• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
baby_angel_35 .!.:
bendede oluyor canım bende endişeleniyorum özellikle sol kasığım çok ağrıyor yatarken sağıma yatıyorum ağrılarım oluyor sola yatınca geçiyor....
Benimde sol kasıgımda agri var canim bide bise duydum ben yatarken sol tarafına yatacarsan bebek dha iyi gelisirmis ne kadar dogru bilmiyorum

arkadAskar tahmini doğum tarihini nasıl paylasiyorsunuz yardimci olurmusunuz

geçen hafta perşembe ultrasonda 8+2 gözüktü.Dün lekelenme için gitmiştim 9+1 gözüktü.Yani tam bir hafta sonra 9+2 olması gerekirsen 9+1di.Lekelenmeye odaklandığım için soramadım doktora.Normaldir heralde dimi
o kadar farktan hiçbir şey olmaz canım. gebeliğin ilk zamanları doktor bana geç gebelik galiba dedi. 6+4 te gittiğimde günü gününe uyumlu çıktı. Zamanla o fark kapanıyor. 1-2 günün zaten hiç önemi yok.

Benimde sol kasıgımda agri var canim bide bise duydum ben yatarken sol tarafına yatacarsan bebek dha iyi gelisirmis ne kadar dogru bilmiyorum
ilerleyen zamanlarda rahim büyüdükçe toplardamar ve atardamara baskı yapacağı için sol tarafa yatmak öneriliyormuş. Böylece sağlıklı kan akışı sağlanıyor. Erken zamanlarda rahim küçük ve aşağıda olduğu için yatış tarafı etkilemez sanırım.

arkadaşlar hamilelikte yatış şekilleriyle ilgili şöyle bi yazı buldum, sol tarafa yatılmasının sebeplerini fln çok güzel açıklamış

Hamilelikte Yatış Şekilleri
Gebeliğin ilk üç aylık ve son üç aylık döneminde anne adayları oldukça zorlanırlar. Gebeliğin ilk 3 ayında vücudun değişimiyle meydana gelen sorunlar anne adayları için oldukça zordur. Gebeliğin son aylarında ise anne adayı doğumunda yaklaşmasıyla daha çok zorlanır. Özellikle son aylarda anne adayının yatış pozisyonunu seçmesi gerçekten çok zor bir iştir. Bu nedenle anne adayı uyku problemleri yaşayabilir. Bu yazımızda anne adaylarını rahatlatacak yatış şekillerini anlatacağız. Gebeliğin son aylarında doğru yatış şekli nedir?

Bebeğinizin anne karnında sağlıklı gelişmesi için sizin yatış pozisyonunuz çok önemlidir. Doğru pozisyonu seçememe ve bebeğin geliştiği son üç aylık dönem anne adaylarının uyuma da zorlandıkları bir dönemdir. Gebelikte özellikle sol tarafa yatış pozisyonu önerilir. Sol tarafa yatmak gebeliğin ilk aylarında oluşan mide bulantısı şikâyetini de azaltır. Çünkü bunun nedeni sol tarafa yatıldığında ortasından en büyük toplardamar geçmesidir. Anne adayı sağ tarafına yattığı zaman rahim bu toplardamara baskı uygular. Bu da ilk aylarda mide bulantısını arttıran bir etkendir. Ayrıca sağa doğru yatıldığı zaman kalbe dönen kan miktarı da azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalması anlamına gelmektedir. Kalbe dönen kan miktarının azalmasının bir diğer zararı da şişliklerin artmasıdır.

Gebelikte sol tarafa yatmak oldukça önemlidir. Bebek için de oldukça faydalıdır. Anne adayı bebeğinin sağlığı için doğru yatış pozisyonunu seçmelidir. Anne adayı sol tarafa yattığı zaman bebeğin eşine giden kan miktarı artar, böylelikle bebek için daha fazla oksijen ve besin maddesi oluşur. Ayrıca kan dolaşımı artacağı için anne adayında oluşan şişkinliklerde azalır.

Hamilelikte en doğru yatış pozisyonu sola doğru yatıp, bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Bu pozisyon hamile bayanların en rahat yatma pozisyonudur. Hamileliğin ilk üç ayında da yatış pozisyonu önemlidir. Yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir. Hamilelikte kesinlikle yüzüstü yatmamak gerekir. Çünkü rahim ve bebek bu pozisyonda baskıya uğrar.

Hamileliğin son aylarında anne adayı kesinlikle sırt üstü yatmamalıdır. Çünkü sırt üstü yatıldığında rahim, bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve bağırsaklara baskı yapar. Bu durum da bel ağrısına neden olur.

