- 12 Ağustos 2014
- 265
- 102
- 53
- 34
Gözün aydın canım adına cok sevindim inş hep olumlu devam eder bizde yarın kalp atışı için gidicez ama çok korkuyorum dün gece kötü rüyalar görüdümayisigi3434 @haapyyy kızlar sonuçlarımı aldım, çok mutluyum, alt 146 iken 46 ya düşmüş, ast 53 iken 20 ye düşmüş desteğiniz için çokkk teşekkür ederim :)
Rutin kan testlerinden bahsetmiştim. Teşekkür ederim :)ilk test derken gebelik için b-hcg ye baktıracaksan aç olmana gerek yok ama diğer rutin kan testlerinden bahsediyosan tiroit, şeker vs onun için aç olman gerekiyor canım
Hayırlı olsun canım sanırım eylülün sonlarında doğumun olurslm arkdaşalr dün kan testi yaptrdım 4421 çıktı henüz kontrole girmedim. ayın 3 üne gün aldım 4 ile 5 hafta değerleri arasında görünüyor. yani bu durumda ben eylül annesi olabiliyormuyum? son adet tarihimi çok net haırlayamıyorum çünkü 28 günde falan oluyorum.
Gözün aydın canım adına cok sevindim inş hep olumlu devam eder bizde yarın kalp atışı için gidicez ama çok korkuyorum dün gece kötü rüyalar görüdüm
dediğin gibi endişe etmemek elde değil cnm.. sen 6.haftada mıydın? benim arada adet ağrısı gibi oluyor öyle olunca k.rengi leke gelmiş oluyor. özellikle 6.haftamda dediğin gibi sanki doluydum ve her an adetim sökülecekmiş gibiydi. ay bugün de uyuklamaktan ayağa kalkamıyorum şimdi zorladım kalktım. yarın için randevu aldım kontrol için gidecem. sık sık kontrole gitmekte fayda var cnm. dr u bıktıracam herhaldeEvet canim endise etmemek lazm ama elde degil.benmde ara ara oluyor.acik kahve pembemsi sekilde.surekli gelicek mi diye tetikte olmakta yoruyo insani.birde bu akinti leke basladigindan beri bel agrim ve karin agrim var adet agrisi gibi.sanki adet kanamasi sokulecekte sokulemiyor gibi agrim var o biraz canimi sıkıyor
çok teşekkür ederimHayırlı olsun canım sanırım eylülün sonlarında doğumun olur
Masallah cnm..kahverengi lekeler dub bende cok yogundu is yerimden izin alip dokturuma gorunndumm..ilk defa kalp atisini duydum vajinadan bakmasina izin vermedim simdi dusunuyorumda keske izin vereydim daha detayli olurdu bende rahatlardim demiii uffff yemek yapmak ta istemiyorum benim neden midem bulanmiyorkiiiiidediğin gibi endişe etmemek elde değil cnm.. sen 6.haftada mıydın? benim arada adet ağrısı gibi oluyor öyle olunca k.rengi leke gelmiş oluyor. özellikle 6.haftamda dediğin gibi sanki doluydum ve her an adetim sökülecekmiş gibiydi. ay bugün de uyuklamaktan ayağa kalkamıyorum şimdi zorladım kalktım. yarın için randevu aldım kontrol için gidecem. sık sık kontrole gitmekte fayda var cnm. dr u bıktıracam herhaldeinşallah hepimiz için herşey yolunda gider, Rabbim yavrularımızı korusun . ha unutmadan sabahları bulantım oluyor midem bulanıyor akşama doğru azalıyor. bu sabah eşim kahvaltı hazırladı fakat yoğurt dışında bi şey yiyemedim. çok ilginç her bulantıda Yarabbim sana şükürler olsun diyorum zor elde edince bulantılar bile hoş geliyor
Hiç fikrim yok cnm ,doktoruna sormadınmı ,olmadı nette bir araştırKızlar daha önce de sorumuştum ama bir yanıt alamamıştım. ilk 3 ayda Gaviskon kullananınız var mı? internette zararsız yazıyo doktoruma henüz soramadım.
