• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Sma da aptamil gibi gaz yapiyomu bebis nasil tepki verdi yeni mamaya benimkini hipp mahvetdi gazdan catladi yavrucak bizde aptamile geri donduk mecbur.kakasina etkisi oldumu benim yavrus 24saatde bir kaka yapiyo zorla
Valla dun geceden beri felaket gaz sikintimiz var mamadan mi kaynaklandi bilmiyorum benim kizim kakasini 3_4gunde bir yapiyo sma kullanmaya basladigimizin 2.gunu kakasini yapti ama ama gaz boyle devam edersen mamadan kaynakliyo dicem ve degistiricem mamayi yavrum cok sanci çekiyor suan uykuda ama uyaniyor surekli

Kızlar benim bebış uyanıkken hep kucak ıstıyor yada memeee kafa y ı yiycemmm nr duş alabılıyorım nede yemek hazırlayabılıyprum kanguru mu alsam kıı deneyımlı annişleer bı akıl verın bebbek 3 aylık olunca duzelir mi ha luyfen help meeee :(

dirim dirim evetcanım haklısın ne bulduysam yiyorum karauzum Kompostosu çok iyi geldi öğün hiç atlamiyorum evde devamlı Mayali seyler ve kek yapiyorum ara öğünlerde sıvı gıdalarla onlari tüketiyorum bebekte çok güzel kilo aldı .kesinlikle tıka basa yiyin kızlar ve asla biberon vermeyin sizi bırakır o meşhur biberonlardan daha önce bende kullanmıştim ve benide emiyor diye sevinmiştim fakat dördüncü ayda tamamen bırakmışti beni siz bolca memenizi verin kesin sütunuz artacak

Gunde bir kere veriyorum biberon, alismaz heralde?

@miskamber canım benim erken doğum dan dolayi kızım göğsümu alamıyor du o zaman lansinoh mak. İle sagiyordum onun biberon u ile veriyordum .
Şimdi Allah à şükür göğsüm u alıyor.
Sadece dışarı çıkacağım zamanlarda yanıma alıyorum sağıp.
Su çok etki ediyor inan yemek duzeni bile çok etki ediyor.
Ben 1.5 lt su lardan alıyorum elimde evde hep içiyorum gece de yanıma koyuyorum

canim mamadan sonra da mi durmuyor?
oglumda delirecektim bunda da ayni.
o yuzden seni cok iyi anliyorum.ya kucak ya meme ortasi yok.canim oglumda 4-5 aylikken bu durum duzeldi.tahmini ek gidaya gecince duzelir.ama benim oglan memeden kesinceye kadar geceleri hem memede uyumak isterdi.nerdeyse saat badi kalkardi memede uyumak isterdi.
Kızlar benim bebış uyanıkken hep kucak ıstıyor yada memeee kafa y ı yiycemmm nr duş alabılıyorım nede yemek hazırlayabılıyprum kanguru mu alsam kıı deneyımlı annişleer bı akıl verın bebbek 3 aylık olunca duzelir mi ha luyfen help meeee :KK43:

Kızlar benim bebış uyanıkken hep kucak ıstıyor yada memeee kafa y ı yiycemmm nr duş alabılıyorım nede yemek hazırlayabılıyprum kanguru mu alsam kıı deneyımlı annişleer bı akıl verın bebbek 3 aylık olunca duzelir mi ha luyfen help meeee :KK43:
Valla Can'ım ilk Zaman'lar benim de öyleydi. Ta ki iki hafta önceki cumaya kadar, akşam eşim bi geldi ben zombi gibiyim, sabahtan beri sadece zar zor bi kahvaltı yapabilmişim, onun ne bulaşığını yıkayabilirsin ne de başka birşey yapabildim. Sadece sabahtan akşama kadar ayakta salla, uyusun, ama bırakınca uyansın. Emzir , yatır, kaldır olmuştu. Gittik bi elektrikli beşik aldık biraz rahatladım. Ayrıca Zaman geçtikçe bazen halının üstüne yere koyuyorum, 10-15 dk kendini oyalayabiliyor çok şükür. Bugün 82 günlük olduk;)