Merhaba hanımlar ben de aranıza geldim bir yıldır korunmuyorduk ve sonunda hamileyim çok şükür bin şükür Rabbime hesaplarıma göre 24 Eylül 2015 bebiş geliyo inşallah sağlıkl agelsin. Doktora gittik sağolsun keseye bakmakla yetindi herhangi bir açıklama yapmadı tabii biz heyecanla beklediğimiz için çok şey duymak istedik keseyi gördü hamdolsun önümüzdeki hafta perşembe de
kalp atışlarını dinleyeceğiz Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin veee tüm anne olmak isteyenlere hayırlısıyla yaşatsın amin

ben normalde de sola doğru cenin pozisyonunda yatarım :) buna sevindim :)

Kizlar doktora gittim yeni geldim cok sukur hersey normalmis minigimde kocaman olmus 26.67 mm olmus kac cm oluyor kizlar.sancinin da bebekle alakasi yokmus migdeyle alakalaymis cok sukur Rabbime hersey yolunda.

arkadaslar ben dün Dr gittim Dr 7 haftalik hamile olduğumu söyledi tahmini doğum 13 09 2015 dedi ama hesaplara gore ben suan 8 haftalik hamile olmam gerekiyor anlamadim

Merhaba hanımlar ben de aranıza geldim
Merhaba hanımlar ben de aranıza geldim bir yıldır korunmuyorduk ve sonunda hamileyim çok şükür bin şükür Rabbime hesaplarıma göre 24 Eylül 2015 bebiş geliyo inşallah sağlıkl agelsin. Doktora gittik sağolsun keseye bakmakla yetindi herhangi bir açıklama yapmadı tabii biz heyecanla beklediğimiz için çok şey duymak istedik keseyi gördü hamdolsun önümüzdeki hafta perşembe de
kalp atışlarını dinleyeceğiz Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin veee tüm anne olmak isteyenlere hayırlısıyla yaşatsın amin

unmuyorduk ve sonunda hamileyim çok şükür bin şükür Rabbime hesaplarıma göre 24 Eylül 2015 bebiş geliyo inşallah sağlıkl agelsin. Doktora gittik sağolsun keseye bakmakla yetindi herhangi bir açıklama yapmadı tabii biz heyecanla beklediğimiz için çok şey duymak istedik keseyi gördü hamdolsun önümüzdeki hafta perşembe de
hayırlı olsun canım..

selam kızlar benimde aklıma takılan birşey var bebeğimin kalp atışlarını dinlemeye gittik kesik kesik atıyor. acaba doktordan mı kaynaklı yoksa normali mi ? doktor herşey yolunda dedi ama içime bir şüphe düştü sizin nasıl bebişlerin kalp atışları ?

Bu arada özel hastaneye mi gidiyorsunuz yoksa devlet hastanesi mi ? Doktorunuzdan memnun musunuz? Ben istanbul dayım ve bildiğim hiç doktor yok tesadüfen gittim. Nelere dikkat etmem lazım ?
Hem ozele hem devlete gidiyorum ikisinide takip ediyorum devlette tahlilleri yaptırıp ozele götürüyorum özel çok pahalı ama 2 Dr kontrolünde olmak iyi
bende istanbulda yim kolan hastanesine gidiyorum canim

canım meraba. Benim de 3 gün geriden geliyo dedi doktor. 6+6ydı son kontrolde 6+3 görünüyo ama normal kalp atışıda normaldi. Aynı senin gibi evham yaptım gece gündüz araştırdım ama kendimize zarar veriyoruz bence. O aradaki farklar sonradan kapanıyormuş. Ultrason görüntün varsa koyabilir misin
Canim cihaz cok kaliteli degil ama yinede koyuyorum.. bide bu goruntu karindan yapilandir,kanatimce vajinal olsaydi belki sate gore uyumlu olabilir diye dusunuyorum nette yaptigim arastirmalar herzaman vajinal usg 1 hafta erken gosterir dio

Yaptıran arkadaşlardan rica ediyorum: İlk muayene de yapılan kan testi için sabah aç karnına mı kan vermek gerekiyor ?

Canim cihaz cok kaliteli degil ama yinede koyuyorum.. bide bu goruntu karindan yapilandir,kanatimce vajinal olsaydi belki sate gore uyumlu olabilir diye dusunuyorum nette yaptigim arastirmalar herzaman vajinal usg 1 hafta erken gosterir dio
canım meraba. Benim de 3 gün geriden geliyo dedi doktor. 6+6ydı son kontrolde 6+3 görünüyo ama normal kalp atışıda normaldi. Aynı senin gibi evham yaptım gece gündüz araştırdım ama kendimize zarar veriyoruz bence. O aradaki farklar sonradan kapanıyormuş. Ultrason görüntün varsa koyabilir misin
canim denedim fakat resim yukleyemedim. Ama Crl si 16.3 mm

Yaptıran arkadaşlardan rica ediyorum: İlk muayene de yapılan kan testi için sabah aç karnına mı kan vermek gerekiyor ?

ilk test derken gebelik için b-hcg ye baktıracaksan aç olmana gerek yok ama diğer rutin kan testlerinden bahsediyosan tiroit, şeker vs onun için aç olman gerekiyor canım

Tabiki olabir canım. O yüzden beklemek görmek bizim için en hayırlısı...:)

Back