaşığı verdim bide gece vermeyi düşünüyorum

Ben de sırf bu yüzden sezaryenden sonra kontrole gidemedim, korkuyorum. Kanama yok, ilişki sonrası bi sıkıntı olmadı. Sürekli erteliyorum bi ara giderim diye :/

49 gün oldu benim. Sezaryen ameliyat yerim ağrıyor sızlıyor ara sıra. Kanama devam ediyor az az. İlişkiye de girmedim korkuyorum, eşimden azıcık etkilenecek olsam rahim kasılıp sancı yapıyor. Belki alttan muayene etmez diyenler var, bilmiyorum... Yarın gideyim de kurtulayım. Sezaryen dikişlere dikkat etmem zor ya. Karyolanın üstüne normal şekilde çıkınca sancı ve kanamam artıyor, ille geri geri çıkacağım, önce kalçayı koyup sonra bacakları alarak... :S

49 gün oldu benim. Sezaryen ameliyat yerim ağrıyor sızlıyor ara sıra. Kanama devam ediyor az az. İlişkiye de girmedim korkuyorum, eşimden azıcık etkilenecek olsam rahim kasılıp sancı yapıyor. Belki alttan muayene etmez diyenler var, bilmiyorum... Yarın gideyim de kurtulayım. Sezaryen dikişlere dikkat etmem zor ya. Karyolanın üstüne normal şekilde çıkınca sancı ve kanamam artıyor, ille geri geri çıkacağım, önce kalçayı koyup sonra bacakları alarak... :S
Canım pek normal gelmedi bana bu durumun.ben de sezaryen oldum ve 53 gün oldu.hiç kasılmam ağrım kanamam yok.15 kilo bir kızım daha var,o kucağımdan inmiyor.karnımın üstünde hoplayıp zıpladığı da oluyor.onu kucağıma alıp koştuğum bile oluyor.bence hemen doktoruna kontrole gitmelisin

Hemen doktora gitmelisin bence, dikislerinde acilma olabilir, 49 gun sonra agri vs olmuyor cunku. Gecmis olsun

Maşallah canım arayı güzel kapatmış sen sütüm az desen de yaradi demek ki
Sağol cnm çok şükür yaradı herhalde..erken doğum da 10 gr bile insanı çok mutlu ediyo...çok evham yapmıştım 8 aylık doğdu erken doğum riski zaten vardi bügunumuze şükür. ...

Back