Benim bebe emzik tutmuyooo beni emzik zannediyooo :mad:

Arkadaşlar bebeklerinizin beşiği hemen yatağınızın yanında mı yoksa yataktan biraz uzak mı.bizim oda dar olduğu için beşiği yatağımızın aşağısında duruyor.şimdiye kadar kendi yatağımızda bizimle yatırıyorduk çünkü sezaryen doğum yaptım kalkıp oturmam çok zordu,emzirmek için böylesi kolay oluyordu ancak şimdi beşiğine koyacam,ama içim rahat değil ;( ya kusarsa ya duyamazsam,ya battaniyeyi kafasına çekerse,vs vs...mesela geceleri onun yalanma sesine uyanabiliyorum daha ağlamadan alıp emzşriyorum ama şimdi duyabilir miyim acaba.sizin beşikler nerde duruyor

Arkadaşlar bebeklerinizin beşiği hemen yatağınızın yanında mı yoksa yataktan biraz uzak mı.bizim oda dar olduğu için beşiği yatağımızın aşağısında duruyor.şimdiye kadar kendi yatağımızda bizimle yatırıyorduk çünkü sezaryen doğum yaptım kalkıp oturmam çok zordu,emzirmek için böylesi kolay oluyordu ancak şimdi beşiğine koyacam,ama içim rahat değil ;( ya kusarsa ya duyamazsam,ya battaniyeyi kafasına çekerse,vs vs...mesela geceleri onun yalanma sesine uyanabiliyorum daha ağlamadan alıp emzşriyorum ama şimdi duyabilir miyim acaba.sizin beşikler nerde duruyor
Canım benim ilk zamanlarda bile, ki ben de sezeryan doğum yaptım, yatağımın ayak ucundaydı. Her sese uyandım. Eminim sen de duyarsın, annelik böyle birşeymiş.

Kizlar dünyam basima yikildi benim doğuştan sacimin önünde beyazlik vardi kardeşim de öyle doğmuştu ve kardeşimin göbeğinde ve bacaklarinda diz kapaklarinda sedef seklinde renk varkliliklari var buna vitiligo hastaligi deniliyor sanirim genetik benim oğlumda sacinin onu beyaz doğdu baslarda çok üzüldüm ama Allahimin taktiridir dedim onemsememeye calistim .ama iki uç gündür dikkat ettimki vücudunda da yani kardeşim deki gibi göbeğinde ve diz kapaklarindada renk farkliliklari oluştu sanirim oğlum vitiligo hastasi .günlerdir gözünde yas kalmadi sinir krizleri geçirdi Ölsem daha iyidir Allahimin taktiri ama canim çok aciyot.sizinle paylaşmak istedim belki birazda olsa nefes alabilirim
canım doktora gösterdinmi

Kızlar bileniniz varsa yanıtlasın lütfen, lohusa psikolojim geçmeye başladı sanırım, kendi kendime beyin fırtınası yapar oldum :KK53: şimdi herkes anne sütü, meme diye tutturup mama tü kaka diyor bir de üstüne mahalle baskısı uyguluyor ya, e çok düzenli beslendiğimi söyleyemem. Yani her gün her çeşit vitaminin mineralin vücuduma girmediğinden eminim. Süt ürünlerini tüketmek hiç içimden gelmiyor mesela. Ama mamalarda envai çeşit vitamin vs var. Bu durumda mama daha mantıklı olmuyor mu?? Yoksa ben sütüm az diye böyle düşünerek kendi kendimi mi avutuyorum :KK70:
valla ben öyle düşünerek günde bir öğün mama veriyordum ama son üç gündür bıraktım canım.Sonuçta o benim bebeğim ve onun için en iyisini yapmaya çalışşasamda bende süt ürünleri tüketeemiyorum fazla oluruna bıraktım zaten çok kilo almış obezde olsun istemem.Bence günlük hayatımıza dönmeliyiz artık yoksa kendi sağlımızı kaybedip bebeğe zarar vereceğiz. Anlyacağın takmıyorum artık ne varsa o böyle böyle büyüyecekler