Yok alttan baktı. Çok gazım vardı, kanama durumu da olunca atlamayalim, gözden kaçmasın diye vajinal baktı.Usg karindan mi yapildi??? Bende dun doktora kahverengi lekeler icin gittim..karindan bakti kalp atisini duyduk ..dinlen dedi yorma felan fistik...su ilk 3 ayi atlatabilseydikkk :)
Nette sorun olmaz yazıyor. Doktorumu da aramayı ihmal ediyorum hep.Hiç fikrim yok cnm ,doktoruna sormadınmı ,olmadı nette bir araştır
gözün aydın, allahım herkese en hayırlısını versinKızlar doktordan geliyorumtam 6haftalık ve kalp atışı var herşey yolundaymış ,yanlz duymamadım ilçedeki doktora gittşmya onlarda oyle bir alet yokmuş :)ama doktor kalp attığını söyledi haftasıylada uyumlu ..Rabbim herkese hayırlı sağlıklı hamilelikler ve bebekler. Versin ...
gerçekten çok açıklayıcı teşekkür ederim.şu anda da önemliymişarkadaşlar hamilelikte yatış şekilleriyle ilgili şöyle bi yazı buldum, sol tarafa yatılmasının sebeplerini fln çok güzel açıklamış
Hamilelikte Yatış Şekilleri
Gebeliğin ilk üç aylık ve son üç aylık döneminde anne adayları oldukça zorlanırlar. Gebeliğin ilk 3 ayında vücudun değişimiyle meydana gelen sorunlar anne adayları için oldukça zordur. Gebeliğin son aylarında ise anne adayı doğumunda yaklaşmasıyla daha çok zorlanır. Özellikle son aylarda anne adayının yatış pozisyonunu seçmesi gerçekten çok zor bir iştir. Bu nedenle anne adayı uyku problemleri yaşayabilir. Bu yazımızda anne adaylarını rahatlatacak yatış şekillerini anlatacağız. Gebeliğin son aylarında doğru yatış şekli nedir?
Bebeğinizin anne karnında sağlıklı gelişmesi için sizin yatış pozisyonunuz çok önemlidir. Doğru pozisyonu seçememe ve bebeğin geliştiği son üç aylık dönem anne adaylarının uyuma da zorlandıkları bir dönemdir. Gebelikte özellikle sol tarafa yatış pozisyonu önerilir. Sol tarafa yatmak gebeliğin ilk aylarında oluşan mide bulantısı şikâyetini de azaltır. Çünkü bunun nedeni sol tarafa yatıldığında ortasından en büyük toplardamar geçmesidir. Anne adayı sağ tarafına yattığı zaman rahim bu toplardamara baskı uygular. Bu da ilk aylarda mide bulantısını arttıran bir etkendir. Ayrıca sağa doğru yatıldığı zaman kalbe dönen kan miktarı da azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalması anlamına gelmektedir. Kalbe dönen kan miktarının azalmasının bir diğer zararı da şişliklerin artmasıdır.
Gebelikte sol tarafa yatmak oldukça önemlidir. Bebek için de oldukça faydalıdır. Anne adayı bebeğinin sağlığı için doğru yatış pozisyonunu seçmelidir. Anne adayı sol tarafa yattığı zaman bebeğin eşine giden kan miktarı artar, böylelikle bebek için daha fazla oksijen ve besin maddesi oluşur. Ayrıca kan dolaşımı artacağı için anne adayında oluşan şişkinliklerde azalır.
Hamilelikte en doğru yatış pozisyonu sola doğru yatıp, bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Bu pozisyon hamile bayanların en rahat yatma pozisyonudur. Hamileliğin ilk üç ayında da yatış pozisyonu önemlidir. Yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir. Hamilelikte kesinlikle yüzüstü yatmamak gerekir. Çünkü rahim ve bebek bu pozisyonda baskıya uğrar.
Hamileliğin son aylarında anne adayı kesinlikle sırt üstü yatmamalıdır. Çünkü sırt üstü yatıldığında rahim, bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve bağırsaklara baskı yapar. Bu durum da bel ağrısına neden olur.
Gavıskon şurup doktorum bana vermişti kullanıyor mide yanmaları için.recetesi dede yazıyo hamilelikte mide yanmaları için diyeHiç fikrim yok cnm ,doktoruna sormadınmı ,olmadı nette bir araştır
canim gozun aydin cok sevindim ben de bugun yine kan verdim ne cilacak bakalim...sen ilac kullandin mi canim yoksa sadece enginar mi yedin...ayisigi3434 @haapyyy kızlar sonuçlarımı aldım, çok mutluyum, alt 146 iken 46 ya düşmüş, ast 53 iken 20 ye düşmüş desteğiniz için çokkk teşekkür ederim :)
buna dikkat edelim teşekkürler...gerçekten çok açıklayıcı teşekkür ederim.şu anda da önemliymiş
Hamilelikte en doğru yatış pozisyonu sola doğru yatıp, bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Bu pozisyon hamile bayanların en rahat yatma pozisyonudur. Hamileliğin ilk üç ayında da yatış pozisyonu önemlidir. Yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir. Hamilelikte kesinlikle yüzüstü yatmamak gerekir. Çünkü rahim ve bebek bu pozisyonda baskıya uğrar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?