Kızlar bebeği benim ki gibi kilo almayan varmı? Doktorunuz bi neden söylüyormu? Güzel emiyor mama da veriyorum. Kakasınıda idrarınıda yapıyor düzenli buna rağmen bir haftada 15gr almış 24günlük olduk daha yeni doğum kilosuna erişebildi.ne yapmalıyım bilemiyorum :KK43:
canım bişey yapma bünye meselesi bence bende doğru düzgün beslenmiyorum ama çocuk kilo alıyor obez olacak diye korkuyoruyorum sütümü kessem diye düşünmedim değil tamamen bünye meselesi bence . Takma gerektiğinde kilo alıyorlar

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var. Sütüm olmadığı için bebeğimi mama ile besliyorum. Son bir haftadır sütüm az az çoğalmaya başladı. İçtiğim suyu arttırdım ve sık sık göğsümü sağdım onun etkisi oldu sanırım. Bir öğün mama verip bi öğün meme diye düşündüm . Ama biberona alıştığından memeyi çok zor alıyor. Karnı tok olunca alabiliyor oda fazla geliyor ve kusıyor. Bi yol gösterin bana .
canım aç olduğunu hisettiğinde ilkin göğsünü vermeyi dene almasada tanımaya çalışır diye düşünüyorum .Şöyle düşün sen ilkin rahat varken zoru denermiydin onunla empati kurarsan o sana doğru yolu gösterir..Söylemesi kolay biliyorum ama onun yerine koy kendini böylelikle ilkin hangisini verececeğin ortaya çıkar.Unutma biz anneyiz ve onları düşünüyoruz o annelik duygusu bize yol gösterir...

kızlar kasaptan etli kemik alıp suyuna çorba yapıp için bolbol hatta içine havuç patateste atın havuçta çok faydalı hem sutunuz artar hemde bebege kilo aldırır bagışıklık kazandırır yani bu dönemde olabıldıgınce kırmızı et'e balığa önem verın bagışıklık kazanır kilo aldırır
canım ben ilik kemiğiyle yemekelerimi yaparım ailemde öyle yapardı yani kemik suyuyla büyüdüm ben o yüzden bende hiç eksik etmem eşim evlendiğimizden beri hastalanmamasını buna bağlıyor.Doğrusu ben çok faydasını gördüm çocuklarımızada yarayacağını düşünüyorum.

canım ben ilik kemiğiyle yemekelerimi yaparım ailemde öyle yapardı yani kemik suyuyla büyüdüm ben o yüzden bende hiç eksik etmem eşim evlendiğimizden beri hastalanmamasını buna bağlıyor.Doğrusu ben çok faydasını gördüm çocuklarımızada yarayacağını düşünüyorum.
İnşallah canm annemde hep kemik kaynatip icirirmis bize bnde cok nadir hasta olurum ama eşim ve özellikle abisi surekli hasta olur cnku babasi eti sevmediği icin hic yapmamıslr inanamadım ve eşim eti sevmez ben zorla yediriyorm

Valla Can'ım ilk Zaman'lar benim de öyleydi. Ta ki iki hafta önceki cumaya kadar, akşam eşim bi geldi ben zombi gibiyim, sabahtan beri sadece zar zor bi kahvaltı yapabilmişim, onun ne bulaşığını yıkayabilirsin ne de başka birşey yapabildim. Sadece sabahtan akşama kadar ayakta salla, uyusun, ama bırakınca uyansın. Emzir , yatır, kaldır olmuştu. Gittik bi elektrikli beşik aldık biraz rahatladım. Ayrıca Zaman geçtikçe bazen halının üstüne yere koyuyorum, 10-15 dk kendini oyalayabiliyor çok şükür. Bugün 82 günlük olduk:KK66:
82 gunnnnnnnn darısı bıze :) 36 .gunnnn

Back